PCNet - SuSE işbirliği

0
FZ
PCNet bir güzellik yapmış ve yakında piyasaya süreceği özel Linux sayısında 7 CD'lik (+DVD) bir SuSE 7.1 dağıtımı vermeyi kafaya koymuş.

Bununla da yetinmemiş mevzu ile ilgili özel bir web sitesi kurmuş PCNetLinux.org başlığı altında.

Maksat son kullanıcının evine Linux girsin, vatandaş çocuğunu sevindirsin ;-) Acelesi olanlar dergiyi yukarıdaki adresten de sipariş edebilirler.

İlgili Yazılar

Konqueror ActiveX´lendi

butch

KDE'nin web tarayıcısı Konqueror artık ActiveX destekliyor. Bu da artık Linux kullanıcılarının Shockwave ve bunun gibi mevzuları kendilerine dert etmemeleri gerektiği anlamına geliyor. Konuyla ilgili detaylı açıklama http://dot.kde.org/994747675/ adresinde. Konqueror'a gelen bu ekin adı da ilginç, Reaktivate. http://www.konqueror.org/... adresinde söylenenlere göre Apple QuickTime eki de yolda...

PostgreSQL Veritabanı Sunucusu Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 24 Haziran 2004 Perşembe günü IBM İstanbul Linux Merkezi'nde bir seminer düzenliyor. Seminerde, dünyanın en gelişmiş açık kaynak kodlu veritabanı sunucusu olan PostgreSQL tanıtılacak ve gelişmiş özellikleri anlatılacaktır. Ayrıca, PostgreSQL ile kurumsal çözümlerin nasıl yapılacağı ve PL/pgSQL SQL Yordamsal Dili'nin özelliklerinden de bahsedilecektir.

Klasik MacOS veritabanı artık Linux´ta

anonim

Apple'ın klasik veritabanı olan FileMaker Pro 5.5 MacOS x, Window 2000, Windows NT den sonra sonunda Linux (X/86) da çalışıyor.Çok basit bir veritabanı uygulaması olan FileMaker Pro Linux da çalışması ve özellikle X/86 tabanlı Linux da çalışması gerçekten ilginç ve güzel bir gelişme. http://www.filemaker.com/products/fms_home.html

E-Lapis Dergisinin Debian Özel Sayısı Çıktı

anonim

E-Lapis dergisinin Debian özel sayısını tamamladık. Alper Orus arkadaşımızın içeriğini hazırladığı bu özel sayımızı umarım zevkle okursunuz. 15 Güne kadar dergimizin 3. sayısını ve Firefox elkitabı isimli tekrar bir özel sayıyı dergimizin internet sitesinden (İndir bölümünden) ücretsiz olarak indirebilirsiniz:

Linux on CD - 2:Knoppix

sundance

Yaklaşık bir hafta kadar önce şu anda ismini hatırlayamadığım ;) bir Linux dağıtımını tanıtmıştım. Bunun üzerine hain Linux meraklılarından m1a2, Debian tabanlı Knoppix linkini göndermişti yorumlara.

Knoppix'de CoolLinux gibi CD üstünde kurulu bir dağıtım. Çalıştırmak için harddiske kurmanıza gerek yok Knoppix ile CoolLinux arasındaki benzerlik sanırım burada bitiyor. Zira Knoppix 700Mb sıkıştırılmış program içermekte. Ve bu programlar arasında kesinlikle yok yok...