GNU/Linux 2.6 Çekirdeğinde Yüksek Performanslı Etkileşim

0
FZ
Linux çekirdek geliştirme ekibi gene yaptı yapacağını! Linux yaratıcısı Linus Torvalds son sunduğu "patch" ile etkileşimli proseslerin performansını artırdığını böylece X masaüstü ortamlarının çok daha iyi çalışacağını belirtti. Tabii buna müzik ve sinema uygulamaları da dahil.ost, greatly benefiting the X desktop, as well as music and movie players. O(1) karmaşıklığındaki zamanlayıcıyı geliştiren Ingo Molnar, Linus'un patch'ini kendi etkileşim çabaları ile bütünleştirince ortaya çıkacak sonucun yani 2.6 çekirdek sürümünün masaüstü kullanıcısının rüyasının gerçekleşmesi gibi bir şey olacağı tahmin ediliyor.
Bu arada kaynak haberin altındaki yorumlarda sunucu tarafında gerekli zamanlayıcı performansı ile masaüstündekinin çok farklı olduğu belirtilerek bunların uzlaşmaz oldukları öne sürülüyor. Ancak bu karşı bazı kullanıcılar da lilo.conf ile boot sürecinde hangi çekirdeğin devreye sokulabileceğinin ayarlanabileceğini belirtiyor. Bir kısım kullanıcı ise değişik ortamlara göre değişik çekirdeklerin önceden derlenmiş olarak sunulmasının yegâne çözüm olduğunu savunuyor.

Bu arada yine aynı adreste, Ingo ile Linus'un damardan ve biraz da gerilimli muhabbetini okumak da epey keyifli (bir yerde Linus, Ingo'ya saydırırken `bu seninki NT mantalitesi hıyar herif!´ gibilerinden bir şey diyor ki yani ağır laf bence de :-P

Tabii FM sitesinde ele aldığımız Programlamanın Tao'su mevzusunun Linux ve çekirdeğe uyarlanmış hali de evlere şenlik, mutlaka okuyun :)

İlgili Yazılar

PHP'de GD Kütüphanesi ile Grafik İşleme Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 1 Eylül 2004 Çarşamba günü Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'da bir seminer düzenliyor. Seminerde Web sitelerinde yaygın olarak kullanılan PHP programlama dilinde, PHP ile beraber hazır olarak gelen GD kütüphanesi ile dinamik olarak resimleri oluşturma, büyütme/küçültme, boyama, yazı yazma ve benzeri işlemlerin nasıl yapıldığı kod örnekleri ile beraber incelenecektir.

Microsoft´un Şubat 2001 Raporuna cevap yazıldı !

urxalit

Son yıllarda Microsoft'un Linux aleyhine çeşitli kampanyalarına şahit olmaktayız. Bu da göstermektedir Linux, Microsoft için çok ciddi bir rakip olmaktadır.

Bu çalışmamız özelde Microsoft Corporation'ın Şubat 2001 de yayınladığı rapora ve genelde tüm Microsoft iddialarına yanıt niteliğindedir. Bu nedenle cevaplar verilirken, Microsoft'un iddialarında kullandığı POS makineler ve perakende sektörü düşünülmüştür.

Mandrake'nin Türk usulü; Turkix

aRda_

DistroWatch.com'da yer alan haberle duyurulan Mandrake10.0 tabanlı 2.4 kernelli Türk-Azeri yapımı bir dağıtım Turkix.
Live CD olarak çalışan Turkix, web sitesinde yazdığına göre "size Linux'ü tanıma olanağını kolayca sağlamak üzere tasarlandı."

Gelecek Linux 2,0 ve Chip Dergisi

anonim

Chip Dergisi Aralık sayısı ile birlikte 2CD`den oluşan Gelecek Linux 2.0 Dağıtımını vermiş bulunmakta.

Türkiye`ye özel bir dağıtım olarak hazırlanan ve desteklenen (irc.openprojects.net`de #geleceklinux) Gelecek Linux`dan yeni güzel haberler bekliyoruz.

Sevgi Saygı Linux
Ed:yazının sahibinden yazıyı düzenlediğim için özür dilerim ;)

Robert M. Love ile röportaj

raistlinthewiz

tinyminds.org'un kernel hackerlardan Robert M. Love ile yaptığı röportajda, Robert'ın yazmış olduğu preemptive kernel patch hakkında bilgiler bulabilirsiniz. tinyminds.org Robert M. Love röportajı