Bu arada kaynak haberin altındaki yorumlarda sunucu tarafında gerekli zamanlayıcı performansı ile masaüstündekinin çok farklı olduğu belirtilerek bunların uzlaşmaz oldukları öne sürülüyor. Ancak bu karşı bazı kullanıcılar da lilo.conf ile boot sürecinde hangi çekirdeğin devreye sokulabileceğinin ayarlanabileceğini belirtiyor. Bir kısım kullanıcı ise değişik ortamlara göre değişik çekirdeklerin önceden derlenmiş olarak sunulmasının yegâne çözüm olduğunu savunuyor.
Bu arada yine aynı adreste, Ingo ile Linus'un damardan ve biraz da gerilimli muhabbetini okumak da epey keyifli (bir yerde Linus, Ingo'ya saydırırken `bu seninki NT mantalitesi hıyar herif!´ gibilerinden bir şey diyor ki yani ağır laf bence de :-P
Tabii FM sitesinde ele aldığımız Programlamanın Tao'su mevzusunun Linux ve çekirdeğe uyarlanmış hali de evlere şenlik, mutlaka okuyun :)
Linux çekirdek geliştirme ekibi gene yaptı yapacağını! Linux yaratıcısı Linus Torvalds son sunduğu "patch" ile etkileşimli proseslerin performansını artırdığını böylece X masaüstü ortamlarının çok daha iyi çalışacağını belirtti. Tabii buna müzik ve sinema uygulamaları da dahil.ost, greatly benefiting the X desktop, as well as music and movie players. O(1) karmaşıklığındaki zamanlayıcıyı geliştiren Ingo Molnar, Linus'un patch'ini kendi etkileşim çabaları ile bütünleştirince ortaya çıkacak sonucun yani 2.6 çekirdek sürümünün masaüstü kullanıcısının rüyasının gerçekleşmesi gibi bir şey olacağı tahmin ediliyor.