Linux yüklü dizüstü!

0
velista
Bir süre önce bu sayfalarda, Türkiye'deki dizüstü markalarının Windows işletim sistemsiz dizüstü satmamasını tartışıyorduk...

Bugün posta kutuma düşen bir basın bültenini sizinle paylaşmak istedim. Kelimesine dokunmadan aşağı koyuyorum...




Dostlukla
Ali Işıngör
Focus

Notebook Tutkunlarına Datron’dan Süper Kampanya…

Datron’un Kampanyasında Notebook’lar PC Fiyatına.

Türkiye Notebook pazarındaki payını hızla yükselten Datron, yeni kampanyasında CFX serisi Linux yazılımlı Notebook’ları PC fiyatına satışa sundu.

Datron’un başlattığı kampanyayla Notebook’lar PC’lerin tahtını sallayacak. 15 inch LCD’li PC fiyatına Notebook satışı başlatan Datron’un kampanyasıyla kullanıcıların dikkati Notebook’lara çevrildi. PC ile Notebook arasındaki seçimini, aradaki fiyat farkı nedeniyle erteleyenler için Datron'un kampanyası büyük fırsat. Kampanyadan Datron CFX serisi Linux yazılımlı Notebook’lara 899 Dolar’a sahip olabililirsiniz.

Datron CFX’in ince ve antişok özelliği sayesinde darbelere karşı dayanıklı olan kasası dikkat çekiyor. Datron Notebook, Centrino teknolojisinin sağladığı kablosuz bağlantı avantajıyla günlük hayatınızı kolaylaştırıyor.

Mandrake Linux 10.1 Türkçe sürümüne de sahip olan Datron Notebook’la birlikte tüm ofis ihtiyaçlarınızı karşılayacak kelime-işlem ve hesap tablosu içeren ek ofis yazılımlara da sahip olacaksınız. Datron CFX Notebook’unuzla DVD izleyebilir, MP3’lerinizi de dinleyebilirsiniz

Datron Notebook’a sahip olmak için tüm Teknokolik Mağazalarında Koçbank ve Card Finans kredi kartlarına peşin fiyatına 12 ay taksit avantajını kaçırmayın.

Görüşler

0
zentoo
Birkaç sorum var.


1. CFX serisininin teknik özellikleri nedir? Websitesinde bulamadım.


2. Datron bu laptopları halen PC Chips firmasına mı ürettiriyor?


3. Mandriva ya bir bağış söz konusu mu? Genelde Mandriva bağış kabul ederek satılır. Datron (Ufotek) neder?


4. Neden Mandriva?



Teşekkür ederim.
0
berkin
Selamlar,

Zamanında bu dizüstü makineleri test etmiştim. Datron'un CX(+son takı; ör: CXA) serisinde kullandığı kasa (bütün yuvaların ve havalandırmaların yerleşmesi) iki makineyi üst üste koyduğunuzda Acer Travelmate 802 serisiyle aynıydı (benzer değil, birebir aynı). CXA serisinde de ekran çözünürlükleri aynıydı (1400x1050; ama düşüm modellerde kırpılıyor hâliyle). Belki bu üreticiyi keşfetmemize yardımcı olur. Zamanında bir özel bir toplantıda üretici ismini duymuştum; fakat ne yazık ki aklımda kalmadı şimdiye. CFX'in de görünürde aynı kasaya sahip.

Teknik özellikler için bu adrese bakabilirsiniz. Siteleri ilginç; ama biraz uğraşıp keşfettim :)

Görüşmek üzere, esen kalın.
0
berkin
daha ziyâde böyle olacak adres, özür dilerim http://www.ufotek.com/ushop/urun_goster.php?kod=NB.DA-CF15F2K44L
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kernel ikiye mi ayrılıyor?

BBK

Arkadaşlar Techworld de okudum bir habere göre; 2.7 sürümünden itibaren kernelin iki versiyonlu olması gündemde.. Kernel ikiye ayrılabilir..
Bu konudaki Slashdot haberi burada.

Acaba Linux, Win~ ailesinin yıllar önceden yaptığı Desktop / Server ayrımına yeni mi gidiyor? Yoksa yanlış bir tutum mu?

LinuxWorld Ödülleri: And the Winner is... Microsoft?

FZ

Hayır, 1 Nisan şakası falan değil. LinuxWorld etkinliğinde En İyi Sistem Entegrasyon Yazılımı ödülünü alan şirket Microsoft oldu.

Linux`un patladığı nokta...

sundance

Hep yazıyoruz Linux şöyle, Linux böyle. Çünkü açıkcası tamamen gönüllü organizasyonlar tarafından bir `fazlamesai`lere dayanan böyle bir proje bizde gerçekten heyecan ve keyif uyandırıyor.

Ama bu demek değildir ki Linux`daki kötü yanları da görmezden geleceğiz.
Birçok X Windows yöneticisinde terminaller arası copy/paste yapamamak bunlardan biri mesela ;)

Linux gibi Windows

sundance

Sizde mi commandline kullandığınız günleri özlüyorsunuz, veya Windows Commander da zaman zaman rahat edemeyip, Command.exe yazıp dos ekranına düşenlerden misiniz ? Yoksa "Ah şöyle Unix'deki gibi commandline ortamı olsa mı diyorsunuz ?"

GNU Utilities for Windows böyle bir proje işte. Cygnus layerına ihtiyaç duymayan, Linux komutlarının büyük bir kısmını kapsayan bu paket tam size göre. Hatta isterseniz ZShell bile var :)

NASA En Önemli Simülasyonlarından Birini GNU/Linux ile Tamamladı

FZ

NASA okyanus hareketleri ile ilgili çok karmaşık bir simülasyonu Linux çalıştıran 256 işlemcili Silicon Graphics Altix sistemi ile gerçekleştirdi.