Linux yüklü dizüstü!

0
velista
Bir süre önce bu sayfalarda, Türkiye'deki dizüstü markalarının Windows işletim sistemsiz dizüstü satmamasını tartışıyorduk...

Bugün posta kutuma düşen bir basın bültenini sizinle paylaşmak istedim. Kelimesine dokunmadan aşağı koyuyorum...




Dostlukla
Ali Işıngör
Focus

Notebook Tutkunlarına Datron’dan Süper Kampanya…

Datron’un Kampanyasında Notebook’lar PC Fiyatına.

Türkiye Notebook pazarındaki payını hızla yükselten Datron, yeni kampanyasında CFX serisi Linux yazılımlı Notebook’ları PC fiyatına satışa sundu.

Datron’un başlattığı kampanyayla Notebook’lar PC’lerin tahtını sallayacak. 15 inch LCD’li PC fiyatına Notebook satışı başlatan Datron’un kampanyasıyla kullanıcıların dikkati Notebook’lara çevrildi. PC ile Notebook arasındaki seçimini, aradaki fiyat farkı nedeniyle erteleyenler için Datron'un kampanyası büyük fırsat. Kampanyadan Datron CFX serisi Linux yazılımlı Notebook’lara 899 Dolar’a sahip olabililirsiniz.

Datron CFX’in ince ve antişok özelliği sayesinde darbelere karşı dayanıklı olan kasası dikkat çekiyor. Datron Notebook, Centrino teknolojisinin sağladığı kablosuz bağlantı avantajıyla günlük hayatınızı kolaylaştırıyor.

Mandrake Linux 10.1 Türkçe sürümüne de sahip olan Datron Notebook’la birlikte tüm ofis ihtiyaçlarınızı karşılayacak kelime-işlem ve hesap tablosu içeren ek ofis yazılımlara da sahip olacaksınız. Datron CFX Notebook’unuzla DVD izleyebilir, MP3’lerinizi de dinleyebilirsiniz

Datron Notebook’a sahip olmak için tüm Teknokolik Mağazalarında Koçbank ve Card Finans kredi kartlarına peşin fiyatına 12 ay taksit avantajını kaçırmayın.

Görüşler

0
zentoo
Birkaç sorum var.


1. CFX serisininin teknik özellikleri nedir? Websitesinde bulamadım.


2. Datron bu laptopları halen PC Chips firmasına mı ürettiriyor?


3. Mandriva ya bir bağış söz konusu mu? Genelde Mandriva bağış kabul ederek satılır. Datron (Ufotek) neder?


4. Neden Mandriva?



Teşekkür ederim.
0
berkin
Selamlar,

Zamanında bu dizüstü makineleri test etmiştim. Datron'un CX(+son takı; ör: CXA) serisinde kullandığı kasa (bütün yuvaların ve havalandırmaların yerleşmesi) iki makineyi üst üste koyduğunuzda Acer Travelmate 802 serisiyle aynıydı (benzer değil, birebir aynı). CXA serisinde de ekran çözünürlükleri aynıydı (1400x1050; ama düşüm modellerde kırpılıyor hâliyle). Belki bu üreticiyi keşfetmemize yardımcı olur. Zamanında bir özel bir toplantıda üretici ismini duymuştum; fakat ne yazık ki aklımda kalmadı şimdiye. CFX'in de görünürde aynı kasaya sahip.

Teknik özellikler için bu adrese bakabilirsiniz. Siteleri ilginç; ama biraz uğraşıp keşfettim :)

Görüşmek üzere, esen kalın.
0
berkin
daha ziyâde böyle olacak adres, özür dilerim http://www.ufotek.com/ushop/urun_goster.php?kod=NB.DA-CF15F2K44L
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yerelleştirme grupları sizi bekliyor

anonim

Türkiye'de genelde serbest yazılım, özelde Linux'un masaüstünde yaygınlaşması, daha alt seviyelere indirilmesi pek çoğuna göre değişik ölçütlere bağlı. Bunlar masaya yatırıldığı zaman herhalde olayın sosyolojik boyutundan teknolojisine, politikasından psikolojisine, insan-bilgisayar etkileşiminden yerelleştirmesine kadar pek çok noktada görüş bildirebilecek sayısız (Türk) uzman var.

Debian 3.0 (Codename Woody) Ertelendi

anonim

Dört gözle bekledigimiz (en azindan benim icin bu öyle) debian'in 3.0 sürümü cikis tarihi olarak 1 mayis'i duyurmustu - aslinda bu taa o zamanda da soylenmisti kesin olarak 1 mayis degil tahmini olarak 1 mayis diye - fakat bugun ise debian duyuru listesinden gelen ertelendi basligindaki bir mail ile heveslerimiz kursagimizda kaldi.

Kesin cikis tarihi mi? Kararli hale ve olmasi gereken yere gelince...(aman DukeNukem4Ever olmasın da: Ed)
Ayrintili bilgi icin Slashdot ve debian duyuru listesi

WOOM: Window Object-Orientated Maker veya Windowmaker`in geleceği

m1a2

Gnustep cephesinde son aylarda yoğun bir hareketlilik gözleniyor. Ocak ayında Gnustep-base ve Gnustep-gui`nin üstüste duyurulan yeni sürümlerinden sonra ortaya çıkan önemli bir gelişmeyi gözden kaçırmışız. Windowmaker`in şef programcısı Alfredo Kojima`nın öncülüğünde bir grup, Gnustep-base ve Gnustep-gui library`lerinin kıvama geldiğini düşünmüş olacaklar ki 14 Ocak`ta Windowmaker`ın geleceğini de belirleyecek `WOOM: Window Object-Orientated Maker` projesine start verdiler. İşte oldukça ilginç bulduğum duyuru. Kojima, `Windowmaker`in yeterince popüler hale geldiğini ve artık projeyi ölçeklendirme (yani Gnustep`le birleştirme) zamanının geldiğini belirttikten sonra şöyle konuşmuş: (küçük değişikliklerle)

Pratix Linux

anonim

Fatih Aşıcı tarafından geliştirilen Fedora Core 2 tabanlı GNU/Linux dağıtımı Pratix Linux çıktı. Dağıtımın özellikleri kısaca şöyle:

AT&T GNU/Linux'u deniyor...

Soulblighter

Dünyanın en büyük bilgisayar, iletişim ve yazılım şirketlerinden AT&T, 70,000 çalışanı tarafından kullanılan PC'lerdeki Windows işletim sistemine alternatif olarak GNU/Linux'u denemeye başladı. Denemeler sonunda firma GNU/Linux kullanıp kullanmayacağına karar verecek.

Eğer bu karar verilirse, Microsoft, GNU/Linux'a karşı en büyük yenilgisini alacak. Özellikle son zamanlarda artan virüsler ve maliyetler, kullanıcıları Windows'a alternatif işletim sistemleri kullanmaya itiyor.

Bir röportajda, ''Ülkedeki her yönetici gibi biz de güvenlik, üretkenlik ve düşük maliyetler konusunda sıkıntı yaşıyoruz.'' diyen AT&T'nin bilgi yöneticisi Hossein Eslambolchi, kararı 2005 yılı sonunda verecek.

Kaynak: bloomberg.com

Editörün Notu: Görülen o ki UNIX´i geliştiren şirket köklerine geri dönüşe hazırlanıyor. Buna karar verecek olan adam ise dünyadaki en çok kazanan bilgi işlem müdürü (geçen seneki yıllık maaşı 4.3 milyon $ + 1.5 milyon $'lık şirket hissesi) ve bu adamın akıllıca hareket edeceğini var saymak çok yanlış olmaz diye düşünüyorum.