Linux yüklü dizüstü!

0
velista
Bir süre önce bu sayfalarda, Türkiye'deki dizüstü markalarının Windows işletim sistemsiz dizüstü satmamasını tartışıyorduk...

Bugün posta kutuma düşen bir basın bültenini sizinle paylaşmak istedim. Kelimesine dokunmadan aşağı koyuyorum...




Dostlukla
Ali Işıngör
Focus

Notebook Tutkunlarına Datron’dan Süper Kampanya…

Datron’un Kampanyasında Notebook’lar PC Fiyatına.

Türkiye Notebook pazarındaki payını hızla yükselten Datron, yeni kampanyasında CFX serisi Linux yazılımlı Notebook’ları PC fiyatına satışa sundu.

Datron’un başlattığı kampanyayla Notebook’lar PC’lerin tahtını sallayacak. 15 inch LCD’li PC fiyatına Notebook satışı başlatan Datron’un kampanyasıyla kullanıcıların dikkati Notebook’lara çevrildi. PC ile Notebook arasındaki seçimini, aradaki fiyat farkı nedeniyle erteleyenler için Datron'un kampanyası büyük fırsat. Kampanyadan Datron CFX serisi Linux yazılımlı Notebook’lara 899 Dolar’a sahip olabililirsiniz.

Datron CFX’in ince ve antişok özelliği sayesinde darbelere karşı dayanıklı olan kasası dikkat çekiyor. Datron Notebook, Centrino teknolojisinin sağladığı kablosuz bağlantı avantajıyla günlük hayatınızı kolaylaştırıyor.

Mandrake Linux 10.1 Türkçe sürümüne de sahip olan Datron Notebook’la birlikte tüm ofis ihtiyaçlarınızı karşılayacak kelime-işlem ve hesap tablosu içeren ek ofis yazılımlara da sahip olacaksınız. Datron CFX Notebook’unuzla DVD izleyebilir, MP3’lerinizi de dinleyebilirsiniz

Datron Notebook’a sahip olmak için tüm Teknokolik Mağazalarında Koçbank ve Card Finans kredi kartlarına peşin fiyatına 12 ay taksit avantajını kaçırmayın.

Görüşler

0
zentoo
Birkaç sorum var.


1. CFX serisininin teknik özellikleri nedir? Websitesinde bulamadım.


2. Datron bu laptopları halen PC Chips firmasına mı ürettiriyor?


3. Mandriva ya bir bağış söz konusu mu? Genelde Mandriva bağış kabul ederek satılır. Datron (Ufotek) neder?


4. Neden Mandriva?



Teşekkür ederim.
0
berkin
Selamlar,

Zamanında bu dizüstü makineleri test etmiştim. Datron'un CX(+son takı; ör: CXA) serisinde kullandığı kasa (bütün yuvaların ve havalandırmaların yerleşmesi) iki makineyi üst üste koyduğunuzda Acer Travelmate 802 serisiyle aynıydı (benzer değil, birebir aynı). CXA serisinde de ekran çözünürlükleri aynıydı (1400x1050; ama düşüm modellerde kırpılıyor hâliyle). Belki bu üreticiyi keşfetmemize yardımcı olur. Zamanında bir özel bir toplantıda üretici ismini duymuştum; fakat ne yazık ki aklımda kalmadı şimdiye. CFX'in de görünürde aynı kasaya sahip.

Teknik özellikler için bu adrese bakabilirsiniz. Siteleri ilginç; ama biraz uğraşıp keşfettim :)

Görüşmek üzere, esen kalın.
0
berkin
daha ziyâde böyle olacak adres, özür dilerim http://www.ufotek.com/ushop/urun_goster.php?kod=NB.DA-CF15F2K44L
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Viyana GNU/Linux'a Geçme Operasyonuna Başladı

FZ

Daha önce FM'de duyurmuştuk, Viyana, tıpkı Münih gibi radikal bir bilgi işlem dönüşümüne hazırlanıyordu ve bu iş için yine ağır yük işçisi, kara gün dostu Debian seçilmişti. Son alınan haberlere göre Viyana operasyona başladı. Viyana Belediyesi, 2006 yılına dek yaklaşık 16.000 bilgisayarlık sistemini dönüştürmeyi ve açık kodlu özgür yazılım olan GNU/Linux tabanlı işletim sistemine geçmeyi planlıyor.

Kaynaklar: http://www.radikal.com.tr, http://www.zdnetindia.com

OSDir.com Ekran Görüntüsü Turları şimdi Türkçe

anonim

OSDir Ekran Görüntüsü Turları'nın Türkçe çevirilerinin hazır olduğunu bildirmekten gurur duyarız. Bu sayfayı yer imlerinize ekleyin ve dünyaya açılın! İyi eğlenceler!

Mandrake 9.2´deki Büyük Sorunlar

cayfer

Mandrake tarafından listelenen sorunları okuyunca dehşete kapılmamak mümkün değil! Sürüm 9.2'ye güncellememek için o kadar çok neden var ki... Hele Dell marka dizüstü bilgisayarlada LG marka CD sürücüsü kullanıldığı ve MDK9.2 kurulumunda kullanılan yazılımların bu sürücülerde kalıcı hasar yarattığını düşünürseniz çok kişinin başı ciddi derde girecek demektir.

Her ne kadar ortalıkta henüz fazla MDK 9.2 CDsi yoksa da dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü ağ üzerinden yapılan kurulumlarda bile sorunlar aynen varmış. Ben her olasılığa karşı 9.2'yi atlayacağım herhalde.

Linux How To: Videolu Belgeler

talat

GNU/Linux altında HOW-TO belgelerinin çokluğu ve bunların başarısı hepimiz tarafından biliniyor. Ben de bu "HOW-TO" belgelerine farklı bir yaklaşımla, video formatında belgeleme gibi bir çalışma yapmayı planlıyorum. Çalışmamımın ilk denemeleri Linux Video Öğrenme.

Uludağ sitesi yenilendi

bm

Aklıma geldikçe bloglara ve siteye bakıp duruyordum, bugün Uludağ sitesinin yenilendigini farkettim. Özellikle sıkca sorulan sorular listesi iyi olmuş. Burada birbirimizi yerken -- pardon sohbet ederken -- en azından basit sorulara kolayca link verme imkanı olduğu gibi, burada sıkça sorulan soruların da cevaplanabileceği bir döküman var. FMcilerin bakmalarını tavsiye ederim.