Linux yüklü dizüstü!

0
velista
Bir süre önce bu sayfalarda, Türkiye'deki dizüstü markalarının Windows işletim sistemsiz dizüstü satmamasını tartışıyorduk...

Bugün posta kutuma düşen bir basın bültenini sizinle paylaşmak istedim. Kelimesine dokunmadan aşağı koyuyorum...




Dostlukla
Ali Işıngör
Focus

Notebook Tutkunlarına Datron’dan Süper Kampanya…

Datron’un Kampanyasında Notebook’lar PC Fiyatına.

Türkiye Notebook pazarındaki payını hızla yükselten Datron, yeni kampanyasında CFX serisi Linux yazılımlı Notebook’ları PC fiyatına satışa sundu.

Datron’un başlattığı kampanyayla Notebook’lar PC’lerin tahtını sallayacak. 15 inch LCD’li PC fiyatına Notebook satışı başlatan Datron’un kampanyasıyla kullanıcıların dikkati Notebook’lara çevrildi. PC ile Notebook arasındaki seçimini, aradaki fiyat farkı nedeniyle erteleyenler için Datron'un kampanyası büyük fırsat. Kampanyadan Datron CFX serisi Linux yazılımlı Notebook’lara 899 Dolar’a sahip olabililirsiniz.

Datron CFX’in ince ve antişok özelliği sayesinde darbelere karşı dayanıklı olan kasası dikkat çekiyor. Datron Notebook, Centrino teknolojisinin sağladığı kablosuz bağlantı avantajıyla günlük hayatınızı kolaylaştırıyor.

Mandrake Linux 10.1 Türkçe sürümüne de sahip olan Datron Notebook’la birlikte tüm ofis ihtiyaçlarınızı karşılayacak kelime-işlem ve hesap tablosu içeren ek ofis yazılımlara da sahip olacaksınız. Datron CFX Notebook’unuzla DVD izleyebilir, MP3’lerinizi de dinleyebilirsiniz

Datron Notebook’a sahip olmak için tüm Teknokolik Mağazalarında Koçbank ve Card Finans kredi kartlarına peşin fiyatına 12 ay taksit avantajını kaçırmayın.

Görüşler

0
zentoo
Birkaç sorum var.


1. CFX serisininin teknik özellikleri nedir? Websitesinde bulamadım.


2. Datron bu laptopları halen PC Chips firmasına mı ürettiriyor?


3. Mandriva ya bir bağış söz konusu mu? Genelde Mandriva bağış kabul ederek satılır. Datron (Ufotek) neder?


4. Neden Mandriva?



Teşekkür ederim.
0
berkin
Selamlar,

Zamanında bu dizüstü makineleri test etmiştim. Datron'un CX(+son takı; ör: CXA) serisinde kullandığı kasa (bütün yuvaların ve havalandırmaların yerleşmesi) iki makineyi üst üste koyduğunuzda Acer Travelmate 802 serisiyle aynıydı (benzer değil, birebir aynı). CXA serisinde de ekran çözünürlükleri aynıydı (1400x1050; ama düşüm modellerde kırpılıyor hâliyle). Belki bu üreticiyi keşfetmemize yardımcı olur. Zamanında bir özel bir toplantıda üretici ismini duymuştum; fakat ne yazık ki aklımda kalmadı şimdiye. CFX'in de görünürde aynı kasaya sahip.

Teknik özellikler için bu adrese bakabilirsiniz. Siteleri ilginç; ama biraz uğraşıp keşfettim :)

Görüşmek üzere, esen kalın.
0
berkin
daha ziyâde böyle olacak adres, özür dilerim http://www.ufotek.com/ushop/urun_goster.php?kod=NB.DA-CF15F2K44L
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

XFS sonunda Linux kerneline girdi!

cartman

SGI'ın journalised dosya sistemi olan XFS uzun çalışmalardan sonra Linus Torvalds tarafından Linux kerneline kabul edildi. 2.5 kerneline girmesi uzun zamandan beri merakla beklenen XFS 2.5.36 kernelinde kendini gösterecek , bununla birlikte 2.6 kernelinde en azından 4 ( Benim bildiklerim XFS , JFS , ReiserFS , Ext3 ) journalised dosya sistemi olucak! Ben şahsen Ext3 , ReiserFS ve XFS i kendi Slackware sistemimde denedim ve bana göre XFS bunların arasında en hızlı olanı. Daha fazla bilgi için www.lwn.net/Articles/9998/

GENTOO Türkçe Belgeler

yilmaz

Kanaatimce en hızlı linux dağıtımı olan Gentoo için Goeksel Togan tarafından hazırlanan belgelere (Başlangıç için Kurulum ve Kullanım rehberi) http://belgeler.gentoo-tr.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

MS Windows´ta GNU/Linux Çalıştırmak İçin Yeni Bir Yöntem: coLinux

FZ

Cooperative Linux (coLinux), MS Windows 2000/XP üzerinde GNU/Linux çalıştırmak isteyen bilgisayarcılara oldukça etkili ve pratik bir yöntem sunuyor. Bu sistemi çalıştırmak için VMware gibi ticari bir ürüne para vermenize ya da User Mode Linux sistemindeki gibi bir şeyler yapmanıza gerek yok. "Acaba ne kadar yetenekli ki bu sistem?" diye soranlarara kısaca şunu söylemek yeterli olacaktır herhalde: Sistem şu anda MS Windows içindeki bir pencerede KNOPPIX çalıştırabiliyor.

coLinux, modifiye edilmiş bir Linux çekirdeğini MS Windows üzerindeki özel bir sürücü aracılığı ile ayrıcalıklı modda (ring 0 veya supervisor modu olarak da bilinir) çalıştırıyor.

coLinux´un açık kodlu bir MS Windows uyumlu işletim sistemi olan ReactOS´la da uyumlu hale getirilme çalışmaları devam ediyor. Ekran görüntülerine buradan erişebilirsiniz.

Editörün notu: Gidip ofisteki Win2000 Server makinama bir DOS penceresi içinde Debian kurayım, zamanı geldi artık :)

Haberci Güvercinler Üzerinden IP Erişimi

anonim

Olay 2001 yılında geçiyor ama yeni haberim oldu. 1 Nisan 1990'da yayınlanan haberci güvercinler üzerinden IP erişim RFC belgesi (Carrier Piegon Internet, CPIP) temel alınarak Linux üzerinde gerçekleştirilmiş. Ortalama ping süreleri başlangıç için ümit verici :)

Hey SCO! Bana dava aç çünkü Linux kullanıyorum!

FZ

Finansal problemler yaşayan SCO firması son birkaç ay içinde IBM başta olmak üzere nerede ise hemen herkese dava açtı ve "Lisansına sahip olduğum UNIX işletim sisteminden kod çaldınız, Linux adı altında kullandınız, suçlusunuz!" dedi.

Son haberlere göre sahip olduğu UNIX lisansını Microsoft´a satan SCO açık kodlu ve özgür yazılım camiasında büyük tepkiye yol açtı.

Siz de tepkinizi ortaya koymak ve insanlarla paylaşmak isterseniz tek yapmanız gereken Hey SCO, bana dava aç sitesine gidip oradaki mektubun imzalamak. Şu anda 2774 imza mevcut ve bu sayı giderek artıyor.