Lockheed Martin Solaris'ten GNU/Linux'a Geçiyor

0
Challenger
Slashdot' ta yer alan bu habere ve orada referans verilen bu Neurocrat yazısına göre, dünyanın önde gelen havacılık ve uzay teknolojileri şirketi Lockheed Martin, Solaris kurulu 10.000 adet sistemini Linux' a geçiriyor. Neuracrat' teki yazıda şöyle diyor: "Lockheed' in Linux'a geçişinin arkasında yatan neden maliyet. Şirketin pahalı Sun iş istasyonlarını bırakıp, Linux kurulu Intel tabanlı donanıma sahip sistemlere geçmesi bekleniyor. Görünüşe göre mühendislerin uçak tasarlarken kullandıkları yazılımların güvenilir bir şekilde Linux altında çalıştırılmasında herhangi bir problem yok."

Lockheed Martin'in Solaris'e "kapıyı gösterdiği" bu haberden sonra Sun Microsystems borsada 1.08 puan kaybetmiş.

Not: Bu haber sadece GNU/Linux'un önemli yerlerde güvenilir bir şekilde kullanılabilirliğini göstermektedir. Lockheed Martin'in, dünyanın en psikopat savaş teknolojilerini üreten şirket olmasıyla bir ilgisi yoktur.

Görüşler

0
malkocoglu_2
Kar/kis zamani odasinda okula gitmemek icin daha iyi bir terminal programi yazmaya ugrasan Linus (Torvalds) herhalde yazdigi programin buralara gelecegini duysa hayret ederdi. Gnu/Linux icin iyi bir gelismedir bu. Bir arkadasim, ileride bir gun (!) Sun'in Solaris isletim sistemini atip, yerine Linux'u kullanmaya baslayacagini soylerdi. Tabii oteki yandan Solaris dunyasi hala bu sistemi iyi bilen admin'leri icinde barindiriyor, ve isletim sisteminin kendisi yillar yili ozellikle finans cevrelerinde kullanilmaktan iyice stabil hale geldi. Uzun isleyis zamani (uptime) gerektiren ortamlarda bu tecrubeye, bir sekilde bu yeni dunyada yer olur mu acaba? Yoksa buyuk balik (Linux) ufak baligi (Sun) yutar, Sun'in 10 yilda yaptiklarini, cok sirketli, cok kullanicili yapisiyla Linux 1 yilda gecer mi?

Gorecegiz...



0
ttk
Merhaba

Sun'ın, Suse dağıtımının yeni sahibi Novell'i almak istemesi boşuna değil demek ki..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Jamd Linux İncelemesi

ghanthar

Jamd Linux dünyasının en başarılı masaüstü dağıtımlarından, kanımca. Linux'a yeni adım atanlar için iyi bir başlangıç olabilir.

İTÜ GNU/Linux Akademi Başlıyor

anonim

İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından açılan 101 linux sistem yöneticiliğine giriş kursu  30.03.2009 pazartesi günü başlıyor, eğitim süresi 40 saat (5 hafta) olup, pazartesi ve çarşamba günleri saat 18:30-22:30 arası verilecektir. Buradan ön kayıt yaptırabilirsiniz. Kontenjan 15 kişiyle sınırlıdır. Ayrıntılı bilgi için http://ila.itu.edu.tr

PhpEd Amerika Yollarında

anonim

Eh .. Ne diyelim haftalardır hatta daha uzun zamandır, bilişim yazarlarının üzerine basa basa söyledikleri "Beyin Göçü.." tartışmasına örnek olacak şekilde yeni bir macera daha eklendi.Evet, Bir Türk doktor (Ergin Soysal) tarafından yazılmış olan PHP editörü PHPED, ünlü MYSQL firmasinin üreticisi olan Nusphere tarafından satın alındı!!.Hadi bakalım hayırlısı olsun.Daha fazlası için http://www.nusphere.com adresine faremizi tıklatalım.

Editörün notu:Aslında bu gelişme Mayıs ayı başında yaşandı. Ama haber yapmayı ihmal etmişiz. Burayı da ziyaret edelim http://www.soysal.com/PHPEd/

Jabber Sunucusu ve Kullanımı

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 3 Kasım 2004 Çarşamba günü saat 18:30'da Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'da bir seminer düzenliyor. Seminerde Jabber ve XML protokollerinin yanı sıra örnek Jabber sunucu ve istemci yazılımlarından bazıları örneklerle incelenecek ve web/veritabanı uygulamalarına Jabber protokolü ile entegrasyon sağlayan J-Spy, J-Bot, J-Admin ve J-Guard adlı GPL yazılımları tanıtılacaktır.

http://seminer.linux.org.tr

Unilever de GNU/Linux dedi...

FZ

Dünyanın sayılı şirketlerinden Unilever'in Global Bilgi Organizasyon başkan yardımcısı Martin Armitage, şirketin mevcut firewall, web ve posta sunucu sistemlerinin GNU/Linux üzerinde çalıştığını ve bu sayede epey tasarruf yapabildiklerini belirtti.