Kernel 2.4.24 Çıktı

0
bahadirkandemir
Kernel'in bellek yönetim kodunda, mremap(2) sistem çağrısındaki hatalı sınır kontrolünden kaynaklanan bir güvenlik zayıflığı bulundu.

mremap sistem çağrısı, sanal bellek alanlarının adreslenebilir boşluklarını taşımak ve boyutlarını değiştirme imkanı sağlıyor.

Duyurunun tamamı: http://isec.pl/vulnerabilities/isec-0013-mremap.txt

Görüşler

0
bahadirkandemir
NOT: Bu zayıflığın 2.2, 2.4 ver 2.6 serilerinde olduğu belirtilmişti ancak, zayıflığı keşfeden güvenlik grubu bu açığın MREMAP_FIXED bayrağını desteklemeyen 2.2 serilerinde olmadığını önemli güvenlik listelerinde duyurdu.

Kernel 2.6.0'da aynı zayıflığın olduğu duyurulmuştu, 2.6.1-rc1'de zayıflığın giderilmediği, 2.6.1-rc2'de giderildiği ek bir açıklama ile duyuruldu.

Zayıflığı test etmek isteyenler aşağıdaki kodu deneyebilir:

#include
#include
#include
#include

#define MREMAP_MAYMOVE 1
#define MREMAP_FIXED 2

#define __NR_real_mremap __NR_mremap

static inline _syscall5( void *, real_mremap, void *, old_address,
size_t, old_size, size_t, new_size,
unsigned long, flags, void *, new_address );

int main( void )
{
void *base;

base = mmap( NULL, 8192, PROT_READ | PROT_WRITE,
MAP_PRIVATE | MAP_ANONYMOUS, 0, 0 );

real_mremap( base, 0, 0, MREMAP_MAYMOVE | MREMAP_FIXED,
(void *) 0xC0000000 );

fork();

return( 0 );
}
0
realist
ne #include ediyoruz?
hangi #include ?
0
bahadirkandemir
Sanırım < ve > karakterleri sorun yarattı. 2 kere önizleme yapmamdan kaynaklandı.

----------------------------------------------

#include <asm/unistd.h>
#include <sys/mman.h>
#include <unistd.h>
#include <errno.h>

#define MREMAP_MAYMOVE 1
#define MREMAP_FIXED 2

#define __NR_real_mremap __NR_mremap

static inline _syscall5( void *, real_mremap, void *, old_address,
size_t, old_size, size_t, new_size,
unsigned long, flags, void *, new_address );

int main( void )
{
void *base;

base = mmap( NULL, 8192, PROT_READ | PROT_WRITE,
MAP_PRIVATE | MAP_ANONYMOUS, 0, 0 );

real_mremap( base, 0, 0, MREMAP_MAYMOVE | MREMAP_FIXED,
(void *) 0xC0000000 );

fork();

return( 0 );
}
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GNU/LinEx.org, para la Libertad!

FZ

Kamu kurumlarındaki son durumlar, Brezilya, Almanya´daki Münih Belediyesi falan derken İspanyol´ların son hareketi GNU/Linux camiasında bomba gibi patladı!

Yerel Extremadura hükümeti GNOME yüklü 80,000 bilgisayarın okullara kurulumunu tamamladı. Bu durumda iki öğrenciye bir bilgisayar düşüyor.

Geçen yıl başlayan ve kısa bir süre önce tamamlanan bu hareket sonucunda İspanyol çocukları özgür yazılım ile çalışmanın erdemlerini görmeye başlayacaklar. Söz konusu bilgisayarlara GNU/LinEx isimli bir Linux dağıtımı ve GNOME arayüzü kurulu. Bu sayede yaklaşık 18,000,000 € tasarruf gerçekleştirildi.

Özgür olmak istiyorsanız, Linus Torvalds'ın peşinden gitmeyin!

aksoyhasan

Bu söz, GNU projesini desteklemek üzere 1985 yılında kurulan Free Software Foundation [Özgür Yazılım Vakfı] kurucusu Richard Stallman tarafından söylenmiş. PCWorld'ün Avusturya sitesinin gerçekleştirdiği röportajda oldukça ilginç konulara değinen Stallman, "Lütfen GNU Linux demeyin" diye de ekliyor.

Kaynak: http://www.bildirgec.org/

HP, GNU/Linux Tabanlı Dizüstü Bilgisayar Piyasaya Sürecek

malkocoglu_2

Hewlett-Packard, SUSE Linux ile yüklenmiş olarak satılacak yeni bir dizüstü bilgisayarı çok yakında piyasalara duyuracak. HP'nin bu tür bir ürünü piyasaya süren ilk bilgisayar şirketi olduğu iddia edildi.

HP unveils Linux-based laptop

Programcılar İçin (UNIX) Türkçe Tuş Takımı TR_ALT

oktay

Uzun zamandır arayıp da sonunda mevcut olmadığına karar verdiğim XFree86 4.3 ile uyumlu tr_alt tuş eşlem dosyasını sonunda kendim yapmayı başardım.

Bu tuş takımının özelliği klavyeleri normalde İngilizce QWERTY düzeninde olan (malesef Türkiye'de dahi bu sıkça rastlanan bir düzen) arkadaşlarımızın da Türkçe'ye özgü karakterler olan ü,ı, ö, ş, ğ, ç harlerini kullanabilmelerini sağlamasıdır. Normal İngilizce tuş takımı kullanırken sağ taraftaki ALT tuşu (ALT_GR) ile aynı i tuşuna basmak 'ı' harfini üretmektedir. Aynı şekilde ALT_GR + s, 'ş', ALT_GR + G, "Ğ" harflerini oluşturmaktadır. Bu düzeneğin normalde İngilizce klavye kullanıp da yeri geldiğinde Türkçe de yazması gereken arkadaşlarımız için yararlı olacağını umuyorum.

Gerekli bütün bilgileri ve xkb symbol dosyasının kendisini http://altunergil.org/tr_alt/ adresinden edinebilirsiniz.

Microsoft'un Linux Lab Yöneticisi İle Röportaj

vst

Microsoft'un Linux Lab Yöneticisi Bill Hilf ile yapılan ve Slashdot.org kullanıcılarının hazırladığı sorularla gerçekleştirilen bir röportaj yayınlandı. San Fransisco LinuxWorld'da bir konuşma yapacak olan Hilf'in ağzından: "Buradaki yöneticiler fazlasıyla teknik. Hiç birisinin ağzından 'Linux düşmanımızdır!' lafını işitmedim. Kimi zaman oturur Microsoft harici teknolojiler kullanırlar ve derler ki; 'Bu sorunlar beş sene önce çözülmemiş miydi?' ya da 'Katetmemiz gereken çok yol var...'"
Sorular çok güzel, cevaplar ilginç... Bir ilginç husus daha: Hilf cevapları yollamadan önce Microsoft'un Halkla İlişkiler Departmanı cevaplara şöyle bir göz atmış...