Slackware 9 Sonunda Çıktı !!

0
oktay
Henüz resmi site slackware.com'dan haber verilmemiş olsa da Slackware 9 artık hazır. Bu yazıyı yazdığım saatlerde 9.0 sürümü henüz yansı sitelerine ulaşmamış görünüyor. Zannediyorum resmi bir açıklama yapılmamış olmasının sebebi de yansı sitelerine bu aşamada yüklenilmesini engellemek.

Uzun zamandır beklediğimiz şu anda hala yayınlanan en eski Linux sürümü ünvanını elinde bulunduran bu Slackware in yeni sürümü hepimize hayırlı olsun.

Eğer indirmeyi başarabilirseniz lütfen geçici yansı sunucuları kurup buradan adresi dağıtmak vasıtasıyla Türkiyede de yayılmasına yardımcı olunuz.

linuxtoday.com/developer/2003031901126NWSLSW adresinden daha fazla bilgi alınabilir.

İlgili Yazılar

İzmir Linux Kullanıcıları Grubu Kuruldu

anonim

İzmir'deki penguenleri bir araya getirmek icin DEU öncülüğünde bir organizasyon başlatılıyor. Bu amaçla bir haberleşme listesi kurulmustur. Topluluğun geçici web adresi http://izmirlinux.deu.edu.tr üyelik sayfası ise http://liste.deu.edu.tr’dir.

Topluluğun amacı kısaca şöyle:

-İzmir´deki Linuxçuları bir araya getirmek, iletişimi saglamak.
-DEU bünyesindeki ogrenci topluluklari arasinda izmirlinux toplulugunu da katmak
- Açık kod kullanımı konusunda İzmir'deki diğer üniversitelerle işbirliği sağlamak.

Birkaç ay içerisinde faaliyete geçmesi düşünülen organizasyona desteği DEU rektör yardımcılığı ve DEU bilgi işlem dairesi verecektir. Organizasyon LKD ile işbirligi içinde olacaktır.

Fedora Core 6 Duyuruldu

anonim

Can sıkıcı birkaç hatanın giderilmesinin zaman alması nedeniyle çıkışı 2 defa ertelenen Fedora Core,planlanan tarih olan 16 Ekim'den 8 gün sonra 6. sürümünü az önce duyurdu.

Ottowa Linux Sempozyumundan Makaleler

sundance

Internet`te dolaşırken şöyle bir dökümana rasladım. 26-29 Hazinran tarihleri arasında yapılan Ottowa Linux Sempozyumundaki bildirgelerin toplandığı 600 sayfalık bir pdf.

3Mb`lık bir download, bence kesinlikle değer bir okuyun.

Bazı başlıklar...

Linux Eğitimi Başladı - İstanbul Bilgi Üniversitesi

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü koordinasyonunda Linux eğitimlerine başladı. Sektörde uzun yıllar çalışmış uzmanlar ve bölümün deneyimli eğitmenlerinden oluşan bir kadroyla yürütülecek eğitimlerin ilki 12 Nisan 2003'de başlayacak.

OSDir.com Ekran Görüntüsü Turları şimdi Türkçe

anonim

OSDir Ekran Görüntüsü Turları'nın Türkçe çevirilerinin hazır olduğunu bildirmekten gurur duyarız. Bu sayfayı yer imlerinize ekleyin ve dünyaya açılın! İyi eğlenceler!