Slackware 9 Sonunda Çıktı !!

0
oktay
Henüz resmi site slackware.com'dan haber verilmemiş olsa da Slackware 9 artık hazır. Bu yazıyı yazdığım saatlerde 9.0 sürümü henüz yansı sitelerine ulaşmamış görünüyor. Zannediyorum resmi bir açıklama yapılmamış olmasının sebebi de yansı sitelerine bu aşamada yüklenilmesini engellemek.

Uzun zamandır beklediğimiz şu anda hala yayınlanan en eski Linux sürümü ünvanını elinde bulunduran bu Slackware in yeni sürümü hepimize hayırlı olsun.

Eğer indirmeyi başarabilirseniz lütfen geçici yansı sunucuları kurup buradan adresi dağıtmak vasıtasıyla Türkiyede de yayılmasına yardımcı olunuz.

linuxtoday.com/developer/2003031901126NWSLSW adresinden daha fazla bilgi alınabilir.

İlgili Yazılar

Mandrake 9.2´deki Büyük Sorunlar

cayfer

Mandrake tarafından listelenen sorunları okuyunca dehşete kapılmamak mümkün değil! Sürüm 9.2'ye güncellememek için o kadar çok neden var ki... Hele Dell marka dizüstü bilgisayarlada LG marka CD sürücüsü kullanıldığı ve MDK9.2 kurulumunda kullanılan yazılımların bu sürücülerde kalıcı hasar yarattığını düşünürseniz çok kişinin başı ciddi derde girecek demektir.

Her ne kadar ortalıkta henüz fazla MDK 9.2 CDsi yoksa da dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü ağ üzerinden yapılan kurulumlarda bile sorunlar aynen varmış. Ben her olasılığa karşı 9.2'yi atlayacağım herhalde.

IBM`den Linux Tutoriallar

sundance

IBM Linux`a verdiği desteği sürdürüyor.

Bu sayfada yeralan Linux tutorialları Proxy kurulumundan, Python ile programlamaya kadar birçok konuda oldukça iyi bilgi veriyor.

IBM böyle devam ederse birilerinin SUNcıları depreşeceğe benziyor :))

Biz zenginiz ya...

sundance

Newsforge`un haberine göre Scotland Yard, pilot uygulama olarak İngiltere ve İskoçya`da polislerin masaüstü bilgisayarlarında Linux kullanmaya başlanıyor...

3500 masaüstünde yapılacak deneme başarılı olursa bu sistemin 60,000 polisi kapsayacağı ve bundan da İngiliz hükümetinin yılda 1 Milyon pound üzerinde tasarruf sağlayacağı açıklandı. Bilgisayarlar 300 poundluk smart kard okuyuculu terminallerden oluşuyor ve VNC ile ana sunucuya bağlanıyorlar...

RAM Tabanlı Sabit Disk

malkocoglu

Bir borsa şirketinde çalışan arkadaş ile sohbetten paylaşıyorum:
Arkadaşımız, bir ABD finans şirketinde şöyle bir sistem geliştirmiş: Borsa sistemindeki yavaşlıklardan faydalanıp çabuk al/sat yaparak para kazanan otomatik bir program. Sistemin özellikleri: Veri tabanı: MySQL ; Işletim sistemi: Linux ; Disk: Rocket Disk
Sistemin mimarisinde çok ilginç bir ozellik, Linux'a bağlı kullanılan Rocket Disk markalı bir donanım birimi. Rocket Disk kendi belleği ile geliyor, ve bilgisayarın PCI girişi üzerinden işletim sistemine sabit disk gibi gözüküyor. Daha önceden solid state teknolojisi olarak duyduğum bu uygulamayı ilk kez gerçek hayatta kullanan birini görünce, tecrübelerini hemen gagaladım.
MySQL bir günlük veri için (8 GB'lik) veri tabanını tamamen rocket disk üzerine geçirmişler, ve tabii ki uygulamaları "kanatlanmış". Bir günlük al/sat işlemleri tamamen rocket disk üzerinde yapılıyor, ve saat 5'ten sonra (borsa kapanınca) rocket disk'teki veriler sabit diske geçiriliyor (zamanlı bir betik ile kolay, cron, perl, vs ile).

Linux Counter: Hala sayılmadınız mı???

conan

Off! Çok zaman olmuş birşeyler yazmayalı! Neden bu kadar tembelleştim acaba? :P Neyse şu tembelliğime "Linux Counter" sitesi konusunda birşeyler yazarak son vermeyi deneyeyim! :)

Linux Counter adından da anlaşılacağı üzere dünya üzerinde linux kullanıcılarını ve linux kullanan bilgisayarları saymayı amaç edinmiş bir site.