RedHat 7.2 çıktı

0
conan
RedHat 7.2 piyasaya çıkmış bulunmakta. (Hatta ilk patch'i bile çıktı hehe) Sürümün kod adı: ENIGMA ;) Hadi bakalım downloadlara kuvvet.

Yeni versiyonda daha çok görsel gelişimlere ağırlık vermiş görünüyor. ayrıca Linux kernel 2.4'ün güzellikleri de Redhat 7.2'ye dahil edilmiş.
(Editörün notu: bu son cümleyi yazı onaylarken ben eklemiştim, yazı anasayfada çok kısa görünmesin diye Redhat sitesine göz atıp ufak bişeyler eklemek gerekmişti. Dikkatsizlik yaparak yanlış bir bilgi eklemişim, Doğrusu: Linux 2.4 Kernel'i Redhat 7.0'dan beri Redhat dağıtımı içindeydi.)

- Redhat 7.2 - RedHat yansıları

Görüşler

0
conan
hey hey hey bi dakka! Son paragrafi ben yazmadim! kernel 2.4.* zaten 7.0`dan beri redhat dagitimi icindeydi. Ben yanlis bilgi vermedim, yaziyi onaylayan vermis. Bence insanlarin yazisina ekte bulunmayin. Alta yorum yazin! Ya da editorden not diye not dusun pls!
0
sundance
Hassasiyetini anlıyorum, hak da veriyorum. Genelde de eğer editör bir ek yaparsa bu belirtilmekte. Fakat şöyle bir durum var, bazen (özellikle bir arkadaşımız ;) çok kısa haberler yollanıyor. Konu hakkında çok az bilgi içeren, direkt bir link veren haberler. Bu tür haberlerde (genellikle haberi yazanla da irtibat kurup) küçük düzenlemeler (gerekirse, söz konusu linke giderek biraz araştırma yapıp) eklemeler yapılıyor ve haber daha doyurucu hale getiriliyor.

Sanırım burada problem bundan kaynaklandı. Hassasiyetin için teşekkürler, bizim yaklaşımımızda bir problem olduğunu düşünürsen bunu da tartışabiliriz. İhmal etme bizi yine ;)
0
conan
Yani Redhat`in cikmasi icin daha uzun bir haber de bence yapilamazdi :) RedHat 7.2 cikti yani daha ne olabilir ki! Kalkip redhat 7.2`yi anlatamam cunku denemedim. Isteyen download eder dener.

Kaldi ki her haberin en az iki paragraf olmasi sart degil. Onemli olan haberdir, okunur, detayli bilgi icin linklere gidilir. Ilkokul kompozisyonu degil ki en az bi sayfa olsun heheh ;)

Ama uzun haber diyorsan, biliyorsun ki bi ton uzun haberim de var burda. Neyse sonucta tatsizlik yaratmak, kavga etmek icin filan yazmadim ben. Hic de hoslanmam boyle seylerden ama sonucta edit edilirken de biraz daha dikkatli olunmali bence. Simdiye kadar bir cok yazim edit edildi, bir cok cumlem de degistirildi. Ama bu seferki duzeltmede (uzatma mi deseydim) yanlis bilgi var! O yuzden tepem atti sanirim ;)
0
anonim
Almayın conanın ahını, çıkar aheste aheste :))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

EDS: Linux güvenli değildir, ölçeklenemez

Soulblighter

BT firmalarından EDS, Fuji Xerox, Cisco, Microsoft, Sun, Dell ve EMC'nin katılımıyla oluşturulan Agility Alliance'a göre Linux, yeterli güvenliğe sahip olmadığı ve ölçeklenebilirlik konusunda sorunlara sahip olduğu için büyük firmalar tarafından tercih edilmeyecek.

Linus Torvalds'dan Yeni Bir Fikir: DCO

malkocoglu

Linus Torvalds, ticari ürünlerden gelebilecek kodların Linux kaynak koduna girmemesi için Geliştiriciyi Tanimlayan Sertifika (Developer's Certificate of Origin - DCO) adlı bir sistem önerdi. Bu sistem kaynak kod dosyalarının kim, ne zaman yazıldığını kayıtlara geçirerek, kişinin ve kişilerin Linux içine koydukları kodlardan sorumlu olmalarını sağlayacak. Bu sayede SCO gibi sorun çıkartan tiplerden korunmak amaçlanıyor.

http://www.linuxworld.com/story/44996.htm

Linmodem sürücüleri para ile satılıyor!

sundance

Zamanında çok umut verdiğini belirttiğimiz Linuxant firması, son nesil HSF ve HCF Linux modem sürücülerini para ile satmaya başladı

Şirketten yapılan açıklamaya göre sözkonusu argenin ciddi zaman ve kaynak ayırma gerektirmesi üzerine bu yola gidilmiş. Sözkonusu sürücülerin full sürümleri $14.95´e satılırken 14.400kbps ile limitlenmiş halleri bedavaya (fakat kapalı kodlu olarak, dağıtılmakta.

Azarbaycan Linuks İstifadaçilari Qrupu!!

larweda

Azerbaycan Linux kullanıcıları grubunun ana sayfası www.linuxaz.com gerçekten zengin içerikli bir linux sayfası. İlk bakışta azarbaycanca`nın (böyle mi deniliyor acaba?) Türkçeden farklılıkları dolayısı ile komik gelse de içeriğe bakılınca gayet zengin ve özenle hazırlanmış olduğu görülüyor. Bir göz atılmasını, ve hatta düzenli olarak ziyaret edilmesi faydalı olur bence.

Haftalık Linux Haber Bülteni E-postanızda...

anonim

Yenilenen LinuxMerkezi sitesi Haftalık Bülten adında yeni bir hizmet başlatmış. Bu hizmet her hafta Türkçe Linux Haberlerinin e-postanıza gelmesini sağlıyor.

Ayrıntılı Bilgi