RedHat 7.2 çıktı

0
conan
RedHat 7.2 piyasaya çıkmış bulunmakta. (Hatta ilk patch'i bile çıktı hehe) Sürümün kod adı: ENIGMA ;) Hadi bakalım downloadlara kuvvet.

Yeni versiyonda daha çok görsel gelişimlere ağırlık vermiş görünüyor. ayrıca Linux kernel 2.4'ün güzellikleri de Redhat 7.2'ye dahil edilmiş.
(Editörün notu: bu son cümleyi yazı onaylarken ben eklemiştim, yazı anasayfada çok kısa görünmesin diye Redhat sitesine göz atıp ufak bişeyler eklemek gerekmişti. Dikkatsizlik yaparak yanlış bir bilgi eklemişim, Doğrusu: Linux 2.4 Kernel'i Redhat 7.0'dan beri Redhat dağıtımı içindeydi.)

- Redhat 7.2 - RedHat yansıları

Görüşler

0
conan
hey hey hey bi dakka! Son paragrafi ben yazmadim! kernel 2.4.* zaten 7.0`dan beri redhat dagitimi icindeydi. Ben yanlis bilgi vermedim, yaziyi onaylayan vermis. Bence insanlarin yazisina ekte bulunmayin. Alta yorum yazin! Ya da editorden not diye not dusun pls!
0
sundance
Hassasiyetini anlıyorum, hak da veriyorum. Genelde de eğer editör bir ek yaparsa bu belirtilmekte. Fakat şöyle bir durum var, bazen (özellikle bir arkadaşımız ;) çok kısa haberler yollanıyor. Konu hakkında çok az bilgi içeren, direkt bir link veren haberler. Bu tür haberlerde (genellikle haberi yazanla da irtibat kurup) küçük düzenlemeler (gerekirse, söz konusu linke giderek biraz araştırma yapıp) eklemeler yapılıyor ve haber daha doyurucu hale getiriliyor.

Sanırım burada problem bundan kaynaklandı. Hassasiyetin için teşekkürler, bizim yaklaşımımızda bir problem olduğunu düşünürsen bunu da tartışabiliriz. İhmal etme bizi yine ;)
0
conan
Yani Redhat`in cikmasi icin daha uzun bir haber de bence yapilamazdi :) RedHat 7.2 cikti yani daha ne olabilir ki! Kalkip redhat 7.2`yi anlatamam cunku denemedim. Isteyen download eder dener.

Kaldi ki her haberin en az iki paragraf olmasi sart degil. Onemli olan haberdir, okunur, detayli bilgi icin linklere gidilir. Ilkokul kompozisyonu degil ki en az bi sayfa olsun heheh ;)

Ama uzun haber diyorsan, biliyorsun ki bi ton uzun haberim de var burda. Neyse sonucta tatsizlik yaratmak, kavga etmek icin filan yazmadim ben. Hic de hoslanmam boyle seylerden ama sonucta edit edilirken de biraz daha dikkatli olunmali bence. Simdiye kadar bir cok yazim edit edildi, bir cok cumlem de degistirildi. Ama bu seferki duzeltmede (uzatma mi deseydim) yanlis bilgi var! O yuzden tepem atti sanirim ;)
0
anonim
Almayın conanın ahını, çıkar aheste aheste :))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

EDS: Linux güvenli değildir, ölçeklenemez

Soulblighter

BT firmalarından EDS, Fuji Xerox, Cisco, Microsoft, Sun, Dell ve EMC'nin katılımıyla oluşturulan Agility Alliance'a göre Linux, yeterli güvenliğe sahip olmadığı ve ölçeklenebilirlik konusunda sorunlara sahip olduğu için büyük firmalar tarafından tercih edilmeyecek.

Azarbaycan Linuks İstifadaçilari Qrupu!!

larweda

Azerbaycan Linux kullanıcıları grubunun ana sayfası www.linuxaz.com gerçekten zengin içerikli bir linux sayfası. İlk bakışta azarbaycanca`nın (böyle mi deniliyor acaba?) Türkçeden farklılıkları dolayısı ile komik gelse de içeriğe bakılınca gayet zengin ve özenle hazırlanmış olduğu görülüyor. Bir göz atılmasını, ve hatta düzenli olarak ziyaret edilmesi faydalı olur bence.

Linux ve *BSD

misafir

Hayır, şurada okuduğum habere göre diye başlamayacağım yazıya. Çeşitli linux dağıtımları ile BSD dağıtımları arasındaki ilişkiye dair bir gözlemimi paylaşmak istiyorum sadece.

SCO/IBM Linux Savaşında İlk Raund´u IBM Kazandı

malkocoglu

Bilinmezlikten kendini "dava açarak" kurtarmaya uğraşan zavallı şirket SCO, IBM ile girdiği Linux savaşında ilk yarayı aldı.

IBM draws first blood in SCO Linux battle

Linux masaüstü ve Gstreamer

roktas

Freedesktop.org'un tesisiyle Linux masaüstünün geleceğini şekillendirecek bir çok değişiklik vuku buluyor. Bu değişiklikler arasında göze çarpan önemli bir gelişme de masaüstü multimedya çatısı. GNOME projesi 2.2 ile birlikte Gstreamer üzerinde karar kıldı. Esas itibarıyla platform bağımsız olarak tasarlanan Gstreamer zarif ve modüler yapısıyla alternatifleri olan xine ve mplayer'i geride bırakmış gözüküyor. OSNews'de çıkan bir makale Gstreamer'i tanımak isteyecekler için dolgun bir içerik sunuyor. Linux'un masaüstü cephesinde yaygınlaşması noktasında gelişime muhtaç en önemli alan olan multimedya'nın geleceğini görmek isteyecekler için de okunması faydalı olacaktır.