RedHat 7.2 çıktı

0
conan
RedHat 7.2 piyasaya çıkmış bulunmakta. (Hatta ilk patch'i bile çıktı hehe) Sürümün kod adı: ENIGMA ;) Hadi bakalım downloadlara kuvvet.

Yeni versiyonda daha çok görsel gelişimlere ağırlık vermiş görünüyor. ayrıca Linux kernel 2.4'ün güzellikleri de Redhat 7.2'ye dahil edilmiş.
(Editörün notu: bu son cümleyi yazı onaylarken ben eklemiştim, yazı anasayfada çok kısa görünmesin diye Redhat sitesine göz atıp ufak bişeyler eklemek gerekmişti. Dikkatsizlik yaparak yanlış bir bilgi eklemişim, Doğrusu: Linux 2.4 Kernel'i Redhat 7.0'dan beri Redhat dağıtımı içindeydi.)

- Redhat 7.2 - RedHat yansıları

Görüşler

0
conan
hey hey hey bi dakka! Son paragrafi ben yazmadim! kernel 2.4.* zaten 7.0`dan beri redhat dagitimi icindeydi. Ben yanlis bilgi vermedim, yaziyi onaylayan vermis. Bence insanlarin yazisina ekte bulunmayin. Alta yorum yazin! Ya da editorden not diye not dusun pls!
0
sundance
Hassasiyetini anlıyorum, hak da veriyorum. Genelde de eğer editör bir ek yaparsa bu belirtilmekte. Fakat şöyle bir durum var, bazen (özellikle bir arkadaşımız ;) çok kısa haberler yollanıyor. Konu hakkında çok az bilgi içeren, direkt bir link veren haberler. Bu tür haberlerde (genellikle haberi yazanla da irtibat kurup) küçük düzenlemeler (gerekirse, söz konusu linke giderek biraz araştırma yapıp) eklemeler yapılıyor ve haber daha doyurucu hale getiriliyor.

Sanırım burada problem bundan kaynaklandı. Hassasiyetin için teşekkürler, bizim yaklaşımımızda bir problem olduğunu düşünürsen bunu da tartışabiliriz. İhmal etme bizi yine ;)
0
conan
Yani Redhat`in cikmasi icin daha uzun bir haber de bence yapilamazdi :) RedHat 7.2 cikti yani daha ne olabilir ki! Kalkip redhat 7.2`yi anlatamam cunku denemedim. Isteyen download eder dener.

Kaldi ki her haberin en az iki paragraf olmasi sart degil. Onemli olan haberdir, okunur, detayli bilgi icin linklere gidilir. Ilkokul kompozisyonu degil ki en az bi sayfa olsun heheh ;)

Ama uzun haber diyorsan, biliyorsun ki bi ton uzun haberim de var burda. Neyse sonucta tatsizlik yaratmak, kavga etmek icin filan yazmadim ben. Hic de hoslanmam boyle seylerden ama sonucta edit edilirken de biraz daha dikkatli olunmali bence. Simdiye kadar bir cok yazim edit edildi, bir cok cumlem de degistirildi. Ama bu seferki duzeltmede (uzatma mi deseydim) yanlis bilgi var! O yuzden tepem atti sanirim ;)
0
anonim
Almayın conanın ahını, çıkar aheste aheste :))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Lubuntu 10.04: Netbook'lar için en iyi işletim sistemi

yuzgen

Sadece netbook’lar değil, konfigürasyonları düşük bilgisayarların çoğu için de modern ve hızlı bir işletim sistemi var. Adı Lubuntu, sürümü 10.04. Bilgisayarı hızlı olan, ama boşa bellek ve işlemci gücü harcamak istemeyenler, işletim sisteminin hızlı tepki vermesini isteyenler için de ideal. “En hızlı” değil, ama en iyi...

devamı için buraya

Editör'ün notu:Bu makale'de de Xubuntu karşılaştırmasını bulabilirsiniz.

GNU/LinEx.org, para la Libertad!

FZ

Kamu kurumlarındaki son durumlar, Brezilya, Almanya´daki Münih Belediyesi falan derken İspanyol´ların son hareketi GNU/Linux camiasında bomba gibi patladı!

Yerel Extremadura hükümeti GNOME yüklü 80,000 bilgisayarın okullara kurulumunu tamamladı. Bu durumda iki öğrenciye bir bilgisayar düşüyor.

Geçen yıl başlayan ve kısa bir süre önce tamamlanan bu hareket sonucunda İspanyol çocukları özgür yazılım ile çalışmanın erdemlerini görmeye başlayacaklar. Söz konusu bilgisayarlara GNU/LinEx isimli bir Linux dağıtımı ve GNOME arayüzü kurulu. Bu sayede yaklaşık 18,000,000 € tasarruf gerçekleştirildi.

Fedora Core 4 sahnede... ;)

St

GNU/Linux dünyasının medar-ı iftiharlarından Fedora, 4. sürümünü bugün itibariyle duyurdu.

Yeni sürümün getirdiği başlıca yenilikler:

Haberci Güvercinler Üzerinden IP Erişimi

anonim

Olay 2001 yılında geçiyor ama yeni haberim oldu. 1 Nisan 1990'da yayınlanan haberci güvercinler üzerinden IP erişim RFC belgesi (Carrier Piegon Internet, CPIP) temel alınarak Linux üzerinde gerçekleştirilmiş. Ortalama ping süreleri başlangıç için ümit verici :)

ipcop 1.3.0 çıktı

raistlinthewiz

Geniş kullanımı olan ve bir smoothwall varyantı olan ipcop'un 1.3.0'ı çıktı. Bir önceki 1.2.0 versiyonu kernel 2.2 ve ipchains içeren ipcop'un bu versiyonunda kullanıcıyı bekleyenler:
- Kernel 2.4
- iptables desteği
- Yeni DSL modemlere destek

Daha fazla bilgi için http://www.ipcop.org