RedHat 7.2 çıktı

0
conan
RedHat 7.2 piyasaya çıkmış bulunmakta. (Hatta ilk patch'i bile çıktı hehe) Sürümün kod adı: ENIGMA ;) Hadi bakalım downloadlara kuvvet.

Yeni versiyonda daha çok görsel gelişimlere ağırlık vermiş görünüyor. ayrıca Linux kernel 2.4'ün güzellikleri de Redhat 7.2'ye dahil edilmiş.
(Editörün notu: bu son cümleyi yazı onaylarken ben eklemiştim, yazı anasayfada çok kısa görünmesin diye Redhat sitesine göz atıp ufak bişeyler eklemek gerekmişti. Dikkatsizlik yaparak yanlış bir bilgi eklemişim, Doğrusu: Linux 2.4 Kernel'i Redhat 7.0'dan beri Redhat dağıtımı içindeydi.)

- Redhat 7.2 - RedHat yansıları

Görüşler

0
conan
hey hey hey bi dakka! Son paragrafi ben yazmadim! kernel 2.4.* zaten 7.0`dan beri redhat dagitimi icindeydi. Ben yanlis bilgi vermedim, yaziyi onaylayan vermis. Bence insanlarin yazisina ekte bulunmayin. Alta yorum yazin! Ya da editorden not diye not dusun pls!
0
sundance
Hassasiyetini anlıyorum, hak da veriyorum. Genelde de eğer editör bir ek yaparsa bu belirtilmekte. Fakat şöyle bir durum var, bazen (özellikle bir arkadaşımız ;) çok kısa haberler yollanıyor. Konu hakkında çok az bilgi içeren, direkt bir link veren haberler. Bu tür haberlerde (genellikle haberi yazanla da irtibat kurup) küçük düzenlemeler (gerekirse, söz konusu linke giderek biraz araştırma yapıp) eklemeler yapılıyor ve haber daha doyurucu hale getiriliyor.

Sanırım burada problem bundan kaynaklandı. Hassasiyetin için teşekkürler, bizim yaklaşımımızda bir problem olduğunu düşünürsen bunu da tartışabiliriz. İhmal etme bizi yine ;)
0
conan
Yani Redhat`in cikmasi icin daha uzun bir haber de bence yapilamazdi :) RedHat 7.2 cikti yani daha ne olabilir ki! Kalkip redhat 7.2`yi anlatamam cunku denemedim. Isteyen download eder dener.

Kaldi ki her haberin en az iki paragraf olmasi sart degil. Onemli olan haberdir, okunur, detayli bilgi icin linklere gidilir. Ilkokul kompozisyonu degil ki en az bi sayfa olsun heheh ;)

Ama uzun haber diyorsan, biliyorsun ki bi ton uzun haberim de var burda. Neyse sonucta tatsizlik yaratmak, kavga etmek icin filan yazmadim ben. Hic de hoslanmam boyle seylerden ama sonucta edit edilirken de biraz daha dikkatli olunmali bence. Simdiye kadar bir cok yazim edit edildi, bir cok cumlem de degistirildi. Ama bu seferki duzeltmede (uzatma mi deseydim) yanlis bilgi var! O yuzden tepem atti sanirim ;)
0
anonim
Almayın conanın ahını, çıkar aheste aheste :))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SSH üzerinden Free BSD kurmak

sundance

Yeteri kadar hızlı Internet´i olan, Free BSD´i denemek isteyen arkadaşınıza Depenguinator sayesinde ssh üzerinden uzaktan FreeBSD kurabilirsiniz.

Güzel ve pratik bir teknik olmasıyla birlikte BSD´nin Linux´dan başka rakip tanımam yaklaşımı getirmesi de hoş. (De-penguinator!) Neydi diğer işletim sisteminin ismi ? Doğrama mıydı Kapı mıydı neydi, işte onun adının bile geçmediği makale eminim hoşunuza gidecek.

Öte yandan ´Yaw ben bu BSD´nin bişeyini sevmiyorum ama neyini ?´ diyenleriniz için de güzel bir incelememiz var: Thoughts on Linux vs FreeBSD

Amavis

tunc

Amavis uzun zamandır piyasada olan SuSe'ci ler tarafından geliştirilen bir open source mail scanner. Her ne kadar SuSe tarafından fazla support desteği verilmese de yararlı bir program. Amavis qmail, sendmail, postfix gibi MTA destekleri verebiliyor. Ayrıca hem gelen hemde giden mailleri scan edebiliyor.
http://www.amavis.org

HP Linux Sistemleri Satışına Başladı

anonim

Linux kullanıcıları Dell'in Linux sistemlerini satmayı bırakmasından çok üzülmüştü.Bu seferki iyi haber.HP önceden Red Hat 7.1 yüklenmiş Intel tabanlı sistemlerin satışına başladı.Bu sistemler firmanın sadece iş yerlerine satılan PC modellerinde bulunuyor.Ev kullanıcıları için üretilen modeller WinXP ile satılmaya devam edilecek. www.hp.com/products1/linux/

Arch Linux Eğitselleri (Tutorial) Geldi Hanıııım!

sami

Arch Linux kullanan veya geçiş yapaya çalışıp da başarılı olamayanlardan biriyseniz bu site tam size göre. Site acemilerden ileri düzey kullanıcalara kadar pek çok kişiye hitap ediyor. İngilizcesi pek çok insanın anlayabileceği kadar sade. Eğitseller içerisinde pacman ile paket kurulumunu, config dosyalarının düzenlenmesini ve komut satırına girilecek komutları gösteren satırlar güzel bir şekilde belirtilmiş.

Tcpdump kullanarak Ağ trafiği izlemek

honal

Ağ Trafiği nedir? Trafiği izleyerek ne elde edebiliriz, ya da hangi sorunlarımıza çözüm bulabiliriz?

Sniffer olarak adlandırılan ve ağ trafiğini izlemek amacıyla yazılan birçok program vardır, bunlardan UNIX/Linux dünyası için en bilineni ve sık kullanılanı tcpdump’tır.
İlk olarak UNIX sistemler için yazılan ve sonrasında NRG (Network Research Group) tarafından Windows’a da port edilen TCPDUMP hakkında, detaylı bir yazıyı, www.huzeyfe.net adresinde bulabilirsiniz..

Not: Birçok GNU/Linux sürümünde kurulu olan TCPDUMP'ın en son versionunu www.tcpdump.org'dan, Windows sürümünü ise bu adres'den indireceğiniz Wincap sürücüsünü kurup, WINDUMP'ı indirerek kullanabilirsiniz.