RedHat 7.2 çıktı

0
conan
RedHat 7.2 piyasaya çıkmış bulunmakta. (Hatta ilk patch'i bile çıktı hehe) Sürümün kod adı: ENIGMA ;) Hadi bakalım downloadlara kuvvet.

Yeni versiyonda daha çok görsel gelişimlere ağırlık vermiş görünüyor. ayrıca Linux kernel 2.4'ün güzellikleri de Redhat 7.2'ye dahil edilmiş.
(Editörün notu: bu son cümleyi yazı onaylarken ben eklemiştim, yazı anasayfada çok kısa görünmesin diye Redhat sitesine göz atıp ufak bişeyler eklemek gerekmişti. Dikkatsizlik yaparak yanlış bir bilgi eklemişim, Doğrusu: Linux 2.4 Kernel'i Redhat 7.0'dan beri Redhat dağıtımı içindeydi.)

- Redhat 7.2 - RedHat yansıları

Görüşler

0
conan
hey hey hey bi dakka! Son paragrafi ben yazmadim! kernel 2.4.* zaten 7.0`dan beri redhat dagitimi icindeydi. Ben yanlis bilgi vermedim, yaziyi onaylayan vermis. Bence insanlarin yazisina ekte bulunmayin. Alta yorum yazin! Ya da editorden not diye not dusun pls!
0
sundance
Hassasiyetini anlıyorum, hak da veriyorum. Genelde de eğer editör bir ek yaparsa bu belirtilmekte. Fakat şöyle bir durum var, bazen (özellikle bir arkadaşımız ;) çok kısa haberler yollanıyor. Konu hakkında çok az bilgi içeren, direkt bir link veren haberler. Bu tür haberlerde (genellikle haberi yazanla da irtibat kurup) küçük düzenlemeler (gerekirse, söz konusu linke giderek biraz araştırma yapıp) eklemeler yapılıyor ve haber daha doyurucu hale getiriliyor.

Sanırım burada problem bundan kaynaklandı. Hassasiyetin için teşekkürler, bizim yaklaşımımızda bir problem olduğunu düşünürsen bunu da tartışabiliriz. İhmal etme bizi yine ;)
0
conan
Yani Redhat`in cikmasi icin daha uzun bir haber de bence yapilamazdi :) RedHat 7.2 cikti yani daha ne olabilir ki! Kalkip redhat 7.2`yi anlatamam cunku denemedim. Isteyen download eder dener.

Kaldi ki her haberin en az iki paragraf olmasi sart degil. Onemli olan haberdir, okunur, detayli bilgi icin linklere gidilir. Ilkokul kompozisyonu degil ki en az bi sayfa olsun heheh ;)

Ama uzun haber diyorsan, biliyorsun ki bi ton uzun haberim de var burda. Neyse sonucta tatsizlik yaratmak, kavga etmek icin filan yazmadim ben. Hic de hoslanmam boyle seylerden ama sonucta edit edilirken de biraz daha dikkatli olunmali bence. Simdiye kadar bir cok yazim edit edildi, bir cok cumlem de degistirildi. Ama bu seferki duzeltmede (uzatma mi deseydim) yanlis bilgi var! O yuzden tepem atti sanirim ;)
0
anonim
Almayın conanın ahını, çıkar aheste aheste :))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Unix heryerde

sundance

Microsoft`un başı iyice dertte! Unix ailesi, IT sektöründen sonra diğer alanlarda da ürünler ortaya koymaya başladı.

1996`da Tarlabaşı`nda bir evde `Internet Böcek İlaçlama` diye bir firmanın ilanını gördüğümden beri (hala da çalışıyor bu firma) böyle eğlenceli bir haber görmemiştim. Unix`in babası kabul edilen Brian Kernigan`ın bile tuzu var bu haberde.

BetterDesktop.org

butch

OpenSUSE projesinin bir parçası olan Better Desktop KDE ve GNOME üzerinde bir süredir gerçekleştirilen kullanılabilirlik testleriyle ilgili verileri ve videoları geliştiricilerin kullanımına açıyor.
/.

UMeet 2002, IRC ile online UNIX konferansları

Maverick

İnternetin belki de en popüler ve yine de en az saygı gören servislerinden birisi IRC`nin doğru kullanımına güzel bir örnek izledim bu sabaha karşı. Saat 03:00 - 05:30 arası irc.uninet.edu ağında #linux kanalında "Introduction to handhelds with GNU/Linux" konulu bir sanal konferans vardı. Bir konuşmacı (Francisco J. Reyna) kanalda sunumunu ingilizce yaparken (web üzerindeki slaytlarla destekliyordu), izleyiciler #qc kanalından yorum veya sorularını yönelttiler. Konuşmacı (yazıcı mı demeliyim yoksa :^) sorulara gerçek zamanlı olarak yanıt vermeyi tercih ettiği için gerçek bir konferanstan çok daha etkili olduğunu eklemeliyim (saat dilimi sorununu görmezden gelirsek). Bu akşam Türkiye saati ile 22:00`de son bir toplantı daha var. Bu daha çok "Kernel 2.5" hakkında bir yuvarlak masa toplantısı olacakmış. Katılımcılar: Dave Jones. Suse Linux; Andrew Morton, Digeo Inc.; Rik van Riel, Conectiva; Ralf Bächle, Linux-MIPS.; Robert Love, maintainer of the kernel-preemption patch. Kaçırdığınız toplantıların listesine ve loglara bu adresden ulaşabilirsiniz. Keşke daha önce haberimiz olasaydı :/ Bu akşam tüm Fazlamesaicileri saat 22:00`de irc.uninet.edu #linux kanalına bekliyorum. Görüşmek üzere...

Gelecek Linux 1.1 çıktı

NisoUSTA

Gelecek Linux 1.1 çıktı. Uzun zamandır beklenen, dağıtımı iki kez geciken bu sürüm tüm linux kullanıcılarını sevindirdi.
İş ve ev ortamında dinamizm isteyen, alternatiflere her zaman açık olanlara yeni ufuklar açacak olan Gelecek Linux 1.1, yepyeni programlarıyla, masaüstünde ve sunucu altyapısında üstün eklentilerle piayasaya çıktı.
Gelecek Linux 1.1, 4 Eylül'den itibaren 2 CD halinde kitabı ile birlikte satışa sunuldu. Kurumsal destek içeren kutulu hali ise 15 Eylül'de satışa sunuldu.
Gelecek Linux 1.1, anlatılmaz, yaşanır!
Detaylı bilgi için...

Debian GNU/Linux 2.2.r7 Duyuruldu!

anonim

Debian`in stable sürümlerinden kodadı `potato`nun 7. versiyonu duyuruldu. Bu sürümde öncelikle güvenlik açıklarına yer verilmiş, bunun dışında ise bir kaç ufak bug ile uğraşılmış. Eski potato sürümünü kullananlar ve apt ile sistemlerini güncel tutmayı başarmış olanlar için sorun yok, yine apt ile tüm güvenlik açıklarını kapatabilirler.

Konu hakkında ayrıntılı bilgi icin: http://www.debian.org/News/2002/20020713 adresine göz atabilirsiniz