Gentoo Türkiye

0
pinhanarch

Görüşler

0
bahadirkandemir
Aynı haber Türkçe olarak da okunabilir: http://www.gentoo.org/news/tr/gwn/20041129-newsletter.xml [www.gentoo.org]
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Çin´den Linux tabanlı yeni telefon.

conan

E28 isimli bir Çin şirketi Ağustos'tan beri iç pazarda linux tabanlı PDA/Cep telefonu kombinasyonu olan ürünü E2800'ü yaklaşık 600$lık bir fiyatla pazarlamaktaymış. 123 gramlık bu alette cep telefonu, dokunmatik ekran, PDA, el yazısı tanıma, sayısal fotoğraf makinası, SD card ile hafıza genişletebilme (512MB) gibi özellikler var. Ekranı 240x320 ve 4096 renk olan telefonun yakında amerika ve avrupa pazarına sunulması düşünülüyormuş.

GNU/Linux'un önlenemez yükselişi

anonim

Dünya sunucu pazarı raporuna göre Linux cirosu, Linux sunucu satışlarının üstünde büyüyor. Microsoft ve x86 tabanlı sunucularda adetler artarken, cirolar adet artışının altında kalıyor.

Kaynak: BTdünyası

Uzay Yolu Nemesis Filmi, Linux ile Yapıldı

malkocoglu

Uzay Yolu Nemesis filminin sayısal üretimi Linux ile yapıldı. İlk kez Titanik filmi ile Holywood gözdesi olan Linux, fiyat/performans üstünlüğü ile SGI ile başabaş yarışabilecegini kanıtladı.

Linux Journal

Yukarıdaki bağlantıda, komut satırınden filmin nasıl işlendiğini görebilirsiniz.

Jamd Linux İncelemesi

ghanthar

Jamd Linux dünyasının en başarılı masaüstü dağıtımlarından, kanımca. Linux'a yeni adım atanlar için iyi bir başlangıç olabilir.

Penguence'nin 3. sayısı çıktı

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin elektronik yayını, penguen yaşam biçimi dergisi Penguence'nin 3. sayısı yayınlandı. Bir teknik bilgisayar dergisi olmanın ötesinde özgür yazılımı, açık kaynak felsefesini ve paylaşımı yaşam biçimi olarak algılayan duruşu ile Penguence önemli bir boşluğu dolduruyor.