Kernel Mode Linux

0
anonim
User Mode Linux projesini pek çok kişi duymuştur. Özellikle sanal-sunucu hizmeti verme konusunda büyük kolaylıklar sağlayan bu uygulamanın bir de tam aksi olan Kernel Mode Linux var. Uygulamalarının hepsinin kernel mode da çalıştığı bu proje için, proje sahibi Toshiyuki Maeda nın iddası projenin sistemde gözle görülür seviyede performans artışı sağladığı; buna karşın güvenlik açısından bir dezavantajının bulunmadığı. Şimdilik yalnızca IA-32 desteğine sahip proje için gerekli çekirdek yamaları ve dokümantasyonu bu adresten edinebilirsiniz.

Görüşler

0
Geryon
çok şeker bişi... :)
ama tehlikeliye benziyor. her programa sınırsız erişim vermek ...
bu biraz ürkütücü...
0
Nightwalker
Proje sahibi capon arkadaş bu konuda şöyle söylüyor;
Although it seems dangerous to let user programs access a kernel directly, safety of the kernel can be ensured, for example, by static type checking, software fault isolation, and so forth. For proof of concept, we are developing a system which is based on the combination of Kernel Mode Linux and Typed Assembly Language, TAL. (TAL can ensure safety of programs through its type checking and the type checking can be done at machine binary level. For more information about TAL, see TAL's page.)

0
Geryon
benim söylemek istediğim bu değil.
mesela a programının erişimini x kullanıcısı ile kısıtlamak istiyorsun.
bu durumda öyle bir şansın yok.
0
Nightwalker
Zaten bu projede IA-32 işlemcileri desteklemesinden ve diğer özelliklerinden gördüğüm kadarıyla daha çok masaüstü sistemler için ideal. Yoksa değil binary seviyede, donanım seviyesinde denetleme yaptığını idda etsin, bunu sunucuma kurmayı düşünmem. Ama kişisel bilgisayarlar için pek problem olmaz gibi geliyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Slackware 12 çıktı

Onur_Yerlikaya

Slackware'in 12 dağıtımı dün gece çıktı. Sunuculara aşırı yüklenme olmasın diye şu anda ftp'de yok diğer yansılara da cd-dvd görüntüleri ( .iso ) yerleştirildikten sonra açılması beklenen Slackware hayranlarına duyurulur.

Linux açılış logosunu değiştirelim

tongucyumruk

Tux'u sever misiniz? Ben severim, oldukça sevimli bir penguen, ve güzel bir maskottur... Ama bilgisayarınızın her açılışında o penguen'i görünce bir süre sonra sıkılıyorsunuz. Peki sıkıldıysak neden bu logo'yu değiştirmeyelim? İşte size adım adım Debian'da açılış logosu değiştirme rehberi. Tabii anlatılanlar temel anlamda diğer dağıtımlarda da çalışacaktır, ama Debian dururken, ne gereği var?

Yeni bir Linux Projesi için Yardım Çağrısı

anonim

Yeni başlayan (henüz hiçbir sürümü yok) bir Linux dağıtımı na teknik olmayan bazı konularda yardım ediyorum.

Proje henüz çok yeni olduğu için ve teknik olarak çok yoğun ziyaretleri web sitenin (şimdilik) kaldırması zor olduğu için proje başkanı benden şimdilik sadece gerçekten yardım edeceğine inandığım kişileri siteye yönlendirmemi rica etti. Bu yüzden projenin ismini malesef şimdilik veremiyorum. Ancak kısaca anlatmam gerekirse bu proje tamamen açık yazılım temeline oturacak ve herhangi bir ticari amacı olmayacak (Debian modeli). RH tabanlı bir işletim sistemi olacak ve kullanıcılarının projeye katkı sağlaması için tasarlanacak.

Linux için Web Browser Karşılaştırması

conan

Şurada Linux altında çalışan browserların bir karşılaştırmasını okuyabilirsiniz. Render zamanlarından kolay kullanılırlığa kadar bir çok yönden karşılaştırma yapılmış. Burada da bu konu hakkında okuyucuların yorumlarını ve de karşılaştırmayı yapanın bu yorumlara cevaplarını görebilirsiniz.

Klaus Knopper ile röportaj

raistlinthewiz

Knoppix'in yaratıcısı ile yapılmış olan bir röportaj.
Knoppix hakkında oldukça yararlı bilgiler içermekte.
www.osnews.com/story.php?news_id=2305