Cisco Emulatörü

0
sundance
Network ile ilgili birsürü şey öğrendim, fakat eski meski elimin altında bir Cisco router olsaydı da şu BGP filan mevzularına dalsaydım diyenlerden misiniz ?

Daha fazla beklemenize gerek yok. Gelmiş geçmiş bütün işletim sistemlerinin emülatörlerine sahip Linux bir süreden beri bir Cisco Emulatörüne'de sahip: Zebra.

RIP, OSBF, BGP gibi protokolleri destekleyen IOS benzeri bu işletim sistemi, bunun küçük bir ağda kurulumu, yük dengeleme vs. gibi amaçlarla kullanımı hakkında IBM DeveloperWorks de çok güzel bir makale bile hazırlamış

Görüşler

0
cayfer
Zebra bir "Cisco Emulatoru" değil. Aslında Cisco'nun IOS komutlarına çok benzeyen (hatta genellikle aynı) komutlarla yönetilebilen bir Cisco Alternatifidir. Son derece başarılı bir BGP desteği var. Elbette ki BGP, OSPF vs öğrenmek için kullanılabilir ama zebra yüklü bir Linux makineyi gerçek ağ ortamında da rahatlıkla ve güvenerek AS router olarak kullanılabilirsiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux İçin Opera 6

sundance

Browserlar arasında bir kaç yıldır en hafif ve en hızlı olma ünvanını kimselere kaptırmayan Opera 13 Kasım`da Windows için çıkarttığı Opera 6 TP1`i, bu sefer de Linux için çıkarttı.

\r\r\r \r\r\r Her zaman bildiğimiz Opera, 486-DX2/66`da 16Mb ram ile bile oldukça iyi performans vermeye devam ediyor, dahası bu yeni sürümünde fonksionel gelişimlerin yanı sıra, görünüşünü de tamamen isteğinize uygun hale getirme imkanı sağlıyor. Şahsen bir yıldır başka browser kullanmıyorum, tavsiye ederim...

MS Exchange Uyumlu GNU/Linux

DJENGIN

Novell, yeni “Ximian® Connector for Microsoft Exchange” çözümüyle Linux masaüstü kullanıcılarının Microsoft Exchange 2000/2003’e erişimlerini sağlıyor. Bu yeni çözüm sayesinde Linux masaüstü kullanıcıları Microsoft Exchange’deki e-postalarına, takvimlerine, grup programlarına, adres defterlerine, görevlerine, klasörlerine ve taslaklarını erişip, bunları kolayca yönetebilme olanağına kavuşacaklar. Novell, ‘oneNet’ vizyonunun bir göstergesi olan ‘Ximian Connector for Microsoft Exchange 2003’ün, sayısı hızla artan kurumsal Linux masaüstü kullanıcılarının Exchange ile birlikte çalışma ihtiyaçlarına cevap vereceğini belirtti. Ximian Evolution ile birlikte çalışan Ximian Connector for Microsoft Exchange, Linux tabanlı sistemlerle kişisel ve grup bilgi yönetimi çözümü sağlamış oluyor. Böylece Novell, farklı sistemleri birbirleriyle ilişkilendirerek kullanıcılara gereksinim duydukları kaynaklara istedikleri zamanda erişme olanağı tanıyor.

Summer of Code başvuru süresi uzatıldı

hayalci

Google Summer of Code 2008 için başvuru süreleri 7 Nisan'a kadar uzatıldı. Ayrıca aşağıda, 2007 Summer of Code'a katılan ve başarılı olan Çağatay Çallı'nın bir ay kadar önce yazdığı yazıyı bulacaksınız. Başvurulabilecek projeler arasında Pardus da var.

Linux International Başkanı Türkiye´de

polat

Bilgisayar işletim sistemi Windows’a alternatif olarak geliştirilen LINUX yazılımının uluslararası tanıtımını yapan sivil toplum örgütü niteliğindeki LINUX International’ın Başkanı Jon Maddog Hall, “Türkiye‘nin bilgisayar teknolojilerinde ihracat yapabilecek bir konuma gelmesini istiyorum” dedi.
Kaynak:www.ntvmsnbc.com

PHP'de GD Kütüphanesi ile Grafik İşleme Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 1 Eylül 2004 Çarşamba günü Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'da bir seminer düzenliyor. Seminerde Web sitelerinde yaygın olarak kullanılan PHP programlama dilinde, PHP ile beraber hazır olarak gelen GD kütüphanesi ile dinamik olarak resimleri oluşturma, büyütme/küçültme, boyama, yazı yazma ve benzeri işlemlerin nasıl yapıldığı kod örnekleri ile beraber incelenecektir.