Cisco Emulatörü

0
sundance
Network ile ilgili birsürü şey öğrendim, fakat eski meski elimin altında bir Cisco router olsaydı da şu BGP filan mevzularına dalsaydım diyenlerden misiniz ?

Daha fazla beklemenize gerek yok. Gelmiş geçmiş bütün işletim sistemlerinin emülatörlerine sahip Linux bir süreden beri bir Cisco Emulatörüne'de sahip: Zebra.

RIP, OSBF, BGP gibi protokolleri destekleyen IOS benzeri bu işletim sistemi, bunun küçük bir ağda kurulumu, yük dengeleme vs. gibi amaçlarla kullanımı hakkında IBM DeveloperWorks de çok güzel bir makale bile hazırlamış

Görüşler

0
cayfer
Zebra bir "Cisco Emulatoru" değil. Aslında Cisco'nun IOS komutlarına çok benzeyen (hatta genellikle aynı) komutlarla yönetilebilen bir Cisco Alternatifidir. Son derece başarılı bir BGP desteği var. Elbette ki BGP, OSPF vs öğrenmek için kullanılabilir ama zebra yüklü bir Linux makineyi gerçek ağ ortamında da rahatlıkla ve güvenerek AS router olarak kullanılabilirsiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Hediyeli Yarışma

oktay

Linux34.com ve Turk-PHP.com aracılığıyla hazırlanan Linux CD hediyeli bilgi yarışmasının ikinci ayağı başladı. Her hafta kazanan bir kişiye RedHat 8 CD'si hediye ediliyor.

Soruları ve yarışma hakkında daha fazla bilgiyi http://www.linux34.com/yarisma.php adresinde bulabilirsiniz.

Hepinize bol şanslar.

Sco yine şişti! Bölüm 712

sundance

Linux kaynak kodu üzerinde hak iddia etmeleriyle, tüm zamanların en başarısız Unix şirketinden tüm zamanların en beceriksiz ve kötü niyetli Unix şirketi ünvanına terfi eden Sco bir kez daha şişti!

Ellerindeki iddiaları kanıtlayabilmek için (IBM AIX´in Sco´ya ait olan kodları kullandığını) AIX´in yakın tarihli kaynak koduna ihtiyaçları olduğunu belirten (ve bunu belirtmek için altı ay bekleyen) Sco yetkilileri ellerindeki yegane AIX cdsinin yıllar öncesine dayandığını söylemişler (Allah bilir autorun bile yoktur onda, hatta çiziktir bile :)))

Peki bunların komik olduğunu mu sanıyorsunuz! Haaaayır, asıl komik olan Amerikan yasalarına göre sizin suçladığınız bir kişiden ´Hadi git bana cinayet aletini getir´ şeklinde kendi suçunu ispatlayacak bir kanıt istemeye hakkınız olmadığı. Sco´nun Ally Mc Beal hayranı avukatları IBM´i dava etmenin heyecanına o kadar kapılmışlar ki bunu bile ıskalamışlar.

Securing Linux Version 2

sundance

Securing & Optimizing Linux: RedHat Edition (Redhat Bible) V2 çıktı...

OpenDocs Publishing`in en yeni kitabı olan V2, RedHat 7.1`i de kapsamakta ve 'çok güvenli değil' diye bir çok Linux admini tarafından burun kıvrılan RedHat`ı sıfırdan, maksimum güvenlikte kurmak ve yönetmek için eşsiz bir kaynak sunuyor.

Yeni bir linux dağıtımı : MagmaLinux 9.3

ccvural

Linux kurmak normal bilgisayar kullanıcıları için daima korkulan bir şey olmuştur. MagmaLinux bu soruna çözüm bulmayı hedefliyor. Kurulum son derece basitleştirilmiş.

Linux 'a geçmek isteyen bormal bilgisayar kullanıcılarının zorlandığı bir başka konu ise hangi paket/programları kuracağı. Magma , uzman olmayanların paket seçme sorununa da çözüm getirmeyi hedefliyor.

Daha detaylı bilgi için http://www.magmalinux.org

Lubuntu 10.04: Netbook'lar için en iyi işletim sistemi

yuzgen

Sadece netbook’lar değil, konfigürasyonları düşük bilgisayarların çoğu için de modern ve hızlı bir işletim sistemi var. Adı Lubuntu, sürümü 10.04. Bilgisayarı hızlı olan, ama boşa bellek ve işlemci gücü harcamak istemeyenler, işletim sisteminin hızlı tepki vermesini isteyenler için de ideal. “En hızlı” değil, ama en iyi...

devamı için buraya

Editör'ün notu:Bu makale'de de Xubuntu karşılaştırmasını bulabilirsiniz.