Lubuntu 10.04: Netbook'lar için en iyi işletim sistemi

0
yuzgen

Sadece netbook’lar değil, konfigürasyonları düşük bilgisayarların çoğu için de modern ve hızlı bir işletim sistemi var. Adı Lubuntu, sürümü 10.04. Bilgisayarı hızlı olan, ama boşa bellek ve işlemci gücü harcamak istemeyenler, işletim sisteminin hızlı tepki vermesini isteyenler için de ideal. “En hızlı” değil, ama en iyi...

devamı için buraya

Editör'ün notu:Bu makale'de de Xubuntu karşılaştırmasını bulabilirsiniz.

Görüşler

0
Tarık
Bu nasıl haber geçmek? Yazının ortasında "devamı için buraya?" ne demek arkadaş?

Burada ortalık iyice balık pazarına döndü yahu! Yetkili, etkili fazlamesai.net ekibi nerede?
0
ersin2k
Haber arası reklam geçilmiş.
0
yuzgen
@Tarık & ersin2k

Linux aleminde çok bilmiş çok insanın olması güzel... Hipokritlerin sayısı ters orantılı olsaydı, çok daha güzel olurdu... Aşağıdaki linklerde ikinizin de yaptığı şeyin aynısını yaptım:
http://www.fazlamesai.net/?a=article&sid=4816
http://www.fazlamesai.net/?a=article&sid=5387

Fazlamesai'ye yeni üye olmama rağmen, uzun yıllardır bu sitenin modeli olan Slashdot ve benzerlerini okurum. Makalenin tamamı "yapıştırılmaz". Özet "yapıştırılır" ve orijinal metne link verilir, yoksa bul-buluştur, yap-yapıştır bir site meydana çıkar.

Bu arada "reklam" ne demektir? Ne amaçla yapılır?

İyi uykular.
0
Tarık
Haklısın(!) FreeBSD'nin yeni sürümü için FreeBSD duyuru sayfasına yönlendirme vermek, linux.com'un Türkiye' den bir dağıtım için yaptığı özel bir yorum makalesini buraya taşımak ile senin x bloğundaki x fikirlerini burada "önemli birinden önemli bir konuda makale" imiş" gibi yayımlamak aynı düzeydedir. Elma ile armut gibi diyorsun öyle mi?(!)

Sevgili kardeşim, sen kendini ne sanıyorsun? Fazlamesai.net'te yazıları yayımlanan adamlar, kurumlar, konular bellidir. Haberlerin mecrası, niteliği ve niceliği hakkında olması gerekenleri şimdiye kadar yayımlanmış haberlerde, yazılarda görebilirsin. Görememenin nedeni ise senin art niyetinin ve topluluğu suistimal girişiminin alt yansımasıdır. Burada adı sanı belirsiz "x'in bilmem ne makalesi" bizleri ilgilendirmiyor. Onları git bloğunda yeni yetme liseli gençlerle paylaş.

Burada yazıların olsun istersen yapman gereken bellidir. Biraz okuyun irdeleyin, anlayın, kavrayın sonra gene gelin. hadi bakalım.
0
yuzgen
İlk cevabında haberin orijinaline link vermemin yanlış olduğundan bahsettin. Haberin niteliğinden bahsetmedin. Ben de senin de aynı şeyi yaptığını yazarak, bir hipokrit olduğunu kanıtladım. Ona cevap veremeyip, başka şeylerden dem vurmuşsun. İşi haberin niteliğine getirmişsin. Onu da yanıtlayayım.

Senin de farkında olduğun gibi, her gönderilen haber sitede yayınlanmıyor. Haber niteliği olmasaydı, editör sitede yayınlamazdı. Haber göndermeden ve yayınlanmadan önce sana sormak gerekiyorsa, bunu site yönetimine bildir.

"Sen kendini ne sanıyorsun?" kendini beğenmiş bir avamın yazacağı bir soru. Art niyetten, suistimalden falan bahsetmişsin. Bir Linux dağıtımı üstüne yazdığım incelemeyi bu siteye göndermemde ne gibi bir art niyet veya suistimal amacı olabilir? Boş laflar.

Verdiğin linkle açık kaynağa katkı yapmış biri olmam gerektiğinden bahsetmişsin. Diğer yaptıklarımı ve yazdıklarımı bir yana bırakalım... Bu makaleyi yazmamın tek amacı açık kaynağa ve iyi bir dağıtımın tanıtımına katkı yapmaktır.

"Burada adı sanı belirsiz "x'in bilmem ne makalesi" bizleri ilgilendirmiyor." yazmışsın. Herkes adına karar veremezsin.

Derdimi anlattığımı düşünüyorum ve bütün zamanımı troll'larla harcayamam. Artık cevap yazmayacağım. Meydan senin.
0
Tarık
Hadi canım Allah versin(!)
0
sundance
Müdahale etmeyeyim etmeyeyim dedim ama sonunda kantarın topuzu iyice kaçtı.

Nedir problem?

Adam oturmuş uğraşmış bir makale yazmış, onun girizgahını da buraya haber olarak geçmiş, neymiş "Bu reklam mı?"

Beğenmiyorsanız daha iyisini yazın!

Hayır anlamadığım kim veriyor size siteye katkıda bulunan ve edebiyle gayet de düzgün bir şeyler yazmış birilerine bu şekilde saldırma hakkını.

Lütfen arkadaşlar, klavye başında cinnet geçirmek malesef siber uzayımızda çok alıştığımız bir şey, söylediğiniz, yaptığınız iş bir şeye yarıyor mu biraz bir ölçün tartın.
0
Tarık
Sevgili arkadaşım, burada neyin nasıl yayımlanabileceğine dair şimdiye kadar onlarca tartışma döndü. Ben ve tahmin ediyorum onlarca takipçi yalnızca "etik" nedenlerden kendi bireysel makalesini burada yayımlamadı, yayımlamaz da. Ben bu sitenin çok uzun süredir takipçisiyim ama hiçbir zaman sahiplenicisi olmadım.

Yapmaya çalıştığım şey, fm'den aldığımı düşündüğüm etiği, ruhu korumaktan ibaret. Burası amatörlerin uğrak noktası olmasının yanında birilerinin kendi site hitini yükseltmek üzere düşünülmüş bir site değildi(!) Ben bu makaleye itiraz etmeden önce mükerrer bir makaleyi sildirdim, hergün gelip dönen mevzulara baktım, yorum yaptım, haber göndermeye çalıştım vs. Bunu bir amaç için değil, benimsediğim ortamın devamlılığı için vefa amacıyla yaptım. Yani üye olarak müdahale imkanımı sonuna kadar kullanmaya çalıştım.

Şahsen ben ilk günden bu yana bir şeyler için gelmekteydim buraya. Sizin sitenin ilgilisi, yetkilisi, bilgilisi olarak fm ile ne kadar alakadar olduğunuz, ne kadar ilgilendiğiniz ortada iken kalkıp bir "bla bla bla devamı burada..." makalesi için söyledikleriniz gerçekten çok manidar oldu.

Her itiraz sahibini, troll, flamer, klavye başında kin kusan "jenerik TÜRK" algısıyla lanse etmeniz de neyi ne kadar özgün düşündüğünüzün aynası aslında. Anladığım kadarıyla fm'i ben yanlış algılamış ve aslında hiç varolmadığı bir noktaya oturtmuşum. En iyisi anlamını iyice yitirmeden önce -iyice duygusallaşıp- alakayı kesmek sanırım, tahmin ederim ki bunu da bir şeye ya da şeylere bağlayamayacaksınız.

saygı ve sevgilerimle.
0
yilmaz
Hocam senin gonderdigin haberlere baktım arkadaşın gonderdiğinden bir farkı yok.
0
roser137
kıyasın dibine vurmuşsun hocam resmen. arkadaş daha iyisi yazana kadar link, reklam serbest o zaman ? bildirgeçteki comment seocuları gibi biz de mi başlasak acaba.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Slackware Linux ile Gnome Kullanmak İsteyenler İçin

some_plus

Slackware Linux en son 11 sürümünü çıkararak yine ortaya güzel bir sistem çıkardı. Paketler yenilendi ve hatalar düzeltildi. Bazılarımız bilirler Slackware Linux 10.2 sürümünden sonra Gnome masaüstü çok fazla uğraştırıyor diye slackware kde ile gelmeye başladı. Eğer sizde Gnomedan kopamam diyorsanız. Size alternatif olarak hazır paketlenmiş Gnome paketleri söyleyebilirim.

Looking Glass 3D Live CD'de

sfp

Sun Microsystems'in geliştirdiği "masaüstü kavramında devrim" diye tabir edilen Java tabanlı Looking Glass 3D KNOPPIX tabanlı live cd ile teste sunuldu.

McDonald's da Linux'u Seçti

yuxel

Novell, dünyanın en büyük fast food zinciri McDonalds'ın , Almanya'daki yaklaşık 1.200 şubesinde Suse Linux kullanma kararı aldığını açıkladı.

Slackware Linux Türkiye Açıldı!

anonim

Resmi Slackware Linux Türkiye temsilciliği www.slackware.org.tr adresinde açılmıştır. Tüm slackware fanatiklerine duyurulur.

Linux Geliştiricileri'nden Teklif: Tarif Edin Sizin için Sürücüyü Biz Yazalım

FZ

Linux çekirdek programcılarından ve "Linux Kernel in a Nutshell"in yazarı Greg Kroah-Hartman blogunda çok önemli bir haber duyurdu. Bu haberde bahsedilenler gerçekleşirse GNU/Linux kullanıcıları kısa sürede çok daha fazla donanım desteğine, açık kodlu sürücülere ve kaliteli donanım sürücülerine kavuşabilir.