Linux için XP Görünümü

0
Soulblighter
Kaç kişi bunu ister bilmiyorum. Ama adamlar Windows XP görünümlü masaüstü ortamı yapmışlar. Linux kullanıyorsunuz ama Windows XP kullanıyormuşsunuz gibi. İlgilenenlere...

www.xpde.com

Görüşler

0
anonim
Yuh yani ne diyim. Artık yeni çıkan Windoz Vizta bu
desen gıkı çıkmaz kimsenin, bide siyah theme yapıcaksın buna :)

Ama gerçekten iyi olmuş bence. Ben şahsen KDE ye
öyle alıştım ki diğer masaüstü ortamlarında bazen neyi nerde bulacağım diye uğraşıyorum.

Windoz dan linux ortamına geçerken kullanılabilecek iyi
bir araç olmuş...

Helal olsun, iyi iş başarmışlar....

M$ bu insanlara dava açmaz dimi benim masaüstümü taklit ediyorlar diye :)
0
Soulblighter
Açarsa da Microsoft'u satın alırlar olur biter. Microsoft öyle yapıyor ya... :)
0
zekeriya_akyildiz
Yok dava açamaz adamalrın sadece renk temaları benziyor okadar ama bazı gurublar ikonları hatta mic~ logosunu bile ekleyip ilginç temalar yapmışlar. Bir ara gentoo da bir deneyim dedim ama nedense çalışmamak için ısrar edince bende üstelemedim.
0
zekeriya_akyildiz
HA bu arada söylemeyi unutmuşum kullanan bazı tanıdıklarım var X in göçmesine sebebiyet vermesi ile XP deki klasik bugları bile taşıyormuş, yani işlerini tam yapmışlar. :)
0
Anduril
Bence de iyi benzetmişler. Ama bence XP masaüstü KDE Gnome dan daha kötü. Gereksiz bir çalışma diye nitelendirilebilir :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

XmlLinux--Türkiye nin ilk xml linux haber portalı

ghanthar

XmlLinux sitesini açmış bulunuyorum. Sitenin işleyişi oldukça basit ancak pratik anlamda işlevsel olabileceği kanısındayım. Site nuke sistemleri tarafından yaratılan xml haber dosyalarını yayımlıyor. Pratik anlamda ise bu şu demek: Türkiye deki pek çok linux sitesinin haber başlıklarını (tüm haberler otomatik olarak saat başı güncellenmektedir) tek bir sayfadan okuyabiliyorsunuz. Yapmanız gereken tek şey başlığa tıklayarak okumak istediğiniz habere doğrudan gitmek ve okumak. Her gün bir dolu siteyi gezmekten kurtarabileceğini düşündüğüm basit bir sistem.
Ziyaret etmek için XmlLinux.ghanthar.net

Xbox üzerinde Linux

tongucyumruk

Bu Linux'çular gerçekten gıcık insanlar... Şimdide Bill'in sinirini bozmak için MS'in gülü Xbox üzerinde Linux kullanmaya çalışıyorlar. Yavaş yavaş ilerleme kaydeden arkadaşların ana Hedefi temel Linux uygulamalarını, kerneli ve X, Gnome KDE gibi sistemleri Xbox üzerine port edebilmek... Bu sayede Xbox makinaları kullanarak clustering yapmaktan bahsediyorlar ki bir Xbox'ın fiyatına oranla sunduğu işlem gücü düşünüldüğünde kulağa oldukça mantıklı geliyor. Ayrıca Linux yükleyip birde TV çıkışını VGA'ya çeviren adaptör kullanarak Xbox'ı bildik PC donanımlarıyla (klavye mouse vs...) kullanabilmek'te yapılabilecekler arasında... Şu an itibariyle önlerindeki en önemli problem Xbox yazılımlarının dijital imza mecburiyeti gibi gözüküyor... Eğer bu tip bir kontrol donanım tabanlı olarak yapılıyorsa işleri oldukça zor demektir.

Linux Source Code`unu dinleyin!

raistlinthewiz

Free Radio Linux, Linux 2.4.18 source codeunu broadcast ediyor! 4,141,432 satır içeren kodun okunması 593.89 gün sürecek. Evet hemen siz de kodu dinlemeye başlayın! http://radioqualia.va.com.au/freeradiolinux/

Film Gimp

tongucyumruk

Herhalde Linux'la veya grafikle (tercihen her ikisiyle birden) uğraşan herkes ünlü grafik editörü GIMP'i az çok duymuştur. Özellikle Linux kullanan grafikerlerin gözdesi olan GIMP şimdi Hollywood yollarına düştü.

Son yıllarda özellikle SGI'ın piyasadan çekilmesiyle film sektöründe oluşan boşluğu dolduran Linux şimdi bu sektöre iyice yerleşecek gibi gözüküyor. Film Gimp için kısaca GIMP'in video düzenleme dünyasına uyarlanmış hali diyebiliriz.

Linux Counter: Hala sayılmadınız mı???

conan

Off! Çok zaman olmuş birşeyler yazmayalı! Neden bu kadar tembelleştim acaba? :P Neyse şu tembelliğime "Linux Counter" sitesi konusunda birşeyler yazarak son vermeyi deneyeyim! :)

Linux Counter adından da anlaşılacağı üzere dünya üzerinde linux kullanıcılarını ve linux kullanan bilgisayarları saymayı amaç edinmiş bir site.