Linux için XP Görünümü

0
Soulblighter
Kaç kişi bunu ister bilmiyorum. Ama adamlar Windows XP görünümlü masaüstü ortamı yapmışlar. Linux kullanıyorsunuz ama Windows XP kullanıyormuşsunuz gibi. İlgilenenlere...

www.xpde.com

Görüşler

0
anonim
Yuh yani ne diyim. Artık yeni çıkan Windoz Vizta bu
desen gıkı çıkmaz kimsenin, bide siyah theme yapıcaksın buna :)

Ama gerçekten iyi olmuş bence. Ben şahsen KDE ye
öyle alıştım ki diğer masaüstü ortamlarında bazen neyi nerde bulacağım diye uğraşıyorum.

Windoz dan linux ortamına geçerken kullanılabilecek iyi
bir araç olmuş...

Helal olsun, iyi iş başarmışlar....

M$ bu insanlara dava açmaz dimi benim masaüstümü taklit ediyorlar diye :)
0
Soulblighter
Açarsa da Microsoft'u satın alırlar olur biter. Microsoft öyle yapıyor ya... :)
0
zekeriya_akyildiz
Yok dava açamaz adamalrın sadece renk temaları benziyor okadar ama bazı gurublar ikonları hatta mic~ logosunu bile ekleyip ilginç temalar yapmışlar. Bir ara gentoo da bir deneyim dedim ama nedense çalışmamak için ısrar edince bende üstelemedim.
0
zekeriya_akyildiz
HA bu arada söylemeyi unutmuşum kullanan bazı tanıdıklarım var X in göçmesine sebebiyet vermesi ile XP deki klasik bugları bile taşıyormuş, yani işlerini tam yapmışlar. :)
0
Anduril
Bence de iyi benzetmişler. Ama bence XP masaüstü KDE Gnome dan daha kötü. Gereksiz bir çalışma diye nitelendirilebilir :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Source Code`unu dinleyin!

raistlinthewiz

Free Radio Linux, Linux 2.4.18 source codeunu broadcast ediyor! 4,141,432 satır içeren kodun okunması 593.89 gün sürecek. Evet hemen siz de kodu dinlemeye başlayın! http://radioqualia.va.com.au/freeradiolinux/

Gentoo 1.2

butch

Henüz resmen duyurulmuş olmamasına rağmen Gentoo'nun 1.2 sürümü sunucularda kendini gösterdi. Bilmeyenlere bildirip, bilenlere hatırlatalım; Gentoo hızlı, kaynak tabanlı Portage isimli çok başarılı bir paket yönetim sistemine sahip oldukça farklı bir Linux dağıtımı. Yani bu işe kaynağından girmek istiyorum diyenleri dağıtımı.
Kurulum için 16 Mb olan bu dosya yeterli.
Gentoo hakkında daha fazla bilgi için : Gentoo.org

Microsoft'un Linux Lab Yöneticisi İle Röportaj

vst

Microsoft'un Linux Lab Yöneticisi Bill Hilf ile yapılan ve Slashdot.org kullanıcılarının hazırladığı sorularla gerçekleştirilen bir röportaj yayınlandı. San Fransisco LinuxWorld'da bir konuşma yapacak olan Hilf'in ağzından: "Buradaki yöneticiler fazlasıyla teknik. Hiç birisinin ağzından 'Linux düşmanımızdır!' lafını işitmedim. Kimi zaman oturur Microsoft harici teknolojiler kullanırlar ve derler ki; 'Bu sorunlar beş sene önce çözülmemiş miydi?' ya da 'Katetmemiz gereken çok yol var...'"
Sorular çok güzel, cevaplar ilginç... Bir ilginç husus daha: Hilf cevapları yollamadan önce Microsoft'un Halkla İlişkiler Departmanı cevaplara şöyle bir göz atmış...

Xbox üzerinde Linux

tongucyumruk

Bu Linux'çular gerçekten gıcık insanlar... Şimdide Bill'in sinirini bozmak için MS'in gülü Xbox üzerinde Linux kullanmaya çalışıyorlar. Yavaş yavaş ilerleme kaydeden arkadaşların ana Hedefi temel Linux uygulamalarını, kerneli ve X, Gnome KDE gibi sistemleri Xbox üzerine port edebilmek... Bu sayede Xbox makinaları kullanarak clustering yapmaktan bahsediyorlar ki bir Xbox'ın fiyatına oranla sunduğu işlem gücü düşünüldüğünde kulağa oldukça mantıklı geliyor. Ayrıca Linux yükleyip birde TV çıkışını VGA'ya çeviren adaptör kullanarak Xbox'ı bildik PC donanımlarıyla (klavye mouse vs...) kullanabilmek'te yapılabilecekler arasında... Şu an itibariyle önlerindeki en önemli problem Xbox yazılımlarının dijital imza mecburiyeti gibi gözüküyor... Eğer bu tip bir kontrol donanım tabanlı olarak yapılıyorsa işleri oldukça zor demektir.

Linux ve *BSD

misafir

Hayır, şurada okuduğum habere göre diye başlamayacağım yazıya. Çeşitli linux dağıtımları ile BSD dağıtımları arasındaki ilişkiye dair bir gözlemimi paylaşmak istiyorum sadece.