SUSE Novell tarafından satın alındı!

0
sundance
Dünyanın önde gelen IT firmalarından Novell, Ağustos ayında Ximian'ı satın almasının ardından bugün SUSE ile anlaşmaya vardığını açıkladı.

Böylelikle ilk defa milyar dolar seviyesinde sermayeye sahip bir firma kendi Linux dağıtımını geliştirip yaymaya başlayacak. Anlaşmanın bedeli olan 210 milyon doların mali yılın ilk çeyreği içinde SUSE'ye verilmesi bekleniyor.

Görüşler

0
yuxel
bu bu bu , bu artık "serial isteyen bir distro" mu demek olacak ?
yoksa novell'in elinde daha güçlenen bir open source (ki suse ne kadar open source tartışılır) mu olcak ?
0
realist
Asla ve kat'a serial isteyen bir dağıtım olmayacak!
0
FZ
Novell fantastik iş güç yapma kapasitesi bir hayli yüksek bir firma ;-) Ortamlara yepyeni bir soluk getirebilir diye düşünüyorum.
0
caglar_onur
Bence novell'in piyasaya girmesi tehdit değil zaten http://forge.novell.com adresinde sourceforge tadında opensource'a destek veriyorlardı. - Bu ara Suse yi oldum olası nedense hiç sevmemiştim belki aramızı düzeltir :)

Hatta linux'a geçmek için myrealbox'ta (yada böle bişiy )sunucuları linux ile çalıştırıp pop3,pop3s,imap v.s ile birlikte bedava hizmet veriyorlardı.

Kanımca Redhat gibi ( şimdiki hali değil :=) ) bir download edilebilir normal versiyon birde enterprise linux yada benzeri birşeyler sunacaklar hatta belki novell ile linux birleştirirler ,herne ise cirosu büyük bir şirketin elinde olması güzel olacak tabi doğru kullanırlarsa.
0
Soulblighter
Novell Linux dünyasına daha da yakınlaştı. Novell sevdiğim bir firma ama SuSE çok kullanmadım. Birleşmenin faydalı olacağını düşünüyorum ama ben yine de şirketlerin değil toplulukların yaptıkları işletim sistemlerini (Debian, FreeBSD, Slackware) kullanmayı düşünüyorum. Red Hat 9 kullanıyorum fakat uygun bir fırsatta Debian, FreeBSD veya Slackware'e geçmeyi düşünüyorum.
0
syse
Yarın birgün RedHat'ı da Microsoft'mu alyormuş :P
0
yuxel
red screen (screen of hell) ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Caldera, Micro$oft tarzı koltuk başına lisans sistemine geçiyor

larweda

Caldera sistems, oldukça popüler olan Caldera OpenLinux Workstation paketinin bu hafta piyasaya çıkan yeni versiyonunun satışlarını Microsoft`un windows ürünlerinde yaptığı gibi koltuk başına lisanslandırma ile yapacağını açıkladı. Bu bağlamda destek istenirse bir 'koltuk'luk Caldera Openlinux Workstation 99$`a, desteksiz bir 'koltuk'luk Caldera Openlinux Workstation 59$`a satılıyor. Bu, genelde paralel kullanıcı sayısını baz alan geleneksel unix ücretlendirmesinden de tamamen farklı bir yaklaşım. Linux dağıtımı gibi hataya izin vermeyen bir piyasada bu tarz radikal bir denemenin nasıl sonuçlar vereceğini de birkaç ay içinde hep beraber göreceğiz.

HP Linux Sistemleri Satışına Başladı

anonim

Linux kullanıcıları Dell'in Linux sistemlerini satmayı bırakmasından çok üzülmüştü.Bu seferki iyi haber.HP önceden Red Hat 7.1 yüklenmiş Intel tabanlı sistemlerin satışına başladı.Bu sistemler firmanın sadece iş yerlerine satılan PC modellerinde bulunuyor.Ev kullanıcıları için üretilen modeller WinXP ile satılmaya devam edilecek. www.hp.com/products1/linux/

Skolelinux 1.0 Duyuruldu

anonim

MEB'in OkuLinux projesini duyduğumuz şu günlerde, Debian tarafından da desteklenen SkoleLinux 1.0 sürümüne ulaştı. Debian tabanlı dağıtım, 2002'de Norveç Özgür Yazılım Ödülünü de alan dağıtım, hükümet tarafından da destekleniyor.
Kaynak: Slashdot

Eski Windowsçularda Yeni Başlayan Linux Merakı

murat09

Son bir kaç aydır sık ziyaret ettiğim bir forumdan bir copy paste yapacağım. Umarım arkadaşımızın verdiği link hala çalışıyordur:

Ingo Molnar röportajı

raistlinthewiz

KernelTrap.org, ünlü kernel hackerlardan Ingo Molnar ile bir röportaj gerçekleştirdi. Yeni O(1) Schedular'ı 2.5 serisine dahil edilen Ingo, 2.5 serisinin yeni Virtual Memory yapısından bahsediyor. Linux Kernel ile ilgilenen arkadaşların birçok yararlı bilgi bulabileceği bir yazı. www.kerneltrap.org/node.php?id=517