SUSE Novell tarafından satın alındı!

0
sundance
Dünyanın önde gelen IT firmalarından Novell, Ağustos ayında Ximian'ı satın almasının ardından bugün SUSE ile anlaşmaya vardığını açıkladı.

Böylelikle ilk defa milyar dolar seviyesinde sermayeye sahip bir firma kendi Linux dağıtımını geliştirip yaymaya başlayacak. Anlaşmanın bedeli olan 210 milyon doların mali yılın ilk çeyreği içinde SUSE'ye verilmesi bekleniyor.

Görüşler

0
yuxel
bu bu bu , bu artık "serial isteyen bir distro" mu demek olacak ?
yoksa novell'in elinde daha güçlenen bir open source (ki suse ne kadar open source tartışılır) mu olcak ?
0
realist
Asla ve kat'a serial isteyen bir dağıtım olmayacak!
0
FZ
Novell fantastik iş güç yapma kapasitesi bir hayli yüksek bir firma ;-) Ortamlara yepyeni bir soluk getirebilir diye düşünüyorum.
0
caglar_onur
Bence novell'in piyasaya girmesi tehdit değil zaten http://forge.novell.com adresinde sourceforge tadında opensource'a destek veriyorlardı. - Bu ara Suse yi oldum olası nedense hiç sevmemiştim belki aramızı düzeltir :)

Hatta linux'a geçmek için myrealbox'ta (yada böle bişiy )sunucuları linux ile çalıştırıp pop3,pop3s,imap v.s ile birlikte bedava hizmet veriyorlardı.

Kanımca Redhat gibi ( şimdiki hali değil :=) ) bir download edilebilir normal versiyon birde enterprise linux yada benzeri birşeyler sunacaklar hatta belki novell ile linux birleştirirler ,herne ise cirosu büyük bir şirketin elinde olması güzel olacak tabi doğru kullanırlarsa.
0
Soulblighter
Novell Linux dünyasına daha da yakınlaştı. Novell sevdiğim bir firma ama SuSE çok kullanmadım. Birleşmenin faydalı olacağını düşünüyorum ama ben yine de şirketlerin değil toplulukların yaptıkları işletim sistemlerini (Debian, FreeBSD, Slackware) kullanmayı düşünüyorum. Red Hat 9 kullanıyorum fakat uygun bir fırsatta Debian, FreeBSD veya Slackware'e geçmeyi düşünüyorum.
0
syse
Yarın birgün RedHat'ı da Microsoft'mu alyormuş :P
0
yuxel
red screen (screen of hell) ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SCO hikayesinin sonu

sundance

Federal mahkeme, uzun bir süredir devam eden "SCO'nun Unix haklarına sahip olması ve Linux kodunda bu hakların bir kısmının izinsiz olmasına dair (aslına bakarsanız olabileceğine dair, çünkü SCO davanın başından beri bir kanıt sunamamıştı) davada önemli bir karar verdi.

Unix'in hakları hiçbir zaman Novel tarafından SCO'ya devredilmemiş! Dahası SCO bu konuda bugüne kadar yasadışı olarak elde ettiği gelirlerin %95'ini Novel'e devretmek durumunda.

Kolları sıvadık - 2: VectorLinux Kuralım

butch

Eveet, Vector Linux kuruyoruz`un yeni bölümüne hoş geldiniz.

Sizlerden aldığımız tepkiler bizleri oldukça sevindirdi. Ne yönde nasıl bir çalışma yapmamız gerektiği, bunun nasıl bir ilgi ve destek göreceği konusunda küçük de olsa kararsızlıklarımız vardı, verdiğiniz tepkilerle bunu çözmemiz konusunda oldukça yardımcı oldunuz.

Gelelim yaklaşık iki haftadır beklediğiniz kuruluma.

Linux İçin Opera 6

sundance

Browserlar arasında bir kaç yıldır en hafif ve en hızlı olma ünvanını kimselere kaptırmayan Opera 13 Kasım`da Windows için çıkarttığı Opera 6 TP1`i, bu sefer de Linux için çıkarttı.

\r\r\r \r\r\r Her zaman bildiğimiz Opera, 486-DX2/66`da 16Mb ram ile bile oldukça iyi performans vermeye devam ediyor, dahası bu yeni sürümünde fonksionel gelişimlerin yanı sıra, görünüşünü de tamamen isteğinize uygun hale getirme imkanı sağlıyor. Şahsen bir yıldır başka browser kullanmıyorum, tavsiye ederim...

SCO/IBM Linux Savaşında İlk Raund´u IBM Kazandı

malkocoglu

Bilinmezlikten kendini "dava açarak" kurtarmaya uğraşan zavallı şirket SCO, IBM ile girdiği Linux savaşında ilk yarayı aldı.

IBM draws first blood in SCO Linux battle

Slackware 10.2 Duyuruldu

GolgeHan

Unix'e en çok benzeyen Linux işletim sistemi Slackware'in 10.2 sürümü duyuruldu. Çekirdek 2.4.31, fakat kurulumda açılış esnasında SCSI ,RAID, SATA desteği olan test26.s ile sistemi kurabilirsiniz. Masaüstü ortamı olarak Kde 3.4.2 ve XFce 4.2.2 dağıtımla birlikte sunulmakta.

Ayrıntılı bilgi için: http://www.slackware.com/announce/10.2.php