SUSE Novell tarafından satın alındı!

0
sundance
Dünyanın önde gelen IT firmalarından Novell, Ağustos ayında Ximian'ı satın almasının ardından bugün SUSE ile anlaşmaya vardığını açıkladı.

Böylelikle ilk defa milyar dolar seviyesinde sermayeye sahip bir firma kendi Linux dağıtımını geliştirip yaymaya başlayacak. Anlaşmanın bedeli olan 210 milyon doların mali yılın ilk çeyreği içinde SUSE'ye verilmesi bekleniyor.

Görüşler

0
yuxel
bu bu bu , bu artık "serial isteyen bir distro" mu demek olacak ?
yoksa novell'in elinde daha güçlenen bir open source (ki suse ne kadar open source tartışılır) mu olcak ?
0
realist
Asla ve kat'a serial isteyen bir dağıtım olmayacak!
0
FZ
Novell fantastik iş güç yapma kapasitesi bir hayli yüksek bir firma ;-) Ortamlara yepyeni bir soluk getirebilir diye düşünüyorum.
0
caglar_onur
Bence novell'in piyasaya girmesi tehdit değil zaten http://forge.novell.com adresinde sourceforge tadında opensource'a destek veriyorlardı. - Bu ara Suse yi oldum olası nedense hiç sevmemiştim belki aramızı düzeltir :)

Hatta linux'a geçmek için myrealbox'ta (yada böle bişiy )sunucuları linux ile çalıştırıp pop3,pop3s,imap v.s ile birlikte bedava hizmet veriyorlardı.

Kanımca Redhat gibi ( şimdiki hali değil :=) ) bir download edilebilir normal versiyon birde enterprise linux yada benzeri birşeyler sunacaklar hatta belki novell ile linux birleştirirler ,herne ise cirosu büyük bir şirketin elinde olması güzel olacak tabi doğru kullanırlarsa.
0
Soulblighter
Novell Linux dünyasına daha da yakınlaştı. Novell sevdiğim bir firma ama SuSE çok kullanmadım. Birleşmenin faydalı olacağını düşünüyorum ama ben yine de şirketlerin değil toplulukların yaptıkları işletim sistemlerini (Debian, FreeBSD, Slackware) kullanmayı düşünüyorum. Red Hat 9 kullanıyorum fakat uygun bir fırsatta Debian, FreeBSD veya Slackware'e geçmeyi düşünüyorum.
0
syse
Yarın birgün RedHat'ı da Microsoft'mu alyormuş :P
0
yuxel
red screen (screen of hell) ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Desktop GNU/Linux Mümkün!

mrtksn

Sıradan bir Desktop PC kullanıcısının hiç bir GNU/Linux dağıtımını kullanamayacağını düşünüyordum, ama bu önyargım kırıldı.

Oda arkadaşımın PC'sinin sabit diski 2 ay kadar önce soru çıkarmaya başladı,bazen tepki vermez oldu ve windowsu boot edemez hale geldi; Bunun üzerine günü kurtarmak için arkadaşıma Knoppix 4.0 Live CD yi önerdim, ilk başta dalga geçti...

Lockheed Martin Solaris'ten GNU/Linux'a Geçiyor

Challenger

Slashdot' ta yer alan bu habere ve orada referans verilen bu Neurocrat yazısına göre, dünyanın önde gelen havacılık ve uzay teknolojileri şirketi Lockheed Martin, Solaris kurulu 10.000 adet sistemini Linux' a geçiriyor. Neuracrat' teki yazıda şöyle diyor: "Lockheed' in Linux'a geçişinin arkasında yatan neden maliyet. Şirketin pahalı Sun iş istasyonlarını bırakıp, Linux kurulu Intel tabanlı donanıma sahip sistemlere geçmesi bekleniyor. Görünüşe göre mühendislerin uçak tasarlarken kullandıkları yazılımların güvenilir bir şekilde Linux altında çalıştırılmasında herhangi bir problem yok."

Lockheed Martin'in Solaris'e "kapıyı gösterdiği" bu haberden sonra Sun Microsystems borsada 1.08 puan kaybetmiş.

Not: Bu haber sadece GNU/Linux'un önemli yerlerde güvenilir bir şekilde kullanılabilirliğini göstermektedir. Lockheed Martin'in, dünyanın en psikopat savaş teknolojilerini üreten şirket olmasıyla bir ilgisi yoktur.

Linux yarışması başladı!

FZ

Bugün başlayan ve 15 gün boyunca sürecek olan IBM Roadshow kapsamındaki Linux Başarı Öyküleri 2002, bu konuda iddia sahibi projeleri bekliyor.

8 ilde 21 üniversitede gerçekleştirilecek olan etkinliğe bugün Sabancı Üniversitesi'nde başlandı. Kazanan üniversitenin ödülüyse IBM tarafından kurulacak olan bir bilgisayar laboratuvarı olacak. Dereceye giren ilk 10 kişi de yurtiçi ve yurtdışında en az 8 hafta staj imkânı ve Linux on Intel seti kazanacak.

İdeal taşınabilir Linux sistem

sundance

Gittiğiniz her yere götürmek istediğiniz bir Linux sisteminiz olsun mu istiyorsunuz? Fakat avuçiçi bilgisayarlar size ara geçiş cihazları gibi mi geliyor? İlla klavyesi olsun mu diyorsunuz?

Son olarak aranızda Sinclair'ın klavyesini özleyenler var mı? İşte huzurlarınızda Sharp Zaurus SL-C3100. 300 gram ağırlığında, harddiski var...

Linux Çekirdeği 2.6.2

anonim

Bana mı öyle geliyor yoksa gerçekten bu aralar bu çekirdek çok mu hızlı güncelleniyor bilmiyorum ama Linus Torvalds çekirdeğin 2.6.2 sürümünü duyurdu.

Çekirdeğin kod adı "Feisty Dunnart. Detay için buraya, Yeni sürümü indirmek içinse buraya bakabilirsiniz.