KDE 3.2 Alpha 1 çıktı!!

0
ghanthar
Eylül ayı Linux Dünyasında Yeni Sürüm Ayı olarak bilinen aylardandır. Önce Mandrake, RedHat ve Suse (resmi bir açıklama yok ancak bazı FTP sunucularında yeni bir SuSE sürümünün ismi görülüyor) dağıtımlarının `BETA´ ları ardından yeni sürümün yaklaştığını haber veren OpenOffice.org 1.1 RC4 ve Gnome 2.4 derken şimdi de KDE 3.2´nin ilk ALPHA sürümü ile karşa karşıyayız. Kararlı sürüm ise Aralık ayı civarı masaüstümüzde olacak.

Kaynak:LinuxTurkey

İlgili Yazılar

Fedora Core 1.0 Hazır

caglar_onur

Redhat'in açık kaynak projesi haline getirdiği Fedora Linux ilk sürümünü duyurdu.
Ayrıntılar için: http://fedora.redhat.com/
Sürüm Notları için: http://fedora.redhat.com/docs/release-notes/
İndirmek için: http://fedora.redhat.com/download/

Not: ftp.linux.org.tr'de mecvut benim bulabildiğim tek türkiye yansısı o, şu an indiriyorum akşamda vakit bulursam kuracağım, ilk izlenimlerimi aktarmaya çalışırım

Yet Another Open Source

yuxel

News.com'un haberine göre, Novell, SuSe'nin sistem ve servislerini ayarlama uygulması olan YAST(Yet Another Setup Tool)'ın lisansını GPL olarak değiştirmeyi planlıyor. Değişimin yaza doğru çıkması planlanan SuSE Linux Enterprise Server 9 ile birlikte gerçekleşeceği bildiriliyor.

Linux Eğitimleri devam ediyor...

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü Open Source Enterprise Centre tarafından gerçekleştirilen Linux eğitimlerinde ikinci dönem hem 1.kur hem de 2.kur sınıflarıyla 24 Mayıs'ta başlayacak.

Her biri 20 saatten oluşan bu iki kur sonunda Linux bilginiz İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından verilecek bir sertifika ile belgelendirilecek. Eğitim programı hakkında detaylı bilgi için http://open.bilgi.edu.tr adresindeki programı mutlaka inceleyin. Bizimle iletişime geçin.

Boran Puhaloğlu
e-posta : boranp@bilgi.edu.tr
Telefon : (212) 2162222 - 272

Yılın Penguenleri Ödülleri için aday gösterme süreci başladı

dfisek

Linux Kullanıcılari Derneği, her yıl olduğu gibi Yılın Penguenleri Ödulleri'ni veriyor. Geçen yıl olduğu gibi 6 kategoride verilecek olan ödüller, sizlerin göstereceğiniz adaylar arasından dernek üyeleri tarafından yapılacak oylama ile belirlenecek. [ Ayrıntılı Bilgi ]
Editörün notu: Şimdiden güzide editörümüz Emre "FZ" Sevinç, En Çalışkan Penguen, Fazlamesai.net televizyon programı da En İyi Basılı/Görsel İçerik Çalışması kategorilerinde aday gösterilmişler.

College Linux 2.3 İncelemesi

anonim

LinuxTurkey.org College Linux u masaüstü kullanımı açısından incelemiş:

College Linux 2.3 Darth Vader (evet sürüm ismi olarak Star Wars karakter isimleri kullanıyor, bir sonraki sürüm ise Obi Van adını taşıyor) aslen İsviçre'deki Robert Kenedy College öğrencileri ve genel olarak üniversite öğrenci popülasyonuna hitab eden bir dağıtım. Dağıtım Linux dünyasının en sert ve en Unixvari dağıtımı olan Slackware üzerine kurulmuş.