Linux ve Büyük Medya

0
FZ
Beyler, bayanlar,

Financial Times gazetesinin (ki bu yayın organı finans piyasalarının ve iş dünyasının en saygın ve ciddi yayınlarından biridir) 31 Ocak 2001 Çarşamba tarihli nüshasının 11. sayfasında IBM tarafından (dünyanın en büyük bilgisayar firması) verilmiş TAM SAYFA bir LINUX reklamı vardır.

Bu reklamda, Linus Torvalds, Elvis Presley`den sonra gelen en popüler tip olarak lanse edilmekte ve cığlık cığlığa bir kız "Linux is so totally dreamy!" demektedir.

Sanırım 2001 yılı Linux ve iş dünyası arasındaki yakınlaşma bakımından önemli bir yıl olacak ve bu reklam da bunun habercilerinden biri.

Daha fazla yoruma gerek yok bence. :-)

İlgili Yazılar

XBox Linux´tan yeni haberler

tongucyumruk

Son zamanlarda XBox-Linux projesinde kıpırtılar sıklaştı. İşte XBox-Linux'tan son haberler:

-XBox linux üzerinde (sanırım emulatör üzerinden) Windows 2000 çalıştırılıp onun içerisinde de video oynatıldı. Videosun buradan indirebilir, basın bültenine de buradan ulaşabilirsiniz. Sanırım Bir performans şovu yapmak istemişler

Amavis

tunc

Amavis uzun zamandır piyasada olan SuSe'ci ler tarafından geliştirilen bir open source mail scanner. Her ne kadar SuSe tarafından fazla support desteği verilmese de yararlı bir program. Amavis qmail, sendmail, postfix gibi MTA destekleri verebiliyor. Ayrıca hem gelen hemde giden mailleri scan edebiliyor.
http://www.amavis.org

Gebze Belediyesi GNU/Linux'u Tercih Etti

talat

Gebze de belediye kendi kullandığı masaüstü ve sunucu bilgisayar sistemlerinde Windows'tan Linux'a geçme kararı aldı. Sistem Debian kullanılacak.Linux dağıtımı web için Firefox, ofis uygulamaları için Open Office, masaüstü içinse GNOME arabirimini kullanıyor. Hayırlısı diğer belediyelere

Slackware 10.1 duyuruldu

selim

Uzun suredir beklenen, hatta Pat'in hastanede yatmasından dolayı çıkış tarihi belli olmayan Slackware' in 10.1 sürümü duyuruldu.
Daha çok hataların düzeltildiği bir sürüm. Büyük değisikliklerin 11. sürümde yapılacağı söyleniyor.

10.1 numaralı sürümdeki değişiklikler:

Mandrake 9.2 Beta 1 Çıktı

Teorisyen

Mandrakenin resmi linux sitesinde yayınlanan bu habere göre Mandrake Linux 9.2 Beta 1 yayınlanmış...