Linux ve Büyük Medya

0
FZ
Beyler, bayanlar,

Financial Times gazetesinin (ki bu yayın organı finans piyasalarının ve iş dünyasının en saygın ve ciddi yayınlarından biridir) 31 Ocak 2001 Çarşamba tarihli nüshasının 11. sayfasında IBM tarafından (dünyanın en büyük bilgisayar firması) verilmiş TAM SAYFA bir LINUX reklamı vardır.

Bu reklamda, Linus Torvalds, Elvis Presley`den sonra gelen en popüler tip olarak lanse edilmekte ve cığlık cığlığa bir kız "Linux is so totally dreamy!" demektedir.

Sanırım 2001 yılı Linux ve iş dünyası arasındaki yakınlaşma bakımından önemli bir yıl olacak ve bu reklam da bunun habercilerinden biri.

Daha fazla yoruma gerek yok bence. :-)

İlgili Yazılar

GNU/Linux 2.6 Çekirdeğinde Yüksek Performanslı Etkileşim

FZ

Linux çekirdek geliştirme ekibi gene yaptı yapacağını! Linux yaratıcısı Linus Torvalds son sunduğu "patch" ile etkileşimli proseslerin performansını artırdığını böylece X masaüstü ortamlarının çok daha iyi çalışacağını belirtti. Tabii buna müzik ve sinema uygulamaları da dahil.ost, greatly benefiting the X desktop, as well as music and movie players. O(1) karmaşıklığındaki zamanlayıcıyı geliştiren Ingo Molnar, Linus'un patch'ini kendi etkileşim çabaları ile bütünleştirince ortaya çıkacak sonucun yani 2.6 çekirdek sürümünün masaüstü kullanıcısının rüyasının gerçekleşmesi gibi bir şey olacağı tahmin ediliyor.

Gentoo 2005.1 Hizmetinizde!

zekeriya_akyildiz

Gentoo 2005.1 duyuruldu. Hemen edinmek istiyorsanız buyrun;
http://www.gentoo.org

Not: Eğer isterseniz GLIS 0.1 ile görsel bir kurulum yapma olanağına da sahipsiniz. Ancak henüz beta aşamasında olduğu için ufak bir numara gerektiriyor.

New York Linux Expo´dan izlenimler (Güncellendi)

oktay

Bu haberi New York Javits Center Fuar Merkezi'nde şu anda 3. günü sürmekte olan Linux World Expo 2003'den yazıyorum.

GNU/Linux'un önlenemez yükselişi

anonim

Dünya sunucu pazarı raporuna göre Linux cirosu, Linux sunucu satışlarının üstünde büyüyor. Microsoft ve x86 tabanlı sunucularda adetler artarken, cirolar adet artışının altında kalıyor.

Kaynak: BTdünyası

WineX 2.0; Tabuta Bir Çivi Daha ;)

sundance

Transgaming özellikle DirectX konusunda iyi çalışması hedeflenen Wine versionu WineX`in yeni versionunu çıkarttı.

\r \r DirectX 8.1 destekleyen bu version denediğim kadarıyla Wolfenstein, Homeworld ve Starcraft`ı sorunsuz çalıştırıyor. Eğer nVidia grafik kartınız varsa hem DirectX, hem de OpenGL altında Windows`daki FPS oranlarını yakalıyorsunuz. Dahası DirectX kullanmayan bir çok Windows 98 uygulamasını da gayet iyi çalıştırabiliyorsunuz

\r \r WineX 2.0 paketleri şu an için sadece kayıtlı üyeler için. Ama source indirip compile edebilirsiniz. Unutmadan, tahmin edebileceğiniz gibi site SLASHDOTTED ;)