Duyuru: Linux Kernel 2.6.12

0
Soulblighter
Linux çekirdeğinin 2.6.12 sürümü yaklaşık 3 ay aradan sonra çıktı. kernel.org adresinden indirilebilir... Bilginize :)

İlgili Yazılar

Pardus Projesi Tatilde!

cuneytturanli

http://liste.uludag.org.tr/duyuru/2007-July/000060.html adresinde aşağıdaki şekilde belirtildiği üzere Pardus projesi tatile çıkmış. Bu süreç içerisinde projedeki kimsenin proje ile ilgilenmeyeceğine dair olarak şunlar yazılmış.

Selamlar;
Bağlı olduğumuz enstitü UEKAE, işlerin düzgün programlanabilmesi için ara verilemeyecek durumda olmayan tüm projeler için toplu izin tercih ediyor ve bu haftadan başlayarak üç hafta boyunca kapalı olacak.
Ara sıra uğrarsak şaşırmayın, artık bu bir sır değil, hepimiz deliyiz; ama resmi olarak 13 Ağustos'a kadar e-posta listelerinden, hata takip sisteminden uzakta günler geçireceğiz... Bu süre içinde kişisel e-postalarımızı okumamak/yanıtlamamak da büyük bir olasılık :-)

Ağustos'ta görüşmek üzere...


Tübitak destekli büyük kurumların kullandığı proje tatilde. Peki büyük kurumlar nasıl güvenecek o zaman bu projeye? Pardus tatilde ise ciddiyet nerede?

Kim demiş Linux altında modelleme ve animasyon yapılmaz diye!

PCc0d3r

Şu anda tam iki sene önceye gittim. Elimin altında win98 ve karşımda lightwave açık. Hayal gücümü fare tıklamaları ile dijital ortama dokuyorum. Peki şimdi ne farkı var bu zamandan. Şu an linux makinemde elimin altında blender açık ve neredeyse artık ligthwave ile yapabildiğim her şeyi yapmaya başladım! Bu arada Shrek adlı filmin Linux altında yapılmış olması da işin çabası.

Sonuç olarak kimse 3d yüzünden Linux'a geçemiyorum diye bir mazeret uyduramaz günümüzde. Alırsınız ücretsiz Blender'i sonra başlarsınız konuşturmaya hayal gücünüzü...

Slackware 10.1 duyuruldu

selim

Uzun suredir beklenen, hatta Pat'in hastanede yatmasından dolayı çıkış tarihi belli olmayan Slackware' in 10.1 sürümü duyuruldu.
Daha çok hataların düzeltildiği bir sürüm. Büyük değisikliklerin 11. sürümde yapılacağı söyleniyor.

10.1 numaralı sürümdeki değişiklikler:

Linux ve Büyük Medya

FZ

Beyler, bayanlar,

Financial Times gazetesinin (ki bu yayın organı finans piyasalarının ve iş dünyasının en saygın ve ciddi yayınlarından biridir) 31 Ocak 2001 Çarşamba tarihli nüshasının 11. sayfasında IBM tarafından (dünyanın en büyük bilgisayar firması) verilmiş TAM SAYFA bir LINUX reklamı vardır.

Bu reklamda, Linus Torvalds, Elvis Presley`den sonra gelen en popüler tip olarak lanse edilmekte ve cığlık cığlığa bir kız "Linux is so totally dreamy!" demektedir.

Sanırım 2001 yılı Linux ve iş dünyası arasındaki yakınlaşma bakımından önemli bir yıl olacak ve bu reklam da bunun habercilerinden biri.

Daha fazla yoruma gerek yok bence. :-)

Slackware 11.0 duyuruldu!

anonim

Bir yıldan daha uzun süredir beklenen ve yaşayan Linux dağıtımları arasında en eskisi -bir grup Linux kullanıcısına göre de en iyisi- olan Slackware Linux'un 11.0 sürümü duyuruldu. Ayrıntılar www.slackware.com adresinden öğrenilebilir.