rpmfind

0
mysterious
Linux'un kolaylıklarının hayatımızın vazgeçilmezi olduğu aşikar.

rpmfind da böyle bir şey; internet üzerinden rpm paketlerini size bulup kolayca indirmenizi sağlayan bir program.

Mesela bir paket kurmak istiyorsunuz. Nereden bulacağım bu paketi şimdi? Kimbilir ne kadar sürer? Ne kadar yer kaplar? Ve bana gerekli dosyalar neler?

rpmfind tüm bu sorgu işlemlerini belirttiğiniz anahtar kelimeye veya düzgün anlatıma göre yapar.

Detaylı bilgi için : http://rpmfind.net/linux/rpmfind/

İlgili Yazılar

Elektrik ve Elektronikçiler için Türkçe Live CD: Boreas Linux

anonim

Elektrik ve Elektronik geliştiricileri için hazırlanan, doğrudan CDden çalışan, simülasyon, baskı devre ve şema çizimi, PIC programlama gibi konulardaki Linux yazılımlarının bulunduğu özel bir işletim sistemi Boreas Linux.

Boreas LINUX'un içerdiği elektrik/elektronik yazılımlarından birkaçı:

Eski Windowsçularda Yeni Başlayan Linux Merakı

murat09

Son bir kaç aydır sık ziyaret ettiğim bir forumdan bir copy paste yapacağım. Umarım arkadaşımızın verdiği link hala çalışıyordur:

Linux Çekirdek Performans Projesi

Soulblighter

Bir süre önce Linux'un 2.6 çekirdeğinde, 2.4 çekirdeğine göre büyük performans kayıpları olduğu yolunda haberler dolaşıyordu. Hatta 2.6 çekirdeğinin kendi iç sürümleri arasında bile 10%'a varan ciddi performans farklılıkları olduğu da belirtilmişti.

Yerelleştirme grupları sizi bekliyor

anonim

Türkiye'de genelde serbest yazılım, özelde Linux'un masaüstünde yaygınlaşması, daha alt seviyelere indirilmesi pek çoğuna göre değişik ölçütlere bağlı. Bunlar masaya yatırıldığı zaman herhalde olayın sosyolojik boyutundan teknolojisine, politikasından psikolojisine, insan-bilgisayar etkileşiminden yerelleştirmesine kadar pek çok noktada görüş bildirebilecek sayısız (Türk) uzman var.

SLAX v5.0.4 duyuruldu

Soulblighter

SLAX Live-CD'lerin yeni sürümlerini duyurdu. Standard sürümün yanında KillBill sürümü ve Frodo sürümleri de güncellendi.