Fedora Core 6 Duyuruldu

0
anonim
Can sıkıcı birkaç hatanın giderilmesinin zaman alması nedeniyle çıkışı 2 defa ertelenen Fedora Core,planlanan tarih olan 16 Ekim'den 8 gün sonra 6. sürümünü az önce duyurdu.
Öne çıkan özellikler:

* Yeni öntanımlı DejaVu fontları
* Puplet adında bir güncelleme programcığı.
* GNOME 2.16 KDE 3.5.3
* Bütün Fedora Core uygulamaları `DT_GNU_HASH` kullanılarak yeniden inşa edildi.Böylece dinamik bağlama kullanan uygulamalarda performans artışı sağlandı.

FC6'yi indirmek için : http://fedoraproject.org

Torrent için: http://torrent.fedoraproject.org/

Sürüm notları için: http://fedoraproject.org/wiki/FC6ReleaseSummary

Görüşler

0
hayy
bir olayın duyurusu yapılırken ilk defa rastlıyorum şu tabire: 'can sıkıcı bir kaç hata giderildikten sonra...' madem canını çok sıktı bırak duyurusunu bir başkası yapsın. fedoraya cefasıyla da sefasıyla da eyvallah diyen birinden duyurusunu alsam daha çok sevinirdim. bu yorumla verdiğin haberden sonra fedoraya olan sempati artar mı azalır mı?
0
bio
Bence orada Fedora için değil; çıkışı geciktiren hatalar icin "can sıkıcı" denilmiş.
0
Tarık
Aslında yazar olayı bireysel olarak algılamış ve aktarmış değil. Yani durum "canımı sıktı fedoranın bu hataları" türünden bişey değil. Szin anladığınız gibi söylenmiş olsa bile, kimse kimseyi 4 satırlık bir yazıyla bir dağıtımdan soğutamaz.
0
simor
DT_GNU_HASH nedir? iyi bişey midir?
0
FZ
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

LinuxWorld Ödülleri: And the Winner is... Microsoft?

FZ

Hayır, 1 Nisan şakası falan değil. LinuxWorld etkinliğinde En İyi Sistem Entegrasyon Yazılımı ödülünü alan şirket Microsoft oldu.

GNU/Linux'un Sürücü Problemleri ve Mac'in Zaferi

anonim

Aslında iki ayrı haber olarak gödermeyi düşündüğüm konuyu birleştirmeyi tercih ettim. Çünkü her ikiside temelde son kullanıcı işlemleri için GNU/Linux un halen karalı hale gelememesiyle ilgili. Birinci haber deneyimli bir sistem yöneticisi olan eweek dergisi yazarlarından Steven J. Vaughan-Nichols un Centrino işlemcili dizüstü bilgisayarına ve bazı donanımlara GNU/Linux üzerinde karalı bir sürücü desteği bulamamasından yola çıkıyor. Bu makalede benim en çok dikkatimi çeken nokta üreticilerin sürücü desteği vermemesiyle ilgili sorunun yumurta tavuk ilişkisiyle açıklanması oldu. Örnekte üreticilerin yeterli kullanıcı kitlesi bulunmadığı için ürünlerinin GNU/Linux sürücülerini geliştirmeye vakit ve para ayırmamaları. Buna karşın akıllı kullanıcılarınsa GNU/Linux sürücüsü bulunmayan donanımı almamalarının bir kısır döngüye yol açtığı anlatılıyor. İkinci habere gelince...

Film Gimp

tongucyumruk

Herhalde Linux'la veya grafikle (tercihen her ikisiyle birden) uğraşan herkes ünlü grafik editörü GIMP'i az çok duymuştur. Özellikle Linux kullanan grafikerlerin gözdesi olan GIMP şimdi Hollywood yollarına düştü.

Son yıllarda özellikle SGI'ın piyasadan çekilmesiyle film sektöründe oluşan boşluğu dolduran Linux şimdi bu sektöre iyice yerleşecek gibi gözüküyor. Film Gimp için kısaca GIMP'in video düzenleme dünyasına uyarlanmış hali diyebiliriz.

Linux Başarı Ödülleri 2003 yarışması sonuçlandı

huseyin

IBM Türk açık kodlu projelerin gelişimini desteklemek amacıyla bu yıl ikincisini düzenlediği Linux Başarı Ödülleri 15 Ekim'de sona erdi.

21 projenin finale kaldığı yarışmada, Önsel Armağan, Hüseyin Ergün ve Murat Kumaç 'ın hazırladığı Turquaz, açık kodlu muhasebe yazılımı birinci oldu.

Proje ekibi, ödül olarak IBM bilgisayar ve AISEC'ten yurtdışı staj imkanı kazandı.

Türkiye`de profesyonel Linux eğitimi

larweda

Son yılların gözde iş sektörlerinden biri olan bilgisayar eğitim sektörü, Türkiye`de de geçen sene büyük eğitim firmaları ve büyük yatırımlar (aynı zamanda büyük batırımlar :-) ile hızlı bir ilerleme kaydetti. Piyasada gördüğümüz eğitim firmalarının tamamı M$, CISCO, Digital, Sun, Oracle gibi yüksek fiyatlı, yüksek telif hakkı ödenen konularda eğitim vermeyi tercih ettiler. Yeni açılan bir eğitim firması olan BTeğitim ise eğitim portföyüne toplam 3 Kur / 18 Hafta süren bir Linux Sertifika Programı ile başlıyor.