Fedora Core 6 Duyuruldu

0
anonim
Can sıkıcı birkaç hatanın giderilmesinin zaman alması nedeniyle çıkışı 2 defa ertelenen Fedora Core,planlanan tarih olan 16 Ekim'den 8 gün sonra 6. sürümünü az önce duyurdu.
Öne çıkan özellikler:

* Yeni öntanımlı DejaVu fontları
* Puplet adında bir güncelleme programcığı.
* GNOME 2.16 KDE 3.5.3
* Bütün Fedora Core uygulamaları `DT_GNU_HASH` kullanılarak yeniden inşa edildi.Böylece dinamik bağlama kullanan uygulamalarda performans artışı sağlandı.

FC6'yi indirmek için : http://fedoraproject.org

Torrent için: http://torrent.fedoraproject.org/

Sürüm notları için: http://fedoraproject.org/wiki/FC6ReleaseSummary

Görüşler

0
hayy
bir olayın duyurusu yapılırken ilk defa rastlıyorum şu tabire: 'can sıkıcı bir kaç hata giderildikten sonra...' madem canını çok sıktı bırak duyurusunu bir başkası yapsın. fedoraya cefasıyla da sefasıyla da eyvallah diyen birinden duyurusunu alsam daha çok sevinirdim. bu yorumla verdiğin haberden sonra fedoraya olan sempati artar mı azalır mı?
0
bio
Bence orada Fedora için değil; çıkışı geciktiren hatalar icin "can sıkıcı" denilmiş.
0
Tarık
Aslında yazar olayı bireysel olarak algılamış ve aktarmış değil. Yani durum "canımı sıktı fedoranın bu hataları" türünden bişey değil. Szin anladığınız gibi söylenmiş olsa bile, kimse kimseyi 4 satırlık bir yazıyla bir dağıtımdan soğutamaz.
0
simor
DT_GNU_HASH nedir? iyi bişey midir?
0
FZ
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

UnitedLinux yayınlanmaya hazir!

conan

PCWorld'un soyledigine gore UnitedLinux Beta testlerini tamamlamis ve planlandigi uzere gelecek ay piyasaya surulecekmis. Haber Frankfurt'taki LinuxWorld konferansinda sirket yoneticisi Paula Hunter tarafindan duyurulmus. Hunter, beta versiyonu icin yaklasik 15.000 download yapildigini ve de ilginin cok buyuk oldugunu da belirtmis. Fiyat konusunda ise herhangi bir aciklama yapilmamis. (Ama daha onceki haberlerden 1000$'in (bin dolar!) altinda bir fiyat bicildigini okumustuk) Bilindigi uzere UnitedLinux, RedHat'e rakip olmak uzere SuSE Linux, Caldera International, TurboLinux, ve Conectiva'nin kurdugu bir olusum idi.

SETEdit PPC Linux için hazır

anonim

Turbo Vision'a ait text tabanlı ve kolay kullanımlı, text tabanlı kullanıcı arayüzü olan, pencere sistemi kullanan, mouse, menüleri ve daha bir çok fonksiyonları olan ve genelde programcılar ve Borland IDE (turbo C) kullanılan SETEdit PPC makinalarda derlenip kullanıma hazır. Ayrıntılı bilgi için...

Linux Eğitimleri devam ediyor...

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü Open Source Enterprise Centre tarafından gerçekleştirilen Linux eğitimlerinde ikinci dönem hem 1.kur hem de 2.kur sınıflarıyla 24 Mayıs'ta başlayacak.

Her biri 20 saatten oluşan bu iki kur sonunda Linux bilginiz İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından verilecek bir sertifika ile belgelendirilecek. Eğitim programı hakkında detaylı bilgi için http://open.bilgi.edu.tr adresindeki programı mutlaka inceleyin. Bizimle iletişime geçin.

Boran Puhaloğlu
e-posta : boranp@bilgi.edu.tr
Telefon : (212) 2162222 - 272

Richard Stallman ile röportaj

anonim

Özgür Yazılım Vakfı'nın kurucusu ve GNU projesinin lideri Richard Stallman, telifli yazılımlar, bağımlılık ilişkileri ve okullarda özgür yazılımın önemi konularında bir röportaj verdi.

BetterDesktop.org

butch

OpenSUSE projesinin bir parçası olan Better Desktop KDE ve GNOME üzerinde bir süredir gerçekleştirilen kullanılabilirlik testleriyle ilgili verileri ve videoları geliştiricilerin kullanımına açıyor.
/.