Kısaca: Linux bir İşletim Sistemi midir ?

0
anonim
Evimdeki Windows`a Linux kurabilir miyim ? diye soran cok insan var ve hatta windows da linux un çalışıp çalışmadığını soranlar da.

Bu karışıklığın çözümü aslında basit. Linux ne bir programdır ne de bir isletim sistemidir. Linux bir kernelden ibarettir. Yani işletim sisteminin özünü oluşturan, bütün işlemlerin kaynağı olan çekirdek. RedHat, SuSe, Slackware, Debian, ve diğerleri ise işletim sistemidir.

Görüşler

0
anonim
Linux ile Windows'u birlikte kullanabilirsiniz. Hatta hatta linux + w2k + winnt + win98 + win millenium bile kurabilirsiniz LILO sayesinde.
Linux'dayken windows'u kullanabilirsiniz.
Windows'da çalışan Linux sürümleri var (win linux gibi)
Sırf linux da kurabilirsiniz =)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mandrake 10.1 Official Çıktı

resilence

Kısa bir süre önce CE ile bizlere merhaba diyen Mandrake 10.1 artık Official sürümüyle bilgisayarlarımıza girmeye hazır...

Knoppix 3.4 çıktı!

yuxel

Tüm zamanların en canlı cd'si Knoppix, 3.4 sürümüne ulaştı. Dağıtım, öntanımlı olarak Kernel 2.4.26(2.6.5 seçilebiliyor) ile geliyor.

KDE 3.2.2, kdevelop3, OpenOffice 1.1.1, gimp 2.0 gibi paketlerin de bulunduğu sürümden, knoppix.net forumlarında yapılan bir oylama ile, alan sorunları yüzünden Koffice ve LaTex paketleri çıkarıldı.GNU/Linux'a yeni başlayanlar için en güzel "canlı" kaynaklardan birisi olan Knoppix'in 3.4 sürümünün paket listesine de buradan erişebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi
İndirmek için: iso torrent
tartışmak için -> irc.freenode.net #knoppix

Desktop GNU/Linux Mümkün!

mrtksn

Sıradan bir Desktop PC kullanıcısının hiç bir GNU/Linux dağıtımını kullanamayacağını düşünüyordum, ama bu önyargım kırıldı.

Oda arkadaşımın PC'sinin sabit diski 2 ay kadar önce soru çıkarmaya başladı,bazen tepki vermez oldu ve windowsu boot edemez hale geldi; Bunun üzerine günü kurtarmak için arkadaşıma Knoppix 4.0 Live CD yi önerdim, ilk başta dalga geçti...

SUSE LINUX Professional 9.3 Çıktı

darkhunter

SUSE Linux Professional 9.3 nihayet sevenleriyle buluştu. SUSE'nin internet sitesinden, bu günden itibaren box sürüm siparişi vermek mümkün. Avrupadaki çeşitli merkezlerden de, SUSE'yi temin edebilirsiniz.

Linus da artık fulltime fazlamesaici ;)

sundance

Yaklaşık altı yıldır Transmeta için çalışmakta olan, Linux hareketinin öncüsü Linus Tornvalds, kernel listelerine dün attığı şu mesajla artık Transmeta şirketinden ayrıldığını ve tüm zamanını Linux kernele ayıracağını belirtmiş.

Zaten Transmetanın da çok nazik bir şekilde, kendisine bunca zaman kernel üzerinde çalışması için imkan tanıdığını fakat artık tüm zamanını buna adayabileceğini söylüyor. Hepimize hayırlı olsun diyelim. Kariyer meraklılarına özenle duyrulur :)