Kısaca: Linux bir İşletim Sistemi midir ?

0
anonim
Evimdeki Windows`a Linux kurabilir miyim ? diye soran cok insan var ve hatta windows da linux un çalışıp çalışmadığını soranlar da.

Bu karışıklığın çözümü aslında basit. Linux ne bir programdır ne de bir isletim sistemidir. Linux bir kernelden ibarettir. Yani işletim sisteminin özünü oluşturan, bütün işlemlerin kaynağı olan çekirdek. RedHat, SuSe, Slackware, Debian, ve diğerleri ise işletim sistemidir.

Görüşler

0
anonim
Linux ile Windows'u birlikte kullanabilirsiniz. Hatta hatta linux + w2k + winnt + win98 + win millenium bile kurabilirsiniz LILO sayesinde.
Linux'dayken windows'u kullanabilirsiniz.
Windows'da çalışan Linux sürümleri var (win linux gibi)
Sırf linux da kurabilirsiniz =)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hacking Windows for Linux

yuxel

Kritik kabul edilen Linux çalıştırırken Windows yüklü bölümdeki NTFS dosya sistemine yazma konusunda yeni bir yöntem! Hem de hard diskinizin Windows XP bölümünde(partition) bulunan ntfs.sys sürücüsü ile. Olay, ReactOS'dan alınan wine tarzı bir program ile sürücünün kullanılarak, ntfs bölümlerin okuma/yazma hakları ile bağlanmasından ibaret. Haber Kaynağı :SlashDot

Editörün notu: Sınır Tanımayan Hackerlar ekibinin bu akşamki bölümünden küçük bir kısım izlediniz. Arkası yarın :)

Üniversiteleri Linux yarışması heyecanı sardı

adervis

Üniversite öğrencileri, ders dönemlerini bitirme telaşı ile Linux dünyasında kendilerini gösterme heyecanını aynı anda yaşıyorlar. Geçtiğimiz yıl ilk olarak düzenlenmesine rağmen üniversiteliler arasında büyük bir ilgi gören ve yoğun katılıma sahne olan Linux Başarı Ödülleri'nin ikincisi başladı. 1 Mayıs tarihinde duyurularak yarışma takvimi başlatılan Linux Başarı Ödülleri 2003'ü kazananlar 15 Ekim'de düzenlenecek ödül töreniyle kamuoyuna açıklanacak. IBM Türk'ün "UNİPROJE" Ekibinin düzenlediği Linux Başarı Ödülleri 2003 yarışması, Linux Kullanıcıları Derneği tarafından Yıldız Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen Linux Şenliği'nde duyuruldu.

Klaus Knopper ile röportaj

raistlinthewiz

Knoppix'in yaratıcısı ile yapılmış olan bir röportaj.
Knoppix hakkında oldukça yararlı bilgiler içermekte.
www.osnews.com/story.php?news_id=2305

Linux Çekirdek Performans Projesi

Soulblighter

Bir süre önce Linux'un 2.6 çekirdeğinde, 2.4 çekirdeğine göre büyük performans kayıpları olduğu yolunda haberler dolaşıyordu. Hatta 2.6 çekirdeğinin kendi iç sürümleri arasında bile 10%'a varan ciddi performans farklılıkları olduğu da belirtilmişti.

Linux için Web Browser Karşılaştırması

conan

Şurada Linux altında çalışan browserların bir karşılaştırmasını okuyabilirsiniz. Render zamanlarından kolay kullanılırlığa kadar bir çok yönden karşılaştırma yapılmış. Burada da bu konu hakkında okuyucuların yorumlarını ve de karşılaştırmayı yapanın bu yorumlara cevaplarını görebilirsiniz.