Robert M. Love ile röportaj

0
raistlinthewiz
tinyminds.org'un kernel hackerlardan Robert M. Love ile yaptığı röportajda, Robert'ın yazmış olduğu preemptive kernel patch hakkında bilgiler bulabilirsiniz. tinyminds.org Robert M. Love röportajı

İlgili Yazılar

Linux, Renault F1 testlerini hızlandırdı

Soulblighter

IBM e1350 Linux kümeleme sistemi Renault F1 takımının test için harcadığı zamanı 3 haftadan 18 saate düşürdü.

Latin Amerika`da Linux`a devlet desteği

FZ

Brezilya, Meksika ve Arjantin'den sonra şimdi de sırada Peru var. Söz konusu ülke devlet kurumlarında açık kaynak kodlu yazılım kullanılması için bir yasa tasarısı hazırladı.

Peru'daki tasarı geçen yıl Arjantin'de sunulmuş olan tasarıyı esas alyor. Kanun tasarısının üzerinde en çok durduğu noktalar bu modele göre geliştirilmiş yazılımların serbestçe dağıtılabilmesi ve kaynak kod üzerinde, kurumun özgün ihtiyaçlarına yönelik değişiklerin serbestçe yapılabilmesi.

Latin Amerika'da sadece politik devrim, futbol, cunta ve insan hakları ihlalleri olmadığını bize gösteren bu haberde aynı zamanda Avrupa'da Linux'un büyük kurumlarda sesini duyurmaya başladığı, İtalya'daki Banca Commerciale Italiana'nın ve İngiltere'deki BT'nin de (British Telecom) kurumsal ölçekte yavaş yavaş Linux'a geçmeye başladığının bilgisi veriliyor.

Tabii insanın aklına şu soru geliyor ister istemez: Türkiye hakikaten de Arjantin olmaz mı? Ya da olamaz mı? Peru da mı olmaz Türkiye? Olmamalı mı, olmalı mı? Kısaca nedir yani?

İTÜ GNU/Linux Akademi Başlıyor

anonim

İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından açılan 101 linux sistem yöneticiliğine giriş kursu  30.03.2009 pazartesi günü başlıyor, eğitim süresi 40 saat (5 hafta) olup, pazartesi ve çarşamba günleri saat 18:30-22:30 arası verilecektir. Buradan ön kayıt yaptırabilirsiniz. Kontenjan 15 kişiyle sınırlıdır. Ayrıntılı bilgi için http://ila.itu.edu.tr

Yılın Penguenleri Ödülleri için aday gösterme süreci başladı

dfisek

Linux Kullanıcılari Derneği, her yıl olduğu gibi Yılın Penguenleri Ödulleri'ni veriyor. Geçen yıl olduğu gibi 6 kategoride verilecek olan ödüller, sizlerin göstereceğiniz adaylar arasından dernek üyeleri tarafından yapılacak oylama ile belirlenecek. [ Ayrıntılı Bilgi ]
Editörün notu: Şimdiden güzide editörümüz Emre "FZ" Sevinç, En Çalışkan Penguen, Fazlamesai.net televizyon programı da En İyi Basılı/Görsel İçerik Çalışması kategorilerinde aday gösterilmişler.

Chris Stephenson röportajı

anonim

İstanbul Bilgi Üniversitesi - Open Source Enterprise Centre Danışmanı Chris Stephenson'la NTV Radyo'daki "Linux Magazine" programında bir röportaj yayınlanacak. 25 Mart'ta saat 12:30'da dinlenecebilecek. Programda Chris Stephenson'la özgür yazılım ve üniversiteler üzerine konuşulduğu bilgisi alındı. Röportajın dökümünün NTVMSNBC portalında yayınlanacağı da söylendi.
http://www.ntvmsnbc.com/ntv/ntvradyo adresinden canlı dinlenebilir.