Ve final: Linux için Opera 5

0
sundance
Linux gittikçe desktopa uyum sağlıyor. Şu anda browser piyasasının en hafif ve en kullanışlı browserı olan Opera 5, son versionunu Linux için de çıkarttı

Netscape`in en son kalesi olan Linux`da, Mozilla ve Opera gün geçtikçe daha da güçleniyor. Linux bir yana ben yaklaşık 3 aydır Windows makinamda da 2 Mb`lık Opera 5 kulanıyorum. Herkese özenle tavsiye edilir.

Görüşler

0
larweda
Opera 5 for Linux`dan sonra Opera ve IBM`in ortak açıklamasına göre IBM`in yeni NetVista Internet terminallerinde Opera 5.0 for QNX`i kullanacakmıs. Bununla beraber Opera tarayıcının desteklediği toplam işletim sistemi sayısı 6'ya çıktı: Windows, Linux, MacOS, BeOS/BeAI ve QNX.
0
tongucyumruk
Cikti ama bir ton ozelligi kirpilmis olarak cikti news mail ve icq clientlari eksik olarak onlarda olsa tadindan yenmezdi herhalde... Ben browser olarak mozilla tabanli ama mozilladan cok daha hizli bir browser olan galeon kullaniyorum herkesede tavsiye ediyorum...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hata Toleranslı Shell

lifesdkver0_1

ftsh (Fault Tolerant Shell), kabuk programlamaya hata merkezli bir bakış açısı getiren; basit bir scripting dili. Temelde yaptığı işi, bir scripting diline try - catch bloğu koyulmuş gibi oluşabilecek muhtemel hatayı kontrol altında tutup işleyişi ona göre devam ettirmek.

Evde kendi Wap Gateway`inizi kurun!

larweda

Her geçen gün biryerlerde duyuyoruz, WAP aşağı, WAP yukarı. Bu WAP denilen şey aslında, bildiğimiz yaygın internet protokolünün (HTTP) cep telefonu şebekeleri için ufaltılmış bir hali. Yani internet'te ulaşabildiğiniz şeylerinin ufak bir kümesine, o da doğru bir şekilde biçimlendirilirse, cep telefonunuzdan da ulaşabiliyorsunuz. Bu servisi vermek için bir servis sağlayıcısına ihtiyacınız var. Artık evde linux yüklü orta halli bir bilgisayarınız varsa, kendi kendinize de wap gateway olabiliyorsunuz.

2005 Linux/Windows TCO raporu - ithamlar ve cevaplar.

darkhunter

Yankee Group hazırladığı araştırmaya karşı Linux topluluğundan kendisine yöneltilen araştırmanın tarafsız olmadığı şeklindeki eleştirilere sert biçimde yanıt verdi.
Yapılan araştırmanın sonucuna göre Windows 2003 sunucusunu olarak en az Linux dağıtımları kadar kaliteli ve güvenilir olarak değerlendirilmişti. Araştırma ekibinden Laura DiDo, bu tepkilerin hedefinde yer almıştı. Laura DiDo bu tür tepkileri veren topluluk üyelerinin özgür yazılıma en büyü zararı verdiklerini belirtti. Bu tür tepkilerin özgür yazılıma bir katkıda bulunmadığı tersine olarak da olumsuz izlenimlere neden olduğunu dile getirdi.

Grafik Tabanlı Gentoo Installer

ndemir

GNU/Linux dağıtımları arasında, gerek kurulumu gerek paket yönetim sistemiyle Gentoo diğerlerine göre çok farklı bir yerde duruyor. Gentoo Live CDyi alıp, boot edip ardından konsolda komutlar yazarak Gentoo kurmak yakın zamanda yok olacak (gibi) çünkü grafik tabanlı Gentoo Installer geliyor. Ekran görüntüleri de burada.

GNU/Linux 2.6 Çekirdeğinde Yüksek Performanslı Etkileşim

FZ

Linux çekirdek geliştirme ekibi gene yaptı yapacağını! Linux yaratıcısı Linus Torvalds son sunduğu "patch" ile etkileşimli proseslerin performansını artırdığını böylece X masaüstü ortamlarının çok daha iyi çalışacağını belirtti. Tabii buna müzik ve sinema uygulamaları da dahil.ost, greatly benefiting the X desktop, as well as music and movie players. O(1) karmaşıklığındaki zamanlayıcıyı geliştiren Ingo Molnar, Linus'un patch'ini kendi etkileşim çabaları ile bütünleştirince ortaya çıkacak sonucun yani 2.6 çekirdek sürümünün masaüstü kullanıcısının rüyasının gerçekleşmesi gibi bir şey olacağı tahmin ediliyor.