Uzay Yolu Nemesis Filmi, Linux ile Yapıldı

0
malkocoglu
Uzay Yolu Nemesis filminin sayısal üretimi Linux ile yapıldı. İlk kez Titanik filmi ile Holywood gözdesi olan Linux, fiyat/performans üstünlüğü ile SGI ile başabaş yarışabilecegini kanıtladı.

Linux Journal

Yukarıdaki bağlantıda, komut satırınden filmin nasıl işlendiğini görebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Debian sürüm 3.0 çıktı!

cadas

Sonunda Debian GNU/Linux version 3.0 çıktı... Resmi sitede çıkan haberi okumak için buraya, Slashdot'taki yorumları okumak için de buraya tıklayabilirsiniz.(Ed. Aaa debian 3.0 çıkmış şunun haberini yapayım diye yönetici arabirimine girdiğim anda, bu haberle karşılaştım :) FM bu işte...)

Multimedia + Linux = dyne:bolic Live CD

FZ

Sanatçılar, yaratıcılar, multimedya sanatçıları, DJ´ler, VJ´ler! Gün sizin gününüz, dyne:bolic Linux Live CD´yi alın ve ses ve video yayını yapın, ses ve görüntüleri değişik kaynaklardan kaydedin, bunları değişik formatlara göre kodlayın, düzenleyin, vs. Ve tabii deneyimlerinizi bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin ;-)

Bu arada eğer XBox kullanıyorsanız sorun değil, dyne:bolic Linux XBox üzerinde de çalışıyor.

GNU/Linux'un Sürücü Problemleri ve Mac'in Zaferi

anonim

Aslında iki ayrı haber olarak gödermeyi düşündüğüm konuyu birleştirmeyi tercih ettim. Çünkü her ikiside temelde son kullanıcı işlemleri için GNU/Linux un halen karalı hale gelememesiyle ilgili. Birinci haber deneyimli bir sistem yöneticisi olan eweek dergisi yazarlarından Steven J. Vaughan-Nichols un Centrino işlemcili dizüstü bilgisayarına ve bazı donanımlara GNU/Linux üzerinde karalı bir sürücü desteği bulamamasından yola çıkıyor. Bu makalede benim en çok dikkatimi çeken nokta üreticilerin sürücü desteği vermemesiyle ilgili sorunun yumurta tavuk ilişkisiyle açıklanması oldu. Örnekte üreticilerin yeterli kullanıcı kitlesi bulunmadığı için ürünlerinin GNU/Linux sürücülerini geliştirmeye vakit ve para ayırmamaları. Buna karşın akıllı kullanıcılarınsa GNU/Linux sürücüsü bulunmayan donanımı almamalarının bir kısır döngüye yol açtığı anlatılıyor. İkinci habere gelince...

Sco yine şişti! Bölüm 712

sundance

Linux kaynak kodu üzerinde hak iddia etmeleriyle, tüm zamanların en başarısız Unix şirketinden tüm zamanların en beceriksiz ve kötü niyetli Unix şirketi ünvanına terfi eden Sco bir kez daha şişti!

Ellerindeki iddiaları kanıtlayabilmek için (IBM AIX´in Sco´ya ait olan kodları kullandığını) AIX´in yakın tarihli kaynak koduna ihtiyaçları olduğunu belirten (ve bunu belirtmek için altı ay bekleyen) Sco yetkilileri ellerindeki yegane AIX cdsinin yıllar öncesine dayandığını söylemişler (Allah bilir autorun bile yoktur onda, hatta çiziktir bile :)))

Peki bunların komik olduğunu mu sanıyorsunuz! Haaaayır, asıl komik olan Amerikan yasalarına göre sizin suçladığınız bir kişiden ´Hadi git bana cinayet aletini getir´ şeklinde kendi suçunu ispatlayacak bir kanıt istemeye hakkınız olmadığı. Sco´nun Ally Mc Beal hayranı avukatları IBM´i dava etmenin heyecanına o kadar kapılmışlar ki bunu bile ıskalamışlar.

Türk Televizyonlarındaki İlk GNU/Linux Reklamı

namixari

Türkiye'de bilgisayar kullanıcısı Insanların büyük bir kısmı işletim sistemi denen yazılımların farkında değil, daha doğrusu ne olduğunu bilmiyor ve bilgisayar kullanmanın yalnızca MS Windows kullanmak oldugunu sanıyor.