Para verdip aldığımız işletim sistemi gerçekten bu parayı hak ediyormu?

0
binner3
Elimde 8.2 GB bir harddisk vardı.Bunun üzerinde bad sector olduğunu biliyordum ve linux kurmaya karar verdim. Partition ayarlarımı yaptım ve "Check for bad Sector" diyerek bad sectorleri taramasını istedim.Redhat 8.0 bu diskte bad sector buldu ve işletim sistemini bu disk üzerine yüklemeyiniz diyerek kurulumdan çıktı.

Bende windows yüklemek istedim.Fat32 olarak yükleme yapmak istediğimde kurulum belli bir % 'ye kadar geliyor ve sonra da orada takılıyor.Windows Yükleyemiyorum yani.Fat32 yerine birde NTFS yaparak denemek istedim.Gerçektende diskimi NTFS 'e çevirdiğimde windows sorunsuz olarak kuruldu ve çalıştı.

Tamda Windows gerçekten bu yönden Linux'dan üstünmüş diye düşünmeye başlamışken birden bad sector'e gelen kısımlara yazılan dosyaları okuyamadığımı anladım.Yani bir dosyayı kaydet dediğimde sorunsuz olarak kaydettiğini gördüm ama dosyayı başka bir yere kopyalamaya çalıştığımda bana dosyayı okuyamadığı hatasını veriyor.Windows 'la beraber gelen scandisk'le diski bad sector'e karşı tarattım ama bir hata bulamadım.Peki bu durumda bir diskimin bad sectorlu olup olmadığımı nasıl anladım ?Windows 'a güvenirsem diskimde bad sector yok ..

Son söz olarak birşeyler söylemek istiyorum.Windows kolaydır güzeldir vs. vs. Bazı güzel özelliklerini kabul ediyorum. Ama işletim sistemine ödediğiniz bu parayı hakediyor mu? Bir arkadaşım anlatımıştı.şirket patronu arkadaşı çağırmış ve maillerle ilgili sorunu olduğunu söylemiş.Aslında patronun maili yaklaşık 2 GB 'mış ve açılırken çok yavaş açılıyor.-şimdi bu kadarda mail kullanılmaz demeyim.- şirketteki iş akışı bu şekilde sürüyor.Arkadaşda exchange bu kadardır daha iyisini beklemeyin diyor.Buna karşılık patronun verdiği cevap ilginç : 1000'lerde $ verip aldığım Exchange işimi görmüyorsa neden bu kadar para ödedim?Kolay kullanılabilir olması değil işime yarıyor olması gerekir.

Görüşler

0
anonim
Çok basit bir yöntem;
Diski, fdisk ile tek partition yapın. Daha sonra formatlayın. Format, bir noktada(bad sector olan kısımda) bad sector'un yerini belli edecektir. Bu yeri not edin.

Örnek; Format işleminin %48'lik aşamasında bad sector'lere rastlarsanız, diskin ortalarında bir yerlerde bad sectorler var demektir.

Bad sector'lerin yerlerini tespit ettikten sonra, tekrar fdisk yapın ve diski bölün(bad sectorlerin %48'lik kısımda olduğunu var sayarsak, ilk diski %47 olarak bölün. İkinci diske %2'lik pay bırakın, üçüncü diskede geri kalan %51'i ayırın ve %2'lik kısmı fdisk'te silin(Bu işlem, diskteki bad sector'lerin yerleri ve sayılarına göre artış gösterebilir)

Artık diskin bad sector olan kısmına hiçbir işletim sistemi ulaşmayacaktır.
0
anonim
ben işletim sistyemi(ms) bad sektörlü alanları format sırasında işaretler ve buralara veri yazmaz diye bilirdim.. Ama böle yaptını hiç görmedim Birşey kaçırmış olabilirmiyim...
0
anonim
Bazi tip bad sector lerde soylediginiz yontem işe yaramıyor. Bad sector un oluşma nedenlerinden birisede fiziksel darbelerden dolayi cok küçük (micron boyutunda) parçacıkların kopması ve disk dondukce bu küçük parçacığın veya parçacıkların plaka üzerinde yapmışolduğu fiziksel darbelerlerden dolayı bad sector olusabiliyor. Bu yüzden bad sectorlu kısımlar gittikce çoğalabilir..
0
anonim
Böyle bir durumda yapilacak tek bir sey vardir. Yorum yapmadan, garantisi varsa HDD yi geri goturmek, yoksa HDD yi açip içindeki parlak kismi duvara asmak.
Herhangi bir isletim sistemini bu tur HDD lere kuracak ve verilerini emanet edecek saglikli dusunebilen bir kullanici olacagini sanmam.
0
anonim
red hat dışında başka bir dağıtım denediniz mi?
benzeri bir sorunla karşılaşmıştım, red hat kuramadığım diske suse ve mandrake kurarken sorun yaşamadım. hala da her türlü işlemi sorunsuzca gerçekleştiriyorum.
0
anonim
Once temiz bir fdisk ( mumkunse Partition Manager 8 ile DOS ta test ediniz) daha sonra format c:/u/autotest.
Trust Hacked Windowses, Long Live Free Windows Supporters :-)
Free Windows Foundation (yeni uydurdum nasil)
0
anonim
Hdd lerde bad sector olayı pek çok donanım sorunu gibi aşmada zorlandığımız
bir problem.Bundan 14 ay önce disk birleştirdiğimiz makinada
biri mp3 dinlemeye çalışınca hdd den bariz bir çizik sesi
geldi.Ondan sonrada disk birleştirme işlemini redetti.
Geçen aylar sonunda bundan 3 ay önce makinayı açtığımızda hdd den yanıt yoktu.
Biz yeni hdd aldık ve hdd yi bir köşeye attık.
Aradan geçen zaman sonunda.Unutmuş olmalıyızki bu hdd de nereden geldi
hele şunu biraz kurcalayalım derken.Taktığımız makinada cillop gibi
bir win98 le karşılaştık.Ama hdd uzun süre kullanılamıyordu.
Bir işyeri için gerekli özelliklerden birini sağlamıyordu.
Eve getirdim ve p133mhz,8x4 edoram,~2mb ekran kartı olan makinada denemelere başladım.
Kurulu olan win98 le nette fm sörfü yaparkene linuxta çalışır mı diye
merak ettim.Farkında değildim ama 10.2gb olan hdd 8,4gb falan görünüyordu.
Elimde redhat 6.1 vardı tam kurarken 1,78gb tanımsız duruyordu.Orayı takas
alanı yaptım.Makina gayet güzel çalışıyordu.Kurmak istediğim yazılımlar
kütüphane hatası verince redhat 6.2 ye geçeyim dedim.Onunla da uzun bir süre
uğraşınca elimizdeki suse7.1 i denemeye karar verdik.Ben ekran kartından
dolayı tedirgindim.Ama suse7.1 ekran kartımıza güzel bir ^^sax^^ çekince
makinada X i çalıştırabildik.Bu bize yetmedi tabii.
Baktık suse takır takır çalışıyor,bozuk kesime kurduğumuz takas alanını
küçültüp ext2 dosya sistemiyle susede kullanmaya başladık.Suse bu olayı yadırgamayınca
hemen linux34.com dan mdk9.0 sipariş ettik.
mdk9.0 beni çokta heyecanlandırdı diyemem.
Arkadaş hatırına,merak falan onuda bozuk kesime kurduk.Ben mdk9.0 ın büyüsüne
kapılamayınca koşarak chip in verdiği gelecek2.0 kurayım dedim.
Onda da bir sorun yaşamayınca canım başka şey istemeye başladı.
Sanki bir şey eksikti.Deneyebileceğimiz her türlü pozisyonu denemişmiydik?
Herşey bu muydu yani?Linux un bizim hdd ye yapacak bir şeyi kalmadı mı derken.
Hadi birde ^^sandvich^^ yapalım dedik.Altta mdk9.0,ortada win98,üstte suse ,2 lilo
eşliğinde hayat devam ediyor.Hdd kimliğini yeni yeni buluyor diyebilirim.
Şu anda win98 de yazıyorum.Merakım sona ermedi.Şimdi debian kurmak istiyorum.
Bu makinada daha çok iş var.
Elinde p2 serisine kadar olan pc (monitörleriyle) ve/veya laptop u olanlardan (50-60 milyon arası)
alabilirim.Daha denemek istediğim bir sürü şey var.Eğer lazım değilse o bad sector lü hdd yide alabilirim. zahter@linuxmail.org


(Bu yazı sonlara doğru okuyucunun ilgisini sürdürmek için biraz sulandırılmıştır.
Temelde hiçbirşey anlatmamaktadır.Denemelerin hepsi yazıyı yazan ve arkadaşı tarafından masaüstü ortamda
mp3 eşliğinde
gerçekleştirilmiştir.
Her 2 sininde linux geçmişi yok denecek kadar azdır.Her ne kadar diğer arkadaş linux kerneline
sahip bir sistemi windows gibi kullanmakta dirensede linuxta onada bir yer vardır.
Donanım problemleri konusunda eğer ^^bu nasıl çalışıyor^^ diye merak eden bir kullanıcıysanız.
Ne kadar ucuz olursa olsun western digital hdd ler almayın.
Ben disk birleştirirken mp3 dinleyemeyeceksem
işlemcinin üstünde yumurta pişiremeyeceksem.
Ekran kartına dil atamayacaksam o sistem bana pek fazla
birşey öğretemez diye düşünürüm.
Çok fazla kurcalamayacaksanızda gidin mac/apple serisi bir bilgisayar alın.Sonra
bunlar nelerle uğraşıyor diye düşünün.
Redhat ve mdk adamı o kadar uğraştırmıyor.Tembelliğe alışabilirsiniz.
Yılmayın fm harcayın,fm okuyun.)
0
anonim
Bence Windows XP gayet guzel hakediyor neden anlatacagim (dun gece yasadigim bir olay ile) ve sayin FM ciler sizden bu konuda ACILEN yardim talep ediyorum.
Elimde Quantum Fireball CX 13 GB Hdd vardi, vakt-i zamaninda 169 USD verip aldigim. Dun bu HDD yi bir arkadasimiza mp3 vermek icin onun makinasina taktik( Intel GBV i845G, PIV1700). XP yuklenmeye calisirken bir anda cufff, makinayi kapatti XP. Durdu ve yuklenmedi. E akacak kan damarda durmaz, kalktik bir daha Power e bastik. Bu sefer daha XP yuklenme surecine bile yetisemeden HDD den dumanlar cikmaya basladi. AmanIn, hemen makinanin fisini cektik ama...Gec kalmistik. Harddiskin arkasindaki boardda yer alan Panasonic marka entegre KÖMÜR olmuştu.
Simdi arkadaslar, bu NTFS formatli HDD de benim 5 yildir ozenle sakladigim arsivlerim, maillerim, web siteleri, calismalarim yer aliyor. Ben ne yapacagim? Quantum web sitesine girdim, adamlar bana ne diyor, ben HDD bolumunu Maxtora sattim diyor. Ulan 169 USD yi benden zamaninda alirken hiç boyle yapmiyordunuz! Seagatelerde hic boyle bir ariza gormedim, bir de o kadar kötülerlerdi bu Seagateleri. Ama çok arkadasimin basina gelen bu Quantumun kronik entegre yakma olayi benim basima da geldi ve bu yaziyi, size gecenin korunde eski Seagate harddiskimdeki I386 dizininden kurdugum(CD surucum arizali!) Windows XP den yaziyorum.
Bu da bana ders olsun. Bir daha makine eger kendini kapatirsa bi sorun var elleme diyor demektir bu bir. Quantum hard disk alir veya satarsam teknik destegi olmadigini ogrendim bu da iki. FM ci arkadaslardan bu HDD konusunda yardimlarini bekliyorum.
Saygilarimla, murat.
0
anonim
Merhaba ayni modelde bir HDD bulursan.. Boardlarini degistirerek bilgilerini kurtarma sansin var... Biraz arastirmani tavsiye ederim.. Bu yontemi kullanarak cok bilgi kurtardim..

ademo
0
anonim
Aynı modelde olması şart değil. Seri olarak aynı olması yeterli olur. Yani, LCT serisi, AS serisi, CX serisi gibi.

Diğer taraftan, o entegre bir motor sürücüdür. Sık sık yanar. Pek çok QUANTUM aynı entegre ile çalışır. Eğer SMD sökme takma yapabilecek birini bulursan, hurdacıdan temine edeceğin benzer HDD'lerin entegresini değiştirebilirsin.

0
anonim
Boardi yanan Hdd Quantum Fireball CX serisi 13 GB version 02-B. HDD modeli 13.0AT CX13A011 REV 02-B , seri nosu ise 134920913060 .
LCT lerin boardini bugun denedim boarda bir kablo geliyor o kablo girisi LCT lerde farkli (daha dandik!) Bu CX serisi boardlari da Aydin'da bulabilecegimi sanmiyorum. Kalakaldim oylece... Yardimlariniz icin tesekkurler, eger bulabilecek arkadas varsa (bu nalet entegre veya boardi) mail adresimi verebilirim.
Selam,Saygi,Dostlukla, murat.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

XFS sonunda Linux kerneline girdi!

cartman

SGI'ın journalised dosya sistemi olan XFS uzun çalışmalardan sonra Linus Torvalds tarafından Linux kerneline kabul edildi. 2.5 kerneline girmesi uzun zamandan beri merakla beklenen XFS 2.5.36 kernelinde kendini gösterecek , bununla birlikte 2.6 kernelinde en azından 4 ( Benim bildiklerim XFS , JFS , ReiserFS , Ext3 ) journalised dosya sistemi olucak! Ben şahsen Ext3 , ReiserFS ve XFS i kendi Slackware sistemimde denedim ve bana göre XFS bunların arasında en hızlı olanı. Daha fazla bilgi için www.lwn.net/Articles/9998/

'Yalnızca Eğlenmek İçin' Türkçe Çevirisi

anonim

Linus Torvalds'ın anı kitabı "Yalnızca Eğlenmek İçin" in (Just For Fun) Bilgi Yayınevi tarafından Türkçe çevrisi yayınladı. Temmuz 2005 yayınlanan kitap Torvalds'ın Linux'u yazarken yaşadıklarını anlatıyor.

Linux eğitimi kayıtları devam ediyor, Sertifikasyon sınavı 28 Haziran'da

butch

Bilgi Üniversitesi Open Source Enterprise Centre tarafından düzenlecek Linux Eğitimleri 1.Kuru 21 Haziran 2002 tarihine ertelendi. Yani katılmak için hala vaktiniz var :)

Sertifikasyon sınavı için de bugün itibariyle kayıtlar başladı. Sınava katılmak için herhangi bir ön şart yok. Linux bilgi ve becerinizi belgeleyecek olan, 28 Haziran tarihinde yapılacak sınava kayıt için bizimle iletişime geçin. Eğitim programı ve sınav içeriği hakkında bilgi için open.bilgi.edu.tr adresini mutlaka ziyaret edin.

Lycoris Desktop/LX ile hersey daha ucuz!

conan

Lycoris, Walmart ile yaptığı anlaşmayla yeni Desktop PC işletim sistemi ürünü olan Desktop/LX`i, Microtel bilgisayarlar içerisinde yüklü olarak piyasaya sundu. Desktop/LX tamamen Linux çekirdeği üzerine kurulu bir işletim sistemi.

Oldukca Windows/XP kılıklı olan sistem inanılmaz bir fiyatla satılıyor. 800 MHz VIA C3 işlemci (Celeron 800 ayarında), 128 MB bellek, 10 GB hard disk, CD-ROM, 10/100 Ethernet kartı, Lycoris Desktop/LX işletim sistemi, klavye, mouse, hoparlörler (monitör hariç) SIKI DURUN tam: 199.86$

Walmart bir zamandır LindowsOS ile yüklü bilgisayarlar da satıyordu. (şu anda fiyatlari Desktop/LX ile aynı)

Desktop/LX sitesinde sistemin oldukça fazla ekran görüntüsünü bulabilirsiniz.

Summer of Code başvuru süresi uzatıldı

hayalci

Google Summer of Code 2008 için başvuru süreleri 7 Nisan'a kadar uzatıldı. Ayrıca aşağıda, 2007 Summer of Code'a katılan ve başarılı olan Çağatay Çallı'nın bir ay kadar önce yazdığı yazıyı bulacaksınız. Başvurulabilecek projeler arasında Pardus da var.