Lindows Adını Değiştiriyor

0
yuxel
Slashdot'daki habere göre, Microsoft, Lindows'a 2001 yılında açtığı davayı kazanmış. Lindows'un yeni ismini heyecanla bekliyoruz.

Görüşler

0
conan
lindoz
lindo~1
lindosoft
leendooz
1|nd0ws
0
anonim
hocam sizin secenekleri anket yapmis olsak da ben oyumu Lindo~1 e versem de ayrica size binbir tesekkurumu soylesem su an gulmekten koltuktan dusecek durumu gelirken.
0
FZ
Naçizane önerim:

Lindows yerine:

Meandoors
0
yuxel
Whinedows diyenler el kaldırsın ;)
0
yuxel
yeni isim/url http://www.lin---s.com/
Lindash(Lindeğş) gibi okunuyor sanırım
0
yuxel
http://www.linspire.com/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MS Exchange Uyumlu GNU/Linux

DJENGIN

Novell, yeni “Ximian® Connector for Microsoft Exchange” çözümüyle Linux masaüstü kullanıcılarının Microsoft Exchange 2000/2003’e erişimlerini sağlıyor. Bu yeni çözüm sayesinde Linux masaüstü kullanıcıları Microsoft Exchange’deki e-postalarına, takvimlerine, grup programlarına, adres defterlerine, görevlerine, klasörlerine ve taslaklarını erişip, bunları kolayca yönetebilme olanağına kavuşacaklar. Novell, ‘oneNet’ vizyonunun bir göstergesi olan ‘Ximian Connector for Microsoft Exchange 2003’ün, sayısı hızla artan kurumsal Linux masaüstü kullanıcılarının Exchange ile birlikte çalışma ihtiyaçlarına cevap vereceğini belirtti. Ximian Evolution ile birlikte çalışan Ximian Connector for Microsoft Exchange, Linux tabanlı sistemlerle kişisel ve grup bilgi yönetimi çözümü sağlamış oluyor. Böylece Novell, farklı sistemleri birbirleriyle ilişkilendirerek kullanıcılara gereksinim duydukları kaynaklara istedikleri zamanda erişme olanağı tanıyor.

Yeni bir Unix kabuğu, vshnu

sundance

Tamam, Unix dinazorusunuz, komut satırı en güzeli diyorsunuz, fakat yine de arada kimse bakmazken Midnight Commander açıp "oh be ne rahatmış?" dediğiniz de oluyor mu?

Ya da, bash'in vi komut satırını kullandığınızda "işte bu" dediğiniz oluyor mu?

Sizler için de görsel bir kabuk var: Vshnu. Hem de ne kabuk, hem komut satırına hizmet veriyor, hem vi komutlarını alıyor, hem de Perl scriptleri ile makrolar kabul ediyor. Dahası kendisi de bir perl scripti, hatta sıkı durun bir Perl modülü. Bir deneyin derim şahsen...

Viyana GNU/Linux'a Geçme Operasyonuna Başladı

FZ

Daha önce FM'de duyurmuştuk, Viyana, tıpkı Münih gibi radikal bir bilgi işlem dönüşümüne hazırlanıyordu ve bu iş için yine ağır yük işçisi, kara gün dostu Debian seçilmişti. Son alınan haberlere göre Viyana operasyona başladı. Viyana Belediyesi, 2006 yılına dek yaklaşık 16.000 bilgisayarlık sistemini dönüştürmeyi ve açık kodlu özgür yazılım olan GNU/Linux tabanlı işletim sistemine geçmeyi planlıyor.

Kaynaklar: http://www.radikal.com.tr, http://www.zdnetindia.com

Uludağ sitesi yenilendi

bm

Aklıma geldikçe bloglara ve siteye bakıp duruyordum, bugün Uludağ sitesinin yenilendigini farkettim. Özellikle sıkca sorulan sorular listesi iyi olmuş. Burada birbirimizi yerken -- pardon sohbet ederken -- en azından basit sorulara kolayca link verme imkanı olduğu gibi, burada sıkça sorulan soruların da cevaplanabileceği bir döküman var. FMcilerin bakmalarını tavsiye ederim.

Slackware 10.2 İçin Beta Testleri Başlıyor

selim

Slackware'in yöneticisi Patrick Volkerding'in sürüm dosyasında duyurduğuna göre Slackware 10.2 için beta testlerine başlanıyor. İçerisinde çok fazla yenilik ve güncelleme bulunmayacak. Sürüm dosyasındaki yazı şöyle: