Enteresan Eylemler

0
roktas
Bilgisayar monitörlerini sineksavar kılanlara "hmm" dedirtecek bir soru: Yazıcıya MP3 çaldırmak mümkün mü? Eh en azından şu komut bunu yapıyorsa mümkün :-)

lpr -Pmp3 Wally Pleasant - In Love with a Geek.mp3

Buyurun buradan okuyun. "Geek" olmak kolay mevzu değil...

Kaynak: Debian Weekly News (03 Şubat 2004 baskısı)

Görüşler

0
mturker
Ya bu sadece printer kuyruğunu kullanarak mp3 leri ardarda çalma gibi birşey değil mi? Ben de gerçekten printerın kağıda vuruşlarıyla falan birşeyler çalıyor sanmıştım :)
0
acemi_
Vatandasin biri, ses karti olmayan, Linux yuklu makinesindeki MP3'leri dinleyebilmek icin monitorunu FM vericiye donusturen bir program yazmisti. Sonra bu yayini, bir radyo araciligiyla dinliyordu.

Gecen sene haberi gecmisti.
0
sametc
boyle haberler acayipp hosuma gidiyor :)) sineksavar monitor- radyo vericisi monitor -simdide mp3 calan yazıcı muthiş bu blgisayar :)

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PostgreSQL Veritabanı Sunucusu Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 24 Haziran 2004 Perşembe günü IBM İstanbul Linux Merkezi'nde bir seminer düzenliyor. Seminerde, dünyanın en gelişmiş açık kaynak kodlu veritabanı sunucusu olan PostgreSQL tanıtılacak ve gelişmiş özellikleri anlatılacaktır. Ayrıca, PostgreSQL ile kurumsal çözümlerin nasıl yapılacağı ve PL/pgSQL SQL Yordamsal Dili'nin özelliklerinden de bahsedilecektir.

SuSE 9 İncelemesi ve Kurulum Rehberi

ghanthar

SuSE ana bayisi Linux34 ün SuSE.web.tr sitesinde SuSE 9 incelemesi yayımlandı. Ekran görüntüleri ve adım adım kurulum anlatımı ile oldukça detaylı olan bu incelemeye ulaşmak için tıklayın.

Gentoo Derlenip Toparlanıyor

cbc

Gentoo projesi iç yapısını değiştiriyor.

Şu ana kadar varolan yapıda her şey direkt olarak Daniel Robbins'in onayına -ve diretmelerine- bakarken, projeler geliştirilirken zaman sınırlandırıcı faktörler devrede değildi; tamamen rahat çalışan ekip için artık yeni bir yapılandırmaya girişiliyor. Düzenli olarak raporlar hazırlayacak, düzenli toplantılar yapacak olan ekip yine Daniel Robbins'in başkanlığında proje gruplarına bölündü.

Mandrake ve HP elele

sundance

Dün yapılan bir basın açıklamasına göre bundan böyle -dünya çapında- HP Desktop bilgisayarlarıyla birlikte Mandrake 9.1 dağıtımı seçenekli olarak gelebilecek.

Dünyada 'Linuxu sonuna kadar destekliyoruz, pazara kadar değil mezara kadar Linux' diyen HP ve IBM'in Türkiye'deki desteği malum, bakalım ne zaman HP Türkiye'den gidip Mandrake install edilmiş PC'ler alabileceğiz ? Bakalım bu dünya çapı bizi de alabilecek kadar büyük mü ?

Linux tabanlı Müzik Stüdyosu

Soulblighter

Linux tabanlı "Studio To Go!" yazılımı müzik üreticileri, besteciler ve müzikle uğraşan herkes için hazırlanmış bir yazılım. "Studio To Go!" yazılımının en büyük özelliği ise CD'den çalışması...