Nero Linux 3 Çıktı...

0
banger
Nero'nun linux için geliştirdiği versiyonun yeni sürümü Nero Linux 3 çıktı. Bu sürümle birlikte artık Linux'da Blu-Ray disclere ve HD DVD disclere yazma destekleniyor. 64 bit desteğide mevcut ve 26 dilde yayınlandı. Desteklediği dağıtımlar Red Hat Enterprise Linux 4, SuSe Linux 10.0, Fedora 4, Debian GNU/Linux 3.1 ve Ubuntu 5.10.

Görüşler

0
ae
Nerdeyse hicbirimizin elinde olmayan donanimlar icin destek cikmasi da ayri bir guzellik. En azindan bir gun elimize gecerse ne ile yazabilecegimizi artik biliyoruz.
0
AsH
Gnome için bir yazılım varmı bilmiyorum ama K3B gibi bir yazılım dururken ayrıca Nero kullanmak gereksiz geliyor bana.

Bahsi geçen donanımlar dan henüz BlueRay'i desteklenmiyorsa bile eminim elime geçmeden önce destek görmeye başlayacaktır.
0
Betelgeuse
Debian 3.1 ve Ubuntu 5.10 ile uyumluymuş ama Debian 4.0 versiyonunu çıkaralı çok oldu. Ubuntu da 7.04 versiyonundayken 5.10 kullanan kalmamıştır. Hem linux kullanırken hiç de aramıyor insan neroyu...
0
siyrik
haberi tercume eden arkadas biraz yaniltmis. Red Hat Enterprise Linux 4, SuSE Linux 10.0, Fedora 4, Debian GNU/Linux 3.1, ve Ubuntu 5.10 dagitimlari ve sonra sonraki surumleri seklinde ifade edebilirdi bence...

"Nero Linux 3 is fully compatible with numerous Linux distributions including the following and any later versions: Red Hat Enterprise Linux 4, SuSE Linux 10.0, Fedora 4, Debian GNU/Linux 3.1, and Ubuntu 5.10."

http://www.nero.com/eng/showpress.php?id=1252
0
koraypeksayar
Doğru. Sonuçta artık bir dağıtımda çalışan bir RPM veya DEB paketi bir başkasında da sorunsuz çalışabiliyor. Sağolsun LSB...
0
banger
Bende zaten bundan dolayı öyle yazmıştım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

E-Lapis Dergisi Çıktı (Sayı 1)

anonim

Gönüllü olarak hayata geçirmeye çalıştığımız projelerden birisi olan e-lapis online derginin ilk sayısı çıktı. PDF formatında indirilebilir.

Vector 3.0 çıktı

anonim

DistroWatch'un haberine göre Vector Linux 3.0 versiyonu cikti. Bu versiyonda önemli yenilikler var. Tamamen Slackware tabanlı hale getirilen dağıtımda ayrıca Slackware'in paket araçları pkgtools da bulunuyor. Bu sayede Slackware için olan her paketi (ve update'leri) yükleyebilirsiniz. Ayrica LSB uyumlu ve versiyon 2.5'a göre sadece 20MB daha büyük !

Linux´ta aygıt sürücüsü yazma üzerine

urxalit

Başlığa bakıp acele etmeyin. Driver yazmayacak olsanız bile Serdar Köylü'nün yazdığı bu yazıyı mutlaka okuyun. Windows-Unix farklarına, mimarilerine, OLE ve Pipe'lara, Linux'un donanımları kullanışına vs değinen güzel bir makale. Biraz da M$'a taş var... ;)

http://www.acikkod.org/savunma/linuxenv.html

Linux Çekirdek Performans Projesi

Soulblighter

Bir süre önce Linux'un 2.6 çekirdeğinde, 2.4 çekirdeğine göre büyük performans kayıpları olduğu yolunda haberler dolaşıyordu. Hatta 2.6 çekirdeğinin kendi iç sürümleri arasında bile 10%'a varan ciddi performans farklılıkları olduğu da belirtilmişti.