Nero Linux 3 Çıktı...

0
banger
Nero'nun linux için geliştirdiği versiyonun yeni sürümü Nero Linux 3 çıktı. Bu sürümle birlikte artık Linux'da Blu-Ray disclere ve HD DVD disclere yazma destekleniyor. 64 bit desteğide mevcut ve 26 dilde yayınlandı. Desteklediği dağıtımlar Red Hat Enterprise Linux 4, SuSe Linux 10.0, Fedora 4, Debian GNU/Linux 3.1 ve Ubuntu 5.10.

Görüşler

0
ae
Nerdeyse hicbirimizin elinde olmayan donanimlar icin destek cikmasi da ayri bir guzellik. En azindan bir gun elimize gecerse ne ile yazabilecegimizi artik biliyoruz.
0
AsH
Gnome için bir yazılım varmı bilmiyorum ama K3B gibi bir yazılım dururken ayrıca Nero kullanmak gereksiz geliyor bana.

Bahsi geçen donanımlar dan henüz BlueRay'i desteklenmiyorsa bile eminim elime geçmeden önce destek görmeye başlayacaktır.
0
Betelgeuse
Debian 3.1 ve Ubuntu 5.10 ile uyumluymuş ama Debian 4.0 versiyonunu çıkaralı çok oldu. Ubuntu da 7.04 versiyonundayken 5.10 kullanan kalmamıştır. Hem linux kullanırken hiç de aramıyor insan neroyu...
0
siyrik
haberi tercume eden arkadas biraz yaniltmis. Red Hat Enterprise Linux 4, SuSE Linux 10.0, Fedora 4, Debian GNU/Linux 3.1, ve Ubuntu 5.10 dagitimlari ve sonra sonraki surumleri seklinde ifade edebilirdi bence...

"Nero Linux 3 is fully compatible with numerous Linux distributions including the following and any later versions: Red Hat Enterprise Linux 4, SuSE Linux 10.0, Fedora 4, Debian GNU/Linux 3.1, and Ubuntu 5.10."

http://www.nero.com/eng/showpress.php?id=1252
0
koraypeksayar
Doğru. Sonuçta artık bir dağıtımda çalışan bir RPM veya DEB paketi bir başkasında da sorunsuz çalışabiliyor. Sağolsun LSB...
0
banger
Bende zaten bundan dolayı öyle yazmıştım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Latin Amerika`da Linux`a devlet desteği

FZ

Brezilya, Meksika ve Arjantin'den sonra şimdi de sırada Peru var. Söz konusu ülke devlet kurumlarında açık kaynak kodlu yazılım kullanılması için bir yasa tasarısı hazırladı.

Peru'daki tasarı geçen yıl Arjantin'de sunulmuş olan tasarıyı esas alyor. Kanun tasarısının üzerinde en çok durduğu noktalar bu modele göre geliştirilmiş yazılımların serbestçe dağıtılabilmesi ve kaynak kod üzerinde, kurumun özgün ihtiyaçlarına yönelik değişiklerin serbestçe yapılabilmesi.

Latin Amerika'da sadece politik devrim, futbol, cunta ve insan hakları ihlalleri olmadığını bize gösteren bu haberde aynı zamanda Avrupa'da Linux'un büyük kurumlarda sesini duyurmaya başladığı, İtalya'daki Banca Commerciale Italiana'nın ve İngiltere'deki BT'nin de (British Telecom) kurumsal ölçekte yavaş yavaş Linux'a geçmeye başladığının bilgisi veriliyor.

Tabii insanın aklına şu soru geliyor ister istemez: Türkiye hakikaten de Arjantin olmaz mı? Ya da olamaz mı? Peru da mı olmaz Türkiye? Olmamalı mı, olmalı mı? Kısaca nedir yani?

HP `Halk Tipi´ Notebook Bilgisayarlarında Linux Kullanıyor

FZ

Hewlett-Packard düşük maliyetli, `halk tipi´ notebook PC modellerini Linux yüklü olarak satmaya başladı.

Thai hükümetinin bilgisayarlaşmayı yaygınlaştırmak için verdiği desteğin de etkisi ile HP´nin böyle bir harekete giriştiği düşünülüyor.

Devlet, bu portatif ve Linux yüklü ürünün yanı sıra bir Thai firması tarafından geliştirilen düşük maliyetli masaüstü PC´yi de finansman olarak destekliyor. Her iki bilgisayar da Linux TLE işletim sistemi yüklü olarak geliyor. Linux TLE, Linux´un Thai dili destekli bir dağıtımı.

SCO/IBM Linux Savaşında İlk Raund´u IBM Kazandı

malkocoglu

Bilinmezlikten kendini "dava açarak" kurtarmaya uğraşan zavallı şirket SCO, IBM ile girdiği Linux savaşında ilk yarayı aldı.

IBM draws first blood in SCO Linux battle

Türkçe ile *NIX'i Barıştırmak

misafir

Diyelim ki, yazıcıdan türkçe bir metin çıkartmanız gerekiyor. Ama yeni kurulmuş bir BSD konsolundasınız; ya da KDE çalışıtırıyorsunuz ama türkçe klavyeniz yok. Ne yapabilirsiniz? Bu yazıda sadece geleneksel *nix araçları kullanarak neler yapabileceğinizi anlatmaya çalışacağım.

Massachusetts eyaleti Linux’a geçiyor

sametc

www.ntvmsnbc.com'da yayınlanan habere göre Massachusetts eyaleti kurumsal bilgisayarlarında Linux işletim sistemi kullanılacağını belirtti. Böylece, ABD’de Linux’a geçen ilk eyalet oluyor.
Massachusetts eyaleti daha önce de Microsoft’a karşı tekel davası açmıştı. Haberin devamı...