Nero Linux 3 Çıktı...

0
banger
Nero'nun linux için geliştirdiği versiyonun yeni sürümü Nero Linux 3 çıktı. Bu sürümle birlikte artık Linux'da Blu-Ray disclere ve HD DVD disclere yazma destekleniyor. 64 bit desteğide mevcut ve 26 dilde yayınlandı. Desteklediği dağıtımlar Red Hat Enterprise Linux 4, SuSe Linux 10.0, Fedora 4, Debian GNU/Linux 3.1 ve Ubuntu 5.10.

Görüşler

0
ae
Nerdeyse hicbirimizin elinde olmayan donanimlar icin destek cikmasi da ayri bir guzellik. En azindan bir gun elimize gecerse ne ile yazabilecegimizi artik biliyoruz.
0
AsH
Gnome için bir yazılım varmı bilmiyorum ama K3B gibi bir yazılım dururken ayrıca Nero kullanmak gereksiz geliyor bana.

Bahsi geçen donanımlar dan henüz BlueRay'i desteklenmiyorsa bile eminim elime geçmeden önce destek görmeye başlayacaktır.
0
Betelgeuse
Debian 3.1 ve Ubuntu 5.10 ile uyumluymuş ama Debian 4.0 versiyonunu çıkaralı çok oldu. Ubuntu da 7.04 versiyonundayken 5.10 kullanan kalmamıştır. Hem linux kullanırken hiç de aramıyor insan neroyu...
0
siyrik
haberi tercume eden arkadas biraz yaniltmis. Red Hat Enterprise Linux 4, SuSE Linux 10.0, Fedora 4, Debian GNU/Linux 3.1, ve Ubuntu 5.10 dagitimlari ve sonra sonraki surumleri seklinde ifade edebilirdi bence...

"Nero Linux 3 is fully compatible with numerous Linux distributions including the following and any later versions: Red Hat Enterprise Linux 4, SuSE Linux 10.0, Fedora 4, Debian GNU/Linux 3.1, and Ubuntu 5.10."

http://www.nero.com/eng/showpress.php?id=1252
0
koraypeksayar
Doğru. Sonuçta artık bir dağıtımda çalışan bir RPM veya DEB paketi bir başkasında da sorunsuz çalışabiliyor. Sağolsun LSB...
0
banger
Bende zaten bundan dolayı öyle yazmıştım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

EvilEntity Linux 0.25DR İncelemesi

anonim

LinuxTurkey masaüstünün lider dağıtımı olma iddiasında, asi ve değişik bir dağıtım olan EvilEntity Linux´un ilk Türkçe incelemesini yapmış.

Bu yazıda kelimenin tam anlamıyla garip bir dağıtım olan EvilEntity Linux (EEL) u inceleyeceğim. Öncelikle EEL nin felsefesinden bahsetmek istiyorum. EEL Windows ile ilgili herşeye gıcık olan ve Windows´suz da harika bir masaüstü olabileceğini kanıtlamaya çalışan bir dağıtım. Evet, buraya kadar herşey normal görünüyor ancak EEL Gnome ve Kde´yi Windows´u taklit etmeye çalışmakla suçluyor ve bu yüzden onlara yer vermiyor. Hatta çok bilinen hiçbir pencere yöneticisine yer vermiyor.

2. Linux-AMD Bilgi Yarışması BAŞLADI.

anonim

2.Linux-AMD Bilgi Yarışması başlamıştır. Yarışmada 1. olan Linux Kullanıcısına CoolerMaster'dan Muskeeter Analog Voltaj , Ses ve Isı Vu Metresi (Siyah)Hediye edilecektir.
Linux Soruları zor olabilir. Bol şans :)

Yarışmaya katılmak için;
http://www.linux34.com/yarisma.php

AT&T GNU/Linux'u deniyor...

Soulblighter

Dünyanın en büyük bilgisayar, iletişim ve yazılım şirketlerinden AT&T, 70,000 çalışanı tarafından kullanılan PC'lerdeki Windows işletim sistemine alternatif olarak GNU/Linux'u denemeye başladı. Denemeler sonunda firma GNU/Linux kullanıp kullanmayacağına karar verecek.

Eğer bu karar verilirse, Microsoft, GNU/Linux'a karşı en büyük yenilgisini alacak. Özellikle son zamanlarda artan virüsler ve maliyetler, kullanıcıları Windows'a alternatif işletim sistemleri kullanmaya itiyor.

Bir röportajda, ''Ülkedeki her yönetici gibi biz de güvenlik, üretkenlik ve düşük maliyetler konusunda sıkıntı yaşıyoruz.'' diyen AT&T'nin bilgi yöneticisi Hossein Eslambolchi, kararı 2005 yılı sonunda verecek.

Kaynak: bloomberg.com

Editörün Notu: Görülen o ki UNIX´i geliştiren şirket köklerine geri dönüşe hazırlanıyor. Buna karar verecek olan adam ise dünyadaki en çok kazanan bilgi işlem müdürü (geçen seneki yıllık maaşı 4.3 milyon $ + 1.5 milyon $'lık şirket hissesi) ve bu adamın akıllıca hareket edeceğini var saymak çok yanlış olmaz diye düşünüyorum.

Linux ve *BSD

misafir

Hayır, şurada okuduğum habere göre diye başlamayacağım yazıya. Çeşitli linux dağıtımları ile BSD dağıtımları arasındaki ilişkiye dair bir gözlemimi paylaşmak istiyorum sadece.

HEV Özel Kemerköy Okulları Linux Eğitimleri 6 Nisanda Başlıyor!

anonim

HEV Özel Kemerköy Okulları bünyesinde verilmekte olan SuSE Linux Eğitimleri hakkında bilgi içermektedir.

Eğitimlere temel eğitim programı olan Sistem Yönetimi I ile başlıyoruz:

Programın Başlama Tarihi : 6 Nisan 2002
Programın Süresi : 24 saat
Konum : HEV Özel Kemerköy Okulları PC laboratuarı