RAM Tabanlı Sabit Disk

0
malkocoglu
Bir borsa şirketinde çalışan arkadaş ile sohbetten paylaşıyorum:
Arkadaşımız, bir ABD finans şirketinde şöyle bir sistem geliştirmiş: Borsa sistemindeki yavaşlıklardan faydalanıp çabuk al/sat yaparak para kazanan otomatik bir program. Sistemin özellikleri: Veri tabanı: MySQL ; Işletim sistemi: Linux ; Disk: Rocket Disk
Sistemin mimarisinde çok ilginç bir ozellik, Linux'a bağlı kullanılan Rocket Disk markalı bir donanım birimi. Rocket Disk kendi belleği ile geliyor, ve bilgisayarın PCI girişi üzerinden işletim sistemine sabit disk gibi gözüküyor. Daha önceden solid state teknolojisi olarak duyduğum bu uygulamayı ilk kez gerçek hayatta kullanan birini görünce, tecrübelerini hemen gagaladım.
MySQL bir günlük veri için (8 GB'lik) veri tabanını tamamen rocket disk üzerine geçirmişler, ve tabii ki uygulamaları "kanatlanmış". Bir günlük al/sat işlemleri tamamen rocket disk üzerinde yapılıyor, ve saat 5'ten sonra (borsa kapanınca) rocket disk'teki veriler sabit diske geçiriliyor (zamanlı bir betik ile kolay, cron, perl, vs ile).

İlgili Yazılar

Linux on CD - 2:Knoppix

sundance

Yaklaşık bir hafta kadar önce şu anda ismini hatırlayamadığım ;) bir Linux dağıtımını tanıtmıştım. Bunun üzerine hain Linux meraklılarından m1a2, Debian tabanlı Knoppix linkini göndermişti yorumlara.

Knoppix'de CoolLinux gibi CD üstünde kurulu bir dağıtım. Çalıştırmak için harddiske kurmanıza gerek yok Knoppix ile CoolLinux arasındaki benzerlik sanırım burada bitiyor. Zira Knoppix 700Mb sıkıştırılmış program içermekte. Ve bu programlar arasında kesinlikle yok yok...

Linux için XP Görünümü

Soulblighter

Kaç kişi bunu ister bilmiyorum. Ama adamlar Windows XP görünümlü masaüstü ortamı yapmışlar. Linux kullanıyorsunuz ama Windows XP kullanıyormuşsunuz gibi. İlgilenenlere...

www.xpde.com

Adım adım Linux'a geçiş

sundance

Niyam.com'da yayınlanan bu makale yedi aşamada GNU/Linux sistemlere geçmeyi ve mevcut gündelik işlerinizi orda gerçekleştirmeyi anlatıyor.

2. Linux-AMD Bilgi Yarışması BAŞLADI.

anonim

2.Linux-AMD Bilgi Yarışması başlamıştır. Yarışmada 1. olan Linux Kullanıcısına CoolerMaster'dan Muskeeter Analog Voltaj , Ses ve Isı Vu Metresi (Siyah)Hediye edilecektir.
Linux Soruları zor olabilir. Bol şans :)

Yarışmaya katılmak için;
http://www.linux34.com/yarisma.php

Winmodemler

m1a2

Bu haberin gümbürtüye gitmesini istemem. Piyasada bolca ve uygun fiyata bulunabilen (10-15$ civarı) Conexant (aka Rockwell) chipset`li winmodemler için Linux beta sürücüleri 1 Mart itibarıyla duyuruldu. Bugüne kadar sürücüsü olmadığından Linux`ta çalıştırılamayan ucuz bir SoftK56 modem üzerinde tarafımızdan test edildi ve onaylandı ;) İlgili link`te HCF ve HSF versiyonlar bulunmakta. Hadi hayırlı olsun :)