RAM Tabanlı Sabit Disk

0
malkocoglu
Bir borsa şirketinde çalışan arkadaş ile sohbetten paylaşıyorum:
Arkadaşımız, bir ABD finans şirketinde şöyle bir sistem geliştirmiş: Borsa sistemindeki yavaşlıklardan faydalanıp çabuk al/sat yaparak para kazanan otomatik bir program. Sistemin özellikleri: Veri tabanı: MySQL ; Işletim sistemi: Linux ; Disk: Rocket Disk
Sistemin mimarisinde çok ilginç bir ozellik, Linux'a bağlı kullanılan Rocket Disk markalı bir donanım birimi. Rocket Disk kendi belleği ile geliyor, ve bilgisayarın PCI girişi üzerinden işletim sistemine sabit disk gibi gözüküyor. Daha önceden solid state teknolojisi olarak duyduğum bu uygulamayı ilk kez gerçek hayatta kullanan birini görünce, tecrübelerini hemen gagaladım.
MySQL bir günlük veri için (8 GB'lik) veri tabanını tamamen rocket disk üzerine geçirmişler, ve tabii ki uygulamaları "kanatlanmış". Bir günlük al/sat işlemleri tamamen rocket disk üzerinde yapılıyor, ve saat 5'ten sonra (borsa kapanınca) rocket disk'teki veriler sabit diske geçiriliyor (zamanlı bir betik ile kolay, cron, perl, vs ile).

İlgili Yazılar

Linux Kullanmamak İçin 5 Neden

vst

Linux kullanmamak için işte size 5 neden... Tıklamadan önce söyleyelim, bu bağlantı sizi biraz güleceğiniz, gülerken de biraz düşüneceğiniz bir sayfaya götürüyor. Ne düşüneceğine karar veremeyenlere bir ipucu: Yaygın olarak kullanılan bir işletim sistemi üreticisinin ve onun desteğiyle inceleme raporları hazırlayan danışmanlık ve araştırma firmalarının sektördeki bilgi asimetrisinden faydalanarak yaptığı şey manipulasyon değildir de nedir?

SUSE 9.1 Personal (ISO)

alper

Alman Pro-Linux sitesinin verdiği habere göre SUSE 9.1 Personal artık iso dosyası halinde indirilebiliyor. Suse firmasının eskiden beri böyle bir politikasının olmadığı biliniyordu. Yast'in serbest bırakılmasından, Personal ve Professional sürümlerinin de ftp'lerde yer almasından sonra Suse 9.1 Personal sürümü de iso olarak böylelikle ftp'lerde yerini almış oldu.

Linux Kullanılabilirlik Raporu

anonim

Birine Linux'a geçmesini önerdiğinizde alacağınız ilk cevap muhtemelen "Ama kullanması çok zor değil mi?" olababilir. Bilgisayarla fazla ilgili olduğumuz ve teknoloji kullanımı konusunda çabuk uyum sağlayabildiğimiz için Windows kullanmaya alışmış bir kişinin Linux'a geçmekte yaşayacağı problemleri gözardı mı ediyoruz? Eğer "Özgür Yazılım" kavramının yaygınlaşmasını biraz olsun önemsiyorsak bunun için masüstü kullanımda çoğunluğun Linux'a geçmesi gereğini inkar edemeyiz. Bunun "İsteyen kalsın kardeşim Windows'da sürünsün, kimse Windows'da yaptıklarının karşılığını Linux'da aramasın, burası Linux yok öyle!" tavrıyla gerçekleşmeyeceği kesin. Bu durumda Windows ve Linux'un masaüstü kullanılabilirliğini, ciddi ve objektif olarak karşılaştırıp avantaj ve dezavantajların belirlenmesi ve Linux masaüstü çalışmalarının bu yönde sürdürülmesi gerekiyor.

Relevantive adlı bir Alman firması Linux'a geçişler konusunda oldukça ayrıntılı bir kullanılabilirlik raporu hazırlamış.

Kamuda Açık Sistemlere Geçiş Kervanına Brezilya da Katıldı!

anonim

İki gündür benzeri bir haber duymamıştım. Tam merak etmeye başlamıştım ki Brezilya'nın da açık sistemler konvoyuna katılma kararını gördüm: İlk bakışta biraz fazla iddialı bir geçiş oranı gibi görünmekle beraber neden olmasın?

Belki yanlış yerde söylüyorum ama gençlere en kısa zamanda LINUX öğrenmelerini öğütlerim. Hem de iyi öğrenmelerini. LINUX bu hızla yaygınlaşmaya devam ederse Micros~1 haklı çıkacak ve LINUX sistemlerin sahip olma maliyetleri sistem yöneticisi maaşları yüzünden çok ama çok artacak.

Masaüstünde Linux Evrimi

barisozyurt

Linux dünyasının en büyük şirketleri güçlerini birleştirdi! ArkLinux, Codeweavers, Debian.org, DesktopLinux.com, KDE, Linux Professional Institute (LPI), Lycoris, The Linux Terminal Server Project (LTSP), Mandrakesoft, NeTraverse, OpenOffice.org, Questnet (Support4Linux.com), Samba.org, theKompany, SuSE, TransGaming Technologies, TrustCommerce, Xandros, Ximian firma ve geliştirici grupları, Linux'u masaüstüne en çok kullanılan işletim sistemi haline getirmek için güçlerini birleştirdiklerini ve bir konsorsiyum oluşturduklarını açıkladılar:
http://www.desktoplinuxconsortium.org/
Yukardaki isimleri bir kez daha okuyun ve hepsini yanyana koyun; neler olacak, tahmin edebiliyor musunuz?