Gentoo 1.2

0
butch
Henüz resmen duyurulmuş olmamasına rağmen Gentoo'nun 1.2 sürümü sunucularda kendini gösterdi. Bilmeyenlere bildirip, bilenlere hatırlatalım; Gentoo hızlı, kaynak tabanlı Portage isimli çok başarılı bir paket yönetim sistemine sahip oldukça farklı bir Linux dağıtımı. Yani bu işe kaynağından girmek istiyorum diyenleri dağıtımı.
Kurulum için 16 Mb olan bu dosya yeterli.
Gentoo hakkında daha fazla bilgi için : Gentoo.org

Görüşler

0
GaripFakir
Bu gentoo nun da sosyal kontrati var. Eee guncelleme kolayligida cabasi. Her bir programin yeni versiyonunda zaten bug'lar gideriliyor. Debian stable paketleri taş gibi ama o stable paketler "evde kalmis " taş gibi bir hatun gibi. Woody cok guzel ama yukledikten sonra 100MB security updatelerini internet sisteminin çöktüğü şu gunlerde indir dur. Boyle olacagina her 6 ayda bir security uptaded bir surum cikarsalar olmaz mi?

Bir hafta oldu woody kurdum ama evlenmiyecegim galiba gozum hala disarda (gentoo)


"1.Gentoo Linux Social Contract

About the Gentoo Linux Social Contract

This social contract, currently in draft form and subject to improvement and clarification, is intended to clearly describe the overall development policies and standards of the Gentoo Linux development team. Parts of this document have been derived from the Debian Social Contract, and is generally very similar to it except that certain parts have been clarified and augmented while other parts deemed redundant have been removed. Comments are welcome. Please send them to our gentoo-dev@gentoo.org mailing list."

Gentoo Linux is and will remain Free Software

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Looking Glass 3D Live CD'de

sfp

Sun Microsystems'in geliştirdiği "masaüstü kavramında devrim" diye tabir edilen Java tabanlı Looking Glass 3D KNOPPIX tabanlı live cd ile teste sunuldu.

GNU/LinEx.org, para la Libertad!

FZ

Kamu kurumlarındaki son durumlar, Brezilya, Almanya´daki Münih Belediyesi falan derken İspanyol´ların son hareketi GNU/Linux camiasında bomba gibi patladı!

Yerel Extremadura hükümeti GNOME yüklü 80,000 bilgisayarın okullara kurulumunu tamamladı. Bu durumda iki öğrenciye bir bilgisayar düşüyor.

Geçen yıl başlayan ve kısa bir süre önce tamamlanan bu hareket sonucunda İspanyol çocukları özgür yazılım ile çalışmanın erdemlerini görmeye başlayacaklar. Söz konusu bilgisayarlara GNU/LinEx isimli bir Linux dağıtımı ve GNOME arayüzü kurulu. Bu sayede yaklaşık 18,000,000 € tasarruf gerçekleştirildi.

Çekirdek Bu Yaz Patlamaya Hazırlanıyor!

FZ

Yaz aylarına doğru çıkması beklenen Linux çekirdeğinin 2.6 numaralı sürümü yoğun bilgi işlem ortamlarında bir hayli performans artışına yol açacak gibi görünüyor.

Geliştirilmiş büyük çaplı simetrik çokluişlem (SMP) özellikleri ve G/Ç performansındaki artış GNU/Linux işletim sisteminin büyük bilgi işlem merkezlerine iyice nüfuz etmesini sağlayacak.

Galatasaray Üniversitesi Linux’a Geçti

charissma

Galatasaray Üniversitesi sessiz sedasız ağ sistemini linux'a çevirdi. Artık 600 adet bilgisayarda fedora core 6 ve fedora core 4 dağıtımları kullanılıyor. Geçiş ihalesini alan Sentim Bilişim Teknolojileri seminerler düzenlemiş ve kullanıcıları linux konusunda bilgilendirmiş. Haberde söylendiğine göre bu Türkiye'nin en büyük linux ağı olmuş.

Klaus Knopper ile ropörtaj

conan

Distrowatch'dan Ladislav Bodnar Klaus Knopper ile 18 Kasım 2002 tarihinde bir roportaj yapmış. Knoppix ile ilgili oldukça güzel noktalara değinilmiş. Yaratıcısını tanımak ve de Knoppix'in geleceği hakkında bilgi tazelemek isterseniz okumanızı tavsiye ederim.