Torvalds: Performans testlerini sıklaştırıyoruz

0
sefalet
Linus Torvalds, çekirdeklerdeki açıkların ortaya çıkarılması için benchmark performans testlerinin daha sık yapılması için çağrı yaptı.

Açık kaynak Linux işletim sisteminin tasarımcısı Linus Torvalds performans testlerinin önceki çekirdeklerde gözden kaçan eski açıkları ortaya çıkaracağını savunuyor.
Linux’taki açıkların denetlenmesi ile ilgili tartışma, 2.6 çekirdeğinin 2.6.11, 2.6.9, 2.6.8 ve 2.6.2 versiyonlarının Red Hat Enterprise Linux 3’ten yüzde 13, 6, 23 ve 1 yavaş çıkması üzerine başlamıştı. Red Hat Enterprise Linux 3, çekirdek 2.4 ile çalışıyor. Torvalds, farklı versiyonlar arasında bu derece farkların oluşmasına neden olan aksamaların araştırılması gerektiğini vurguladı. Torvalds, “Şimdi 2.6.2 ile 2.6.8 arasındaki performans farkını açıklamamız için geriye dönük benchmark testlerini sıklaştırmaktan başka çare yok” diye görüş bildirdi.


Kaynak: NTVMSNBC

Görüşler

0
alphan
daha dört gün önce performans testleri için çağrıda bulunuyordu [news.com.com].

ayrıca haberdeki açık kelimesi güvenlik açıklarını çağrıştırıyor. bilinçli mi bilinçsiz mi merak etmiyor değilim.
0
sefalet

Çeviri tam olmamış o sözcüğün haklısın.herne kadar "açık" sözcüğü bizde sıkça "güvenlik açığı" vs. şeklinde kullanılsa da çoğu kişinin sistem yazılımındaki verimsiz bölümler için de "açık" terimini kullandığına rastlıyorum.

Bilişim alanında çalışan veya eğitim görmüş çoğu insan yabancı terimleri kullanmayı seçtiğinden, çevirilerde terimler anlam değişikliklerine uğramaktadır.Bunun nedeni çok basit eğer ana dilde bazı terimleri oturtmaz ve terimler arasındaki farklılıklar yerleşmezse, yapılan çevirilerde terim kullnımında yanlışlıklar, anlam bozuklukları vs. ortaya çıkacaktır.

Ben haberi çevirenlerin terimleri farklı kullanarak zekice göndermeler yaptıklarına pek inanasım yok.tersine bu kadar yabancı terimleri karşılık bulmadan kullanma tembelliği yaygın olduğu sürece bu tür yanlış anlamaların olması doğaldır.

Bu yanlış anlamalarda bize, kimse birbirini anlamadığı için sonu olmayan tartışmalar olarak geri dönecektir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mandrakelinux 10.0 Community

parsifal

Linux 2.6 çekirdeği ile yepyeni Mandrakelinux 10.0 çıktı.
Şu anda sadece DVD olarak satılan ve Mandrake Club üyeleri için indirilebilen Mandrakelinux 10.0, Mayıs 2004'de "Mandrakelinux 10.0 Offical" olarak aramıza katılacak...
Meraklıları için buraya...

Slackware 10.0 Çıktı

Challenger

Tüm zamanların en sert Linux dağıtımı Slackware'in 10.0 sürümü duyuruldu. Daha önce bu haberde de duyurulduğu gibi XFree86 yerine X.org' un 6.7.0 sürümünü kullanan Slackware 10.0, ön tanımlı çekirdek olarak Linux 2.4.26 ile geliyor. Ancak, Linux 2.6.7 de opsiyonel olarak pakete eklenmiş. GCC 3.3.4 (GCC 3.4.0 da alternatif olarak dağıtımda mevcut), Mozilla 1.7, GNOME 2.6.1 ve KDE 3.2.3 paketlerlerini de içeren sürüm ile ilgili ayrıntılı değişiklik kaydı ve iso dosyalarına aşağıdaki adreslerden ulaşabilirsiniz.

Değişiklik Kaydı: http://www.slackware.com/changelog/i386/ChangeLog-stable.txt
ISO Dosyaları: http://www.slackware.com/torrents/index.html

HP: GNU/Linux olduğundan düşük gösteriliyor

cihatix

Açık kaynağı destekleyen şirketlerden HP’nin üst düzey bir yöneticisi, istatistik şirketlerinin geri kalmış ölçüm yöntemleri nedeniyle GNU/Linux’un yaygınlığını olduğundan aşağıda gösterdiklerini öne sürdü.

Avrupa Birliği projelerinde açık kaynak kodlu yazılımlar

gorkem

Avrupa Birliği, açık yazılımlara ayrı bir önem veriyor. Proje hakemlerinin, çalışmalardan elde edilen kod parçası, bilgi, rapor, yöntem, analiz sonucu gibi her türlü verinin açık, yeniden kullanılabilir halini görmeleri, projelerin algılanan değerini, dolayısıyla kabul edilme şansını yükseltiyor.

UEKAE tarafından yürütülen TOSSAD (towards open source software adoption and dissemination), yani açık kaynak kodlu yazılımları benimseme ve yayma çalışması da bu örneklerden bir tanesi. 2002-2006 yılı arasında sürdürülecek olan AB 6. çerçeve projelerinin bir çağrısına teklif olarak götürülen proje metni, iletilen 200 proje arasında 8. "en iyi proje önerisi" olarak bir başka başarıya da imza atmış.

Linux How To: Videolu Belgeler

talat

GNU/Linux altında HOW-TO belgelerinin çokluğu ve bunların başarısı hepimiz tarafından biliniyor. Ben de bu "HOW-TO" belgelerine farklı bir yaklaşımla, video formatında belgeleme gibi bir çalışma yapmayı planlıyorum. Çalışmamımın ilk denemeleri Linux Video Öğrenme.