Torvalds: Performans testlerini sıklaştırıyoruz

0
sefalet
Linus Torvalds, çekirdeklerdeki açıkların ortaya çıkarılması için benchmark performans testlerinin daha sık yapılması için çağrı yaptı.

Açık kaynak Linux işletim sisteminin tasarımcısı Linus Torvalds performans testlerinin önceki çekirdeklerde gözden kaçan eski açıkları ortaya çıkaracağını savunuyor.
Linux’taki açıkların denetlenmesi ile ilgili tartışma, 2.6 çekirdeğinin 2.6.11, 2.6.9, 2.6.8 ve 2.6.2 versiyonlarının Red Hat Enterprise Linux 3’ten yüzde 13, 6, 23 ve 1 yavaş çıkması üzerine başlamıştı. Red Hat Enterprise Linux 3, çekirdek 2.4 ile çalışıyor. Torvalds, farklı versiyonlar arasında bu derece farkların oluşmasına neden olan aksamaların araştırılması gerektiğini vurguladı. Torvalds, “Şimdi 2.6.2 ile 2.6.8 arasındaki performans farkını açıklamamız için geriye dönük benchmark testlerini sıklaştırmaktan başka çare yok” diye görüş bildirdi.


Kaynak: NTVMSNBC

Görüşler

0
alphan
daha dört gün önce performans testleri için çağrıda bulunuyordu [news.com.com].

ayrıca haberdeki açık kelimesi güvenlik açıklarını çağrıştırıyor. bilinçli mi bilinçsiz mi merak etmiyor değilim.
0
sefalet

Çeviri tam olmamış o sözcüğün haklısın.herne kadar "açık" sözcüğü bizde sıkça "güvenlik açığı" vs. şeklinde kullanılsa da çoğu kişinin sistem yazılımındaki verimsiz bölümler için de "açık" terimini kullandığına rastlıyorum.

Bilişim alanında çalışan veya eğitim görmüş çoğu insan yabancı terimleri kullanmayı seçtiğinden, çevirilerde terimler anlam değişikliklerine uğramaktadır.Bunun nedeni çok basit eğer ana dilde bazı terimleri oturtmaz ve terimler arasındaki farklılıklar yerleşmezse, yapılan çevirilerde terim kullnımında yanlışlıklar, anlam bozuklukları vs. ortaya çıkacaktır.

Ben haberi çevirenlerin terimleri farklı kullanarak zekice göndermeler yaptıklarına pek inanasım yok.tersine bu kadar yabancı terimleri karşılık bulmadan kullanma tembelliği yaygın olduğu sürece bu tür yanlış anlamaların olması doğaldır.

Bu yanlış anlamalarda bize, kimse birbirini anlamadığı için sonu olmayan tartışmalar olarak geri dönecektir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yönetici Bakış Açısı İle GNU/Linux

FZ

Son birkaç haberimizde GNU/Linux´un kamudaki kullanımına dair önemli gelişmeleri vurgulamıştık. Şimdi bakışlarımızı tekrar iş dünyasına çeviriyoruz ve önemli bir makaleden birkaç alıntı yapıyoruz (not: bu yazı geeklere ya da programcılara falan değil doğrudan YÖNETİCİLERE yöneliktir ;-) :

- Son zamanlara dek açık kodlu yazılım dünyası KB Toys bilgi işlem yöneticisi Tom Jeffery´nin umurunda değildi. Ancak 1,300 oyuncak satış merkezi için 10,000 kadar yeni yazar kasa (daha doğrusu para kasalarına sahip PC´ler) kurmak ve bunlara uygun yazılım aramak gerekince ve aranan şartlara uyan üç yazılımın da GNU/Linux üzerinde Java ile geliştirildiği görülünce durum biraz (!) değişti. Jeffery aday sistemlerin sergilediği esnekliği, kolay geliştirilebilirliği ve geniş desteği görünce etkilenmişti...

Mandrake'den İsim Değişikliği

berkin

Mandrake Linux, Conectiva ile birleşiminden sonra karşımıza yine önemli bir gelişmeyle çıkıyor. Mandrake, ismini MANDRIVA olarak değiştiriyor.

Linux´ta aygıt sürücüsü yazma üzerine

urxalit

Başlığa bakıp acele etmeyin. Driver yazmayacak olsanız bile Serdar Köylü'nün yazdığı bu yazıyı mutlaka okuyun. Windows-Unix farklarına, mimarilerine, OLE ve Pipe'lara, Linux'un donanımları kullanışına vs değinen güzel bir makale. Biraz da M$'a taş var... ;)

http://www.acikkod.org/savunma/linuxenv.html

Cisco da ''Masaüstünde Linux'' dedi

sundance

Slashdot'da yer alan habere göre Cisco IT halihazırda şirket bünyesindeki 2000'den fazla masaüstü bilgisayarı Linux'a geçirmiş, önümüzdeki dönemlerde de başta laptoplar olmak üzere büyük ölçüde Linux'a geçmeyi planlıyorlarmış.

Bu geçişte temel sebebin, lisans maliyetleri değil destek maliyetleri olduğu belirtilmiş ve bir Windows admini ortalama 40 Windows PC'e destek verebilirken, bir Linux admininin 200 ila 400 arası Linux PC'e destek verebildiği belirtilmiş.

Linux'un toplam sahip olma maliyeti daha pahalı, çünkü Linux adminleri daha çok para istiyor, diyenlere duyrulur.

Microsoft, Linux Vakfı'na katıldı

butch

.net kaynak kodlarının açılması, Linux için SQL Server duyurusu haberlerini hazmetmeye çalışırken asıl bomba haber bugün geldi. Microsoft, Linux Vakfı'na Platinum üye olarak katıldı.

Bundan 15 yıl kadar önce Linux'u kanser olarak tanımlayan Microsoft, şimdi "Bugünün Microsoft'u en büyük açık kaynak katkıcılarından" sözleri eşliğinde Linux Vakfı'na katılıyor.

Bilişim...