Torvalds: Performans testlerini sıklaştırıyoruz

0
sefalet
Linus Torvalds, çekirdeklerdeki açıkların ortaya çıkarılması için benchmark performans testlerinin daha sık yapılması için çağrı yaptı.

Açık kaynak Linux işletim sisteminin tasarımcısı Linus Torvalds performans testlerinin önceki çekirdeklerde gözden kaçan eski açıkları ortaya çıkaracağını savunuyor.
Linux’taki açıkların denetlenmesi ile ilgili tartışma, 2.6 çekirdeğinin 2.6.11, 2.6.9, 2.6.8 ve 2.6.2 versiyonlarının Red Hat Enterprise Linux 3’ten yüzde 13, 6, 23 ve 1 yavaş çıkması üzerine başlamıştı. Red Hat Enterprise Linux 3, çekirdek 2.4 ile çalışıyor. Torvalds, farklı versiyonlar arasında bu derece farkların oluşmasına neden olan aksamaların araştırılması gerektiğini vurguladı. Torvalds, “Şimdi 2.6.2 ile 2.6.8 arasındaki performans farkını açıklamamız için geriye dönük benchmark testlerini sıklaştırmaktan başka çare yok” diye görüş bildirdi.


Kaynak: NTVMSNBC

Görüşler

0
alphan
daha dört gün önce performans testleri için çağrıda bulunuyordu [news.com.com].

ayrıca haberdeki açık kelimesi güvenlik açıklarını çağrıştırıyor. bilinçli mi bilinçsiz mi merak etmiyor değilim.
0
sefalet

Çeviri tam olmamış o sözcüğün haklısın.herne kadar "açık" sözcüğü bizde sıkça "güvenlik açığı" vs. şeklinde kullanılsa da çoğu kişinin sistem yazılımındaki verimsiz bölümler için de "açık" terimini kullandığına rastlıyorum.

Bilişim alanında çalışan veya eğitim görmüş çoğu insan yabancı terimleri kullanmayı seçtiğinden, çevirilerde terimler anlam değişikliklerine uğramaktadır.Bunun nedeni çok basit eğer ana dilde bazı terimleri oturtmaz ve terimler arasındaki farklılıklar yerleşmezse, yapılan çevirilerde terim kullnımında yanlışlıklar, anlam bozuklukları vs. ortaya çıkacaktır.

Ben haberi çevirenlerin terimleri farklı kullanarak zekice göndermeler yaptıklarına pek inanasım yok.tersine bu kadar yabancı terimleri karşılık bulmadan kullanma tembelliği yaygın olduğu sürece bu tür yanlış anlamaların olması doğaldır.

Bu yanlış anlamalarda bize, kimse birbirini anlamadığı için sonu olmayan tartışmalar olarak geri dönecektir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SLAX v5.0.4 duyuruldu

Soulblighter

SLAX Live-CD'lerin yeni sürümlerini duyurdu. Standard sürümün yanında KillBill sürümü ve Frodo sürümleri de güncellendi.

Linux on CD - 2:Knoppix

sundance

Yaklaşık bir hafta kadar önce şu anda ismini hatırlayamadığım ;) bir Linux dağıtımını tanıtmıştım. Bunun üzerine hain Linux meraklılarından m1a2, Debian tabanlı Knoppix linkini göndermişti yorumlara.

Knoppix'de CoolLinux gibi CD üstünde kurulu bir dağıtım. Çalıştırmak için harddiske kurmanıza gerek yok Knoppix ile CoolLinux arasındaki benzerlik sanırım burada bitiyor. Zira Knoppix 700Mb sıkıştırılmış program içermekte. Ve bu programlar arasında kesinlikle yok yok...

Linux+ Magazine eski sayılarına ücretsiz sahip olun

anonim

Linux+ Magazine ücretli olarak satılan bir Linux dergisiydi. Bir süredir eski sayılarını internet üzerinden ücretsiz dağıtmaya başlamışlar. Merak edenler, dergi kültürü olanlar eski sayıların ücretsiz pdf versiyonlarına buradan erişilebilir.

Skolelinux 1.0 Duyuruldu

anonim

MEB'in OkuLinux projesini duyduğumuz şu günlerde, Debian tarafından da desteklenen SkoleLinux 1.0 sürümüne ulaştı. Debian tabanlı dağıtım, 2002'de Norveç Özgür Yazılım Ödülünü de alan dağıtım, hükümet tarafından da destekleniyor.
Kaynak: Slashdot

Linux`un patladığı nokta...

sundance

Hep yazıyoruz Linux şöyle, Linux böyle. Çünkü açıkcası tamamen gönüllü organizasyonlar tarafından bir `fazlamesai`lere dayanan böyle bir proje bizde gerçekten heyecan ve keyif uyandırıyor.

Ama bu demek değildir ki Linux`daki kötü yanları da görmezden geleceğiz.
Birçok X Windows yöneticisinde terminaller arası copy/paste yapamamak bunlardan biri mesela ;)