Torvalds: Performans testlerini sıklaştırıyoruz

0
sefalet
Linus Torvalds, çekirdeklerdeki açıkların ortaya çıkarılması için benchmark performans testlerinin daha sık yapılması için çağrı yaptı.

Açık kaynak Linux işletim sisteminin tasarımcısı Linus Torvalds performans testlerinin önceki çekirdeklerde gözden kaçan eski açıkları ortaya çıkaracağını savunuyor.
Linux’taki açıkların denetlenmesi ile ilgili tartışma, 2.6 çekirdeğinin 2.6.11, 2.6.9, 2.6.8 ve 2.6.2 versiyonlarının Red Hat Enterprise Linux 3’ten yüzde 13, 6, 23 ve 1 yavaş çıkması üzerine başlamıştı. Red Hat Enterprise Linux 3, çekirdek 2.4 ile çalışıyor. Torvalds, farklı versiyonlar arasında bu derece farkların oluşmasına neden olan aksamaların araştırılması gerektiğini vurguladı. Torvalds, “Şimdi 2.6.2 ile 2.6.8 arasındaki performans farkını açıklamamız için geriye dönük benchmark testlerini sıklaştırmaktan başka çare yok” diye görüş bildirdi.


Kaynak: NTVMSNBC

Görüşler

0
alphan
daha dört gün önce performans testleri için çağrıda bulunuyordu [news.com.com].

ayrıca haberdeki açık kelimesi güvenlik açıklarını çağrıştırıyor. bilinçli mi bilinçsiz mi merak etmiyor değilim.
0
sefalet

Çeviri tam olmamış o sözcüğün haklısın.herne kadar "açık" sözcüğü bizde sıkça "güvenlik açığı" vs. şeklinde kullanılsa da çoğu kişinin sistem yazılımındaki verimsiz bölümler için de "açık" terimini kullandığına rastlıyorum.

Bilişim alanında çalışan veya eğitim görmüş çoğu insan yabancı terimleri kullanmayı seçtiğinden, çevirilerde terimler anlam değişikliklerine uğramaktadır.Bunun nedeni çok basit eğer ana dilde bazı terimleri oturtmaz ve terimler arasındaki farklılıklar yerleşmezse, yapılan çevirilerde terim kullnımında yanlışlıklar, anlam bozuklukları vs. ortaya çıkacaktır.

Ben haberi çevirenlerin terimleri farklı kullanarak zekice göndermeler yaptıklarına pek inanasım yok.tersine bu kadar yabancı terimleri karşılık bulmadan kullanma tembelliği yaygın olduğu sürece bu tür yanlış anlamaların olması doğaldır.

Bu yanlış anlamalarda bize, kimse birbirini anlamadığı için sonu olmayan tartışmalar olarak geri dönecektir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

1.Linux ve Özgür Yazılım Şenliği 16-19 Mayıs 2002

polat

Bu baharda bütün penguenler bir araya geliyor (This spring all the penguins are getting together linux and free software festival). Slogan bu. 16-19 Mayıs'ta Ankara'da görüşmek üzere. Ayrıntılar senlik.linux.org.tr

Knoppix 3.4 çıktı!

yuxel

Tüm zamanların en canlı cd'si Knoppix, 3.4 sürümüne ulaştı. Dağıtım, öntanımlı olarak Kernel 2.4.26(2.6.5 seçilebiliyor) ile geliyor.

KDE 3.2.2, kdevelop3, OpenOffice 1.1.1, gimp 2.0 gibi paketlerin de bulunduğu sürümden, knoppix.net forumlarında yapılan bir oylama ile, alan sorunları yüzünden Koffice ve LaTex paketleri çıkarıldı.GNU/Linux'a yeni başlayanlar için en güzel "canlı" kaynaklardan birisi olan Knoppix'in 3.4 sürümünün paket listesine de buradan erişebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi
İndirmek için: iso torrent
tartışmak için -> irc.freenode.net #knoppix

Linux Kernel 2.6: Nasıl buraya gelindi ?

sundance

On yılı aşkın yolculuğunda 2.6 kernel ile önemli bir aşamaya gelen Linux, ticari Unixlerden ileri olan ve şirketlerin önemli ihtiyaçlarına cevap veren özellikleriyle (64Gb Ram adresleme, terabytelarca dosya alanı vs.) ölçeklenme problemini de geride bırakmışa benziyor.

Taş gibi sağlam 2.2, yepyeni özellikleri ile 2.4 derken sunucu piyasasına olduğu kadar masaüstüne yönelik yenilikleri de bünyesinde barındıran 2.6 kernel nasıl geliştirilmiş, öncekilerden farklı ne gibi araçlar ve yöntemler uygulanmış konusunda IBM DeveloperWorks yine muhteşem bir makale hazırlamış.

Yılın Penguenleri Ödülleri Sahiplerini Bekliyor!

anonim

Bu yıl ikincisi gerçekleşecek olan Linux ve Özgür Yazılım Şenliği sırasında geçen yılki gibi bu sene de yılın penguenleri çeşitli dallarda ödül alacaklar. "Ödül almazsa olmaz" diye düşündüğünüz penguenleri aday göstermek icin http://senlik.linux.org.tr/odul_oneri.php adresinden öneride bulunabilirsiniz

Editörün notu: FM'i henüz kimse önermemiş

Nvu Web Geliştirme Yazılımı Artık Türkçe

tetir

Linspire tarafından desteklenen Nvu web geliştirme yazılımının yerelleştirme çalışmaları Erkan Kaplan ve Serdar Soytetir tarafından sonuçlandırıldı. Linux ve Mac ortamları için hazırlanan Türkçe paketler ve eklenti olarak kurulabilen dil dosyası (xpi) burada:
Linux için Türkçe Paket
Türkçe Dil Dosyası
Mac için Türkçe Paket