Litux'tan

0
fevzinet
BTnet'teki habere göre : " Litux, yazılım alanında kariyer sahibi olmak isteyenlere, açık kaynak kodlu veya lisans ücreti gerektirmeyen alternatifler sunuyor. "
İTÜ Bilişim Enstitüsü Müdür Yardımcısı ve program koordinatörü Doç. Dr. Hasan Dağ, "Açık kaynak kodlu yazılım teknolojileri, ilerleme yolunda geri dönüşü olmayan noktayı aşmış durumda. Bu noktadan sonra bilişim kariyeri düşünenler için mutlaka bilgi sahibi olunması gereken bir konu. Birçok kurum artık bu teknolojileri benimsedi. Ayrıca kariyer geliştirme eğitimlerinin de öğrencileri finansal olarak rahatlatması gerektiği düşüncesindeyim. Kariyerinden memnun olmayanların veya bilgi teknolojileri konusunda kendisine bir kariyer sağlamak isteyen bireylerin, mümkün olduğunca rahat bir geçiş yapması sağlanmalı. Bundan hem ülke, hem sektör, hem eğitim kurumları, hem de bireyler kazançlı çıkacak" diye konuştu.
Litux, öğrencilere burs olanakları, kariyer yönlendirme hizmeti de sunuyor. Eğitim bedelini programı bitirdikten sonra, çalışarak ödeyebilme olanağı da sunuyor. Litux, bireylere meslek edindirmenin yanı sıra Türk şirketlerini uluslararası rekabet arenasında güçlü kılmayı da hedefliyor.
Litux, İTÜ destekli eğitmen kadrosuyla Linux, Java, PHP, Veritabanı ve bunların uygulamalarını birleştiren web servisleri eğitimleri veriyor. Litux eğitimleri hakkında daha fazla bilgi www.litux.com web sitesinden alınabiliyor.

Görüşler

0
butch
http://www.litux.com/?sid=2&sub=4 adresinde Linux eğitimi içeriklerinde talihsiz bir ifade bulunuyor. "Bedava Yazılım ve Açık Kaynak Üzerine" ifadesi "Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Üzerine" olmalıydı sanırım :)
0
LiTux
Evet haklısınız. Bir hatadır olmuş. "Ücretsiz yazılım, Özgür yazılım ve açık kaynaklı yazılımlar üzerine" olarak değiştirildi.
0
FZ
Ücretsiz yazılım? Nasıl yani?

Benim bildiğim, "free software" terimi Türk dilinde yıllardır "özgür/serbest yazılım" olarak kullanılıyor, terimin ilk halini ortaya atan kişiler ise özellikle "free as in free speech, not as in free beer" yani "ifade özgürlüğündeki özgürlük, bedava bira gibi bir şey değil" diye netleştirmeye çalışıyorlar (İngiliz dilindeki "free" sözcüğü hem "bedava" hem de "özgür", "serbest" anlamlarına gelip yanlış anlamaya yol açabileceği için).

Bu yüzden de yine düzeltilmesi ve bu sefer doğru yazılmasında fayda var. Özgür yazılımda vurgu kodun özgürlüğü ile ilgilidir, yazılımın parasal karşılığı ile bağlantılı değildir, GNU Kamu Lisansı (GPL - GNU Public License) bakarsanız bunu görürsünüz. Özgür bir yazılımı, söz konusu lisansı ihlal etmediğiniz takdirde pazarlayabilir, yine para karşılığı teknik desteğini verebilir, kutulayıp satabilirsiniz. Dolayısı ile zorunlu olarak bedava ya da ücretsiz değil, özgür yazılım denmeli.
0
bahadirkandemir
Freeware, Free Software and Open Source
0
pinhanarch
buna ek olarak kisisel bir yorum ekleyeyim.
bir nesnenin "ücretsiz" olarak nitelendirilmesi, o nesneye yönelik bir bedel ortaya koymaktir. bu da anlatilmak istenilen yazilim cesidinin pek cogunun (ortaya cikma) mantigina ters düsebiliyor.
"ücretsiz" olarak nitelendirilmesinin cok fazla bir sakincasi yok gibi görülse de kullanilan dil, kullanildigi alandaki düsünceyi etkileyebildigi icin "ona bicilen bir bedel" olarak düsünmeye yönlendiriyor ister istemez.
oysa bu yazilimlarin büyük bir kismi tamamen bu kavramin disinda kalabilmek icin harcanan cabalar sonucu ortaya cikti.
0
LiTux
burada ucretsizden kastedilen "licence fee free". bu tanim aslen open source tanimina girmesi zorunlu olmayan JAVA icin kullanlmistir...
0
aragorntheelessar
bu olay gerçekten çok güzel bir uygulama ama anlayamadığım bir olay var ben İstanbul'a maalesef gelemem yine de bu kurslara katılmak istiyorum bu tarz durumlar için ne gibibir uygulama düşünüyorsunuz acaba?
0
ebola
Sistem olarak eğitim süresince sizden ücret istemiyoruz işe başladıktan sonra istiyoruz gibi bir tarz tutturmuşsunuz.
İyi güzel ama işe başlayınca ne isteneceği muğlak..
İşe başladıktan sonra "ruhumuzu" istemeyeceğiniz ne malum. :)
Şaka bir yana bunlar netleştirilirse daha güzel olur.
0
Ansugo
Sitede verilen bilgiler acik degil.

Mesela ben merak ettim : "Kar amaci guduluyor mu?" Akabinde sormak isterim : "Kar amaci guduluyorsa bu kar doner sermaye seklinde mi kullanilacak yoksa ne tur bir paylasima sahip olacak"

Mesela bence bu iki sorunun belirtilen amac ve gene belirtilen vizyon acisindan onemi var.
0
everestk
ben başvurdum birkaç arkadaş da başvurdu
bize söylenen parasız olan kısmı sınırlı sayıda ve geri kalandan ücret talep edecekler anladığım kadarıyla
aslında açık tam bir şey söylemiyorlar randevu alın gelin konuşalım diyorlar gidip ayrıntısı öğrenceğiz artık
bunun haricinde ilk duyduğumda çok heyecanlandım buna benzer eğitimler çok sınırlı ve bir öğrenciye göre çok pahalı diye düşünüyorum(hatta imkansız gibi)
0
LiTux
İlgi duyan herkese çok teşekkür ederiz. Kalabalık olmaması amacıyla herkese birden cevap vereceğim.

--İstanbul dışı için, ciddi bir talep olmasına rağmen henüz bir çözüm üretebilmiş değiliz.

--ne isteneceği konusunun açık olmamasının sebebi, talebi görmek. Ama programın fiyatı piyasadaki diğer kariyer eğitimlerinden ciddi miktarda düşük. Sonuç olarak ruhunuzu almıyoruz :)

--kar amacı: Kar amacı güdülüyor. ancak kar tanıtım çalışmalarına (programın ve açık kaynağın) aktarılacak. Sonuçta bize tanıtım finansmanı sağlayacak büyük abilerimiz yok. onun için döner sermaye sistematiğinde bir tanıtım öngörüyoruz. Bunun için aslında en çok sizin hoşgörünüze ve desteğinize ihtiyacımız var. hatta destek demişken bu pakette bir metin, banner ve ilan [www.litux.com] var. İlgilenirsiniz belki. Web Sitesi vb. olanlar koyarsa çok seviniriz biz. :)

--burs imkanı: burs imkanı sinifin belli bir kısmına sağlanabilecek bir imkan. Burs verilen kişiler eğitim bedelini programın bitimini takiben ödemeye başlıyorlar. Ayrıca kariyer destek hizmetimizle biz onlar adına sektördeki firmalarla görüşüp onlara iş bulmaya çalışıyoruz.



Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kısaca: Linux bir İşletim Sistemi midir ?

anonim

Evimdeki Windows`a Linux kurabilir miyim ? diye soran cok insan var ve hatta windows da linux un çalışıp çalışmadığını soranlar da.

Bu karışıklığın çözümü aslında basit. Linux ne bir programdır ne de bir isletim sistemidir. Linux bir kernelden ibarettir. Yani işletim sisteminin özünü oluşturan, bütün işlemlerin kaynağı olan çekirdek. RedHat, SuSe, Slackware, Debian, ve diğerleri ise işletim sistemidir.

Multimedia + Linux = dyne:bolic Live CD

FZ

Sanatçılar, yaratıcılar, multimedya sanatçıları, DJ´ler, VJ´ler! Gün sizin gününüz, dyne:bolic Linux Live CD´yi alın ve ses ve video yayını yapın, ses ve görüntüleri değişik kaynaklardan kaydedin, bunları değişik formatlara göre kodlayın, düzenleyin, vs. Ve tabii deneyimlerinizi bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin ;-)

Bu arada eğer XBox kullanıyorsanız sorun değil, dyne:bolic Linux XBox üzerinde de çalışıyor.

Hacking Windows for Linux

yuxel

Kritik kabul edilen Linux çalıştırırken Windows yüklü bölümdeki NTFS dosya sistemine yazma konusunda yeni bir yöntem! Hem de hard diskinizin Windows XP bölümünde(partition) bulunan ntfs.sys sürücüsü ile. Olay, ReactOS'dan alınan wine tarzı bir program ile sürücünün kullanılarak, ntfs bölümlerin okuma/yazma hakları ile bağlanmasından ibaret. Haber Kaynağı :SlashDot

Editörün notu: Sınır Tanımayan Hackerlar ekibinin bu akşamki bölümünden küçük bir kısım izlediniz. Arkası yarın :)

Linux Çekirdeği 2.5.1 Beta Huzurlarınızda....

anonim

Linux çekirdek serisinden 2.5.1 beta indirip kullanmamız için hazır www.kernel.org.
Ne gibi değişiklikler mi var? Bilgi için buraya.
Linux fanatiklerine kolay gelsin...

XmlLinux--Türkiye nin ilk xml linux haber portalı

ghanthar

XmlLinux sitesini açmış bulunuyorum. Sitenin işleyişi oldukça basit ancak pratik anlamda işlevsel olabileceği kanısındayım. Site nuke sistemleri tarafından yaratılan xml haber dosyalarını yayımlıyor. Pratik anlamda ise bu şu demek: Türkiye deki pek çok linux sitesinin haber başlıklarını (tüm haberler otomatik olarak saat başı güncellenmektedir) tek bir sayfadan okuyabiliyorsunuz. Yapmanız gereken tek şey başlığa tıklayarak okumak istediğiniz habere doğrudan gitmek ve okumak. Her gün bir dolu siteyi gezmekten kurtarabileceğini düşündüğüm basit bir sistem.
Ziyaret etmek için XmlLinux.ghanthar.net