E-devlet kapısında GNU/Linux

0
anonim
Oytek'in kazanmış olduğu E-Devlet kapısı ihalesinde sunucular üzerinde Red Hat Enterprise Linux kullanılacak.
Türkiye için böylesine önemli bir projede Red Hat'in tercih edilmiş olması hem projenin yüklenicisi olan Oytek'in hem de karar verici durumda olan devlet kurumlarının Red Hat Linux'a ne kadar güvendiklerinin bir göstergesi. Halen yapılmakta olan proje tamamlandığında 18 adet Red Hat Enterprise Linux sunucu çeşitli görevleri yerine getirmek üzere çalışmaya başlayacak ve şu andaki anlaşmaya göre 3 yıl boyunca Oytek, Prosoft ve doğrudan Red Hat tarafından desteklenecekler.

Görüşler

0
siyrik
yakışır ;)
0
Tigris07

hadi red hot yüzümüzü kara çıkarma :)
0
hanshenden
red hat el'un seçilmiş olması memnuniyet verici bir olay. ismin önemi yok, önemli olan gnu/linux'un seçilmiş olması. red hat el'a türkiye'de ilginin giderek artması karşısında artık red hat'a büyük iş düşüyor sanırım. yani web sitesinin türkçeleştirilmesi, türkçe dökümentasyon ve bu yılın sonuna doğru çıkarılması planlanan red hat el 5'te daha fazla türkçe destek verilmesi gibi.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Peru Milletvekilinin Microsoft´a yazdığı mektup.

tupac

Peru'da kamu kuruluşlarının serbest yazılım kullanmalarını öngören bir kanun tasarısı hazırlandı. Microsoft Peru, bu tasarıyı hazırlayan Dr. Villanueva'ya, tasarıya itiraz eden bir mektup yazmış. Dr. Villanueva'nın mektuba cevabını buradan okuyabilirsiniz. Türkçe'ye Deniz Akkuş Kanca çevirmiş. Teşekkürler. Oku!Okut!..cümle aleme:)

Tux + Gnu/Linux Baskılı T-shirtlerimiz Hazır!

parsifal

Beyaz T-Shirt üzerine 25cm'lik dev penguen(tux)+ Gnu/Linux baskılı T-shirtlerimiz hazır. L ve M beden olarak hazırlanan ürünün satış fiyatı 8 milyon TL olup linux34.com'dan sipariş verebilirsiniz.

Slackware Linux Türkiye Açıldı!

anonim

Resmi Slackware Linux Türkiye temsilciliği www.slackware.org.tr adresinde açılmıştır. Tüm slackware fanatiklerine duyurulur.

Yılın Penguenleri Ödülleri Sahiplerini Bekliyor!

anonim

Bu yıl ikincisi gerçekleşecek olan Linux ve Özgür Yazılım Şenliği sırasında geçen yılki gibi bu sene de yılın penguenleri çeşitli dallarda ödül alacaklar. "Ödül almazsa olmaz" diye düşündüğünüz penguenleri aday göstermek icin http://senlik.linux.org.tr/odul_oneri.php adresinden öneride bulunabilirsiniz

Editörün notu: FM'i henüz kimse önermemiş