E-devlet kapısında GNU/Linux

0
anonim
Oytek'in kazanmış olduğu E-Devlet kapısı ihalesinde sunucular üzerinde Red Hat Enterprise Linux kullanılacak.
Türkiye için böylesine önemli bir projede Red Hat'in tercih edilmiş olması hem projenin yüklenicisi olan Oytek'in hem de karar verici durumda olan devlet kurumlarının Red Hat Linux'a ne kadar güvendiklerinin bir göstergesi. Halen yapılmakta olan proje tamamlandığında 18 adet Red Hat Enterprise Linux sunucu çeşitli görevleri yerine getirmek üzere çalışmaya başlayacak ve şu andaki anlaşmaya göre 3 yıl boyunca Oytek, Prosoft ve doğrudan Red Hat tarafından desteklenecekler.

Görüşler

0
siyrik
yakışır ;)
0
Tigris07

hadi red hot yüzümüzü kara çıkarma :)
0
hanshenden
red hat el'un seçilmiş olması memnuniyet verici bir olay. ismin önemi yok, önemli olan gnu/linux'un seçilmiş olması. red hat el'a türkiye'de ilginin giderek artması karşısında artık red hat'a büyük iş düşüyor sanırım. yani web sitesinin türkçeleştirilmesi, türkçe dökümentasyon ve bu yılın sonuna doğru çıkarılması planlanan red hat el 5'te daha fazla türkçe destek verilmesi gibi.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux üzerinde Dreamweaver: Rüya değil...

conan

Shibumi'nin son oylamada yaptığı bu yorumundan sonra Dreamweaver`ı (v 4) Linux altında çalıştırmak için yaptığım kısa uğraş sonucu elde ettiklerimi yazayım. Belki birilerine yardımı olur.

MS Exchange Uyumlu GNU/Linux

DJENGIN

Novell, yeni “Ximian® Connector for Microsoft Exchange” çözümüyle Linux masaüstü kullanıcılarının Microsoft Exchange 2000/2003’e erişimlerini sağlıyor. Bu yeni çözüm sayesinde Linux masaüstü kullanıcıları Microsoft Exchange’deki e-postalarına, takvimlerine, grup programlarına, adres defterlerine, görevlerine, klasörlerine ve taslaklarını erişip, bunları kolayca yönetebilme olanağına kavuşacaklar. Novell, ‘oneNet’ vizyonunun bir göstergesi olan ‘Ximian Connector for Microsoft Exchange 2003’ün, sayısı hızla artan kurumsal Linux masaüstü kullanıcılarının Exchange ile birlikte çalışma ihtiyaçlarına cevap vereceğini belirtti. Ximian Evolution ile birlikte çalışan Ximian Connector for Microsoft Exchange, Linux tabanlı sistemlerle kişisel ve grup bilgi yönetimi çözümü sağlamış oluyor. Böylece Novell, farklı sistemleri birbirleriyle ilişkilendirerek kullanıcılara gereksinim duydukları kaynaklara istedikleri zamanda erişme olanağı tanıyor.

Linux Zamanlayıcı Konusunda Açıklayıcı Makale

raistlinthewiz

Uzun zamandır gelişmektirilmekte olan kernel 2.5 ile ilgili sık sık haberlere rastlıyoruz: Yeni O(1) zamanlayıcı (scheduler), NUMA hafıza desteği vs.

İşte linux gazette'de çıkan bir makalede bu konular oldukça sade ve anlaşılır bir şekilde açıklanmış:

http://www.linuxgazette.com/issue89/vinayak2.html

Debian sürüm 3.0 çıktı!

cadas

Sonunda Debian GNU/Linux version 3.0 çıktı... Resmi sitede çıkan haberi okumak için buraya, Slashdot'taki yorumları okumak için de buraya tıklayabilirsiniz.(Ed. Aaa debian 3.0 çıkmış şunun haberini yapayım diye yönetici arabirimine girdiğim anda, bu haberle karşılaştım :) FM bu işte...)

RedHat 7.3 ve laptop

conan

RedHat'in yeni çıkan versiyonu 7.3'u laptop'ıma kurmaya karar verdim. Böylece hem RedHat 7.3 hem de laptop üzerinde linux denemiş olacağım. Laptop'ım pek de normal olmayan bir laptop aslında. Daha önceden okuduklarıma gore linux Dell, Compaq, Toshiba ve son olarak Vaio gibi markalarda 'sorunsuz' çalışıyormuş. Ama benim laptopım cidden garip. İçinde builtin wireless card, external (PCMCIA) CDROM, Memory Stick (evek bir vaio), Firewire, USB gibi aklımda şüpheler uyandırıcı oyuncaklar barındırıyor. (Merak edenlere Laptop bir Sony VAIO-SRX77)