E-devlet kapısında GNU/Linux

0
anonim
Oytek'in kazanmış olduğu E-Devlet kapısı ihalesinde sunucular üzerinde Red Hat Enterprise Linux kullanılacak.
Türkiye için böylesine önemli bir projede Red Hat'in tercih edilmiş olması hem projenin yüklenicisi olan Oytek'in hem de karar verici durumda olan devlet kurumlarının Red Hat Linux'a ne kadar güvendiklerinin bir göstergesi. Halen yapılmakta olan proje tamamlandığında 18 adet Red Hat Enterprise Linux sunucu çeşitli görevleri yerine getirmek üzere çalışmaya başlayacak ve şu andaki anlaşmaya göre 3 yıl boyunca Oytek, Prosoft ve doğrudan Red Hat tarafından desteklenecekler.

Görüşler

0
siyrik
yakışır ;)
0
Tigris07

hadi red hot yüzümüzü kara çıkarma :)
0
hanshenden
red hat el'un seçilmiş olması memnuniyet verici bir olay. ismin önemi yok, önemli olan gnu/linux'un seçilmiş olması. red hat el'a türkiye'de ilginin giderek artması karşısında artık red hat'a büyük iş düşüyor sanırım. yani web sitesinin türkçeleştirilmesi, türkçe dökümentasyon ve bu yılın sonuna doğru çıkarılması planlanan red hat el 5'te daha fazla türkçe destek verilmesi gibi.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SCO Dünyaya karşı!

sundance

SCO'nun Linux kodunun içinde binlerce satırlık Unix kodu olduğuna dair iddiası, 18 Ağustos'da yaptığı sunumla yeni bir boyut kazandı.

Eric Raymond'un konu hakkındaki detaylı analizi, enteresan meselelere değiniyor okumakta fayda var;
1)Alıntı yapılan kod i386 mimarisine değil, ia64 portuna ait
2)IBM'den değil SGI'dan gelmiş
3)2.4.19'da kernele girmiş 2.5'de çıkartılmış

Mandrake Linux Türkçe Görsel Eğitim Seti Çıktı

anonim

Türkiye'de, Türkçe kaynak sıkıntısına Görsel çözümler getiren Görsel Eğitim firması, tümüyle Türkçe Mandrake Linux Görsel Eğitim setini çıkardı.
10 CD'lik eğitim setinde toplam 36 saat 22 dakika anlatım var. Flash Player yüklü olan tüm işletim sistemlerinde çalışabilme özelliği ile dikkati çeken set, Linux kullanıcılarına Türkçe kaynak çözümü sunuyor.
Tak-çalıştır yöntemiyle çalışan set, kullanım için teknik bilgi gerektirmiyor.

Detaylı bilgi için www.gorselegitim.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Linux 2.6´nın Harika Dünyası

FZ

Linux çekirdeği 1991 yılında Finlandiya´lı Linus Torvalds tarafından yüksek lisans projesi olarak başlatılmış, Minix benzeri bir işletimi sisteminin 80386 işlemcili PC´ler üzerinde çalışması hedeflenmişti. Linus´un bu proje için aklına gelen ilk isim Freax idi ve neyse ki bundan çok kısa sürede vazgeçti. Çekirdeğin ilk kararlı sürümü olan Linux 1.0, Mart 1994´te dünya kamuoyuna açık kodlu ve bedelsiz olarak sunuldu. O sırada resmen sadece i386 mimarisini ve tek işlemcili makinaları destekliyordu.

Sene 2003, yaklaşık 9 yıl sonra Linux 2.6 binlerce gönüllü ve çalışkan yazılım ve donanım uzmanının çabaları sonucunda yine kamuoyuna sunulmak üzere.

Distrowatch.com Türkçe!

anonim

Linux dağıtımları paket karşılaştırma ve haber sitesi Distrowatch sitesi dil desteklerinin arasına Türkçe'yi de katmış!
Bir de haberleri Türkçe alabilseydik, tadından yenmezdi...

Steve Ballmer`e göre Linux bir kanser

larweda

Microsoft`un ikinci adamı (Bill Gates aktif yöneticiliği biraktıktan sonra yerine geçen) Steve Ballmer`e göre `Linux dokunduğu herşeye entellektüel anlamda bulaşan bir kanser`

Sun Times`in yaptığı bir röpörtaja göre; Microsoft, Linux ve açık kaynak kodlu hareketi kendisi için ciddi bir rekabet olarak görüyor. Ama GNU/GPL lisansının doğası gereği ticari bir şirketin açık kodlu bir yazılımı kullanması mantıklı değil. Ballmer`in yorumuna göre eğer bir yazılım firması açık kodlu bir yazılım kullanırsa ürününün geri kalanını da açık yapmak zorunda. Bu da açık yazılımların zayıf noktasını oluşturuyor(muş).