Gentoo Derlenip Toparlanıyor

0
cbc
Gentoo projesi iç yapısını değiştiriyor.

Şu ana kadar varolan yapıda her şey direkt olarak Daniel Robbins'in onayına -ve diretmelerine- bakarken, projeler geliştirilirken zaman sınırlandırıcı faktörler devrede değildi; tamamen rahat çalışan ekip için artık yeni bir yapılandırmaya girişiliyor. Düzenli olarak raporlar hazırlayacak, düzenli toplantılar yapacak olan ekip yine Daniel Robbins'in başkanlığında proje gruplarına bölündü.
Sitedeki haberde bunun sebebinin novell.com anketinde Gentoo'nun ikinci sıraya kadar yükselmesi olduğu soyleniyor. Bu haber hazırlandığı sırada ise gentoo birinci sıraya yükselmiş ve daha önce birinci olan redhat ikinciliğe düşmüştü.

Ne dersiniz, belki de RedHat raporlarında "bahsi geçen ankette RedHat ikinci olurken, Gentoo sondan onikincilikle yetindi" diyordur ;)

Daha fazla bilgiyi http://www.gentoo.org/doc/en/management-structure.xml adresinden edinebilirsiniz.

Editörün Notu: Şu anda Debian ise 3. sırada görünüyor, bir el atalım hep birlikte ;-) (Fanatik olmadığını iddia eden ama buna rağmen bu tip cümlelere hayatında yer verebilen editör FZ).

Görüşler

0
urxalit
Slackware oyumu kullandım bile.. :)
0
WoLoLo
bu kadar gentoo kullanıcısının olduğundan haberim yoktu valla.
baya büyük bir fark açılmış.
yoksa gentoo kullanıcıları çok mu fanatik ? =)
0
GaripFakir
bir oy atip Woody'ye vefamı gosterdim.
0
caglar_onur
Oleyyy valla ilk sıradayız :) , gentoo kullanıcıları tabiki çok fanatik sebebide çok belli kimsenin gentoo'su aynı değil.Herkes kafasına göre ne isterse hangi optimizasyonu kullanmak isterse onu kullanıyo yani ortaya çıkan şey aslında yapanın bir nevi çocuğu ( en azından ben öyle düşünüyorum ) oluyor. Hal böyle oluncada tabiki ortaya çıkardığın esere sahip çıkmak istiyorsun kendi malınmış gibi davranıyorsun :)
0
GaripFakir
Azınlık psikolojisi insanlari fanatikliğe itiyor. Sosyoloji bilimi de bunu doğrular zaten. Fanatikliği hafiften siddetli olana dek siralarsak Redhat, mandrake, suse, debian, gentoo diye gidiyor sanirim. Cogunluk olma durumunda ise kalabalik olmanin getirdigi guven duygusuyla karisik bir "en buyuk olma " iddiasi ortaya cikiyor.

Fakat bu tatli rekabet icerisinde kisi bilgisayarla ugrasmanin lezzeti harcinde bir spor musabakasi izlemenin keyfini ve heyecanini da ayni anda yasayabiliyor.
0
GaripFakir
Azınlık psikolojisi insanlari fanatikliğe itiyor. Sosyoloji bilimi de bunu doğrular zaten. Fanatikliği hafiften siddetli olana dek siralarsak Redhat, mandrake, suse, debian, gentoo diye gidiyor sanirim. Cogunluk olma durumunda ise kalabalik olmanin getirdigi guven duygusuyla karisik bir "en buyuk olma " iddiasi ortaya cikiyor.

Fakat bu tatli rekabet icerisinde kisi bilgisayarla ugrasmanin lezzeti harcinde bir spor musabakasi izlemenin keyfini ve heyecanini da ayni anda yasayabiliyor.
0
cbc
bu gentoo denen meret nedense cok lezzetli.. cok sempatik :) sahsen emerge -u world deyip tum yazilimlarin son haline getirmek muthis bir duygu.. hele compileri update ettikten sonra tum programlari yeniden derlemek acaip eglenceli :)..
0
Teorisyen
Kolaylık + Donanım Tanıma = MandrakeLinux 9.1

We vote this !
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

EvilEntity Linux 0.25DR İncelemesi

anonim

LinuxTurkey masaüstünün lider dağıtımı olma iddiasında, asi ve değişik bir dağıtım olan EvilEntity Linux´un ilk Türkçe incelemesini yapmış.

Bu yazıda kelimenin tam anlamıyla garip bir dağıtım olan EvilEntity Linux (EEL) u inceleyeceğim. Öncelikle EEL nin felsefesinden bahsetmek istiyorum. EEL Windows ile ilgili herşeye gıcık olan ve Windows´suz da harika bir masaüstü olabileceğini kanıtlamaya çalışan bir dağıtım. Evet, buraya kadar herşey normal görünüyor ancak EEL Gnome ve Kde´yi Windows´u taklit etmeye çalışmakla suçluyor ve bu yüzden onlara yer vermiyor. Hatta çok bilinen hiçbir pencere yöneticisine yer vermiyor.

Jamd Linux İncelemesi

ghanthar

Jamd Linux dünyasının en başarılı masaüstü dağıtımlarından, kanımca. Linux'a yeni adım atanlar için iyi bir başlangıç olabilir.

İzmir´de Linux Around The World Konferansı

o_ozardic

Linux International Başkanı Jon "maddog" Hall, 10 Ocak 2003 Saat:13.00'da İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde "Linux Around The World" konulu bir konferans verecek.

Yer: İzmir Ekonomi Üniversitesi. Balçova Kampüsü Konferans Salonu

Konferansla ilgili bilgiye buradan ulasabilirsiniz

Linux Source Code`unu dinleyin!

raistlinthewiz

Free Radio Linux, Linux 2.4.18 source codeunu broadcast ediyor! 4,141,432 satır içeren kodun okunması 593.89 gün sürecek. Evet hemen siz de kodu dinlemeye başlayın! http://radioqualia.va.com.au/freeradiolinux/

Slackware Linux Türkiye Açıldı!

anonim

Resmi Slackware Linux Türkiye temsilciliği www.slackware.org.tr adresinde açılmıştır. Tüm slackware fanatiklerine duyurulur.