Gentoo Derlenip Toparlanıyor

0
cbc
Gentoo projesi iç yapısını değiştiriyor.

Şu ana kadar varolan yapıda her şey direkt olarak Daniel Robbins'in onayına -ve diretmelerine- bakarken, projeler geliştirilirken zaman sınırlandırıcı faktörler devrede değildi; tamamen rahat çalışan ekip için artık yeni bir yapılandırmaya girişiliyor. Düzenli olarak raporlar hazırlayacak, düzenli toplantılar yapacak olan ekip yine Daniel Robbins'in başkanlığında proje gruplarına bölündü.
Sitedeki haberde bunun sebebinin novell.com anketinde Gentoo'nun ikinci sıraya kadar yükselmesi olduğu soyleniyor. Bu haber hazırlandığı sırada ise gentoo birinci sıraya yükselmiş ve daha önce birinci olan redhat ikinciliğe düşmüştü.

Ne dersiniz, belki de RedHat raporlarında "bahsi geçen ankette RedHat ikinci olurken, Gentoo sondan onikincilikle yetindi" diyordur ;)

Daha fazla bilgiyi http://www.gentoo.org/doc/en/management-structure.xml adresinden edinebilirsiniz.

Editörün Notu: Şu anda Debian ise 3. sırada görünüyor, bir el atalım hep birlikte ;-) (Fanatik olmadığını iddia eden ama buna rağmen bu tip cümlelere hayatında yer verebilen editör FZ).

Görüşler

0
urxalit
Slackware oyumu kullandım bile.. :)
0
WoLoLo
bu kadar gentoo kullanıcısının olduğundan haberim yoktu valla.
baya büyük bir fark açılmış.
yoksa gentoo kullanıcıları çok mu fanatik ? =)
0
GaripFakir
bir oy atip Woody'ye vefamı gosterdim.
0
caglar_onur
Oleyyy valla ilk sıradayız :) , gentoo kullanıcıları tabiki çok fanatik sebebide çok belli kimsenin gentoo'su aynı değil.Herkes kafasına göre ne isterse hangi optimizasyonu kullanmak isterse onu kullanıyo yani ortaya çıkan şey aslında yapanın bir nevi çocuğu ( en azından ben öyle düşünüyorum ) oluyor. Hal böyle oluncada tabiki ortaya çıkardığın esere sahip çıkmak istiyorsun kendi malınmış gibi davranıyorsun :)
0
GaripFakir
Azınlık psikolojisi insanlari fanatikliğe itiyor. Sosyoloji bilimi de bunu doğrular zaten. Fanatikliği hafiften siddetli olana dek siralarsak Redhat, mandrake, suse, debian, gentoo diye gidiyor sanirim. Cogunluk olma durumunda ise kalabalik olmanin getirdigi guven duygusuyla karisik bir "en buyuk olma " iddiasi ortaya cikiyor.

Fakat bu tatli rekabet icerisinde kisi bilgisayarla ugrasmanin lezzeti harcinde bir spor musabakasi izlemenin keyfini ve heyecanini da ayni anda yasayabiliyor.
0
GaripFakir
Azınlık psikolojisi insanlari fanatikliğe itiyor. Sosyoloji bilimi de bunu doğrular zaten. Fanatikliği hafiften siddetli olana dek siralarsak Redhat, mandrake, suse, debian, gentoo diye gidiyor sanirim. Cogunluk olma durumunda ise kalabalik olmanin getirdigi guven duygusuyla karisik bir "en buyuk olma " iddiasi ortaya cikiyor.

Fakat bu tatli rekabet icerisinde kisi bilgisayarla ugrasmanin lezzeti harcinde bir spor musabakasi izlemenin keyfini ve heyecanini da ayni anda yasayabiliyor.
0
cbc
bu gentoo denen meret nedense cok lezzetli.. cok sempatik :) sahsen emerge -u world deyip tum yazilimlarin son haline getirmek muthis bir duygu.. hele compileri update ettikten sonra tum programlari yeniden derlemek acaip eglenceli :)..
0
Teorisyen
Kolaylık + Donanım Tanıma = MandrakeLinux 9.1

We vote this !
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PlayStation 2 için LINUX Kitleri

polat

Sony’den yapılan açıklamada, yazılım araçlarını içeren ve Linux işletim sistemini PlayStation 2’lere yüklemek için gerekli disklerin satışına yakında başlanacağı belirtildi. Linux kitleri ilk olarak Japonya’da Mayıs ayında piyasada olacak. Kitler, Haziran ayından itibaren ABD ve Avrupa’da da satışa çıkacak. Sony Sözcüsü, Linux hayranlarının bu işletim sistemini PC’lerinin yanı sıra PlayStation oyun konsollarında da görmek istediklerini söyledi. Kitler, Japonya’da 188, ABD ve Avrupa’da ise 215 dolardan satılacak. Söz konusu kitler, 40 GB’lık dahili sabit disk, USB klavye ve fare de içeriyor. Microsoft’un Windows işletim sistemi ile rekabet eden Linux, açık kodlu ücretsiz bir işletim sistemi. Halen tüm dünyadaki bilgisayarların yüzde 90’ından fazlasında Windows işletim sistemleri kullanılıyor. www.reuters.com
www.ntvmsnbc.com

Linux 2.6 çıktı

tongucyumruk

Linus Torvalds 3 yılda bir verdiği yılbaşı hediyemizi yine yılbaşına yetiştirdi. Linux 2.6 indirilmeye hazır. Sanıyorum içerdiği yeniliklerin hepsini buraya tekrar yazmaya gerek yok. Alsa, xfs gibi şeyler artık kernel'e entegre, masaüstü kullanıcılarını fazlasıyla memnun edecek daha responsive bir scheduler vs...

GENTOO Türkçe Belgeler

yilmaz

Kanaatimce en hızlı linux dağıtımı olan Gentoo için Goeksel Togan tarafından hazırlanan belgelere (Başlangıç için Kurulum ve Kullanım rehberi) http://belgeler.gentoo-tr.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

MPlayer 0.90

urxalit

Linux altında divx, dvd, vcd, quicktime, aklınıza gelebilecek hemen her dosya formatında video oynatabilen MPlayer´ın 5 tane RC sürümü ve 1.5 yıllık bir geliştirme süreci sonunda, yeni kararlı sürümü 0.90 piyasaya çıktı. Bayinizden ısrarla isteyiniz.

Haber kaynağı: linux.fisek.com.tr

Ekleyenin notu: O kadar kasmayın canım, bakın Micros~1´un 2004 sürümleri neredeyse şimdiden hazır..!