Gentoo Derlenip Toparlanıyor

0
cbc
Gentoo projesi iç yapısını değiştiriyor.

Şu ana kadar varolan yapıda her şey direkt olarak Daniel Robbins'in onayına -ve diretmelerine- bakarken, projeler geliştirilirken zaman sınırlandırıcı faktörler devrede değildi; tamamen rahat çalışan ekip için artık yeni bir yapılandırmaya girişiliyor. Düzenli olarak raporlar hazırlayacak, düzenli toplantılar yapacak olan ekip yine Daniel Robbins'in başkanlığında proje gruplarına bölündü.
Sitedeki haberde bunun sebebinin novell.com anketinde Gentoo'nun ikinci sıraya kadar yükselmesi olduğu soyleniyor. Bu haber hazırlandığı sırada ise gentoo birinci sıraya yükselmiş ve daha önce birinci olan redhat ikinciliğe düşmüştü.

Ne dersiniz, belki de RedHat raporlarında "bahsi geçen ankette RedHat ikinci olurken, Gentoo sondan onikincilikle yetindi" diyordur ;)

Daha fazla bilgiyi http://www.gentoo.org/doc/en/management-structure.xml adresinden edinebilirsiniz.

Editörün Notu: Şu anda Debian ise 3. sırada görünüyor, bir el atalım hep birlikte ;-) (Fanatik olmadığını iddia eden ama buna rağmen bu tip cümlelere hayatında yer verebilen editör FZ).

Görüşler

0
urxalit
Slackware oyumu kullandım bile.. :)
0
WoLoLo
bu kadar gentoo kullanıcısının olduğundan haberim yoktu valla.
baya büyük bir fark açılmış.
yoksa gentoo kullanıcıları çok mu fanatik ? =)
0
GaripFakir
bir oy atip Woody'ye vefamı gosterdim.
0
caglar_onur
Oleyyy valla ilk sıradayız :) , gentoo kullanıcıları tabiki çok fanatik sebebide çok belli kimsenin gentoo'su aynı değil.Herkes kafasına göre ne isterse hangi optimizasyonu kullanmak isterse onu kullanıyo yani ortaya çıkan şey aslında yapanın bir nevi çocuğu ( en azından ben öyle düşünüyorum ) oluyor. Hal böyle oluncada tabiki ortaya çıkardığın esere sahip çıkmak istiyorsun kendi malınmış gibi davranıyorsun :)
0
GaripFakir
Azınlık psikolojisi insanlari fanatikliğe itiyor. Sosyoloji bilimi de bunu doğrular zaten. Fanatikliği hafiften siddetli olana dek siralarsak Redhat, mandrake, suse, debian, gentoo diye gidiyor sanirim. Cogunluk olma durumunda ise kalabalik olmanin getirdigi guven duygusuyla karisik bir "en buyuk olma " iddiasi ortaya cikiyor.

Fakat bu tatli rekabet icerisinde kisi bilgisayarla ugrasmanin lezzeti harcinde bir spor musabakasi izlemenin keyfini ve heyecanini da ayni anda yasayabiliyor.
0
GaripFakir
Azınlık psikolojisi insanlari fanatikliğe itiyor. Sosyoloji bilimi de bunu doğrular zaten. Fanatikliği hafiften siddetli olana dek siralarsak Redhat, mandrake, suse, debian, gentoo diye gidiyor sanirim. Cogunluk olma durumunda ise kalabalik olmanin getirdigi guven duygusuyla karisik bir "en buyuk olma " iddiasi ortaya cikiyor.

Fakat bu tatli rekabet icerisinde kisi bilgisayarla ugrasmanin lezzeti harcinde bir spor musabakasi izlemenin keyfini ve heyecanini da ayni anda yasayabiliyor.
0
cbc
bu gentoo denen meret nedense cok lezzetli.. cok sempatik :) sahsen emerge -u world deyip tum yazilimlarin son haline getirmek muthis bir duygu.. hele compileri update ettikten sonra tum programlari yeniden derlemek acaip eglenceli :)..
0
Teorisyen
Kolaylık + Donanım Tanıma = MandrakeLinux 9.1

We vote this !
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

California için Linux, pardon Linus

sundance

Arnold Schwarzenegger´den sonra bir başka ünlü daha California valiliği için aday olduğunu açıkladı.

Birçoklarına süpriz olan açıklamasında Linus Torvalds, böyle bir kampanyanın ne kadar zor olduğunu, ciddi finansal destekler olmadan gerçekleştirilemeyeceğini bildiğini belirterek, bir müddettir görüştüğü Open Source ile ilgili iş yapan çeşitli firmalardan 3,000,000$lık bir fon oluşturulması için gerekli desteği aldığını belirtti.

BSD´nin ana yurdu olan, gerek bilişimci gerekse aktivist dünyanın en sivri isimlerini barındıran Berkeley'nin bulundugu California eyaletinde bakalım bürokrasinin en büyük hacki gerçekleşebilecek mi ;)

Vector Linux 4.0 çıktı

GaripFakir

Vector Linux'un 4.0 versiyonu çıktı. Vector Linux sade ve güçlü yapısıyla kendisine Linux dünyasında yer edinen Slackware Linux'a zenginleştirilmiş masaüstü ve otomatik donanım tanıma özellikleri ilave edilmesiyle ortaya çıkan bir dağıtım.

Yeni versiyon Slackware 9.0 ve 2.4.22 kernel tabanlı.

XBox Linux´tan yeni haberler

tongucyumruk

Son zamanlarda XBox-Linux projesinde kıpırtılar sıklaştı. İşte XBox-Linux'tan son haberler:

-XBox linux üzerinde (sanırım emulatör üzerinden) Windows 2000 çalıştırılıp onun içerisinde de video oynatıldı. Videosun buradan indirebilir, basın bültenine de buradan ulaşabilirsiniz. Sanırım Bir performans şovu yapmak istemişler

Linux´ta OfficeXP ve Photoshop 7

murat09

CodeWeavers Win32 uygulamalarını Linux'ta çalıştırmak isteyen kullanıcılar ve kurumlar için uygulamalar geliştiriyor. Crossover Office adlı set, şu anda 2.0 sürümünde ve Office XP (Outlook hariç), Adobe Photoshop, Microsoft Access ve Lotus uygulamalarını RedHat 9, Mandrake 9.0 ve SuSE 8.1 Linux dağıtımlarında çalıştırmanıza imkan tanıyor. Programın lisans ücreti ise 59$.

GNU/Linux Profesyonel Müzik Kayıt Stüdyolarına da Girdi

FZ

Steve Cook müzik ve teknolojiyi birleştirdiği bu makalesinde profesyonel bir kayıt stüdyosunda GNU/Linux (Mandrake) işletim sistemine geçiş hikayesini anlatıyor: MP3´ten Ogg Vorbis formatına geçiş, artan verimlilik, daha güvenilir bir çalışma ortamı, düşen maliyetler ve ortaya çıkan daha yüksek kalitede ürünler. Söz konusu yazıda benzer bir işin diğer işletim sistemleri ile ilgili fiyat/performans kıyaslamaları da mevcut. Müzik ve bilgisayarla ilgilenen herkese tavsiye ediyoruz bu makaleyi.