Redhat 8.1 Beta 1

0
raistlinthewiz

Görüşler

0
elrond
Bismillah yahu 8.0 ı anca download eden dial-up kullanıcılarına yazık adamların download` u yeni bitmiştir...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

XmlLinux--Türkiye nin ilk xml linux haber portalı

ghanthar

XmlLinux sitesini açmış bulunuyorum. Sitenin işleyişi oldukça basit ancak pratik anlamda işlevsel olabileceği kanısındayım. Site nuke sistemleri tarafından yaratılan xml haber dosyalarını yayımlıyor. Pratik anlamda ise bu şu demek: Türkiye deki pek çok linux sitesinin haber başlıklarını (tüm haberler otomatik olarak saat başı güncellenmektedir) tek bir sayfadan okuyabiliyorsunuz. Yapmanız gereken tek şey başlığa tıklayarak okumak istediğiniz habere doğrudan gitmek ve okumak. Her gün bir dolu siteyi gezmekten kurtarabileceğini düşündüğüm basit bir sistem.
Ziyaret etmek için XmlLinux.ghanthar.net

283 telifi ihlal iddiası ve Münih´in GNU/Linux'tan geri adımı

anonim

Oldukça endişe verici bir gelişmeyi sizlerle paylaşmak istedim. Ntvmsnbc'nin bu haberine göre Public Patent Foundation (Kamusal Telif Vakfı) örgütünün Open Source Risk Management kurumu için yaptığı araştırmaya göre, ihlali söz konusu 283 telifin 98’i Linux’un iş ortaklarına ait. Açık kaynak işletim sistemi Linux 2.4 ve 2.6 çekirdekleri, IBM’den 60, HP’den 20 ve Intel’den de 11 adet telifi ihlal ediyor. Bunun ilk sonucu Münüh'in GNU/Linux'a geçişi askıya almasıyla yaşandı.

GNUstep live CD

yuxel

Freasmeat'deki çoğu projeye el ayak olmuş, Debian'ın ve çiftçinin dostu Gürkan (tarzeau) Şengün'ün yeni uğraşı; GNUstep live CD. Neredeyse tüm programların GNUstep projesinden geldiği bu Morphix tabanlı live CD içinde,Blender, MPlayer gibi programlar; NetHack, Jump n Bump gibi oyunlar da mevcut. Farklı bir deneyim isteyenler, sabit diske de kurulabilen bu dağıtımı deneyebilirler. Bu da ekran görüntüsü
Download : iso / md5sum

Slackware Live CD Çıktı!

FZ

Slackware Linux Live CD dağıtımı çıktı. ISO CD imajını çekip 8 cm.lik bir mini CD´ye yazabileceğiniz bu özel ve de güzel Linux dağıtımı Slackware tabanlı olup bir Linux CD´sinde arayıp da bulabileceğiniz hemen hemen tüm araçları, yazılımları, vs. barındırıyor.

Ekran görüntülerinden bir hayli şirin bir şey olduğu belli olan ve şu paketleri barındıran bu bootable CD aynı zamanda isteyen kullanıcıların kendi bootable CD´lerini kendi gereksinimlerine göre hazırlayabilmeleri için gerekli betikleri de bünyesinde barındırıyor.

Zihinlerdeki Penguen Masaüstünde Durduğu Gibi Durmuyor.

acemi_

John H. Terpstra, "Masaüstünde Linux kullanmak için 10 neden" başlıklı bir sunum hazırlayacaktı. Linux'a alışkın olan biri için bunu ispatlamanın hiç de zor olmayacağını düşündü. Sonuçta MS Windows, sadece bir işletim sistemi idi ve benzer araçlar, Linux için de olduğuna göre Windows'dan vazgeçmemek için bir engel göremiyordu. Zira ofis uygulamaları, web tarayıcılar, e-mail istemcileri Linux için de vardı ve oldukça iyiydiler.