Elektrik ve Elektronikçiler için Türkçe Live CD: Boreas Linux

0
anonim
Elektrik ve Elektronik geliştiricileri için hazırlanan, doğrudan CDden çalışan, simülasyon, baskı devre ve şema çizimi, PIC programlama gibi konulardaki Linux yazılımlarının bulunduğu özel bir işletim sistemi Boreas Linux.

Boreas LINUX'un içerdiği elektrik/elektronik yazılımlarından birkaçı:
Simülasyon

* Tk gate 1.8.4 / AND, OR kapıları, flip flop, buton, led gibi elemanlardan oluşmuş dijital devreleri test eden bir yazılım

* Ksimus 0.3.6 / Dijital (Logic) Simulator

* Krelais 0.2 / Elektrik için düşünülmüş, zaman röleleri ve anahtarlardan oluşan devreleri test eden bir program.

* NG SPICE, 0.5 /Direnç,bobin,kondanstör,transistör,op-amp vb. elektronik elemanlar kullanılarak hazırlanan devreleri test edip sonuç veren , moduller bir simulasyon yazılımı.

* gnucap 0.34 / SPICE ile aynı işlemi yapan farklı bir program.

* GTK Wave 1.3.34 / Electronik dalga izleyicisi

* gwave 20031224

PCB

* PCB 1.99J / Baskı devre çizim programı.

* Gerbv 0.16 / Baskı devrelerde kullanılan standart Gerber dosyasını okumaya yarayan bir program

Paket

* gEDA 20040111 / Şema çizim programı ve yukarıda bahsedilen pcb , gwave programlarından oluşmuş bir paket.

* Electric 6.05 / Baskı devre, şema ve simulasyon yapılabilen paket bir program.

Mikrodenetleyici

* gpsim 0.20.14 / PIC için yazdığınız programları test edebileceğiniz bir yazılım.

* gputils 0.12.4 / PIC mikro denetleyiciler için hazırlanmış paket bir yazılım.(Assembler ve kendi özel algoritma dili için derleyici vb. programlar)

* Jal 0.4.60 / Pic 'ler için hazırlanmış ve PIC programlamayı çok basitleştiren GNU GPL lisanslı bir programlama dili.

* SDCC 2.4.0

Şema

* Xcircuit 3.1.19 / Devre şeması çizmek için eklenen başarılı bir program.

Diğer

* pgcalc 2.2 / Gelişmiş özellikleri bulunan bir hesap makinesi.

Görüşler

0
bm
Ne hos! Ellerine saglik. Indirip bakamiyorum tabi. Bir de SPICE tercumeleri mi yapsak n'apsak acaba? (Var mi?) Mikrodenetleyici harici elektrik/elektronik muh. isleri ile ugrasanlarin ne kismi Linux kullanir burada acaba? Bir fikri olan var mi?
0
roktas
Bu tür tematik live CD`leri yararlı buuyorum. Boreas sanıyorum Knoppix tabanlı. Bu durumda Debian `electronics` bölümüne [packages.debian.org] bakmakta da yarar var. Bu arada ngspice [packages.debian.org] ile ilgili önemli bir hatırlatma yapayım. Bu paket şu an dağıtıldığı haliyle GPL ihlâli yapıyor, yani GPL readline ile özgür olmayan bir yazılımı miks edemezsiniz. Ayrıca paketin önemli başka kusurları da var. Paketin geliştiricisi Matt Flax ile bir süredir benim hazırladığım paket üzerinde görüşüyoruz. Son anda bir değişiklik olmazsa ngspice için bu paket [kirkambar.net] dağıtılacak. Yeni paketin vadettiği değişiklikler için paket diff`ine [kirkambar.net] bakılabilir.
0
boreas
Boreas LINUX içinde SPICE programıda gelmekte ama dosya adreslerini tam olarak tanımlayamadığım için açıklamadım. Path değişkenine bulunduğu adresleri tanımlayınca program listesine onuda ekleyeceğim. Bu arada Boa Constructor programıda boreas linux'a eklendi.
0
urxalit
Yaa ben de bu aralar bu tür yazılımlar arıyordum, çok sağolun..
0
linux34
Tebrik ediyorum. Herkezin aradigi bir dagitim oldugunu
dusnuyorum :)

Elimden gelen her turlu yardim ile yaninizdayiz .

Saygilarimla.
Erdogan Bilgici
Linux34
0
FZ
Böyle önemli bir çalışmadan ötürü öncelikle tebrik ederim!

Eğer yer sıkıntınız var ise neden üniversitelerle temasa geçmiyorsunuz?

Söz gelimi İstanbul Bilgi Üniversitesi Knoppix dahil, pek çok dağıtımın, CD'nin barındırılması işini üstlenmiş durumda:

http://godel.cs.bilgi.edu.tr/

Bunun dışında benzer şeyleri yapan başka üniversitelerimiz de mevcut, kamu hizmeti bağlamında böyle girişimlere destek veriyorlar yani.

Eğer bu tür bir düşünceniz varsa lütfen belirtin, elimizden geldiğince yardımcı olmaya ve bu önemli dağıtımı insanlarla paylaşmaya çalışalım.
0
pirx
Link çalışmıyor?
0
boreas
www.boreas.gen.tr
site.boreas.gen.tr/xoops/
0
pirx
Allah allah? Birtek ben mi ulaşamıyorum bu siteye acaba?

Bağlantı dsl olduğu için malum proxy azizliğimi acaba diyerek ping attım ama değil. (Daha önceki proxy konusunda da yazmıştım, o şekilde ulaşılamayan sitelere ping atabiliyorum.)

G:>ping www.boreas.gen.tr
Ping request could not find host www.boreas.gen.tr. Please check the name and try again.

0
boreas
Biraz önce bende ulaşamıyordum yeni düzeldi
0
pirx
Evet şu anda normal, teşekkürler. Ama dl edebilseydik keşke...
0
aragorntheelessar
elktronik lab. dersinde deneyde yaptığımız devrelerin simülasyonunu P-spice ile gerçekliyorduk ve bunu yaparken ne yazıkki windows kullanmak zorundaydım,ama artık bu sorunda son buldu sayenizde Boreas Linux'u öğrendim baskı devreden tutunda Electronic workbench tarzı tüm programları bünyesinde barındıran güzel bir sistem.Tüm sınıf arkadaşlarıma kesinlikle tavsiye edeceğim bir işletim sistemi
0
boreas
Linux Kullanıcılar Derneğinin katkılarıyla boreas linux internetten indirilebiliniyor.
İşte adresler :

ftp://ftp.linux.org.tr/pub/mirrors/boreas/
http://sunsite.bilkent.edu.tr/pub/linux/boreas/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PostgreSQL Veritabanı Sunucusu Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 24 Haziran 2004 Perşembe günü IBM İstanbul Linux Merkezi'nde bir seminer düzenliyor. Seminerde, dünyanın en gelişmiş açık kaynak kodlu veritabanı sunucusu olan PostgreSQL tanıtılacak ve gelişmiş özellikleri anlatılacaktır. Ayrıca, PostgreSQL ile kurumsal çözümlerin nasıl yapılacağı ve PL/pgSQL SQL Yordamsal Dili'nin özelliklerinden de bahsedilecektir.

GNU/Linux çekirdeği, MS Windows'a mı benzemeye başladı?

anonim

SCOlastik düşünceye sahip insanlar, oralarda bir yerde hayatlarını hala sürdürüyorlar. Çok yakın bir arkadaşımdan (ki ben pek ZDNet takip etmem) aldığım haber linki beni değişik düşüncelere sevk etti.Yorumlarınıza açık.

Detaya inemeden şöyle bir gözattım. Paranoyak mıyım? Yoksa yeni bir oyun mu başlıyor? ZDNet haberi

SCO hikayesinin sonu

sundance

Federal mahkeme, uzun bir süredir devam eden "SCO'nun Unix haklarına sahip olması ve Linux kodunda bu hakların bir kısmının izinsiz olmasına dair (aslına bakarsanız olabileceğine dair, çünkü SCO davanın başından beri bir kanıt sunamamıştı) davada önemli bir karar verdi.

Unix'in hakları hiçbir zaman Novel tarafından SCO'ya devredilmemiş! Dahası SCO bu konuda bugüne kadar yasadışı olarak elde ettiği gelirlerin %95'ini Novel'e devretmek durumunda.

Endersys LPI'nin Türkiye temsilciliğini aldı

anonim

Endersys Danısmanlık ve Yazılım Ltd. Şti., Linux sertifikasyonu konusunda dünyaca ünlü LPI (Linux Professional Institute) ile yaptığı görüşmeler neticesinde LPI Türkiye temsilciğini almıştır.

Linux 2.6 çıktı

tongucyumruk

Linus Torvalds 3 yılda bir verdiği yılbaşı hediyemizi yine yılbaşına yetiştirdi. Linux 2.6 indirilmeye hazır. Sanıyorum içerdiği yeniliklerin hepsini buraya tekrar yazmaya gerek yok. Alsa, xfs gibi şeyler artık kernel'e entegre, masaüstü kullanıcılarını fazlasıyla memnun edecek daha responsive bir scheduler vs...