Gömülü Sistemlerde Linux Kullanımı

0
anonim
Gömülü sistemlerde Linux kullanımı ve bu amaçla bir Linux dağıtımı oluşturma konulu hazırladığım belgeyi, henüz tamamlanmamış olsa da, birilerine faydalı olabilir düşüncesiyle http://murat.debian-tr.org/doc/embed adresine koydum. Umarım gerçekten birilerinin işine yarar.

Editörün Notu: Keşke herkes böyle belge hazırlasa ;-)

Görüşler

0
roktas
Süper bir inceleme Murat, ellerine sağlık... Belgenin lisansı konusunda off-topic bir not geçeyim, bu GFDL 1.2 konusunda RMS ile debian-legal birbirine girmiş durumda... Henüz konsensus oluşmamakla beraber GFDL 1.2 belgeleri `main'den çıkaracaklar gibi, aman bu belge de gümbürtüye gitmesin :-)
0
demirten
Ben de yol yakınken dönmeye karar verdim :) Aslında GFDL'yi ve bu tartışmada RMS'i daha haklı buluyorum ama işin lisans kısmıyla uğraşmamak için değiştirdim.
0
yalcink01
gittik gördük. baba büyüksün!
0
demirten
Belgenin lisansı GPL oldu, eski halini unutun :)
Gözüme çarpan yazım hatalarını düzelttim ama daha epey var gibi. Resimleri optimize etmek gerektiğini düşündüm, kendi bilgisayarımdan bakınca sorun yok ama gerçekte öyle olmuyor, bu yüzden kaliteden bir parça ödün verdik ancak yerden oldukça kazandık. Fırsat buldukça bir şeyler eklemeye devam edeceğim.
0
FZ
Karim Yaghmour´un iki ay önce çıkan kitabı Building Embedded Linux Systems bu bağlamda ilgi çekebilir: http://www.oreilly.com/catalog/belinuxsys/index.html?CMP=IL7015

Aynı yazarın son makalelerinden biri de gömülü sistem geliştirme dünyası ve Linux arakesitine dair bir perspektif sunuyor: http://linux.oreillynet.com/pub/a/linux/2003/06/09/embedlinux.html
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Eğitimleri ve Sertifikasyon Sınavı, Aralık Dönemi

OSEC

İstanbul Bilgi Üniversitesi - Open Source Enterprise Centre tarafından düzenlenen Linux eğitimleri Aralık Dönemi, 6 Aralık Cumartesi günü başlayacak. Kayıtlar devam ediyor. Program hakkında detaylı bilgi almak için open.bilgi.edu.tr adresini ziyaret edebilir, kayıt için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Eğitime ihtiyacım yok ama bilgimi belgelemek iyi olur diyorsanız 20 Aralık Cumartesi günü yapılacak Linux Sertifikasyon sınavına katılabilirsiniz.

GNU/Linux Profesyonel Müzik Kayıt Stüdyolarına da Girdi

FZ

Steve Cook müzik ve teknolojiyi birleştirdiği bu makalesinde profesyonel bir kayıt stüdyosunda GNU/Linux (Mandrake) işletim sistemine geçiş hikayesini anlatıyor: MP3´ten Ogg Vorbis formatına geçiş, artan verimlilik, daha güvenilir bir çalışma ortamı, düşen maliyetler ve ortaya çıkan daha yüksek kalitede ürünler. Söz konusu yazıda benzer bir işin diğer işletim sistemleri ile ilgili fiyat/performans kıyaslamaları da mevcut. Müzik ve bilgisayarla ilgilenen herkese tavsiye ediyoruz bu makaleyi.

Linux´ta aygıt sürücüsü yazma üzerine

urxalit

Başlığa bakıp acele etmeyin. Driver yazmayacak olsanız bile Serdar Köylü'nün yazdığı bu yazıyı mutlaka okuyun. Windows-Unix farklarına, mimarilerine, OLE ve Pipe'lara, Linux'un donanımları kullanışına vs değinen güzel bir makale. Biraz da M$'a taş var... ;)

http://www.acikkod.org/savunma/linuxenv.html

Mandrake´den Gizemli açıklama!

ghanthar

Mandrake Linux un yaratıcısı Gael Duval tarafından Mdk Kulüpe bir mesaj atıldı.
"Mandrake Linux seçim özgürlüğü olduğu için
Mandrake Linux insanları güçlendirmek olduğu için
İnsanların hareket etme kapasitesi olduğu için
İnsanların yeni ürünlerle neler yaptığını izlemeyi sevdiğimiz için
Onu yıl sonuna doğru bir tatil hediyesi olarak yayımlayacağız"
Mdk Club'ta herkes bu aralar bunun ne olabileceğini konuşuyor. Hareketten bahsedildiği için herkesin ilk aklına gelen laptop veya cep bilgisayarı için özel bir sürüm. Bir ay daha beklememiz gerekecek sanırım ne olduğunu anlamak için.
Kaynak:LinuxMerkezi

14,000 PC Windows'dan LİNUX'a Geçiyor

malkocoglu

Münih belediyesi, Windows'dan vazgeçip, 14,000 makinasına Linux yükleyecek. Bu olay, masaüstü ortamda Linux'un yerini ispatlayan önemli bir gelişme.

http://www.desktoplinux.com/news/NS3199247984.html