Gömülü Sistemlerde Linux Kullanımı

0
anonim
Gömülü sistemlerde Linux kullanımı ve bu amaçla bir Linux dağıtımı oluşturma konulu hazırladığım belgeyi, henüz tamamlanmamış olsa da, birilerine faydalı olabilir düşüncesiyle http://murat.debian-tr.org/doc/embed adresine koydum. Umarım gerçekten birilerinin işine yarar.

Editörün Notu: Keşke herkes böyle belge hazırlasa ;-)

Görüşler

0
roktas
Süper bir inceleme Murat, ellerine sağlık... Belgenin lisansı konusunda off-topic bir not geçeyim, bu GFDL 1.2 konusunda RMS ile debian-legal birbirine girmiş durumda... Henüz konsensus oluşmamakla beraber GFDL 1.2 belgeleri `main'den çıkaracaklar gibi, aman bu belge de gümbürtüye gitmesin :-)
0
demirten
Ben de yol yakınken dönmeye karar verdim :) Aslında GFDL'yi ve bu tartışmada RMS'i daha haklı buluyorum ama işin lisans kısmıyla uğraşmamak için değiştirdim.
0
yalcink01
gittik gördük. baba büyüksün!
0
demirten
Belgenin lisansı GPL oldu, eski halini unutun :)
Gözüme çarpan yazım hatalarını düzelttim ama daha epey var gibi. Resimleri optimize etmek gerektiğini düşündüm, kendi bilgisayarımdan bakınca sorun yok ama gerçekte öyle olmuyor, bu yüzden kaliteden bir parça ödün verdik ancak yerden oldukça kazandık. Fırsat buldukça bir şeyler eklemeye devam edeceğim.
0
FZ
Karim Yaghmour´un iki ay önce çıkan kitabı Building Embedded Linux Systems bu bağlamda ilgi çekebilir: http://www.oreilly.com/catalog/belinuxsys/index.html?CMP=IL7015

Aynı yazarın son makalelerinden biri de gömülü sistem geliştirme dünyası ve Linux arakesitine dair bir perspektif sunuyor: http://linux.oreillynet.com/pub/a/linux/2003/06/09/embedlinux.html
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gebze Belediyesi GNU/Linux'u Tercih Etti

talat

Gebze de belediye kendi kullandığı masaüstü ve sunucu bilgisayar sistemlerinde Windows'tan Linux'a geçme kararı aldı. Sistem Debian kullanılacak.Linux dağıtımı web için Firefox, ofis uygulamaları için Open Office, masaüstü içinse GNOME arabirimini kullanıyor. Hayırlısı diğer belediyelere

Kernel geliştirici topluluğu büyüyor

coskung

Haber, itworld.com'dan; Linux Foundation yöneticisi Jim Zemlin, 2005'ten bu yana yaklaşık 3700 kişinin kernel koduna katkı yaptığını, en çok katkı yapan 10 geliştiricinin tüm katkının %15'lik kısmını sağladığını söylemiş. Öne çıkan isim 1571 katkı ile Al Viro.

Mandrake 9.2 Beta 1 Çıktı

Teorisyen

Mandrakenin resmi linux sitesinde yayınlanan bu habere göre Mandrake Linux 9.2 Beta 1 yayınlanmış...

Uzay Yolu Nemesis Filmi, Linux ile Yapıldı

malkocoglu

Uzay Yolu Nemesis filminin sayısal üretimi Linux ile yapıldı. İlk kez Titanik filmi ile Holywood gözdesi olan Linux, fiyat/performans üstünlüğü ile SGI ile başabaş yarışabilecegini kanıtladı.

Linux Journal

Yukarıdaki bağlantıda, komut satırınden filmin nasıl işlendiğini görebilirsiniz.

GNU/Linux: Büyük ağların yönetimi için yeterli mi?

FZ

Debian GNU/Linux Türkçe kullanıcılar tartışma listesinde ilginç bir e-postaya denk geldim ve paylaşmak istedim. Uzun yıllardır hem GNU/Linux hem de MS Windows sistemlerle ugraştığını, halihazırda 60 sunucu ve 2000'e yakın istemcisi bulunan, 4 ülkeye ve Türkiye'de de 6 farklı yere dağılmış bir bilgisayar ağının danışmanı olduğunu belirten Muhlis Öztürk, GNU/Linux sistemlerle MS Windows sistemleri yönetilebilirlik açısından kıyaslarken bakın neler diyor (vurgular bana ait):