Gömülü Sistemlerde Linux Kullanımı

0
anonim
Gömülü sistemlerde Linux kullanımı ve bu amaçla bir Linux dağıtımı oluşturma konulu hazırladığım belgeyi, henüz tamamlanmamış olsa da, birilerine faydalı olabilir düşüncesiyle http://murat.debian-tr.org/doc/embed adresine koydum. Umarım gerçekten birilerinin işine yarar.

Editörün Notu: Keşke herkes böyle belge hazırlasa ;-)

Görüşler

0
roktas
Süper bir inceleme Murat, ellerine sağlık... Belgenin lisansı konusunda off-topic bir not geçeyim, bu GFDL 1.2 konusunda RMS ile debian-legal birbirine girmiş durumda... Henüz konsensus oluşmamakla beraber GFDL 1.2 belgeleri `main'den çıkaracaklar gibi, aman bu belge de gümbürtüye gitmesin :-)
0
demirten
Ben de yol yakınken dönmeye karar verdim :) Aslında GFDL'yi ve bu tartışmada RMS'i daha haklı buluyorum ama işin lisans kısmıyla uğraşmamak için değiştirdim.
0
yalcink01
gittik gördük. baba büyüksün!
0
demirten
Belgenin lisansı GPL oldu, eski halini unutun :)
Gözüme çarpan yazım hatalarını düzelttim ama daha epey var gibi. Resimleri optimize etmek gerektiğini düşündüm, kendi bilgisayarımdan bakınca sorun yok ama gerçekte öyle olmuyor, bu yüzden kaliteden bir parça ödün verdik ancak yerden oldukça kazandık. Fırsat buldukça bir şeyler eklemeye devam edeceğim.
0
FZ
Karim Yaghmour´un iki ay önce çıkan kitabı Building Embedded Linux Systems bu bağlamda ilgi çekebilir: http://www.oreilly.com/catalog/belinuxsys/index.html?CMP=IL7015

Aynı yazarın son makalelerinden biri de gömülü sistem geliştirme dünyası ve Linux arakesitine dair bir perspektif sunuyor: http://linux.oreillynet.com/pub/a/linux/2003/06/09/embedlinux.html
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Duyuru: Linux Kernel 2.6.12

Soulblighter

Linux çekirdeğinin 2.6.12 sürümü yaklaşık 3 ay aradan sonra çıktı. kernel.org adresinden indirilebilir... Bilginize :)

Reiser4 Gümbür Gümbür Geliyor

Soulblighter

Slackware kullananlar bilir ReiserFS dosya sistemini. (Gentoo, Lindows ve SuSE de kullanılıyor sanırım) ReiserFS, sağladığı performans ile kendini kanıtlamış bir dosya sistemi. Hans Reiser tarafından yazılan ReiserFS dosya sisteminin yeni sürümü olan Reiser4, yakında çıkıyor.

Linux çekirdeğinin 2.6 sürümü ile birlikte gündeme gelen Reiser4, ReiserFS'in bir üst sürümü veya güncellenmiş hali değil. Tamamen yeni bir dosya sistemi. Sağladığı özellikler gerçekten heyecan verici...

Postfix var ya daha ne istiyosunuz ?

sundance

İşyerinde bir makinaya mail kurmanız gerekiyor. Buldunuz bir Pentium 100 makina, RedHat 6.2'i dayayacaksınız, Sendmail`ı da konfigüre edip çalıştıracaksınız.

Ama, birileri kulağınıza kar suyu kaçırmış bir kere `Abi napıyorsun, Sendmail güvenli değil, Qmail kur`. Öncelikle bunu söyleyen hıyara sıkı bir tekme atıp ardından, Qmail`ı kurup kurmadığını öğrenin, eğer kurmadıysa bir tekme daha atıp, bir yerlerden Postfix indirin.

Lockheed Martin´den Linux projesi

urxalit

Newsalert´teki habere göre Lockheed Martin tasarım projelerinde Linux kullanmaya başlıyor. Haberin devamı için buraya tıklayabilirsiniz.

Kernel Mode Linux

anonim

User Mode Linux projesini pek çok kişi duymuştur. Özellikle sanal-sunucu hizmeti verme konusunda büyük kolaylıklar sağlayan bu uygulamanın bir de tam aksi olan Kernel Mode Linux var. Uygulamalarının hepsinin kernel mode da çalıştığı bu proje için, proje sahibi Toshiyuki Maeda nın iddası projenin sistemde gözle görülür seviyede performans artışı sağladığı; buna karşın güvenlik açısından bir dezavantajının bulunmadığı. Şimdilik yalnızca IA-32 desteğine sahip proje için gerekli çekirdek yamaları ve dokümantasyonu bu adresten edinebilirsiniz.