Gömülü Sistemlerde Linux Kullanımı

0
anonim
Gömülü sistemlerde Linux kullanımı ve bu amaçla bir Linux dağıtımı oluşturma konulu hazırladığım belgeyi, henüz tamamlanmamış olsa da, birilerine faydalı olabilir düşüncesiyle http://murat.debian-tr.org/doc/embed adresine koydum. Umarım gerçekten birilerinin işine yarar.

Editörün Notu: Keşke herkes böyle belge hazırlasa ;-)

Görüşler

0
roktas
Süper bir inceleme Murat, ellerine sağlık... Belgenin lisansı konusunda off-topic bir not geçeyim, bu GFDL 1.2 konusunda RMS ile debian-legal birbirine girmiş durumda... Henüz konsensus oluşmamakla beraber GFDL 1.2 belgeleri `main'den çıkaracaklar gibi, aman bu belge de gümbürtüye gitmesin :-)
0
demirten
Ben de yol yakınken dönmeye karar verdim :) Aslında GFDL'yi ve bu tartışmada RMS'i daha haklı buluyorum ama işin lisans kısmıyla uğraşmamak için değiştirdim.
0
yalcink01
gittik gördük. baba büyüksün!
0
demirten
Belgenin lisansı GPL oldu, eski halini unutun :)
Gözüme çarpan yazım hatalarını düzelttim ama daha epey var gibi. Resimleri optimize etmek gerektiğini düşündüm, kendi bilgisayarımdan bakınca sorun yok ama gerçekte öyle olmuyor, bu yüzden kaliteden bir parça ödün verdik ancak yerden oldukça kazandık. Fırsat buldukça bir şeyler eklemeye devam edeceğim.
0
FZ
Karim Yaghmour´un iki ay önce çıkan kitabı Building Embedded Linux Systems bu bağlamda ilgi çekebilir: http://www.oreilly.com/catalog/belinuxsys/index.html?CMP=IL7015

Aynı yazarın son makalelerinden biri de gömülü sistem geliştirme dünyası ve Linux arakesitine dair bir perspektif sunuyor: http://linux.oreillynet.com/pub/a/linux/2003/06/09/embedlinux.html
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Cisco Emulatörü

sundance

Network ile ilgili birsürü şey öğrendim, fakat eski meski elimin altında bir Cisco router olsaydı da şu BGP filan mevzularına dalsaydım diyenlerden misiniz ?

Daha fazla beklemenize gerek yok. Gelmiş geçmiş bütün işletim sistemlerinin emülatörlerine sahip Linux bir süreden beri bir Cisco Emulatörüne'de sahip: Zebra.

RIP, OSBF, BGP gibi protokolleri destekleyen IOS benzeri bu işletim sistemi, bunun küçük bir ağda kurulumu, yük dengeleme vs. gibi amaçlarla kullanımı hakkında IBM DeveloperWorks de çok güzel bir makale bile hazırlamış

Amavis

tunc

Amavis uzun zamandır piyasada olan SuSe'ci ler tarafından geliştirilen bir open source mail scanner. Her ne kadar SuSe tarafından fazla support desteği verilmese de yararlı bir program. Amavis qmail, sendmail, postfix gibi MTA destekleri verebiliyor. Ayrıca hem gelen hemde giden mailleri scan edebiliyor.
http://www.amavis.org

Kolları sıvadık - 2: VectorLinux Kuralım

butch

Eveet, Vector Linux kuruyoruz`un yeni bölümüne hoş geldiniz.

Sizlerden aldığımız tepkiler bizleri oldukça sevindirdi. Ne yönde nasıl bir çalışma yapmamız gerektiği, bunun nasıl bir ilgi ve destek göreceği konusunda küçük de olsa kararsızlıklarımız vardı, verdiğiniz tepkilerle bunu çözmemiz konusunda oldukça yardımcı oldunuz.

Gelelim yaklaşık iki haftadır beklediğiniz kuruluma.

Yet Another Open Source

yuxel

News.com'un haberine göre, Novell, SuSe'nin sistem ve servislerini ayarlama uygulması olan YAST(Yet Another Setup Tool)'ın lisansını GPL olarak değiştirmeyi planlıyor. Değişimin yaza doğru çıkması planlanan SuSE Linux Enterprise Server 9 ile birlikte gerçekleşeceği bildiriliyor.

Suse 7.3 huzurlarınızda

anonim

Linux çekirdeği kullanan, kendine has özellikleri olan Suse yeni versiyonunu çıkardı. Linux 2.4.10 cekirdegi, glibc2.2.4, KDE 2.2 ,Gnome 1.4.1 beta2 ve Xfree86 4.1.0 ile gelen Suse 7.3 un kendine has yast isimli programına ise yeni bazi moduller eklenmis (scanner konfügirasyonu, TV kartı ayarları,Suse Firewall konfigurasyon aracı, Xwindow çalışırken Yast2 yi kullanarak basit X window ayarları (ISAX ile)ve daha bir cok yenilikle huzurlarımızda.