Mandrake ve HP elele

0
sundance
Dün yapılan bir basın açıklamasına göre bundan böyle -dünya çapında- HP Desktop bilgisayarlarıyla birlikte Mandrake 9.1 dağıtımı seçenekli olarak gelebilecek.

Dünyada 'Linuxu sonuna kadar destekliyoruz, pazara kadar değil mezara kadar Linux' diyen HP ve IBM'in Türkiye'deki desteği malum, bakalım ne zaman HP Türkiye'den gidip Mandrake install edilmiş PC'ler alabileceğiz ? Bakalım bu dünya çapı bizi de alabilecek kadar büyük mü ?

Görüşler

0
gicik
Merhaba,

Belirttiğiniz dünya çapı bizi de içine alacak kadar büyük... Çok uzun zamandır HP TÜRKİYE'den üzerinde Mandrake yüklü PC'ler satın alınabiliyor zaten..

0
mysterious
Birde pclere m$ stickerleri yapıştırırlarya gıcık oluyom walla. Şimdi sevimli penguen zamanı o zaman... :)
Saygılarımla..
0
sundance
Çok sevindirici (eğer gerçekse) Zira bildiğim kadarıyla;
1) HP International'in haberi olmadan böyle bir iş yapamazlar
2) Çok uzun zamandır dağıtıyorlarsa, dağıtım olarak ne kullanıyorlar ? Zira benim gördüğüm kadarıyla Mandrake 9.1 dışında hiçbiri (Mandrake 9 dahil) Windows kullanmaya alışmış son kullanıcıya hitap edecek yeterlilikte değildi.
3) Böyle bir şey olsaydı Mandrake de bunu daha önce haber yapmaz mıydı ? Ben hiç böyle bir şeye rastlamadım.


Bu söylediğin HP-Turkiye Mandrake kampanyası hakkında bilgi alabileceğimiz bir şey var mı ?
0
rootshell
http://www.ntvmsnbc.com/news/223002.asp
haberde gecen "HP diğer ürünlerinde de opsiyonlu olarak Linux kullanıyordu.
"cumlesi sanirim durumu acikliyor.
0
gicik
Merhaba,

Belirttiğim PC'ler Mandrake yüklü olarak geliyor. Bazı devlet kurumları bu PC'leri almayı tercih ediyorlar ama sebebi sandığınız gibi Linux kullanmak değil....

Bu kurumların M$ ile enterprise anlaşmaları var. Yani istedikleri ürünlerin istedikleri versiyonlarını istedikleri adette kullanabiliyorlar ve M$'a yıllık olarak çok iyi paralar ödüyorlar..

Linux makine alma sebebi ise.. Ürünler linux yüklü olarak geldiği takdirde 70-100 $ daha ucuz oluyor. Kurumlar Linux'u silip istedikleri M$ ürününü kuruyorlar... Bazı askeri kurumlar dışında olay böyle....

Linux yüklü PC'leri Arena'dan alabilirsiniz. Web sitelerinde bile var.. Kişisel bilgisayarlar kısmına bakın görürsünüz..
0
o_ozardic
o zaman sevgili bsa'yi devreye almak gerekmez mi ? Ne dersiniz hos olmaz mi ;)
0
gicik
BAS'lık bişey yok ki.. Adamların Enterprise anlaşmaları var.. İstedikleri ürünü kurabilirler.. BSA'ya sorsan keşke herkesin Enterprise Anlaşması olsa der...
0
FZ
Valla 2003´ün ilk yarısında gördüğüm manzara şu idi: HP, IBM gibi firmalar dünyanın en prestijli bilgisayar dergilerine sayfalar dolusu ilan veriyor ve `en süper Linux desteğini biz veriyoruz, bizi tercih edin´ diyorlardı. 2003´ün 2. yarısına girdik , ortalık iyice kızıştı. Türkiye´nin bundan etkilenmemesi mümkün değil. GNU/Linux artık bir `hacker´ aracı, hobi mevzusu, `geek´ oyuncağı olmanın çok çok ötesinde. Artık `business´ söz konusu ve önümüzdeki 6 aydan başlayarak bunu çok daha iyi göreceğiz.
0
ACetin
Çok sevindirici bir haber :)
Ancak bu ilk değil zaten...Çeşitli Türk bilgisayar firması da -özellikle dizüstü PC'lerde- "Linux İşletim Sistemi"ni paketin içinde veriyorlar...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bir Mandrake Linux 9.2 incelemesi

ckaptan

Mandrake Linux 9.2 LG skandalı yaşasa da oldukça başarılı bir dağıtım... 1 aydır rc2 kullandıktan sonra bugün PowerPack 9.2 kullanmaya başladım nihayet ve aralarındaki en önemli farklardan birinin de hız olduğunu farkettim...
Masaüstü için ideal bir dağıtım olan Mandrake son kullanıcı ile temel sunucu hizmetleri sunacak olan bir profile hitap edebiliyor, web server olarak ADVX -apache'nin hızlandırılmış ve geliştirilmiş bir sürümü- kullanılmış; bir kaç küçük çaplı php ve mysql'de 50-100 kayıtlı bir veritabanı çalıştıran php sayfası çekildiğinde aradaki fark görülebilir sanırım.

Nedir İnsanoğlunun Çekirdekle Problemi?

GaripFakir

Herşey atom çekirdeğinin parçalanmasıyla başladı. Böylece daha YÜKSEK enerji üretmenin kapıları açıldı.

Sonra aynı durum Linux, UNIX dağıtımlarının çekirdeklerinde karşımıza çıktı. Çekirdeği derleyip (parçalayıp) daha YÜKSEK performans elde etmek. Bazı sürümler Mandrake gibi 586 mimarisine göre derlenmiş yapılarıyla bu işe adım attı. Debian, FreeBSD gibi "çevreci"ler ise sistem kararlılığı önemli deyip bu varsayılan sürüm olarak çekirdek derlenmesine henüz uzak bakıyorlar. Bu iki düşünce arasında ulusal bir tercih yapıp sonradan çekirdek derlemek isteyenler için güzel bir makale.

Ext4 Dosya Sistemi Geliyor

Guardian

Slahdot'dan gelen rss haberlerinde karşılaştığım linux-watch.com'daki haber göre hard disk'lerinin terabyte sınırlarına ulaşmasıyla ext3 dosya sisteminin 21. yüzyıl hard disklerinin kapasite gereksinimlerini karşılayamayacağına ilişkin açıklamalar çıkmış. Bunun üzerine kernel geliştiricileri ext4 dosya sistemi yapısının deneme sürümünü çıkarmışlar.

İyi bir kernel programcısı olarak bilinen Andrew Morton, 10 Ekim'de Linux kernelleri arasına ext4 dosya sistemini eklemiş.

Slackware Linux Türkiye Açıldı!

anonim

Resmi Slackware Linux Türkiye temsilciliği www.slackware.org.tr adresinde açılmıştır. Tüm slackware fanatiklerine duyurulur.

İTÜ GNU/Linux Akademi Başlıyor

anonim

İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından açılan 101 linux sistem yöneticiliğine giriş kursu  30.03.2009 pazartesi günü başlıyor, eğitim süresi 40 saat (5 hafta) olup, pazartesi ve çarşamba günleri saat 18:30-22:30 arası verilecektir. Buradan ön kayıt yaptırabilirsiniz. Kontenjan 15 kişiyle sınırlıdır. Ayrıntılı bilgi için http://ila.itu.edu.tr