Mandrake ve HP elele

0
sundance
Dün yapılan bir basın açıklamasına göre bundan böyle -dünya çapında- HP Desktop bilgisayarlarıyla birlikte Mandrake 9.1 dağıtımı seçenekli olarak gelebilecek.

Dünyada 'Linuxu sonuna kadar destekliyoruz, pazara kadar değil mezara kadar Linux' diyen HP ve IBM'in Türkiye'deki desteği malum, bakalım ne zaman HP Türkiye'den gidip Mandrake install edilmiş PC'ler alabileceğiz ? Bakalım bu dünya çapı bizi de alabilecek kadar büyük mü ?

Görüşler

0
gicik
Merhaba,

Belirttiğiniz dünya çapı bizi de içine alacak kadar büyük... Çok uzun zamandır HP TÜRKİYE'den üzerinde Mandrake yüklü PC'ler satın alınabiliyor zaten..

0
mysterious
Birde pclere m$ stickerleri yapıştırırlarya gıcık oluyom walla. Şimdi sevimli penguen zamanı o zaman... :)
Saygılarımla..
0
sundance
Çok sevindirici (eğer gerçekse) Zira bildiğim kadarıyla;
1) HP International'in haberi olmadan böyle bir iş yapamazlar
2) Çok uzun zamandır dağıtıyorlarsa, dağıtım olarak ne kullanıyorlar ? Zira benim gördüğüm kadarıyla Mandrake 9.1 dışında hiçbiri (Mandrake 9 dahil) Windows kullanmaya alışmış son kullanıcıya hitap edecek yeterlilikte değildi.
3) Böyle bir şey olsaydı Mandrake de bunu daha önce haber yapmaz mıydı ? Ben hiç böyle bir şeye rastlamadım.


Bu söylediğin HP-Turkiye Mandrake kampanyası hakkında bilgi alabileceğimiz bir şey var mı ?
0
rootshell
http://www.ntvmsnbc.com/news/223002.asp
haberde gecen "HP diğer ürünlerinde de opsiyonlu olarak Linux kullanıyordu.
"cumlesi sanirim durumu acikliyor.
0
gicik
Merhaba,

Belirttiğim PC'ler Mandrake yüklü olarak geliyor. Bazı devlet kurumları bu PC'leri almayı tercih ediyorlar ama sebebi sandığınız gibi Linux kullanmak değil....

Bu kurumların M$ ile enterprise anlaşmaları var. Yani istedikleri ürünlerin istedikleri versiyonlarını istedikleri adette kullanabiliyorlar ve M$'a yıllık olarak çok iyi paralar ödüyorlar..

Linux makine alma sebebi ise.. Ürünler linux yüklü olarak geldiği takdirde 70-100 $ daha ucuz oluyor. Kurumlar Linux'u silip istedikleri M$ ürününü kuruyorlar... Bazı askeri kurumlar dışında olay böyle....

Linux yüklü PC'leri Arena'dan alabilirsiniz. Web sitelerinde bile var.. Kişisel bilgisayarlar kısmına bakın görürsünüz..
0
o_ozardic
o zaman sevgili bsa'yi devreye almak gerekmez mi ? Ne dersiniz hos olmaz mi ;)
0
gicik
BAS'lık bişey yok ki.. Adamların Enterprise anlaşmaları var.. İstedikleri ürünü kurabilirler.. BSA'ya sorsan keşke herkesin Enterprise Anlaşması olsa der...
0
FZ
Valla 2003´ün ilk yarısında gördüğüm manzara şu idi: HP, IBM gibi firmalar dünyanın en prestijli bilgisayar dergilerine sayfalar dolusu ilan veriyor ve `en süper Linux desteğini biz veriyoruz, bizi tercih edin´ diyorlardı. 2003´ün 2. yarısına girdik , ortalık iyice kızıştı. Türkiye´nin bundan etkilenmemesi mümkün değil. GNU/Linux artık bir `hacker´ aracı, hobi mevzusu, `geek´ oyuncağı olmanın çok çok ötesinde. Artık `business´ söz konusu ve önümüzdeki 6 aydan başlayarak bunu çok daha iyi göreceğiz.
0
ACetin
Çok sevindirici bir haber :)
Ancak bu ilk değil zaten...Çeşitli Türk bilgisayar firması da -özellikle dizüstü PC'lerde- "Linux İşletim Sistemi"ni paketin içinde veriyorlar...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux`un önündeki en büyük engel kalkıyor!

sundance

Linux`un önündeki en büyük engel sizce ne ? Hayır, Microsoft veya IBM değil, MacOs X ya da BSD`de değil.

Bence Linux`un önündeki en büyük engel kendisi. Genel olarak POSIX standardı dışında bir standarda sahip olmayan, onlarda dağıtımın herbirinde farklı dosya yerleri, farklı isimler, farklı install prosedürleri ile önde gelen yazılımcıları kortutan bir sistem Linux.
Fakat bu artık değişiyor Linux International üç yıldır sürdürdüğü Linux Standartları çalışmasının sonuna geldi. Umarız bu sayede Linux CBM makinalarının akibetinden kurtulur.

SCO hikayesinin sonu

sundance

Federal mahkeme, uzun bir süredir devam eden "SCO'nun Unix haklarına sahip olması ve Linux kodunda bu hakların bir kısmının izinsiz olmasına dair (aslına bakarsanız olabileceğine dair, çünkü SCO davanın başından beri bir kanıt sunamamıştı) davada önemli bir karar verdi.

Unix'in hakları hiçbir zaman Novel tarafından SCO'ya devredilmemiş! Dahası SCO bu konuda bugüne kadar yasadışı olarak elde ettiği gelirlerin %95'ini Novel'e devretmek durumunda.

Linux`a IDE-CDWriter Kuruyoruz!!!

sundance

Eğer Kablonet veya DSL`iniz varsa, hiçbir zaman yeteri kadar harddiskiniz olamaz :) Bu düşünceden yola çıkarak bugün gidip kendime bir CD-Writer aldım. Yaklaşık birbuçuk yıldır gururla kullandığım Linux sistemime bu CD-Writerı tanıtabilmek için sekiz saat kadar uğraştıktan sonra başarılı oldum.

\r\r \r\r Sizlerin en azından uğraşmamanız için, Fazlamesai ürünlerine bir yenisini daha ekleyelim dedim ve bu sancılı süreci mümkün olduğu kadar pratikleştirdim. İyi cd basmalar (en iyi p2p MLDonkey, işte o kadar ;)

Linux için Web Browser Karşılaştırması

conan

Şurada Linux altında çalışan browserların bir karşılaştırmasını okuyabilirsiniz. Render zamanlarından kolay kullanılırlığa kadar bir çok yönden karşılaştırma yapılmış. Burada da bu konu hakkında okuyucuların yorumlarını ve de karşılaştırmayı yapanın bu yorumlara cevaplarını görebilirsiniz.

Yet Another Open Source

yuxel

News.com'un haberine göre, Novell, SuSe'nin sistem ve servislerini ayarlama uygulması olan YAST(Yet Another Setup Tool)'ın lisansını GPL olarak değiştirmeyi planlıyor. Değişimin yaza doğru çıkması planlanan SuSE Linux Enterprise Server 9 ile birlikte gerçekleşeceği bildiriliyor.