Mandrake ve HP elele

0
sundance
Dün yapılan bir basın açıklamasına göre bundan böyle -dünya çapında- HP Desktop bilgisayarlarıyla birlikte Mandrake 9.1 dağıtımı seçenekli olarak gelebilecek.

Dünyada 'Linuxu sonuna kadar destekliyoruz, pazara kadar değil mezara kadar Linux' diyen HP ve IBM'in Türkiye'deki desteği malum, bakalım ne zaman HP Türkiye'den gidip Mandrake install edilmiş PC'ler alabileceğiz ? Bakalım bu dünya çapı bizi de alabilecek kadar büyük mü ?

Görüşler

0
gicik
Merhaba,

Belirttiğiniz dünya çapı bizi de içine alacak kadar büyük... Çok uzun zamandır HP TÜRKİYE'den üzerinde Mandrake yüklü PC'ler satın alınabiliyor zaten..

0
mysterious
Birde pclere m$ stickerleri yapıştırırlarya gıcık oluyom walla. Şimdi sevimli penguen zamanı o zaman... :)
Saygılarımla..
0
sundance
Çok sevindirici (eğer gerçekse) Zira bildiğim kadarıyla;
1) HP International'in haberi olmadan böyle bir iş yapamazlar
2) Çok uzun zamandır dağıtıyorlarsa, dağıtım olarak ne kullanıyorlar ? Zira benim gördüğüm kadarıyla Mandrake 9.1 dışında hiçbiri (Mandrake 9 dahil) Windows kullanmaya alışmış son kullanıcıya hitap edecek yeterlilikte değildi.
3) Böyle bir şey olsaydı Mandrake de bunu daha önce haber yapmaz mıydı ? Ben hiç böyle bir şeye rastlamadım.


Bu söylediğin HP-Turkiye Mandrake kampanyası hakkında bilgi alabileceğimiz bir şey var mı ?
0
rootshell
http://www.ntvmsnbc.com/news/223002.asp
haberde gecen "HP diğer ürünlerinde de opsiyonlu olarak Linux kullanıyordu.
"cumlesi sanirim durumu acikliyor.
0
gicik
Merhaba,

Belirttiğim PC'ler Mandrake yüklü olarak geliyor. Bazı devlet kurumları bu PC'leri almayı tercih ediyorlar ama sebebi sandığınız gibi Linux kullanmak değil....

Bu kurumların M$ ile enterprise anlaşmaları var. Yani istedikleri ürünlerin istedikleri versiyonlarını istedikleri adette kullanabiliyorlar ve M$'a yıllık olarak çok iyi paralar ödüyorlar..

Linux makine alma sebebi ise.. Ürünler linux yüklü olarak geldiği takdirde 70-100 $ daha ucuz oluyor. Kurumlar Linux'u silip istedikleri M$ ürününü kuruyorlar... Bazı askeri kurumlar dışında olay böyle....

Linux yüklü PC'leri Arena'dan alabilirsiniz. Web sitelerinde bile var.. Kişisel bilgisayarlar kısmına bakın görürsünüz..
0
o_ozardic
o zaman sevgili bsa'yi devreye almak gerekmez mi ? Ne dersiniz hos olmaz mi ;)
0
gicik
BAS'lık bişey yok ki.. Adamların Enterprise anlaşmaları var.. İstedikleri ürünü kurabilirler.. BSA'ya sorsan keşke herkesin Enterprise Anlaşması olsa der...
0
FZ
Valla 2003´ün ilk yarısında gördüğüm manzara şu idi: HP, IBM gibi firmalar dünyanın en prestijli bilgisayar dergilerine sayfalar dolusu ilan veriyor ve `en süper Linux desteğini biz veriyoruz, bizi tercih edin´ diyorlardı. 2003´ün 2. yarısına girdik , ortalık iyice kızıştı. Türkiye´nin bundan etkilenmemesi mümkün değil. GNU/Linux artık bir `hacker´ aracı, hobi mevzusu, `geek´ oyuncağı olmanın çok çok ötesinde. Artık `business´ söz konusu ve önümüzdeki 6 aydan başlayarak bunu çok daha iyi göreceğiz.
0
ACetin
Çok sevindirici bir haber :)
Ancak bu ilk değil zaten...Çeşitli Türk bilgisayar firması da -özellikle dizüstü PC'lerde- "Linux İşletim Sistemi"ni paketin içinde veriyorlar...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

HP `Halk Tipi´ Notebook Bilgisayarlarında Linux Kullanıyor

FZ

Hewlett-Packard düşük maliyetli, `halk tipi´ notebook PC modellerini Linux yüklü olarak satmaya başladı.

Thai hükümetinin bilgisayarlaşmayı yaygınlaştırmak için verdiği desteğin de etkisi ile HP´nin böyle bir harekete giriştiği düşünülüyor.

Devlet, bu portatif ve Linux yüklü ürünün yanı sıra bir Thai firması tarafından geliştirilen düşük maliyetli masaüstü PC´yi de finansman olarak destekliyor. Her iki bilgisayar da Linux TLE işletim sistemi yüklü olarak geliyor. Linux TLE, Linux´un Thai dili destekli bir dağıtımı.

Kısaca: Linux bir İşletim Sistemi midir ?

anonim

Evimdeki Windows`a Linux kurabilir miyim ? diye soran cok insan var ve hatta windows da linux un çalışıp çalışmadığını soranlar da.

Bu karışıklığın çözümü aslında basit. Linux ne bir programdır ne de bir isletim sistemidir. Linux bir kernelden ibarettir. Yani işletim sisteminin özünü oluşturan, bütün işlemlerin kaynağı olan çekirdek. RedHat, SuSe, Slackware, Debian, ve diğerleri ise işletim sistemidir.

Chris Stephenson röportajı

anonim

İstanbul Bilgi Üniversitesi - Open Source Enterprise Centre Danışmanı Chris Stephenson'la NTV Radyo'daki "Linux Magazine" programında bir röportaj yayınlanacak. 25 Mart'ta saat 12:30'da dinlenecebilecek. Programda Chris Stephenson'la özgür yazılım ve üniversiteler üzerine konuşulduğu bilgisi alındı. Röportajın dökümünün NTVMSNBC portalında yayınlanacağı da söylendi.
http://www.ntvmsnbc.com/ntv/ntvradyo adresinden canlı dinlenebilir.

Yeni bir Linux Projesi için Yardım Çağrısı

anonim

Yeni başlayan (henüz hiçbir sürümü yok) bir Linux dağıtımı na teknik olmayan bazı konularda yardım ediyorum.

Proje henüz çok yeni olduğu için ve teknik olarak çok yoğun ziyaretleri web sitenin (şimdilik) kaldırması zor olduğu için proje başkanı benden şimdilik sadece gerçekten yardım edeceğine inandığım kişileri siteye yönlendirmemi rica etti. Bu yüzden projenin ismini malesef şimdilik veremiyorum. Ancak kısaca anlatmam gerekirse bu proje tamamen açık yazılım temeline oturacak ve herhangi bir ticari amacı olmayacak (Debian modeli). RH tabanlı bir işletim sistemi olacak ve kullanıcılarının projeye katkı sağlaması için tasarlanacak.

Gelecek Linux 2,0 ve Chip Dergisi

anonim

Chip Dergisi Aralık sayısı ile birlikte 2CD`den oluşan Gelecek Linux 2.0 Dağıtımını vermiş bulunmakta.

Türkiye`ye özel bir dağıtım olarak hazırlanan ve desteklenen (irc.openprojects.net`de #geleceklinux) Gelecek Linux`dan yeni güzel haberler bekliyoruz.

Sevgi Saygı Linux
Ed:yazının sahibinden yazıyı düzenlediğim için özür dilerim ;)