Mandrake ve HP elele

0
sundance
Dün yapılan bir basın açıklamasına göre bundan böyle -dünya çapında- HP Desktop bilgisayarlarıyla birlikte Mandrake 9.1 dağıtımı seçenekli olarak gelebilecek.

Dünyada 'Linuxu sonuna kadar destekliyoruz, pazara kadar değil mezara kadar Linux' diyen HP ve IBM'in Türkiye'deki desteği malum, bakalım ne zaman HP Türkiye'den gidip Mandrake install edilmiş PC'ler alabileceğiz ? Bakalım bu dünya çapı bizi de alabilecek kadar büyük mü ?

Görüşler

0
gicik
Merhaba,

Belirttiğiniz dünya çapı bizi de içine alacak kadar büyük... Çok uzun zamandır HP TÜRKİYE'den üzerinde Mandrake yüklü PC'ler satın alınabiliyor zaten..

0
mysterious
Birde pclere m$ stickerleri yapıştırırlarya gıcık oluyom walla. Şimdi sevimli penguen zamanı o zaman... :)
Saygılarımla..
0
sundance
Çok sevindirici (eğer gerçekse) Zira bildiğim kadarıyla;
1) HP International'in haberi olmadan böyle bir iş yapamazlar
2) Çok uzun zamandır dağıtıyorlarsa, dağıtım olarak ne kullanıyorlar ? Zira benim gördüğüm kadarıyla Mandrake 9.1 dışında hiçbiri (Mandrake 9 dahil) Windows kullanmaya alışmış son kullanıcıya hitap edecek yeterlilikte değildi.
3) Böyle bir şey olsaydı Mandrake de bunu daha önce haber yapmaz mıydı ? Ben hiç böyle bir şeye rastlamadım.


Bu söylediğin HP-Turkiye Mandrake kampanyası hakkında bilgi alabileceğimiz bir şey var mı ?
0
rootshell
http://www.ntvmsnbc.com/news/223002.asp
haberde gecen "HP diğer ürünlerinde de opsiyonlu olarak Linux kullanıyordu.
"cumlesi sanirim durumu acikliyor.
0
gicik
Merhaba,

Belirttiğim PC'ler Mandrake yüklü olarak geliyor. Bazı devlet kurumları bu PC'leri almayı tercih ediyorlar ama sebebi sandığınız gibi Linux kullanmak değil....

Bu kurumların M$ ile enterprise anlaşmaları var. Yani istedikleri ürünlerin istedikleri versiyonlarını istedikleri adette kullanabiliyorlar ve M$'a yıllık olarak çok iyi paralar ödüyorlar..

Linux makine alma sebebi ise.. Ürünler linux yüklü olarak geldiği takdirde 70-100 $ daha ucuz oluyor. Kurumlar Linux'u silip istedikleri M$ ürününü kuruyorlar... Bazı askeri kurumlar dışında olay böyle....

Linux yüklü PC'leri Arena'dan alabilirsiniz. Web sitelerinde bile var.. Kişisel bilgisayarlar kısmına bakın görürsünüz..
0
o_ozardic
o zaman sevgili bsa'yi devreye almak gerekmez mi ? Ne dersiniz hos olmaz mi ;)
0
gicik
BAS'lık bişey yok ki.. Adamların Enterprise anlaşmaları var.. İstedikleri ürünü kurabilirler.. BSA'ya sorsan keşke herkesin Enterprise Anlaşması olsa der...
0
FZ
Valla 2003´ün ilk yarısında gördüğüm manzara şu idi: HP, IBM gibi firmalar dünyanın en prestijli bilgisayar dergilerine sayfalar dolusu ilan veriyor ve `en süper Linux desteğini biz veriyoruz, bizi tercih edin´ diyorlardı. 2003´ün 2. yarısına girdik , ortalık iyice kızıştı. Türkiye´nin bundan etkilenmemesi mümkün değil. GNU/Linux artık bir `hacker´ aracı, hobi mevzusu, `geek´ oyuncağı olmanın çok çok ötesinde. Artık `business´ söz konusu ve önümüzdeki 6 aydan başlayarak bunu çok daha iyi göreceğiz.
0
ACetin
Çok sevindirici bir haber :)
Ancak bu ilk değil zaten...Çeşitli Türk bilgisayar firması da -özellikle dizüstü PC'lerde- "Linux İşletim Sistemi"ni paketin içinde veriyorlar...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Caldera, Micro$oft tarzı koltuk başına lisans sistemine geçiyor

larweda

Caldera sistems, oldukça popüler olan Caldera OpenLinux Workstation paketinin bu hafta piyasaya çıkan yeni versiyonunun satışlarını Microsoft`un windows ürünlerinde yaptığı gibi koltuk başına lisanslandırma ile yapacağını açıkladı. Bu bağlamda destek istenirse bir 'koltuk'luk Caldera Openlinux Workstation 99$`a, desteksiz bir 'koltuk'luk Caldera Openlinux Workstation 59$`a satılıyor. Bu, genelde paralel kullanıcı sayısını baz alan geleneksel unix ücretlendirmesinden de tamamen farklı bir yaklaşım. Linux dağıtımı gibi hataya izin vermeyen bir piyasada bu tarz radikal bir denemenin nasıl sonuçlar vereceğini de birkaç ay içinde hep beraber göreceğiz.

Kernel ikiye mi ayrılıyor?

BBK

Arkadaşlar Techworld de okudum bir habere göre; 2.7 sürümünden itibaren kernelin iki versiyonlu olması gündemde.. Kernel ikiye ayrılabilir..
Bu konudaki Slashdot haberi burada.

Acaba Linux, Win~ ailesinin yıllar önceden yaptığı Desktop / Server ayrımına yeni mi gidiyor? Yoksa yanlış bir tutum mu?

$24,5 M`luk Super Bilgisayar - Linux tabi ki ;)

sundance

Slashdot`ın haberine göre dünyanın en hızlı super bilgisayarlarından bir tanesinin daha yapımı için Pacific Northwest National Laboratory HP ile $24,5M`luk bir anlaşma imzalamış.

\r\r Sözkonusu bilgisayar 170TB disk alanına, 1,8TB RAM`e ve 1400 işlemciye sahip olacakmış. İşletim sistemi de Linux. Asıl eğlenceli olan ise yorumlarda, `eğer Windows XP Pro kullanılsaydı` kısmı ;)
\r\r "...proje $24,500,399.98`a malolurdu ki bu da bütçeyi aşardı ($24M+XP'nin satış fiyatı)... üstelik 1398 cpu`da boşa giderdi :)))"

Çekirdek Bu Yaz Patlamaya Hazırlanıyor!

FZ

Yaz aylarına doğru çıkması beklenen Linux çekirdeğinin 2.6 numaralı sürümü yoğun bilgi işlem ortamlarında bir hayli performans artışına yol açacak gibi görünüyor.

Geliştirilmiş büyük çaplı simetrik çokluişlem (SMP) özellikleri ve G/Ç performansındaki artış GNU/Linux işletim sisteminin büyük bilgi işlem merkezlerine iyice nüfuz etmesini sağlayacak.

Yönetici Bakış Açısı İle GNU/Linux

FZ

Son birkaç haberimizde GNU/Linux´un kamudaki kullanımına dair önemli gelişmeleri vurgulamıştık. Şimdi bakışlarımızı tekrar iş dünyasına çeviriyoruz ve önemli bir makaleden birkaç alıntı yapıyoruz (not: bu yazı geeklere ya da programcılara falan değil doğrudan YÖNETİCİLERE yöneliktir ;-) :

- Son zamanlara dek açık kodlu yazılım dünyası KB Toys bilgi işlem yöneticisi Tom Jeffery´nin umurunda değildi. Ancak 1,300 oyuncak satış merkezi için 10,000 kadar yeni yazar kasa (daha doğrusu para kasalarına sahip PC´ler) kurmak ve bunlara uygun yazılım aramak gerekince ve aranan şartlara uyan üç yazılımın da GNU/Linux üzerinde Java ile geliştirildiği görülünce durum biraz (!) değişti. Jeffery aday sistemlerin sergilediği esnekliği, kolay geliştirilebilirliği ve geniş desteği görünce etkilenmişti...