California için Linux, pardon Linus

0
sundance
Arnold Schwarzenegger´den sonra bir başka ünlü daha California valiliği için aday olduğunu açıkladı.

Birçoklarına süpriz olan açıklamasında Linus Torvalds, böyle bir kampanyanın ne kadar zor olduğunu, ciddi finansal destekler olmadan gerçekleştirilemeyeceğini bildiğini belirterek, bir müddettir görüştüğü Open Source ile ilgili iş yapan çeşitli firmalardan 3,000,000$lık bir fon oluşturulması için gerekli desteği aldığını belirtti.

BSD´nin ana yurdu olan, gerek bilişimci gerekse aktivist dünyanın en sivri isimlerini barındıran Berkeley'nin bulundugu California eyaletinde bakalım bürokrasinin en büyük hacki gerçekleşebilecek mi ;)

Görüşler

0
murat09
Scwarzenegger ABD başkanlığına da aday, ileriki dönemde. California valiliği ABD de başkanlık için ön adımdır. Acaba Linus Torvalds bunu da aklından geçirmedi mi diye merak ediyorum. Haha, düşünsenize, MS in de anayurdu bir memlekette "Open Source" başkan! Çok ilginç düşünceler geçiyor aklımdan ama, MS in de ticari bir kurum olduğunu ve ABD de ticari lobilerin valilik (veya başkanlık) seçimlerinde en büyük etken olduğunu da unutmazsak, sanırım daha ölçülü hayal kurabiliriz. Saygılarımla.
0
realist
Ağır olalım, gaza gelmeyelim.
Başkanlığın şartlarından biri birleşik devletlerde doğmuş olmaktır. Ne Arnold'un ne de Linus'un hiç şansı yok.
0
murat09
Yanlış biliyorsam düzeltiniz, o şart ya kaldırıldı ya da kaldırılmak üzere. ABD vatandaşı olmak şartı var tabi, bu yüzdende Arnold ABD vatandaşı oldu yıllar önce.
0
FZ
Berkeley´den iki şey çıkmıştır: LSD ve BSD. Bu bir tesadüf olamaz! ;-)
0
barbar
lsd iyidir, bsd de iyidir herhalde o zaman ;)
0
Challenger
Linux' u sevmeyen BSD' ciler ne yapar acaba?

Şirketlerin Linus' u desteklemesi oldukça iyi bir destek olacak.
0
o_ozardic
Maryland eyaleti seçimini çoktan yapmış !
Linus Torvalds elected governor of Maryland [www.slashnot.com]
Öte yandan newsforge daki yorumlarda Richard Stallman'ın konuşması ilginç.. ;)
0
julyano
açıkcası ben bunu geyik sanıp haber yapmaktan vaz geçmiştim:)
0
yalcink01
newsforge.com daki konu başlığı: humor(yani biz Türkler buna mizah deriz) :--)

slashnot denen yer slashdot sitesinin haberleri ile gırgır geçilen bir yer. :--))

ABD başkanı olmak için, ABD topraklarında doğmuş olmak halen geçerli bir şart.

Eğer Californiya'ya ya da NY'ya başkan olmak istiyorsanız ABD vatandaşı olmanız ve seçme/seçilme hakkını elde etmiş olmanız gerekmekte. Linus ne zaman ABD vatandaşı oldu(bunu hakketen meraktan soruyorum)?

0
murat09
SlashNot taki N ye dikkat etmez, newsforge.com u da takip etmezsen surekli, aha boyle nobetci sazan gibi olursun murat09 .
Ozelestiri yapmasini bilen FM ci :-)
0
GaripFakir
Bu bence korkunc bir sey. Linus hayatinin hatasini yapmak uzere (tabiiki secimi kazanirsa). Ozgurluk savascisi olarak anilan Napolyon Bonapart'in, Kendisini daha sonra hirslarina kurban edip Imparator ilan etmesi gibi birsey.

Su an Cin Rusya vb bir cok ulkenin ozellikle guvenlikle ilgili alanlarda MS kullanmayip Linux kullandigini goruyoruz. Sizce bundan sonrabir Amerikan valisinin (Belki ileride baskaninin) gelisimine katildigi linux cekirdegine guvenirler mi?

Demekki bundan sonra MS'un adinin karistigi saibelere Linux'un da adi karisacak. Ya da BeOS vs isletim sistemleri bu sefer ozgurluk sancagini ele alacak.
0
Challenger
Linux' un adı neden şaibelere karışsın ki? Linux çekirdeği açık kaynak kodlu olarak kaldığı müddetçe neden güvenilmesin ki? Linus çekirdek içerisinde Amerika çıkarlarına yönelik bir şeyler yapsa bile acaba buna diğer geliştiriciler ne der? Hiç mi itiraz etmezler? MS bir şirket. Geliştirdikleri şeyler de ticari ürünler. Ama, Linux çekirdeği ticari bir ürün değil ve MS ürünleri gibi de kapalı değil.

Hem BeOS hapı yutalı çok oluyor. BeOS ayrıca özgür bir OS değildi. Paml Inc. satın aldıktan sonra da yeni bir sürümü çıkmadı. OpenBeOS diye bir çalışma var ama yanlış ise düzeltin o da Linux çekirdeğini kullanıyor. Ufukta BSD' ler hariç hiçbir özgür işletim sistemi de görünmüyor bildiğim kadarıyla.
0
GaripFakir
BeOS konusunda haklisiniz.

Fakat "Amerika çıkarlarına yönelik bir şeyler yapsa " durumunda gercekten ne olur? Gelistiriciler
itiraz etse ne olur ben hayal edemiyorum.
Mesela Linus dunyadaki onde gelen Linux gelistiricilerini de daniman olarak secse vs..

Tabiiki Napolyon Bonapart taraftarlari da soyle diyordu." Napolyon ozgurluk adina daha iyi savasmak icin imparator oldu"
0
GaripFakir
BeOS konusunda haklisiniz.

Fakat "Amerika çıkarlarına yönelik bir şeyler yapsa " durumunda gercekten ne olur? Gelistiriciler
itiraz etse ne olur ben hayal edemiyorum.
Mesela Linus dunyadaki onde gelen Linux gelistiricilerini de daniman olarak secse vs..

Tabiiki Napolyon Bonapart taraftarlari da soyle diyordu." Napolyon ozgurluk adina daha iyi savasmak icin imparator oldu"
0
ebola
Tartışmanın içinde bir şey atlanıyor. Amerikan sistemi Windows gibidir. Ustune patch yapabilirsiniz ama uzun vadede fayda etmez. Silip yerine saglam bir sey kurmak lazım :-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Çekirdekten Haber Var

anonim

Linux çekirdeğinin 2.4.29-rc1 versiyonu yayınlandı. Bu konunun taşıdığı haber değeri ise bu versiyonun kullanıcıların root haklarına ulaşmasını sağlayan önemli sayılabilecek bir güvenlik açığını da düzeltiyor olması. Bu açık aynı zamanda 2.6 serisi çekirdekleri de etkiliyor. 2.6 serisinde bu açığı kapatmak için gereken yamayı ( Alan Cox tarafından ) burada bulabilirsiniz.

Linux çekirdeğinde bir diğer gelecek vaat eden gelişme ise Jake Moilanen tarafından duyuruldu. Kerneltrap'ın haberine göre Moilanen'ın geliştirdiği genetik algoritma sayesinde %1-%3 arasında değişen oranda performans artışı sağlanıyor. IO zamanlayıcı ve Cpu zamanlayıcılarının kendilerini en iyi performansı verecek şekilde ayarlanmasına dayanan algoritma için Moilanen "Sağlanan performans artışı çok yüksek olmamasına rağmen söz konusu zamanlayıcılar hakkında uzman birisinin bu oranı yükseltebileceğini düşünüyorum" dedi.

UnitedLinux yayınlanmaya hazir!

conan

PCWorld'un soyledigine gore UnitedLinux Beta testlerini tamamlamis ve planlandigi uzere gelecek ay piyasaya surulecekmis. Haber Frankfurt'taki LinuxWorld konferansinda sirket yoneticisi Paula Hunter tarafindan duyurulmus. Hunter, beta versiyonu icin yaklasik 15.000 download yapildigini ve de ilginin cok buyuk oldugunu da belirtmis. Fiyat konusunda ise herhangi bir aciklama yapilmamis. (Ama daha onceki haberlerden 1000$'in (bin dolar!) altinda bir fiyat bicildigini okumustuk) Bilindigi uzere UnitedLinux, RedHat'e rakip olmak uzere SuSE Linux, Caldera International, TurboLinux, ve Conectiva'nin kurdugu bir olusum idi.

GNUstep live CD

yuxel

Freasmeat'deki çoğu projeye el ayak olmuş, Debian'ın ve çiftçinin dostu Gürkan (tarzeau) Şengün'ün yeni uğraşı; GNUstep live CD. Neredeyse tüm programların GNUstep projesinden geldiği bu Morphix tabanlı live CD içinde,Blender, MPlayer gibi programlar; NetHack, Jump n Bump gibi oyunlar da mevcut. Farklı bir deneyim isteyenler, sabit diske de kurulabilen bu dağıtımı deneyebilirler. Bu da ekran görüntüsü
Download : iso / md5sum

Linux´un Geleceği

Nightwalker

http://www.vnunet.com/News/1138984 adresinde yer alan habere göre yıllık kazançları 1 milyar doları aşan 15 büyük Amerikan firmasıyla yapılan görüşmelerde firma yetkilileri GNU/Linux'un kritik görevlerde kullanımak için hala yeterli olmadığını belirttiler. Firmaların endişeleri Linux'a verilen destek konusunun yetersizliğinden kaynaklanıyor. Diğer taraftan röportajda görüşleri alınan bilişim uzmanlarından bazıları Linux'un büyük firmaların kritik görevlerinde kullanılmamasının sebebini algı yanlışlıklarına ve alışkanlıklara bağladılar.

Gömülü Sistemlerde Linux Kullanımı

anonim

Gömülü sistemlerde Linux kullanımı ve bu amaçla bir Linux dağıtımı oluşturma konulu hazırladığım belgeyi, henüz tamamlanmamış olsa da, birilerine faydalı olabilir düşüncesiyle http://murat.debian-tr.org/doc/embed adresine koydum. Umarım gerçekten birilerinin işine yarar.

Editörün Notu: Keşke herkes böyle belge hazırlasa ;-)