California için Linux, pardon Linus

0
sundance
Arnold Schwarzenegger´den sonra bir başka ünlü daha California valiliği için aday olduğunu açıkladı.

Birçoklarına süpriz olan açıklamasında Linus Torvalds, böyle bir kampanyanın ne kadar zor olduğunu, ciddi finansal destekler olmadan gerçekleştirilemeyeceğini bildiğini belirterek, bir müddettir görüştüğü Open Source ile ilgili iş yapan çeşitli firmalardan 3,000,000$lık bir fon oluşturulması için gerekli desteği aldığını belirtti.

BSD´nin ana yurdu olan, gerek bilişimci gerekse aktivist dünyanın en sivri isimlerini barındıran Berkeley'nin bulundugu California eyaletinde bakalım bürokrasinin en büyük hacki gerçekleşebilecek mi ;)

Görüşler

0
murat09
Scwarzenegger ABD başkanlığına da aday, ileriki dönemde. California valiliği ABD de başkanlık için ön adımdır. Acaba Linus Torvalds bunu da aklından geçirmedi mi diye merak ediyorum. Haha, düşünsenize, MS in de anayurdu bir memlekette "Open Source" başkan! Çok ilginç düşünceler geçiyor aklımdan ama, MS in de ticari bir kurum olduğunu ve ABD de ticari lobilerin valilik (veya başkanlık) seçimlerinde en büyük etken olduğunu da unutmazsak, sanırım daha ölçülü hayal kurabiliriz. Saygılarımla.
0
realist
Ağır olalım, gaza gelmeyelim.
Başkanlığın şartlarından biri birleşik devletlerde doğmuş olmaktır. Ne Arnold'un ne de Linus'un hiç şansı yok.
0
murat09
Yanlış biliyorsam düzeltiniz, o şart ya kaldırıldı ya da kaldırılmak üzere. ABD vatandaşı olmak şartı var tabi, bu yüzdende Arnold ABD vatandaşı oldu yıllar önce.
0
FZ
Berkeley´den iki şey çıkmıştır: LSD ve BSD. Bu bir tesadüf olamaz! ;-)
0
barbar
lsd iyidir, bsd de iyidir herhalde o zaman ;)
0
Challenger
Linux' u sevmeyen BSD' ciler ne yapar acaba?

Şirketlerin Linus' u desteklemesi oldukça iyi bir destek olacak.
0
o_ozardic
Maryland eyaleti seçimini çoktan yapmış !
Linus Torvalds elected governor of Maryland [www.slashnot.com]
Öte yandan newsforge daki yorumlarda Richard Stallman'ın konuşması ilginç.. ;)
0
julyano
açıkcası ben bunu geyik sanıp haber yapmaktan vaz geçmiştim:)
0
yalcink01
newsforge.com daki konu başlığı: humor(yani biz Türkler buna mizah deriz) :--)

slashnot denen yer slashdot sitesinin haberleri ile gırgır geçilen bir yer. :--))

ABD başkanı olmak için, ABD topraklarında doğmuş olmak halen geçerli bir şart.

Eğer Californiya'ya ya da NY'ya başkan olmak istiyorsanız ABD vatandaşı olmanız ve seçme/seçilme hakkını elde etmiş olmanız gerekmekte. Linus ne zaman ABD vatandaşı oldu(bunu hakketen meraktan soruyorum)?

0
murat09
SlashNot taki N ye dikkat etmez, newsforge.com u da takip etmezsen surekli, aha boyle nobetci sazan gibi olursun murat09 .
Ozelestiri yapmasini bilen FM ci :-)
0
GaripFakir
Bu bence korkunc bir sey. Linus hayatinin hatasini yapmak uzere (tabiiki secimi kazanirsa). Ozgurluk savascisi olarak anilan Napolyon Bonapart'in, Kendisini daha sonra hirslarina kurban edip Imparator ilan etmesi gibi birsey.

Su an Cin Rusya vb bir cok ulkenin ozellikle guvenlikle ilgili alanlarda MS kullanmayip Linux kullandigini goruyoruz. Sizce bundan sonrabir Amerikan valisinin (Belki ileride baskaninin) gelisimine katildigi linux cekirdegine guvenirler mi?

Demekki bundan sonra MS'un adinin karistigi saibelere Linux'un da adi karisacak. Ya da BeOS vs isletim sistemleri bu sefer ozgurluk sancagini ele alacak.
0
Challenger
Linux' un adı neden şaibelere karışsın ki? Linux çekirdeği açık kaynak kodlu olarak kaldığı müddetçe neden güvenilmesin ki? Linus çekirdek içerisinde Amerika çıkarlarına yönelik bir şeyler yapsa bile acaba buna diğer geliştiriciler ne der? Hiç mi itiraz etmezler? MS bir şirket. Geliştirdikleri şeyler de ticari ürünler. Ama, Linux çekirdeği ticari bir ürün değil ve MS ürünleri gibi de kapalı değil.

Hem BeOS hapı yutalı çok oluyor. BeOS ayrıca özgür bir OS değildi. Paml Inc. satın aldıktan sonra da yeni bir sürümü çıkmadı. OpenBeOS diye bir çalışma var ama yanlış ise düzeltin o da Linux çekirdeğini kullanıyor. Ufukta BSD' ler hariç hiçbir özgür işletim sistemi de görünmüyor bildiğim kadarıyla.
0
GaripFakir
BeOS konusunda haklisiniz.

Fakat "Amerika çıkarlarına yönelik bir şeyler yapsa " durumunda gercekten ne olur? Gelistiriciler
itiraz etse ne olur ben hayal edemiyorum.
Mesela Linus dunyadaki onde gelen Linux gelistiricilerini de daniman olarak secse vs..

Tabiiki Napolyon Bonapart taraftarlari da soyle diyordu." Napolyon ozgurluk adina daha iyi savasmak icin imparator oldu"
0
GaripFakir
BeOS konusunda haklisiniz.

Fakat "Amerika çıkarlarına yönelik bir şeyler yapsa " durumunda gercekten ne olur? Gelistiriciler
itiraz etse ne olur ben hayal edemiyorum.
Mesela Linus dunyadaki onde gelen Linux gelistiricilerini de daniman olarak secse vs..

Tabiiki Napolyon Bonapart taraftarlari da soyle diyordu." Napolyon ozgurluk adina daha iyi savasmak icin imparator oldu"
0
ebola
Tartışmanın içinde bir şey atlanıyor. Amerikan sistemi Windows gibidir. Ustune patch yapabilirsiniz ama uzun vadede fayda etmez. Silip yerine saglam bir sey kurmak lazım :-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Koha Kütüphane Otomasyon Sistemi Semineri

caglar_onur

"Linux Kullanıcıları Derneği", 10 Haziran 2004 Perşembe günü IBM İstanbul Linux Merkezi'nde bir seminer düzenliyor. Seminerde, dünyanın ilk özgür ve açık kaynak kodlu kütüphane otomasyon sistemi olan Koha anlatılacaktır. Koha sistemi; kütüphaneler için entegre bir sistem olarak kataloglama, opac (online public access catalogue), ödünç verme, üye yönetimi ve satın alma modüllerinden oluşur. Şube kütüphaneleri de destekleyen Koha, dünya çapında halk, özel, okul, üniversite ve araştırma kütüphanelerinde kullanılmaktadır.

Gelecek Linux 2.0 çıktı

tongucyumruk

Gelecek A.Ş. tarafından geliştirilen Gelecek Linux'un 2.0 sürümü geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız çıktı. Tamamen masaüstüne yönelik olarak hazırlanmış olan dağıtımda mümkün olduğunca paketlerde sadeleştirme yapılmış. Bu sayede ilk defa Linux kuran ve X, Window Manager gibi kavramlara pek te alışık olmayan kullanıcıların daha makina açılında içinde Enlightenment, Blackbox, Window Maker gibi çince kelimeler geçen uzun bir menü ile karşılaşıp şaşırması önlenmeye çalışılmış.

Linux Çekirdeğinin Hata Oranı Düşüyor

Soulblighter

Aralık 2004 ile Temmuz 2005 arasındaki sürede Linux çekirdeğinde "hata yoğunluğu" 0.17'den 0.16'ya düştü. Kod analiz firması Coverty'nin son raporuna göre tüm ciddi hatalar da düzeltildi.

Lockheed Martin Solaris'ten GNU/Linux'a Geçiyor

Challenger

Slashdot' ta yer alan bu habere ve orada referans verilen bu Neurocrat yazısına göre, dünyanın önde gelen havacılık ve uzay teknolojileri şirketi Lockheed Martin, Solaris kurulu 10.000 adet sistemini Linux' a geçiriyor. Neuracrat' teki yazıda şöyle diyor: "Lockheed' in Linux'a geçişinin arkasında yatan neden maliyet. Şirketin pahalı Sun iş istasyonlarını bırakıp, Linux kurulu Intel tabanlı donanıma sahip sistemlere geçmesi bekleniyor. Görünüşe göre mühendislerin uçak tasarlarken kullandıkları yazılımların güvenilir bir şekilde Linux altında çalıştırılmasında herhangi bir problem yok."

Lockheed Martin'in Solaris'e "kapıyı gösterdiği" bu haberden sonra Sun Microsystems borsada 1.08 puan kaybetmiş.

Not: Bu haber sadece GNU/Linux'un önemli yerlerde güvenilir bir şekilde kullanılabilirliğini göstermektedir. Lockheed Martin'in, dünyanın en psikopat savaş teknolojilerini üreten şirket olmasıyla bir ilgisi yoktur.

Xbox üzerinde Linux

tongucyumruk

Bu Linux'çular gerçekten gıcık insanlar... Şimdide Bill'in sinirini bozmak için MS'in gülü Xbox üzerinde Linux kullanmaya çalışıyorlar. Yavaş yavaş ilerleme kaydeden arkadaşların ana Hedefi temel Linux uygulamalarını, kerneli ve X, Gnome KDE gibi sistemleri Xbox üzerine port edebilmek... Bu sayede Xbox makinaları kullanarak clustering yapmaktan bahsediyorlar ki bir Xbox'ın fiyatına oranla sunduğu işlem gücü düşünüldüğünde kulağa oldukça mantıklı geliyor. Ayrıca Linux yükleyip birde TV çıkışını VGA'ya çeviren adaptör kullanarak Xbox'ı bildik PC donanımlarıyla (klavye mouse vs...) kullanabilmek'te yapılabilecekler arasında... Şu an itibariyle önlerindeki en önemli problem Xbox yazılımlarının dijital imza mecburiyeti gibi gözüküyor... Eğer bu tip bir kontrol donanım tabanlı olarak yapılıyorsa işleri oldukça zor demektir.