Azarbaycan Linuks İstifadaçilari Qrupu!!

0
larweda
Azerbaycan Linux kullanıcıları grubunun ana sayfası www.linuxaz.com gerçekten zengin içerikli bir linux sayfası. İlk bakışta azarbaycanca`nın (böyle mi deniliyor acaba?) Türkçeden farklılıkları dolayısı ile komik gelse de içeriğe bakılınca gayet zengin ve özenle hazırlanmış olduğu görülüyor. Bir göz atılmasını, ve hatta düzenli olarak ziyaret edilmesi faydalı olur bence.

Görüşler

0
orqan
Amcalar gayet basarililar yaw. Mutluluk verici
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Novell Suse'nin Kaynaklarını Açıyor

vst

Newsforge'da yer alan bir habere göre; Novell Suse Professional'ın kaynak kodlarını OpenSUSE adıyla açacak.

Bu hareketin Redhat'in Fedora'da uyguladığı bir politikaya mı yoksa YaST'da izlenen politikaya mı yakın olduğu daha bilinmiyor.

Kaynak: http://slashdot.org

Çin´den Linux tabanlı yeni telefon.

conan

E28 isimli bir Çin şirketi Ağustos'tan beri iç pazarda linux tabanlı PDA/Cep telefonu kombinasyonu olan ürünü E2800'ü yaklaşık 600$lık bir fiyatla pazarlamaktaymış. 123 gramlık bu alette cep telefonu, dokunmatik ekran, PDA, el yazısı tanıma, sayısal fotoğraf makinası, SD card ile hafıza genişletebilme (512MB) gibi özellikler var. Ekranı 240x320 ve 4096 renk olan telefonun yakında amerika ve avrupa pazarına sunulması düşünülüyormuş.

Litux'tan

fevzinet

BTnet'teki habere göre : " Litux, yazılım alanında kariyer sahibi olmak isteyenlere, açık kaynak kodlu veya lisans ücreti gerektirmeyen alternatifler sunuyor. "

'Yalnızca Eğlenmek İçin' Türkçe Çevirisi

anonim

Linus Torvalds'ın anı kitabı "Yalnızca Eğlenmek İçin" in (Just For Fun) Bilgi Yayınevi tarafından Türkçe çevrisi yayınladı. Temmuz 2005 yayınlanan kitap Torvalds'ın Linux'u yazarken yaşadıklarını anlatıyor.

SUSE Novell tarafından satın alındı!

sundance

Dünyanın önde gelen IT firmalarından Novell, Ağustos ayında Ximian'ı satın almasının ardından bugün SUSE ile anlaşmaya vardığını açıkladı.

Böylelikle ilk defa milyar dolar seviyesinde sermayeye sahip bir firma kendi Linux dağıtımını geliştirip yaymaya başlayacak. Anlaşmanın bedeli olan 210 milyon doların mali yılın ilk çeyreği içinde SUSE'ye verilmesi bekleniyor.