Fedora Core 1.0 Hazır

0
caglar_onur

Görüşler

0
Teorisyen
Kod Adı da Yarrow'muş, onu da belirtelim.
0
murat09
Heyecanla bekliyoruz..

LG CD Rom/RW lerini Mandrake 9.2 ile bozmak
istemeyen bir FM ci :-)
0
caglar_onur
Evet ilk izlenimler geliyor :)

Kurulum sırasında hiçbir problem yaşamadım ( 2 farklı makinaya kurdum ) klasik redhat arabirimi tek fark logolar fedora logsu redhat yazan heryerde ise fedora yaziyor :)

Kurulumda yapılan işlemlerin sırası değiştirilmiş mesela artık X ayarlarını en başta yapıyorsunuz root şifrenizide hemen onun arkasından daha kuruluma başlamadan giriyorsunuz.

Kurulum sırasında rh9 ile başımı ağrıtan disk druid ile LVM partiton yaratıp onu kullanayım dedim ve gördümkü bu sefer hiç başım ağrımadı. Kurulum aşağı yukarı 25 dakika sürdü ( p4 celeron 512 ram ve Custom install ile )

Kurulumdan sonra sistem sorunsuzca açıldı ve first boot adı verilen diğer kullanıcıları ekleme v.s bölümü başladı bu bittikten sonrada fedora linux duvar kağıtlı bir X ekranı login olmam için ortaya çıktı.

Rh 9 gibi BlueCurve temasını kullanan fedora open office 1.1 ile geliyor vede bayağı güzel çalışıyor open office. Genel olarak klasik redhat çizgileri var fakat extra özellikleri hoşuma gitmedi değil. Bir kere kernele modulleri insert et demek gibi bir lüks getirmişler bu sayede modul bazlı rootkitlerden koruma sağlanmış bu özellik bir kere ayarlandıktan sonra sistemin reboot etmesi gerekiyor ki modul yuklenebilsin.

Sonuçta daha ayrıntılı inceleme fırsatım olmadı ama bu ilk bakışta kendilerine çok ön yargılı olmama rağmen ısındım. Beklediğim gibi kötü değil hatta belki iyi bile sayılabilir fakat ben hala Gentoo diyorum başka birşey demiyorum :)
0
Challenger
Yanlış anlama ama bir şey dikkatimi çekti. P4 Celeron nasıl oluyor? Merak ettim. Belki 2 makine test ettiğin için yazmışsındır ve araya virgül koymamışsındır. Sadece dikkatimi çekti.
0
caglar_onur
Evet haklısın iki makina kastettim ,şimdi okuyunca farkettim p4,celeron olacaktı ikiside 2.0ghz düzeltiğin için teşekkürler :)
0
aRda_
Tüm linux camiasına hayırlı uğurlu olsun diyelim başka...
Ve daha dağıtım tam anlamıyla çıkmadan seminerini hafta oncesinde duzenleyen LKD'ye de ayrıca tebrikler..
0
pulsar
Yaa benim aklıma bişi takılıyo.
Fedora gurubu ısrarla bunun hobi market için bir dağıtım olduunu söyleyip duruyo.
Hobi market için linux mu olurmuş? Sanki model uçak yapıyoruz burada.! :(
Biraz midem bulanmıyor değil.
0
tongucyumruk
Linux'un başlı başına hobi olarak başladığını düşünürseniz, evet olur...

Fedora tayfasının kastettiği ise (bence):

Fedora evinizde masaüstü sistem olması için, eğer server kurmak istiyorsanız mantıklı olmaz, eğer server istiyorsanız gidin RedHat Enterprise kurun.
0
murat09
http://www.redhat.com/software/rhelorfedora/ da iyi bir yönlendirme var.
RHEL AS 1499 dolarlardan başlıyor(intel x86). Bir Win2003 TR (5 CAL) ise 709+kdv (arena.com.tr'a göre).
Sizce bu RHnın tercih edilebilirliğini artırırmı?
0
realist
RedHat ne sistemi ne de güncelleştirmeleri bir makine ile sınırlamıyor. Tek lisans ile 500 makinelik server farm'ın tamamına RedHat EL AS yükleyebilirsiniz.
Ayrıca isimler yanıltmasın. MS Win2K AS ile RHEL AS arasında çok büyük farklar var.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MIT Brezilya'ya GNU/Linux kullanmasını önerdi

gismo

slashdot'un ve zdnet'in haberine göre MIT Media Lab Brezilya hükümetine fakirlere satılacak bilgisayarlara kurulmak üzere kısıtlı MS Windows sürümleri yerine GNU/Linux kullanmalarını önerdi. Media Lab yöneticisi Walter Bender: "Pahalı ve kısıtlı sürüm ticari yazılımlar yerine yüksek kaliteli özgür yazılımları kullanmalarını savunuyoruz" dedi.

Ülkemizde de benzer gelişmelerin olduğu düşünülürse (öğretmenlere verilecek bilgisayarlar) sonucu dikkatle takip etmekte fayda var.

Türkiye´de Linux - Son Durumlar

FZ

Brezilya´daki son gelişmeleri bir önceki haberimizde okudunuz. ebola arkadaşımızın haklı talebi üzerine bir bakalım bakalım memleketimizdeki GNU/Linux´un kamuda kullanımına dair son durumlar neler.

Internet üzerinde varolan web sitelerinin teknik altyapısı konusunda bilgi veren netcraft.com isimli web sitesi bilgilerine göre Türkiye’de toplam 482 tane gov.tr uzantılı alan adı bulunuyor. Bu web sitelerinin büyük bir çoğunluğu yerel yönetimler tarafından hazırlanmış. Bu siteler arasında valilikler, belediyeler ve hastanelere ilişkin web siteleri yer alıyor. Bunun yanında bakanlıklar, Başbakanlık, Cumhurbaskanlığı ve bunlara bağlı kurum ve kuruluşlara ilişkin web siteleri de gov.tr uzantılı siteler arasında listeleniyor. Netcraft.com üzerinde yapılan araştırmalara göre Türkiye’deki kamu web sitelerinin %30’unda Linux işletim sistemi çalışmakta.

Reiser4 Gümbür Gümbür Geliyor

Soulblighter

Slackware kullananlar bilir ReiserFS dosya sistemini. (Gentoo, Lindows ve SuSE de kullanılıyor sanırım) ReiserFS, sağladığı performans ile kendini kanıtlamış bir dosya sistemi. Hans Reiser tarafından yazılan ReiserFS dosya sisteminin yeni sürümü olan Reiser4, yakında çıkıyor.

Linux çekirdeğinin 2.6 sürümü ile birlikte gündeme gelen Reiser4, ReiserFS'in bir üst sürümü veya güncellenmiş hali değil. Tamamen yeni bir dosya sistemi. Sağladığı özellikler gerçekten heyecan verici...

SUSE LINUX Professional 9.3 Çıktı

darkhunter

SUSE Linux Professional 9.3 nihayet sevenleriyle buluştu. SUSE'nin internet sitesinden, bu günden itibaren box sürüm siparişi vermek mümkün. Avrupadaki çeşitli merkezlerden de, SUSE'yi temin edebilirsiniz.

Summer of Code başvuru süresi uzatıldı

hayalci

Google Summer of Code 2008 için başvuru süreleri 7 Nisan'a kadar uzatıldı. Ayrıca aşağıda, 2007 Summer of Code'a katılan ve başarılı olan Çağatay Çallı'nın bir ay kadar önce yazdığı yazıyı bulacaksınız. Başvurulabilecek projeler arasında Pardus da var.