Fedora Core 1.0 Hazır

0
caglar_onur

Görüşler

0
Teorisyen
Kod Adı da Yarrow'muş, onu da belirtelim.
0
murat09
Heyecanla bekliyoruz..

LG CD Rom/RW lerini Mandrake 9.2 ile bozmak
istemeyen bir FM ci :-)
0
caglar_onur
Evet ilk izlenimler geliyor :)

Kurulum sırasında hiçbir problem yaşamadım ( 2 farklı makinaya kurdum ) klasik redhat arabirimi tek fark logolar fedora logsu redhat yazan heryerde ise fedora yaziyor :)

Kurulumda yapılan işlemlerin sırası değiştirilmiş mesela artık X ayarlarını en başta yapıyorsunuz root şifrenizide hemen onun arkasından daha kuruluma başlamadan giriyorsunuz.

Kurulum sırasında rh9 ile başımı ağrıtan disk druid ile LVM partiton yaratıp onu kullanayım dedim ve gördümkü bu sefer hiç başım ağrımadı. Kurulum aşağı yukarı 25 dakika sürdü ( p4 celeron 512 ram ve Custom install ile )

Kurulumdan sonra sistem sorunsuzca açıldı ve first boot adı verilen diğer kullanıcıları ekleme v.s bölümü başladı bu bittikten sonrada fedora linux duvar kağıtlı bir X ekranı login olmam için ortaya çıktı.

Rh 9 gibi BlueCurve temasını kullanan fedora open office 1.1 ile geliyor vede bayağı güzel çalışıyor open office. Genel olarak klasik redhat çizgileri var fakat extra özellikleri hoşuma gitmedi değil. Bir kere kernele modulleri insert et demek gibi bir lüks getirmişler bu sayede modul bazlı rootkitlerden koruma sağlanmış bu özellik bir kere ayarlandıktan sonra sistemin reboot etmesi gerekiyor ki modul yuklenebilsin.

Sonuçta daha ayrıntılı inceleme fırsatım olmadı ama bu ilk bakışta kendilerine çok ön yargılı olmama rağmen ısındım. Beklediğim gibi kötü değil hatta belki iyi bile sayılabilir fakat ben hala Gentoo diyorum başka birşey demiyorum :)
0
Challenger
Yanlış anlama ama bir şey dikkatimi çekti. P4 Celeron nasıl oluyor? Merak ettim. Belki 2 makine test ettiğin için yazmışsındır ve araya virgül koymamışsındır. Sadece dikkatimi çekti.
0
caglar_onur
Evet haklısın iki makina kastettim ,şimdi okuyunca farkettim p4,celeron olacaktı ikiside 2.0ghz düzeltiğin için teşekkürler :)
0
aRda_
Tüm linux camiasına hayırlı uğurlu olsun diyelim başka...
Ve daha dağıtım tam anlamıyla çıkmadan seminerini hafta oncesinde duzenleyen LKD'ye de ayrıca tebrikler..
0
pulsar
Yaa benim aklıma bişi takılıyo.
Fedora gurubu ısrarla bunun hobi market için bir dağıtım olduunu söyleyip duruyo.
Hobi market için linux mu olurmuş? Sanki model uçak yapıyoruz burada.! :(
Biraz midem bulanmıyor değil.
0
tongucyumruk
Linux'un başlı başına hobi olarak başladığını düşünürseniz, evet olur...

Fedora tayfasının kastettiği ise (bence):

Fedora evinizde masaüstü sistem olması için, eğer server kurmak istiyorsanız mantıklı olmaz, eğer server istiyorsanız gidin RedHat Enterprise kurun.
0
murat09
http://www.redhat.com/software/rhelorfedora/ da iyi bir yönlendirme var.
RHEL AS 1499 dolarlardan başlıyor(intel x86). Bir Win2003 TR (5 CAL) ise 709+kdv (arena.com.tr'a göre).
Sizce bu RHnın tercih edilebilirliğini artırırmı?
0
realist
RedHat ne sistemi ne de güncelleştirmeleri bir makine ile sınırlamıyor. Tek lisans ile 500 makinelik server farm'ın tamamına RedHat EL AS yükleyebilirsiniz.
Ayrıca isimler yanıltmasın. MS Win2K AS ile RHEL AS arasında çok büyük farklar var.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GNU/Linux Profesyonel Müzik Kayıt Stüdyolarına da Girdi

FZ

Steve Cook müzik ve teknolojiyi birleştirdiği bu makalesinde profesyonel bir kayıt stüdyosunda GNU/Linux (Mandrake) işletim sistemine geçiş hikayesini anlatıyor: MP3´ten Ogg Vorbis formatına geçiş, artan verimlilik, daha güvenilir bir çalışma ortamı, düşen maliyetler ve ortaya çıkan daha yüksek kalitede ürünler. Söz konusu yazıda benzer bir işin diğer işletim sistemleri ile ilgili fiyat/performans kıyaslamaları da mevcut. Müzik ve bilgisayarla ilgilenen herkese tavsiye ediyoruz bu makaleyi.

Linux Başarı Ödülleri 2003 yarışması sonuçlandı

huseyin

IBM Türk açık kodlu projelerin gelişimini desteklemek amacıyla bu yıl ikincisini düzenlediği Linux Başarı Ödülleri 15 Ekim'de sona erdi.

21 projenin finale kaldığı yarışmada, Önsel Armağan, Hüseyin Ergün ve Murat Kumaç 'ın hazırladığı Turquaz, açık kodlu muhasebe yazılımı birinci oldu.

Proje ekibi, ödül olarak IBM bilgisayar ve AISEC'ten yurtdışı staj imkanı kazandı.

Litux'tan

fevzinet

BTnet'teki habere göre : " Litux, yazılım alanında kariyer sahibi olmak isteyenlere, açık kaynak kodlu veya lisans ücreti gerektirmeyen alternatifler sunuyor. "

PCNet - SuSE işbirliği

FZ

PCNet bir güzellik yapmış ve yakında piyasaya süreceği özel Linux sayısında 7 CD'lik (+DVD) bir SuSE 7.1 dağıtımı vermeyi kafaya koymuş.

Bununla da yetinmemiş mevzu ile ilgili özel bir web sitesi kurmuş PCNetLinux.org başlığı altında.

Maksat son kullanıcının evine Linux girsin, vatandaş çocuğunu sevindirsin ;-) Acelesi olanlar dergiyi yukarıdaki adresten de sipariş edebilirler.

Freespire

anonim

Andrew Betts isimli bir geliştirici, Linspire'ın açık depolarını kullanan bir dağıtım hazırlamış ve adını Freespire koymuş. Ancak bu dağıtım Linspire'ın bedava sürümü değil. Linspire'daki ücretli yazılımların ( mp3, Java, Flash, Quick Time, Windows Media, Bitstream fontlar, Real media, müzik diye geçiyor sitede) olmadığı, ayrı bir dağıtım. Bu karışıklığı önlemek için Andrew Betts dağıtımın yeni adını squiggle olarak değiştirmiş. Ancak Linspire, bu kargaşayı biraz hafifletmek için 6 Eylül'e kadar, Linspire'ı bedava olarak dağıtıyor.
Daha fazla bilgi