Fedora Core 1.0 Hazır

0
caglar_onur

Görüşler

0
Teorisyen
Kod Adı da Yarrow'muş, onu da belirtelim.
0
murat09
Heyecanla bekliyoruz..

LG CD Rom/RW lerini Mandrake 9.2 ile bozmak
istemeyen bir FM ci :-)
0
caglar_onur
Evet ilk izlenimler geliyor :)

Kurulum sırasında hiçbir problem yaşamadım ( 2 farklı makinaya kurdum ) klasik redhat arabirimi tek fark logolar fedora logsu redhat yazan heryerde ise fedora yaziyor :)

Kurulumda yapılan işlemlerin sırası değiştirilmiş mesela artık X ayarlarını en başta yapıyorsunuz root şifrenizide hemen onun arkasından daha kuruluma başlamadan giriyorsunuz.

Kurulum sırasında rh9 ile başımı ağrıtan disk druid ile LVM partiton yaratıp onu kullanayım dedim ve gördümkü bu sefer hiç başım ağrımadı. Kurulum aşağı yukarı 25 dakika sürdü ( p4 celeron 512 ram ve Custom install ile )

Kurulumdan sonra sistem sorunsuzca açıldı ve first boot adı verilen diğer kullanıcıları ekleme v.s bölümü başladı bu bittikten sonrada fedora linux duvar kağıtlı bir X ekranı login olmam için ortaya çıktı.

Rh 9 gibi BlueCurve temasını kullanan fedora open office 1.1 ile geliyor vede bayağı güzel çalışıyor open office. Genel olarak klasik redhat çizgileri var fakat extra özellikleri hoşuma gitmedi değil. Bir kere kernele modulleri insert et demek gibi bir lüks getirmişler bu sayede modul bazlı rootkitlerden koruma sağlanmış bu özellik bir kere ayarlandıktan sonra sistemin reboot etmesi gerekiyor ki modul yuklenebilsin.

Sonuçta daha ayrıntılı inceleme fırsatım olmadı ama bu ilk bakışta kendilerine çok ön yargılı olmama rağmen ısındım. Beklediğim gibi kötü değil hatta belki iyi bile sayılabilir fakat ben hala Gentoo diyorum başka birşey demiyorum :)
0
Challenger
Yanlış anlama ama bir şey dikkatimi çekti. P4 Celeron nasıl oluyor? Merak ettim. Belki 2 makine test ettiğin için yazmışsındır ve araya virgül koymamışsındır. Sadece dikkatimi çekti.
0
caglar_onur
Evet haklısın iki makina kastettim ,şimdi okuyunca farkettim p4,celeron olacaktı ikiside 2.0ghz düzeltiğin için teşekkürler :)
0
aRda_
Tüm linux camiasına hayırlı uğurlu olsun diyelim başka...
Ve daha dağıtım tam anlamıyla çıkmadan seminerini hafta oncesinde duzenleyen LKD'ye de ayrıca tebrikler..
0
pulsar
Yaa benim aklıma bişi takılıyo.
Fedora gurubu ısrarla bunun hobi market için bir dağıtım olduunu söyleyip duruyo.
Hobi market için linux mu olurmuş? Sanki model uçak yapıyoruz burada.! :(
Biraz midem bulanmıyor değil.
0
tongucyumruk
Linux'un başlı başına hobi olarak başladığını düşünürseniz, evet olur...

Fedora tayfasının kastettiği ise (bence):

Fedora evinizde masaüstü sistem olması için, eğer server kurmak istiyorsanız mantıklı olmaz, eğer server istiyorsanız gidin RedHat Enterprise kurun.
0
murat09
http://www.redhat.com/software/rhelorfedora/ da iyi bir yönlendirme var.
RHEL AS 1499 dolarlardan başlıyor(intel x86). Bir Win2003 TR (5 CAL) ise 709+kdv (arena.com.tr'a göre).
Sizce bu RHnın tercih edilebilirliğini artırırmı?
0
realist
RedHat ne sistemi ne de güncelleştirmeleri bir makine ile sınırlamıyor. Tek lisans ile 500 makinelik server farm'ın tamamına RedHat EL AS yükleyebilirsiniz.
Ayrıca isimler yanıltmasın. MS Win2K AS ile RHEL AS arasında çok büyük farklar var.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft´un Şubat 2001 Raporuna cevap yazıldı !

urxalit

Son yıllarda Microsoft'un Linux aleyhine çeşitli kampanyalarına şahit olmaktayız. Bu da göstermektedir Linux, Microsoft için çok ciddi bir rakip olmaktadır.

Bu çalışmamız özelde Microsoft Corporation'ın Şubat 2001 de yayınladığı rapora ve genelde tüm Microsoft iddialarına yanıt niteliğindedir. Bu nedenle cevaplar verilirken, Microsoft'un iddialarında kullandığı POS makineler ve perakende sektörü düşünülmüştür.

Debian sürüm 3.0 çıktı!

cadas

Sonunda Debian GNU/Linux version 3.0 çıktı... Resmi sitede çıkan haberi okumak için buraya, Slashdot'taki yorumları okumak için de buraya tıklayabilirsiniz.(Ed. Aaa debian 3.0 çıkmış şunun haberini yapayım diye yönetici arabirimine girdiğim anda, bu haberle karşılaştım :) FM bu işte...)

SUSE Novell tarafından satın alındı!

sundance

Dünyanın önde gelen IT firmalarından Novell, Ağustos ayında Ximian'ı satın almasının ardından bugün SUSE ile anlaşmaya vardığını açıkladı.

Böylelikle ilk defa milyar dolar seviyesinde sermayeye sahip bir firma kendi Linux dağıtımını geliştirip yaymaya başlayacak. Anlaşmanın bedeli olan 210 milyon doların mali yılın ilk çeyreği içinde SUSE'ye verilmesi bekleniyor.

UMeet 2002, IRC ile online UNIX konferansları

Maverick

İnternetin belki de en popüler ve yine de en az saygı gören servislerinden birisi IRC`nin doğru kullanımına güzel bir örnek izledim bu sabaha karşı. Saat 03:00 - 05:30 arası irc.uninet.edu ağında #linux kanalında "Introduction to handhelds with GNU/Linux" konulu bir sanal konferans vardı. Bir konuşmacı (Francisco J. Reyna) kanalda sunumunu ingilizce yaparken (web üzerindeki slaytlarla destekliyordu), izleyiciler #qc kanalından yorum veya sorularını yönelttiler. Konuşmacı (yazıcı mı demeliyim yoksa :^) sorulara gerçek zamanlı olarak yanıt vermeyi tercih ettiği için gerçek bir konferanstan çok daha etkili olduğunu eklemeliyim (saat dilimi sorununu görmezden gelirsek). Bu akşam Türkiye saati ile 22:00`de son bir toplantı daha var. Bu daha çok "Kernel 2.5" hakkında bir yuvarlak masa toplantısı olacakmış. Katılımcılar: Dave Jones. Suse Linux; Andrew Morton, Digeo Inc.; Rik van Riel, Conectiva; Ralf Bächle, Linux-MIPS.; Robert Love, maintainer of the kernel-preemption patch. Kaçırdığınız toplantıların listesine ve loglara bu adresden ulaşabilirsiniz. Keşke daha önce haberimiz olasaydı :/ Bu akşam tüm Fazlamesaicileri saat 22:00`de irc.uninet.edu #linux kanalına bekliyorum. Görüşmek üzere...

HEV Özel Kemerköy Okulları Linux Eğitimleri 6 Nisanda Başlıyor!

anonim

HEV Özel Kemerköy Okulları bünyesinde verilmekte olan SuSE Linux Eğitimleri hakkında bilgi içermektedir.

Eğitimlere temel eğitim programı olan Sistem Yönetimi I ile başlıyoruz:

Programın Başlama Tarihi : 6 Nisan 2002
Programın Süresi : 24 saat
Konum : HEV Özel Kemerköy Okulları PC laboratuarı