Fedora Core 1.0 Hazır

0
caglar_onur

Görüşler

0
Teorisyen
Kod Adı da Yarrow'muş, onu da belirtelim.
0
murat09
Heyecanla bekliyoruz..

LG CD Rom/RW lerini Mandrake 9.2 ile bozmak
istemeyen bir FM ci :-)
0
caglar_onur
Evet ilk izlenimler geliyor :)

Kurulum sırasında hiçbir problem yaşamadım ( 2 farklı makinaya kurdum ) klasik redhat arabirimi tek fark logolar fedora logsu redhat yazan heryerde ise fedora yaziyor :)

Kurulumda yapılan işlemlerin sırası değiştirilmiş mesela artık X ayarlarını en başta yapıyorsunuz root şifrenizide hemen onun arkasından daha kuruluma başlamadan giriyorsunuz.

Kurulum sırasında rh9 ile başımı ağrıtan disk druid ile LVM partiton yaratıp onu kullanayım dedim ve gördümkü bu sefer hiç başım ağrımadı. Kurulum aşağı yukarı 25 dakika sürdü ( p4 celeron 512 ram ve Custom install ile )

Kurulumdan sonra sistem sorunsuzca açıldı ve first boot adı verilen diğer kullanıcıları ekleme v.s bölümü başladı bu bittikten sonrada fedora linux duvar kağıtlı bir X ekranı login olmam için ortaya çıktı.

Rh 9 gibi BlueCurve temasını kullanan fedora open office 1.1 ile geliyor vede bayağı güzel çalışıyor open office. Genel olarak klasik redhat çizgileri var fakat extra özellikleri hoşuma gitmedi değil. Bir kere kernele modulleri insert et demek gibi bir lüks getirmişler bu sayede modul bazlı rootkitlerden koruma sağlanmış bu özellik bir kere ayarlandıktan sonra sistemin reboot etmesi gerekiyor ki modul yuklenebilsin.

Sonuçta daha ayrıntılı inceleme fırsatım olmadı ama bu ilk bakışta kendilerine çok ön yargılı olmama rağmen ısındım. Beklediğim gibi kötü değil hatta belki iyi bile sayılabilir fakat ben hala Gentoo diyorum başka birşey demiyorum :)
0
Challenger
Yanlış anlama ama bir şey dikkatimi çekti. P4 Celeron nasıl oluyor? Merak ettim. Belki 2 makine test ettiğin için yazmışsındır ve araya virgül koymamışsındır. Sadece dikkatimi çekti.
0
caglar_onur
Evet haklısın iki makina kastettim ,şimdi okuyunca farkettim p4,celeron olacaktı ikiside 2.0ghz düzeltiğin için teşekkürler :)
0
aRda_
Tüm linux camiasına hayırlı uğurlu olsun diyelim başka...
Ve daha dağıtım tam anlamıyla çıkmadan seminerini hafta oncesinde duzenleyen LKD'ye de ayrıca tebrikler..
0
pulsar
Yaa benim aklıma bişi takılıyo.
Fedora gurubu ısrarla bunun hobi market için bir dağıtım olduunu söyleyip duruyo.
Hobi market için linux mu olurmuş? Sanki model uçak yapıyoruz burada.! :(
Biraz midem bulanmıyor değil.
0
tongucyumruk
Linux'un başlı başına hobi olarak başladığını düşünürseniz, evet olur...

Fedora tayfasının kastettiği ise (bence):

Fedora evinizde masaüstü sistem olması için, eğer server kurmak istiyorsanız mantıklı olmaz, eğer server istiyorsanız gidin RedHat Enterprise kurun.
0
murat09
http://www.redhat.com/software/rhelorfedora/ da iyi bir yönlendirme var.
RHEL AS 1499 dolarlardan başlıyor(intel x86). Bir Win2003 TR (5 CAL) ise 709+kdv (arena.com.tr'a göre).
Sizce bu RHnın tercih edilebilirliğini artırırmı?
0
realist
RedHat ne sistemi ne de güncelleştirmeleri bir makine ile sınırlamıyor. Tek lisans ile 500 makinelik server farm'ın tamamına RedHat EL AS yükleyebilirsiniz.
Ayrıca isimler yanıltmasın. MS Win2K AS ile RHEL AS arasında çok büyük farklar var.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Awstats: Olması gerektiği gibi Web İstatistik Programı

tunc

Son zamanlarda gittikçe populer olan web istatistik programlarından biri olan Awstats bir çok özelliğiyle karşımıza çıkıyor. Online update, geliştirilmiş log analyzer , detaylı istatistikler ve bolca dil seçeneği v.s. Bu tarz programlar kişinin zevkine göre değiştiği için belki arayüzünü beğenmiyebilirsiniz , bundan dolayı yakın özelliklere sahip webalizer ı kullanabilirsiniz. Aşağıda awstats'ı kurdugum bir url'yi veriyom ,takılın gezin :) Bu arada dediğim programları aşağıdaki linklerde bulabilirsiniz.

Webalizer Awstats
Ondakikaara

SUSE LINUX Professional 9.3 Çıktı

darkhunter

SUSE Linux Professional 9.3 nihayet sevenleriyle buluştu. SUSE'nin internet sitesinden, bu günden itibaren box sürüm siparişi vermek mümkün. Avrupadaki çeşitli merkezlerden de, SUSE'yi temin edebilirsiniz.

Gentoo Türkiye

pinhanarch

Gentoo Türkiye sitesi, Gentoo'nun haftalık bülteninde duyuruldu. Umarız katılımı ve devamlılığı sürekli olur.

Gentoo Türkiye : http://www.gentoo-tr.org/

Haber kaynağı: http://www.gentoo.org/news/en/gwn/20041129-newsletter.xml

Knoppix 3.8.1

darkhunter

Cebit 2005 versiyonunun güncellemesi niteliğinde olan 3.8.1 versiyonu da hazır durumda. Öntanımlı olarak 2.6.11 çekirdeği ve KDE 3.3.2, Gimp 2.2.4, OpenOffice 1.1.4 ile birlikte gelen Knoppix 3.8.1'in en önemli özelliği UNIONFS desteği sunması. Ayrıntılı bilgi edinmek ya da İndirmek için

IBM`den Linux Tutoriallar

sundance

IBM Linux`a verdiği desteği sürdürüyor.

Bu sayfada yeralan Linux tutorialları Proxy kurulumundan, Python ile programlamaya kadar birçok konuda oldukça iyi bilgi veriyor.

IBM böyle devam ederse birilerinin SUNcıları depreşeceğe benziyor :))