Eski Windowsçularda Yeni Başlayan Linux Merakı

0
murat09
Son bir kaç aydır sık ziyaret ettiğim bir forumdan bir copy paste yapacağım. Umarım arkadaşımızın verdiği link hala çalışıyordur:
"Merhaba CPU CULTURE.
Linux meraki herkes gibi bendede basladi bu aralar ve benimde pek bilgim yok bu konuda fakat bir yerlerden elime 600Mb AVI formatinda Linux hakkinda bir video gecti Ingilizce ve iskandinavca alt yazisi var.
Linux baslangici,gelismesi ve bu gune gelisi hakkinda. web site adresini su anda bilemiyorum ilgilenirseniz bulmaya calisacagim. Saygilarimla.
Abuz
Tamam buldum bile linkten dusmeden download edersiniz umarim.
Linux Videosu
"
Merak edenler için, bu forumun adı Moscom ve link saat 27/02/2003 21:10 itibariyle çalışıyor.

Görüşler

0
FZ
İçimden bir ses söz konusu videonun ve başka videolarında yakın zamanda düzenlenecek bir açık kaynak etkinliğinde katılımcılara izlettirileceğini söylüyor, hmm, içimdeki bir ses işte... :)
0
anonim
İçindeki ses çok güzel şeyler söylüyor,biz ''Bilgi´´ lenmeye hazırız.
0
anonim
Bu belgesel gecen sene düzenlenen Linux ve Ozgur Yazilim senliginde zaten gösterildi. Bilisim Cumhuriyeti' nin katkilari ve LKD' nin organizasyonuyla...
0
FZ
`zaten´ lafına bir miktar takılmış durumdayım ben! Ne yani, geçen sene Ankara´da gösterildi diye bu sene İstanbul´da çok daha büyük ve kapsamlı bir etkinlik çerçevesinde gösterilmesin mi? O `zaten´ lafı ile tam olarak neyin kast edildiğini anlamayadım doğrusu ;-)

Bu arada geçen sene o belgeselden haberdar olur olmaz hemen Bilişim Cumhuriyeti ile temas kurdum ve fakat kendileri ile bir iki karşılıklı yazışmadan sonra nedense ses seda çıkmadı, ısrarlı mesajlarıma bir türlü yanıt alamadım. Eğer olumlu ve yapıcı bir yanıt alsa idim söz konusu belgesel geçen sene İstanbul´da epey büyük bir sinema salonunda meraklılara izlettirilecekti ancak dediğim gibi taleplerime bir türlü cevap verilmeyince elimden çok da fazla bir şey gelmedi o zaman.

Neyse, geç olsun, güç olmasın. Bu sene o belgeselin de dahil olduğu birkaç film etkinliği ile birlikte eminim iyi vakit geçireceğiz.
0
anonim
Bu sene LKD Linux şenliği Istanbul'da yapılacak. Şenliğin organizatörü Ahmet Derviş'e LKD aracılığı ile ulaşabilirsiniz sanırım. Kimbilir, belki bu sene de gösterilir. Ben 'zaten' seyrettim, ama bir kez daha seyrederim. Hatta herkese yukarda URL' i olan divX'i indirip arşivlemelerini de tavsiye ederim.
0
FZ
Benim kast ettiğim etkinlik bu idi.
0
murat09
Yazıyı gönderdim ama maalesef 640 Mb lik downloadi Dial Up la indirmeyi gözüm kesmedi..Umarım şanslı (kablonet, FR vs....) arkadaşlar indirir de biz de izleriz bir şekilde. Ah şu yönetime bir aldırabilseydim Frame Relay'i.. Kaçarı yoktu :)
Ayrıca Turk Telekoma Aydın'a hala KabloNet vs altyapısı kurmadıkları, ADSL işini muammadan çıkaramadıkları için sitem ettiğimi de belirtirim bu vesileyle. Saygılar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux World´den Linus Torvalds röpörtajı

tongucyumruk

Linux World, ruhani liderimiz Linus Torvalds ile yaptığı röpörtaj'da şimdiye kadar birçok kimsenin sormaya çekindiği soruları cesurca soruyor; Linux ve Linus ile ilgili karanlıkta kalmış birçok noktayı aydınlatıyor. İşte Linus Torvalds'ın gerçek yüzü.

Summer of Code başvuru süresi uzatıldı

hayalci

Google Summer of Code 2008 için başvuru süreleri 7 Nisan'a kadar uzatıldı. Ayrıca aşağıda, 2007 Summer of Code'a katılan ve başarılı olan Çağatay Çallı'nın bir ay kadar önce yazdığı yazıyı bulacaksınız. Başvurulabilecek projeler arasında Pardus da var.

Slackware Linux Türkiye Açıldı!

anonim

Resmi Slackware Linux Türkiye temsilciliği www.slackware.org.tr adresinde açılmıştır. Tüm slackware fanatiklerine duyurulur.

Linux 2.6.0-test10 Sürümü Çıktı

FZ

Linux´un yaratıcısı Linus Torvalds test aşamasının sonuna doğru yaklaşırken yeni çekirdek sürümü 2.6.0-test10´ı duyurdu.

Çekirdeğin bu hali kısa süre sonra Andrew Morton´a emanet edilecek ve Morton, Linux 2.6.0´ın çıkarılması için son ayarlamaları yapacak.

Teknolojinin uç noktalarında gezinen penguenin yeniliklerle dolu ve heyecanla beklenen bu sürümünün çıkmasına çok az kaldı, geriye saymaya başlayın. (Bu arada 2.6.0-test9´u deneyen değerli FM üyeleri hissedilebilir farkları, değişiklikleri, deneyimlerini, vs. bizimle paylaşırlarsa seviniriz)

Winmodemler

m1a2

Bu haberin gümbürtüye gitmesini istemem. Piyasada bolca ve uygun fiyata bulunabilen (10-15$ civarı) Conexant (aka Rockwell) chipset`li winmodemler için Linux beta sürücüleri 1 Mart itibarıyla duyuruldu. Bugüne kadar sürücüsü olmadığından Linux`ta çalıştırılamayan ucuz bir SoftK56 modem üzerinde tarafımızdan test edildi ve onaylandı ;) İlgili link`te HCF ve HSF versiyonlar bulunmakta. Hadi hayırlı olsun :)