İzmir Linux Kullanıcıları Grubu Kuruldu

0
anonim
İzmir'deki penguenleri bir araya getirmek icin DEU öncülüğünde bir organizasyon başlatılıyor. Bu amaçla bir haberleşme listesi kurulmustur. Topluluğun geçici web adresi http://izmirlinux.deu.edu.tr üyelik sayfası ise http://liste.deu.edu.tr’dir.

Topluluğun amacı kısaca şöyle:

-İzmir´deki Linuxçuları bir araya getirmek, iletişimi saglamak.
-DEU bünyesindeki ogrenci topluluklari arasinda izmirlinux toplulugunu da katmak
- Açık kod kullanımı konusunda İzmir'deki diğer üniversitelerle işbirliği sağlamak.

Birkaç ay içerisinde faaliyete geçmesi düşünülen organizasyona desteği DEU rektör yardımcılığı ve DEU bilgi işlem dairesi verecektir. Organizasyon LKD ile işbirligi içinde olacaktır.
Tartışma listesi her şeyden önce bir koordinasyon ve haberleşme gereksinimini karşılamak ve öğrenci topluluklarına alt yapı sağlamak amacıyla kuruldu. Listenin amacı ve iddiası İzmir yöresindeki kullanıcıların teknik desteği ya da servis desteği değildir.Bu amaçla kurulmuş olan Linux Kullanıcıları Derneğinin listeleri zaten aktiftir ve çok iyi çalışmaktadır.

Listenin Dokuz Eylül ya da İzmir'deki üniversiteler için önemi ise bir örgüt çatısı sağlanasıya kadar gereken ortamı sağlamaktır.Öğrenci toplulukları haricinde ileride nasıl bir örgütlenmeye gidilebilir,LKD ile seminerler haricinde nasıl işbirliği yapılabilir,bu konuştukça ortaya çıkacak bir durumdur.

Listeyi takip eden öğrenci arkadaşların (DEU mensubu ya da değil fark etmiyor) öğrenci topluluğu,computer club gibi örgütlenmelerinin adresi yine bilindik resmi yollardır.

Bilgi İşlem dairesinin ve DEU’nun rolu gereken destegi ve alt yapiyi sağlamaktır.

İzmir Linux Toplulugu adina

Orhan Berent

İlgili Yazılar

2038 Yılı Problemi

raistlinthewiz

Unix sistemlerde ki 2038 yılı problemi üzerine bir yazı:
http://mail.baskent.edu.tr/~20194562/y2k38.txt


Not: Yazıyı yazma amacım tamamen konunun ilginç gelmesi ve konu üzerinde daha fazla bilgi sunmak içindir. Y2K'daki gibi felaket tellallığı değildir.

Not2: Yinede gömülü (embedded) gömülü sistemlerde sorun yaşanabilir

Editörün Notu: Bu problem 2001'de 1 Ocak 1970'den bu yana (Unix'in doğumgünü) saniye sayısı 1 Milyarı vurduğunda da yaşanmış, Digitürk hizmeti o gece patlamıştı mesela ;)

Oracle Kendi Linux Dağıtımını İstiyor

maeqlin

Oracle CEO'su Larry Ellison, Financial Times'a yaptığı açıklamaya göre piyasaya hakim iki GNU/Linux distrosundan birini satın almak istediklerini belirtmiş.

Linux Başarı Ödülleri 2003 yarışması sonuçlandı

huseyin

IBM Türk açık kodlu projelerin gelişimini desteklemek amacıyla bu yıl ikincisini düzenlediği Linux Başarı Ödülleri 15 Ekim'de sona erdi.

21 projenin finale kaldığı yarışmada, Önsel Armağan, Hüseyin Ergün ve Murat Kumaç 'ın hazırladığı Turquaz, açık kodlu muhasebe yazılımı birinci oldu.

Proje ekibi, ödül olarak IBM bilgisayar ve AISEC'ten yurtdışı staj imkanı kazandı.

Hacking Windows for Linux

yuxel

Kritik kabul edilen Linux çalıştırırken Windows yüklü bölümdeki NTFS dosya sistemine yazma konusunda yeni bir yöntem! Hem de hard diskinizin Windows XP bölümünde(partition) bulunan ntfs.sys sürücüsü ile. Olay, ReactOS'dan alınan wine tarzı bir program ile sürücünün kullanılarak, ntfs bölümlerin okuma/yazma hakları ile bağlanmasından ibaret. Haber Kaynağı :SlashDot

Editörün notu: Sınır Tanımayan Hackerlar ekibinin bu akşamki bölümünden küçük bir kısım izlediniz. Arkası yarın :)

Fedora Core 5 çıktı!

maeqlin

Red Hat'in desteklediği GNU/Linux distrosu Fedora Core'un beşinci sürümü yayınlandı.