2006 Yılı GNU/Linux Yılı Oldu

0
Titus
Eğer bir yıl masaüstlerinde GNU/Linux'un başarısını temsil edecekse bu yıl 2006 olmadır, kuşkusuz bu yıl içerisinde bir çok kullanıcı sistemlerini GNU/Linux'a terfi ettirdi bunun çok önemli sebepleri vardı tabi Ubuntu Dapper Drake ya da Novell Suse 10.0 bunların en önemlileridir, her ikisi de çok güzel pazarlama taktikleri kullandılar, Ubuntu evimize kadar ücretsiz CD yolladı. Novell'ın sloganı olan "Your Linux is ready" ise GNU/linux'un ekmeğine yağ sürmüş oldu. Bunların karşısında MS ise Vista'nın çıkışını sürekli erteledi bu da 2006 yılını GNU/Linux yılı olarak anılmasını sağladı.

Bu konuya küçük bir giriş oldu tabi, gerisi ve hatta daha da detaylısını burada bulabilirsiniz.

Görüşler

0
afsina
kusura bakmayin ama bence bu makale biraz siraci'nin bozaci bu sene mali goturdu demesine benziyor. new Linux'un masaustunde 2006'da ilerledigini gosterir sabit bir bilgi ne de elle tutulur bir bilgi var yazida? Hele gecen haftalardaki Ubuntu xorg-server guncelleme rezilliginden sonra daha ne kadar yol alinmasi gerektigi umarim gorulur. Yillardir "bu yil linux masaustunde mali goturecek" fasaryasini dinlemekten biktim.
0
afsina
yazidaki cumle hatasi icin kusura bakmayin. hizla yazip icerideki cumleleri degistirince corba oluyor.
0
Tugba
Atmasyon bir haber. Doğruluk payı yok. Madem haber yayınlamak için mutlaka kaynak göstermek gerekiyor, o zaman gösterilen kaynakta ciddiyet aranmalı.

Şimdi ben çıksam ve bana ait olan bir siteye kendi adımı vermeden Linux, Microsoft'u masaüstünde geçti, pazar payı %99'a ulaştı desem... Sonra da insan gibi bir kaynak gösteremesem?

Siz inanır mısınız? Bence hiç inandırıcı değil. Yazıları yayınlayan zat'ın daha dikkatli olması gerekiyor. Haberin doğruluğundan emin olmak amacıyla madem mutlaka link isteniyor, o zaman verilen bağlantıların güvenilir oldukları da kontrol edilmeli.

Eğer orjinal haberin geçtiği site köklü ve güvenilir değilse o zaman haber yayınlanmamalı.

0
sefalet
Bir kere yazıda GNU/linux Microsoft'u geçti gibi bir ibare yok (dolayısı ile örnek olarak verilecek bir durum değil).Söz konusu kaynaktaki yazının, yazarı tarafından haber değeri taşısın diye yazıldığını da sanmıyorum.FM'ye geçti diye her yazı bir haber değeri taşıyacak diye bir kaide olduğunu da düşünmüyorum.Bu sitede yayınlanan yazılar daha çok "böyle bir yazı var FMciler ne der" cinsinde ele alınıyor gibi gelmekte bana ki bunun böyle olması da güzel.Yazıdan anlaşıldığı kadarı ile özgür yazılım ve felsefesini destekleyen biri.Söylediği de linux masaüstünün 2006 yılında başarılı bir yıl geçirdiği, o kadar.Bu önermeyi destekleyecek pek çok başka kaynağa ulaşmanız mümkün.En azından Ubuntunun indirilme istatistiklerine bakın.

İnsanlar nedense (kolay olduğundan olabilir) FM'ye geçilen yazıların doğruluk değerini başlıca tartışma konusu zannediyorlar.Eğer yazılanlara inanmıyorsanız inanmamanızı gerektiren örneğin Linux'un tam tersine başarısızlığını gösteren başka haber,makale,istatistik vs. gibi belgeleri getirir burada paylaşırsınız.Bunları yapmadan "atmasyon" demek kale alınır görünmüyor.Üstüne bir de editörlere öğüt verme eklenince insan pes diyor.
0
isisgraf
Belirli bir kaynağa bağlı olsun olmasın LINUX 'un 2006 yılı içerisinde yol aldığı kesin...

Ama bunun asıl nedeni MS Vistanın gecikmesi olarak yorumlayamam... Çünkü LINUX kullanıcıları tarafından 2006 yılında iyi tanıtım yapıldı...

Yeni Kullanıcılar ve Öğrenciler de havaya girip bir linux yolculuğuna başladı...

Ama bu sadece kısa bir tatil gibidir.. Yakında MS 'e geri dönerler...


Linux Linux olalı adından sürekli söz ettirir.. Överler, Linux üzerine toz kondurmazlar ama hala bir kullanıcı seviyesine inemedi.. Hala bir program destek grubuna sahip değil. (adobe ws.) . Ama bir gelişimi olmaz... Boşa uğultutan ibarettir...
0
gmc_tk
2008'de Linux hakimiyeti söz konusu olacak... demedi demeyin :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Slackware Türkiye Resmi Yansısı

experience

Slackware Linux Projesi Resmi Türkiye Yansısı hizmete girdi.Siteye buradan, yansıya da buradan ulaşabilirsiniz.

http://www.slackware.com/getslack/list.php?country=Turkey

Tux + Gnu/Linux Baskılı T-shirtlerimiz Hazır!

parsifal

Beyaz T-Shirt üzerine 25cm'lik dev penguen(tux)+ Gnu/Linux baskılı T-shirtlerimiz hazır. L ve M beden olarak hazırlanan ürünün satış fiyatı 8 milyon TL olup linux34.com'dan sipariş verebilirsiniz.

$24,5 M`luk Super Bilgisayar - Linux tabi ki ;)

sundance

Slashdot`ın haberine göre dünyanın en hızlı super bilgisayarlarından bir tanesinin daha yapımı için Pacific Northwest National Laboratory HP ile $24,5M`luk bir anlaşma imzalamış.

\r\r Sözkonusu bilgisayar 170TB disk alanına, 1,8TB RAM`e ve 1400 işlemciye sahip olacakmış. İşletim sistemi de Linux. Asıl eğlenceli olan ise yorumlarda, `eğer Windows XP Pro kullanılsaydı` kısmı ;)
\r\r "...proje $24,500,399.98`a malolurdu ki bu da bütçeyi aşardı ($24M+XP'nin satış fiyatı)... üstelik 1398 cpu`da boşa giderdi :)))"

Linux Dergisi

Soulblighter

Benim gibi dergi okuma hastasıysanız, hele hele Linux dergisi olsa da okusam diyorsanız işte size güzel iki adres...

Birincisi LinuxWorld.com'un çıkarttığı Linux World Magazine.

İkincisi Linux Gazette. 1995'ten beri yayında olan Linux Internet gazetesinin arşivine erişebilir. Linux'un emekleme yıllarındaki gelişmeleri takip edebilirsiniz. Hem nostalji hem de çok ilginç bilgiler var.

GNU/Linux çekirdeği, MS Windows'a mı benzemeye başladı?

anonim

SCOlastik düşünceye sahip insanlar, oralarda bir yerde hayatlarını hala sürdürüyorlar. Çok yakın bir arkadaşımdan (ki ben pek ZDNet takip etmem) aldığım haber linki beni değişik düşüncelere sevk etti.Yorumlarınıza açık.

Detaya inemeden şöyle bir gözattım. Paranoyak mıyım? Yoksa yeni bir oyun mu başlıyor? ZDNet haberi