2006 Yılı GNU/Linux Yılı Oldu

0
Titus
Eğer bir yıl masaüstlerinde GNU/Linux'un başarısını temsil edecekse bu yıl 2006 olmadır, kuşkusuz bu yıl içerisinde bir çok kullanıcı sistemlerini GNU/Linux'a terfi ettirdi bunun çok önemli sebepleri vardı tabi Ubuntu Dapper Drake ya da Novell Suse 10.0 bunların en önemlileridir, her ikisi de çok güzel pazarlama taktikleri kullandılar, Ubuntu evimize kadar ücretsiz CD yolladı. Novell'ın sloganı olan "Your Linux is ready" ise GNU/linux'un ekmeğine yağ sürmüş oldu. Bunların karşısında MS ise Vista'nın çıkışını sürekli erteledi bu da 2006 yılını GNU/Linux yılı olarak anılmasını sağladı.

Bu konuya küçük bir giriş oldu tabi, gerisi ve hatta daha da detaylısını burada bulabilirsiniz.

Görüşler

0
afsina
kusura bakmayin ama bence bu makale biraz siraci'nin bozaci bu sene mali goturdu demesine benziyor. new Linux'un masaustunde 2006'da ilerledigini gosterir sabit bir bilgi ne de elle tutulur bir bilgi var yazida? Hele gecen haftalardaki Ubuntu xorg-server guncelleme rezilliginden sonra daha ne kadar yol alinmasi gerektigi umarim gorulur. Yillardir "bu yil linux masaustunde mali goturecek" fasaryasini dinlemekten biktim.
0
afsina
yazidaki cumle hatasi icin kusura bakmayin. hizla yazip icerideki cumleleri degistirince corba oluyor.
0
Tugba
Atmasyon bir haber. Doğruluk payı yok. Madem haber yayınlamak için mutlaka kaynak göstermek gerekiyor, o zaman gösterilen kaynakta ciddiyet aranmalı.

Şimdi ben çıksam ve bana ait olan bir siteye kendi adımı vermeden Linux, Microsoft'u masaüstünde geçti, pazar payı %99'a ulaştı desem... Sonra da insan gibi bir kaynak gösteremesem?

Siz inanır mısınız? Bence hiç inandırıcı değil. Yazıları yayınlayan zat'ın daha dikkatli olması gerekiyor. Haberin doğruluğundan emin olmak amacıyla madem mutlaka link isteniyor, o zaman verilen bağlantıların güvenilir oldukları da kontrol edilmeli.

Eğer orjinal haberin geçtiği site köklü ve güvenilir değilse o zaman haber yayınlanmamalı.

0
sefalet
Bir kere yazıda GNU/linux Microsoft'u geçti gibi bir ibare yok (dolayısı ile örnek olarak verilecek bir durum değil).Söz konusu kaynaktaki yazının, yazarı tarafından haber değeri taşısın diye yazıldığını da sanmıyorum.FM'ye geçti diye her yazı bir haber değeri taşıyacak diye bir kaide olduğunu da düşünmüyorum.Bu sitede yayınlanan yazılar daha çok "böyle bir yazı var FMciler ne der" cinsinde ele alınıyor gibi gelmekte bana ki bunun böyle olması da güzel.Yazıdan anlaşıldığı kadarı ile özgür yazılım ve felsefesini destekleyen biri.Söylediği de linux masaüstünün 2006 yılında başarılı bir yıl geçirdiği, o kadar.Bu önermeyi destekleyecek pek çok başka kaynağa ulaşmanız mümkün.En azından Ubuntunun indirilme istatistiklerine bakın.

İnsanlar nedense (kolay olduğundan olabilir) FM'ye geçilen yazıların doğruluk değerini başlıca tartışma konusu zannediyorlar.Eğer yazılanlara inanmıyorsanız inanmamanızı gerektiren örneğin Linux'un tam tersine başarısızlığını gösteren başka haber,makale,istatistik vs. gibi belgeleri getirir burada paylaşırsınız.Bunları yapmadan "atmasyon" demek kale alınır görünmüyor.Üstüne bir de editörlere öğüt verme eklenince insan pes diyor.
0
isisgraf
Belirli bir kaynağa bağlı olsun olmasın LINUX 'un 2006 yılı içerisinde yol aldığı kesin...

Ama bunun asıl nedeni MS Vistanın gecikmesi olarak yorumlayamam... Çünkü LINUX kullanıcıları tarafından 2006 yılında iyi tanıtım yapıldı...

Yeni Kullanıcılar ve Öğrenciler de havaya girip bir linux yolculuğuna başladı...

Ama bu sadece kısa bir tatil gibidir.. Yakında MS 'e geri dönerler...


Linux Linux olalı adından sürekli söz ettirir.. Överler, Linux üzerine toz kondurmazlar ama hala bir kullanıcı seviyesine inemedi.. Hala bir program destek grubuna sahip değil. (adobe ws.) . Ama bir gelişimi olmaz... Boşa uğultutan ibarettir...
0
gmc_tk
2008'de Linux hakimiyeti söz konusu olacak... demedi demeyin :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

LINUXnet çıktı!

MaXCoDeR

Türkiye Linux dergisine kavuştu; Türkiye'nin ilk ve tek Linux dergisi LINUXnet çıktı! LINUXnet'in ilk sayısı Gelecek Linux 3.0 dahil olmak üzere toplam 5 CD hediyeli. Dergi hakkında daha fazla bilgi almak ve içeriğini öğrenmek için www.linuxnet.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Litux'tan

fevzinet

BTnet'teki habere göre : " Litux, yazılım alanında kariyer sahibi olmak isteyenlere, açık kaynak kodlu veya lisans ücreti gerektirmeyen alternatifler sunuyor. "

Şimdi Linux için de var

e2e

DesktopLinux.com'a bugün girdiğimde alt alt geçen iki başlıkta da bu, "Şimdi Linux için de var" ifadesi geçiyordu. Artık Linux üzerinde çalışacak programlar ise Adobe'un Acrobat Reader 7.0'ı ile Nero'nun CD yazma programıydı.

Acrobat 7.0'a, RPM ve .tar.gz formatlarında buradan,
NeroLinux hakkında ayrıntılı bilgiye ise buradan ulaşabilirsiniz.

Editörün Notu: Acaba RMS bu durumu nasıl karşılıyor.

CompTIA ve LPI İşbirliği

LPI-Turkey

Dünya bilgi teknolojisinin bağımsız sertifika sağlayıcısı CompTIA ve dünyanın lider Linux Sertifikasyon Organizasyonu, Linux Professional Institute (LPI), giriş seviyesi (LPIC-1) Linux sertifika programını standartlaştırmak amacıyla yaptıkları işbirliğini duyurdular.

HEV Özel Kemerköy Okulları Linux Eğitimleri 6 Nisanda Başlıyor!

anonim

HEV Özel Kemerköy Okulları bünyesinde verilmekte olan SuSE Linux Eğitimleri hakkında bilgi içermektedir.

Eğitimlere temel eğitim programı olan Sistem Yönetimi I ile başlıyoruz:

Programın Başlama Tarihi : 6 Nisan 2002
Programın Süresi : 24 saat
Konum : HEV Özel Kemerköy Okulları PC laboratuarı