Slackware 10.2 Duyuruldu

0
GolgeHan
Unix'e en çok benzeyen Linux işletim sistemi Slackware'in 10.2 sürümü duyuruldu. Çekirdek 2.4.31, fakat kurulumda açılış esnasında SCSI ,RAID, SATA desteği olan test26.s ile sistemi kurabilirsiniz. Masaüstü ortamı olarak Kde 3.4.2 ve XFce 4.2.2 dağıtımla birlikte sunulmakta.

Ayrıntılı bilgi için: http://www.slackware.com/announce/10.2.php

Görüşler

0
misafir
Böylece ilk kez resmi bir Slackware sürümü GNOME olmadan dağıtılıyor. Bu bir işaret olabilir mi acaba?
0
FZ
Evet bu ilahi bir işaret. Hayatın anlamı da diyebiliriz. Hatta bunun için özel bir forum alanı açıp sabaha dek tartışmalıyız.
0
conan
:)
0
misafir
Pardon, daha önce bu konuda yapılan haberleri aratmadan yazmışım yorumu. bkz: haber
0
experience
$ukur edip 2 rekat namaz attik haberi alinca.
slack 10.1'e gecmemi$tim.onceki i$imi goruyordu.
hdd'min head'i, cylinder'i, sektoru eline aldi bi gun (bkz: eline almak)
micros~1 icin partition doctor war dediler. atraksiyonel gui'yim her$eyi end-user icin $ip$ak yaparim dedi.peki dedim. demez olaydim. aldi goturdu linux'umu. allahtan dosyalarim her$eyim ortak partition'daydi. (ikinci $ukur sebebi).
haliyle slack 10.2 yi beklemek vacip olmu$tu. eli kulagindayken eski olmasina ramak kalmi$ surumu kurmak yerine distro denenmeliydi bir kac. sozu gecen surecte denedigim distrolar.
debian netinst: 560 mb yi netten indirip kurdu. guzel.ama debian benim tarzim degil. bir kez daha anladim.
vlos1.2: bir linux ancak bu kadar agirla$tirilabilir. ana felsefesi kaynaktan derleyip optimize hizlarda cali$mak olan gentoo boyle bi$eye alet olmamaliydi.
h3knix: dunyada sadece 100 kadar kullanicisi olan bi distro.. pek bi deneyseldi. slack'in ilk halleri gibi. packet manager'i bile war. goz atmak isteyenlere -> http://h3knix.open-element.net/
sonuc. slack rullz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Desktop GNU/Linux Mümkün!

mrtksn

Sıradan bir Desktop PC kullanıcısının hiç bir GNU/Linux dağıtımını kullanamayacağını düşünüyordum, ama bu önyargım kırıldı.

Oda arkadaşımın PC'sinin sabit diski 2 ay kadar önce soru çıkarmaya başladı,bazen tepki vermez oldu ve windowsu boot edemez hale geldi; Bunun üzerine günü kurtarmak için arkadaşıma Knoppix 4.0 Live CD yi önerdim, ilk başta dalga geçti...

Linux`a IDE-CDWriter Kuruyoruz!!!

sundance

Eğer Kablonet veya DSL`iniz varsa, hiçbir zaman yeteri kadar harddiskiniz olamaz :) Bu düşünceden yola çıkarak bugün gidip kendime bir CD-Writer aldım. Yaklaşık birbuçuk yıldır gururla kullandığım Linux sistemime bu CD-Writerı tanıtabilmek için sekiz saat kadar uğraştıktan sonra başarılı oldum.

\r\r \r\r Sizlerin en azından uğraşmamanız için, Fazlamesai ürünlerine bir yenisini daha ekleyelim dedim ve bu sancılı süreci mümkün olduğu kadar pratikleştirdim. İyi cd basmalar (en iyi p2p MLDonkey, işte o kadar ;)

PCNet - SuSE işbirliği

FZ

PCNet bir güzellik yapmış ve yakında piyasaya süreceği özel Linux sayısında 7 CD'lik (+DVD) bir SuSE 7.1 dağıtımı vermeyi kafaya koymuş.

Bununla da yetinmemiş mevzu ile ilgili özel bir web sitesi kurmuş PCNetLinux.org başlığı altında.

Maksat son kullanıcının evine Linux girsin, vatandaş çocuğunu sevindirsin ;-) Acelesi olanlar dergiyi yukarıdaki adresten de sipariş edebilirler.

Linux+ Magazine eski sayılarına ücretsiz sahip olun

anonim

Linux+ Magazine ücretli olarak satılan bir Linux dergisiydi. Bir süredir eski sayılarını internet üzerinden ücretsiz dağıtmaya başlamışlar. Merak edenler, dergi kültürü olanlar eski sayıların ücretsiz pdf versiyonlarına buradan erişilebilir.

LINUXnet çıktı!

MaXCoDeR

Türkiye Linux dergisine kavuştu; Türkiye'nin ilk ve tek Linux dergisi LINUXnet çıktı! LINUXnet'in ilk sayısı Gelecek Linux 3.0 dahil olmak üzere toplam 5 CD hediyeli. Dergi hakkında daha fazla bilgi almak ve içeriğini öğrenmek için www.linuxnet.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.