Slackware 10.2 Duyuruldu

0
GolgeHan
Unix'e en çok benzeyen Linux işletim sistemi Slackware'in 10.2 sürümü duyuruldu. Çekirdek 2.4.31, fakat kurulumda açılış esnasında SCSI ,RAID, SATA desteği olan test26.s ile sistemi kurabilirsiniz. Masaüstü ortamı olarak Kde 3.4.2 ve XFce 4.2.2 dağıtımla birlikte sunulmakta.

Ayrıntılı bilgi için: http://www.slackware.com/announce/10.2.php

Görüşler

0
misafir
Böylece ilk kez resmi bir Slackware sürümü GNOME olmadan dağıtılıyor. Bu bir işaret olabilir mi acaba?
0
FZ
Evet bu ilahi bir işaret. Hayatın anlamı da diyebiliriz. Hatta bunun için özel bir forum alanı açıp sabaha dek tartışmalıyız.
0
conan
:)
0
misafir
Pardon, daha önce bu konuda yapılan haberleri aratmadan yazmışım yorumu. bkz: haber
0
experience
$ukur edip 2 rekat namaz attik haberi alinca.
slack 10.1'e gecmemi$tim.onceki i$imi goruyordu.
hdd'min head'i, cylinder'i, sektoru eline aldi bi gun (bkz: eline almak)
micros~1 icin partition doctor war dediler. atraksiyonel gui'yim her$eyi end-user icin $ip$ak yaparim dedi.peki dedim. demez olaydim. aldi goturdu linux'umu. allahtan dosyalarim her$eyim ortak partition'daydi. (ikinci $ukur sebebi).
haliyle slack 10.2 yi beklemek vacip olmu$tu. eli kulagindayken eski olmasina ramak kalmi$ surumu kurmak yerine distro denenmeliydi bir kac. sozu gecen surecte denedigim distrolar.
debian netinst: 560 mb yi netten indirip kurdu. guzel.ama debian benim tarzim degil. bir kez daha anladim.
vlos1.2: bir linux ancak bu kadar agirla$tirilabilir. ana felsefesi kaynaktan derleyip optimize hizlarda cali$mak olan gentoo boyle bi$eye alet olmamaliydi.
h3knix: dunyada sadece 100 kadar kullanicisi olan bi distro.. pek bi deneyseldi. slack'in ilk halleri gibi. packet manager'i bile war. goz atmak isteyenlere -> http://h3knix.open-element.net/
sonuc. slack rullz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İTÜ GNU/Linux Akademi Başlıyor

anonim

İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından açılan 101 linux sistem yöneticiliğine giriş kursu  30.03.2009 pazartesi günü başlıyor, eğitim süresi 40 saat (5 hafta) olup, pazartesi ve çarşamba günleri saat 18:30-22:30 arası verilecektir. Buradan ön kayıt yaptırabilirsiniz. Kontenjan 15 kişiyle sınırlıdır. Ayrıntılı bilgi için http://ila.itu.edu.tr

Vector Linux 2.5 Beta hazır...

m1a2

"Well boys and girls the long awaited Vector Linux 2.5 release is just around the corner."
Vector Linux`un beta sürümü böyle duyuruldu.

Final sürüm 2-3 hafta sonra hazır olacak. Bilmeyenler veya bakmaya üşenenler için tanıtalım...

Lycoris Desktop/LX ile hersey daha ucuz!

conan

Lycoris, Walmart ile yaptığı anlaşmayla yeni Desktop PC işletim sistemi ürünü olan Desktop/LX`i, Microtel bilgisayarlar içerisinde yüklü olarak piyasaya sundu. Desktop/LX tamamen Linux çekirdeği üzerine kurulu bir işletim sistemi.

Oldukca Windows/XP kılıklı olan sistem inanılmaz bir fiyatla satılıyor. 800 MHz VIA C3 işlemci (Celeron 800 ayarında), 128 MB bellek, 10 GB hard disk, CD-ROM, 10/100 Ethernet kartı, Lycoris Desktop/LX işletim sistemi, klavye, mouse, hoparlörler (monitör hariç) SIKI DURUN tam: 199.86$

Walmart bir zamandır LindowsOS ile yüklü bilgisayarlar da satıyordu. (şu anda fiyatlari Desktop/LX ile aynı)

Desktop/LX sitesinde sistemin oldukça fazla ekran görüntüsünü bulabilirsiniz.

Dizüstü Linux'un Geleceği

gismo

HP belirli modellerini Ubuntu Linux ile uyumlu hale getirecek. Slashdot'un bu haberine ve CoolTechZone'un bu haherine göre HP nx6110, nc6120, nc6220, nc6230 and nc6000 modellerinde tüm donanımı %100 Ubuntu Linux ile uyumlu hale getirecek ve isteyen kullanıcılar Ubuntu yüklü olarak bu modelleri satın alacak. Böylece M$ lisansı alma zorunluluğu da ortadan kalkacak. Darısı diğerlerinin başına ;)

Amavis

tunc

Amavis uzun zamandır piyasada olan SuSe'ci ler tarafından geliştirilen bir open source mail scanner. Her ne kadar SuSe tarafından fazla support desteği verilmese de yararlı bir program. Amavis qmail, sendmail, postfix gibi MTA destekleri verebiliyor. Ayrıca hem gelen hemde giden mailleri scan edebiliyor.
http://www.amavis.org