Son 2.4

0
yuxel
Kernel 2.6'yı beklerken, 2.4.22'nin duyurulmasından 3 ay sonra 2.4.23 duyuruldu. Jens Axboe'nun yazdığı "Laptop mode" adı verilen sistem; pillerin daha uzun kullanılmasını sağlayacak. 2.4.23 deki yenilikler için şu adrese göz atabilirsiniz.
Kaynak: kerneltrap.org

Görüşler

0
anonim
2.6'nin thread'lerdeki methi sanirim kimsenin gozundan kacmamistir. sirf bu yuzden bilisim enstitusundeki bir hocadan bize 1-2 haftaligini bir p166 gibi dusuk bir makine ayirip ayiramayacagini sordum (teste tabi tutacagiz yurtta arklar il). cok buyuk umutlar besliyorum bu 2.6 surumunden, sanirim benim de interrupt request'lerden dolayi olusan kitlenmelerim de son bulacak.
yani artik hadi ciksin artik noktasina geldim. ama acelecilik gozumuzu karartmamali, torvalds amcam en iyisini bilir ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mandrake 9.2 Beta 1 Çıktı

Teorisyen

Mandrakenin resmi linux sitesinde yayınlanan bu habere göre Mandrake Linux 9.2 Beta 1 yayınlanmış...

Bir yaşam tarzı olarak Unix

sundance

Uzun süredir üzerinde düşündüğüm "Bir yaşam tarzı olarak Unix" isimli makaleyi sizlerle paylaşmak istedim, umarım beğenirsiniz.

Sanırım hepimiz belli bir film türünü biliriz. Filmin göbeğinde bir şey vardır, bir meslek (itfayeci, bankaci, polis vs.), bir spor (basketbol, futbol vs.) ya da basitçe bir hobi (satranç, muzik, resim, poker vs.) ve filmin kahramanı bu konu ile takıntılı birisidir. Hobisi, işi, aşkı, takıntısı, heyecanı hepsi neyle ilgileniyorsa odur, hayatın geri kalanı ile de çok ilgilenmez.

Çekirdekten Haber Var

anonim

Linux çekirdeğinin 2.4.29-rc1 versiyonu yayınlandı. Bu konunun taşıdığı haber değeri ise bu versiyonun kullanıcıların root haklarına ulaşmasını sağlayan önemli sayılabilecek bir güvenlik açığını da düzeltiyor olması. Bu açık aynı zamanda 2.6 serisi çekirdekleri de etkiliyor. 2.6 serisinde bu açığı kapatmak için gereken yamayı ( Alan Cox tarafından ) burada bulabilirsiniz.

Linux çekirdeğinde bir diğer gelecek vaat eden gelişme ise Jake Moilanen tarafından duyuruldu. Kerneltrap'ın haberine göre Moilanen'ın geliştirdiği genetik algoritma sayesinde %1-%3 arasında değişen oranda performans artışı sağlanıyor. IO zamanlayıcı ve Cpu zamanlayıcılarının kendilerini en iyi performansı verecek şekilde ayarlanmasına dayanan algoritma için Moilanen "Sağlanan performans artışı çok yüksek olmamasına rağmen söz konusu zamanlayıcılar hakkında uzman birisinin bu oranı yükseltebileceğini düşünüyorum" dedi.

Linux'ta 3G ile VINN'lamak

eu

3G konusunda 3 GSM şirketinin reklamlarında ve dökümanlarında Linux'ta çalışır/çalışmaz konusunda bir bilgi bulamıyorsunuz. Birtanesinin müşteri hizmetlerini aradığımda 3G modemlerinin çalışıp çalışmadığını sordum, teknik arkadaşa yönlendirdiler ve o da dökümana baktı ve sadece Windowsta çalışır dedi, ama biraz zorlayınca test için birtane ayarladılar.

Gentoo 1.2

butch

Henüz resmen duyurulmuş olmamasına rağmen Gentoo'nun 1.2 sürümü sunucularda kendini gösterdi. Bilmeyenlere bildirip, bilenlere hatırlatalım; Gentoo hızlı, kaynak tabanlı Portage isimli çok başarılı bir paket yönetim sistemine sahip oldukça farklı bir Linux dağıtımı. Yani bu işe kaynağından girmek istiyorum diyenleri dağıtımı.
Kurulum için 16 Mb olan bu dosya yeterli.
Gentoo hakkında daha fazla bilgi için : Gentoo.org