Kernel geliştirici topluluğu büyüyor

0
coskung
Haber, itworld.com'dan; Linux Foundation yöneticisi Jim Zemlin, 2005'ten bu yana yaklaşık 3700 kişinin kernel koduna katkı yaptığını, en çok katkı yapan 10 geliştiricinin tüm katkının %15'lik kısmını sağladığını söylemiş. Öne çıkan isim 1571 katkı ile Al Viro.
Aynı dönemde Linus Torvalds, 495 değişiklik eklemiş. En çok katkı yapan 30 geliştirici ise toplamın %30'unda isim sahibi. Haberde ayrıca geliştiricilerin iş profilleri de incelenmiş. Mesela en yüksek oran %13.9 ile kernele yaptığı katkıdan dolayı maddi bir kazanç elde etmeyen grup. Şirket çalışanları göz önüne alındığında da Redhat %11.2, Novell %8.9, IBM %8.3 ve Intel %4.1 listelenmiş.
Haberin Tamamı

Görüşler

0
kocak
Bu habere ilave olarak bir bağlantı... İçinde güzel veriler mevcut.

https://www.linux-foundation.org/publications/linuxkerneldevelopment.php
0
Tarık
en gıcık tarafıda adım başı Linux Torvalds isminin gözümüze sokulması sanırım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Vector Linux 4.0 çıktı

GaripFakir

Vector Linux'un 4.0 versiyonu çıktı. Vector Linux sade ve güçlü yapısıyla kendisine Linux dünyasında yer edinen Slackware Linux'a zenginleştirilmiş masaüstü ve otomatik donanım tanıma özellikleri ilave edilmesiyle ortaya çıkan bir dağıtım.

Yeni versiyon Slackware 9.0 ve 2.4.22 kernel tabanlı.

Slackware 9 Sonunda Çıktı !!

oktay

Henüz resmi site slackware.com'dan haber verilmemiş olsa da Slackware 9 artık hazır. Bu yazıyı yazdığım saatlerde 9.0 sürümü henüz yansı sitelerine ulaşmamış görünüyor. Zannediyorum resmi bir açıklama yapılmamış olmasının sebebi de yansı sitelerine bu aşamada yüklenilmesini engellemek.

Uzun zamandır beklediğimiz şu anda hala yayınlanan en eski Linux sürümü ünvanını elinde bulunduran bu Slackware in yeni sürümü hepimize hayırlı olsun.

Eğer indirmeyi başarabilirseniz lütfen geçici yansı sunucuları kurup buradan adresi dağıtmak vasıtasıyla Türkiyede de yayılmasına yardımcı olunuz.

linuxtoday.com/developer/2003031901126NWSLSW adresinden daha fazla bilgi alınabilir.

Fedora Core 6 Duyuruldu

anonim

Can sıkıcı birkaç hatanın giderilmesinin zaman alması nedeniyle çıkışı 2 defa ertelenen Fedora Core,planlanan tarih olan 16 Ekim'den 8 gün sonra 6. sürümünü az önce duyurdu.

Kernel 2.4.28 çıktı

mos

2.4.x serisinin yeni son sürüm çekirdeği artık 2.4.28.

Changlog için buraya
Bilgisyarınıza indirmek için buraya,
patch içinse şuraya tıklayın.

NOT: şu anda son kararlı çekirdek 2.6.9'dur.

Gentoo sunar : Gentoo Linux 2004.3

mos

Önceki sürümlerde göze çarpan bir çok hatanın giderildiği, pek çok paketin güncellendiği 2004 'un bu son sürüm Gentoo Linux'u hakkındaki orijinal haberi ve sürüm bilgilerini buradan okuyabilirsiniz.