Evde kendi Wap Gateway`inizi kurun!

0
larweda
Her geçen gün biryerlerde duyuyoruz, WAP aşağı, WAP yukarı. Bu WAP denilen şey aslında, bildiğimiz yaygın internet protokolünün (HTTP) cep telefonu şebekeleri için ufaltılmış bir hali. Yani internet'te ulaşabildiğiniz şeylerinin ufak bir kümesine, o da doğru bir şekilde biçimlendirilirse, cep telefonunuzdan da ulaşabiliyorsunuz. Bu servisi vermek için bir servis sağlayıcısına ihtiyacınız var. Artık evde linux yüklü orta halli bir bilgisayarınız varsa, kendi kendinize de wap gateway olabiliyorsunuz.
Adamlar Kannel adında Opensource bir program yazmış, RedHat 6.2 veya Debian potato üzerinde çalışabiliyor. Evdeki makinanızı bir Wap Gateway haline getiriyor. Yani internetteki wml(html'in wapça`sı, wireless markup language) içeriğini telefonunuzun anlayabileceği bir dile çevirip telefonunuza gönderiyor.

Program aynı zamanda bir SMS gateway olarak da çalışabiliyor, yani aynı wap içeriğini veri iletimi (Data bearer) ile değil de SMS iletimi ile (SMS bearer) gönderebiliyor. (Telefonunuz bilgiyi birden fazla sms olarak alıp, görüntülemeyi başarabiliyor. En azından yenileri.)

Daha fazla bilgi için.. www.kannel.org

İlgili Yazılar

Huzurlarınızda SUSE Linux 10

parsifal

openSUSE projesinin ilk meyvesi oldu!

Goldmaster olarak da adlandırılan SUSE linux 10.0 hakkında daha detaylı bilgiyi burdan alabilirsiniz.

Linux´un Geleceği

Nightwalker

http://www.vnunet.com/News/1138984 adresinde yer alan habere göre yıllık kazançları 1 milyar doları aşan 15 büyük Amerikan firmasıyla yapılan görüşmelerde firma yetkilileri GNU/Linux'un kritik görevlerde kullanımak için hala yeterli olmadığını belirttiler. Firmaların endişeleri Linux'a verilen destek konusunun yetersizliğinden kaynaklanıyor. Diğer taraftan röportajda görüşleri alınan bilişim uzmanlarından bazıları Linux'un büyük firmaların kritik görevlerinde kullanılmamasının sebebini algı yanlışlıklarına ve alışkanlıklara bağladılar.

EvilEntity Linux 0.25DR İncelemesi

anonim

LinuxTurkey masaüstünün lider dağıtımı olma iddiasında, asi ve değişik bir dağıtım olan EvilEntity Linux´un ilk Türkçe incelemesini yapmış.

Bu yazıda kelimenin tam anlamıyla garip bir dağıtım olan EvilEntity Linux (EEL) u inceleyeceğim. Öncelikle EEL nin felsefesinden bahsetmek istiyorum. EEL Windows ile ilgili herşeye gıcık olan ve Windows´suz da harika bir masaüstü olabileceğini kanıtlamaya çalışan bir dağıtım. Evet, buraya kadar herşey normal görünüyor ancak EEL Gnome ve Kde´yi Windows´u taklit etmeye çalışmakla suçluyor ve bu yüzden onlara yer vermiyor. Hatta çok bilinen hiçbir pencere yöneticisine yer vermiyor.

Hacking Windows for Linux

yuxel

Kritik kabul edilen Linux çalıştırırken Windows yüklü bölümdeki NTFS dosya sistemine yazma konusunda yeni bir yöntem! Hem de hard diskinizin Windows XP bölümünde(partition) bulunan ntfs.sys sürücüsü ile. Olay, ReactOS'dan alınan wine tarzı bir program ile sürücünün kullanılarak, ntfs bölümlerin okuma/yazma hakları ile bağlanmasından ibaret. Haber Kaynağı :SlashDot

Editörün notu: Sınır Tanımayan Hackerlar ekibinin bu akşamki bölümünden küçük bir kısım izlediniz. Arkası yarın :)

Byzantine OS: Belki de işletim sistemlerinin geleceği

tongucyumruk

Bundan yaklaşık bir yıl kadar önce sundance'e bir fikrimden bahsetmiştim... Bir işletim sistemi. Daha doğrusu bir gui. Tamamen Web browser tabanına dayanan tüm işlemlerin browser içinden yapıldığı bir sistem.

Birileri icq'yu dinlemeye almış olacakki bugün mozdev.org'da gezinirken iPilot diye bir linke denk geldim. Önce PDA ile Mozilla arasında bir bağlantı olabileceği aklıma geldi. Ama sayfa açılınca dumurdan dumura koştum diyebilirim.