Mandrake 10 Gazete Bayilerinde

0
Teorisyen

İlgili Yazılar

Yılın Penguenleri Ödülleri için aday gösterme süreci başladı

dfisek

Linux Kullanıcılari Derneği, her yıl olduğu gibi Yılın Penguenleri Ödulleri'ni veriyor. Geçen yıl olduğu gibi 6 kategoride verilecek olan ödüller, sizlerin göstereceğiniz adaylar arasından dernek üyeleri tarafından yapılacak oylama ile belirlenecek. [ Ayrıntılı Bilgi ]
Editörün notu: Şimdiden güzide editörümüz Emre "FZ" Sevinç, En Çalışkan Penguen, Fazlamesai.net televizyon programı da En İyi Basılı/Görsel İçerik Çalışması kategorilerinde aday gösterilmişler.

LINUXnet'in 2. sayısı bayilerde

MaXCoDeR

Türkiye'nin ilk ve tek Linux dergisi LINUXnet'in 2. sayısı bayilerde! LINUXnet yeni sayısında %10 daha kalın, bir CD daha fazla hediyeli.

LINUXnet'in hediyesi toplam 6 CD'de Mandrakelinux 10.1 Community, SUSE 9.1 Personal, Knoppix 3.6 ve LINUXnet Özel CD'si yer alıyor.

Derginin tüm içeriğini görmek için www.linuxnet.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Matrix de UNIX Kullanıyor!

sundance

Evet, yanlış okumadınız, bahsettiğimiz Neo'nun kral olduğu Matrix evreni. Linux Security.com'da yeralan haberde, Trinity'nin bir sistemi kırmak için bir Unix terminalden nmap ve ssh v1 kullandığı gözüküyor

Nmap'i bir filmde göreceğimi tahmin etmezdim açıkcası :) Tabi ssh v1'ın ortadan kalkalı bir müddet olması ve Matrix'in güvenlik listelerini takip etmeyip, script kiddielere davetiye çıkartması üzücü :)

Mandrake ve HP elele

sundance

Dün yapılan bir basın açıklamasına göre bundan böyle -dünya çapında- HP Desktop bilgisayarlarıyla birlikte Mandrake 9.1 dağıtımı seçenekli olarak gelebilecek.

Dünyada 'Linuxu sonuna kadar destekliyoruz, pazara kadar değil mezara kadar Linux' diyen HP ve IBM'in Türkiye'deki desteği malum, bakalım ne zaman HP Türkiye'den gidip Mandrake install edilmiş PC'ler alabileceğiz ? Bakalım bu dünya çapı bizi de alabilecek kadar büyük mü ?

Novell, SuSe 9.1`i duyurdu

yuxel

Novell, Gnu/Linux 2.6 ile gelen ilk ticari dağıtım olma özelliğine sahip olan SuSe 9.1'i duyurdu. Kişisel sürümü $29.95, profesyonel sürümü ise $89.95 'den satılacak olan 9.1, Gnome 2.4.2 ve KDE 3.2.1 masaüstü ortamlarını içeriyor. Dağıtımda ayrıca Softmaker firmasında üretilen TextMaker(kelime işlemci) ve Planmaker(tablolama) ofis programları da gelmekte.
Slashdot | Newsforge | Eweek | Madpenguin