MIT Brezilya'ya GNU/Linux kullanmasını önerdi

0
gismo
slashdot'un ve zdnet'in haberine göre MIT Media Lab Brezilya hükümetine fakirlere satılacak bilgisayarlara kurulmak üzere kısıtlı MS Windows sürümleri yerine GNU/Linux kullanmalarını önerdi. Media Lab yöneticisi Walter Bender: "Pahalı ve kısıtlı sürüm ticari yazılımlar yerine yüksek kaliteli özgür yazılımları kullanmalarını savunuyoruz" dedi.

Ülkemizde de benzer gelişmelerin olduğu düşünülürse (öğretmenlere verilecek bilgisayarlar) sonucu dikkatle takip etmekte fayda var.

Görüşler

0
berkin
Bizim öğretmenlere verilecek bilgisayarlar büyük ihtimalle fabrika çıkışı şekilde "Micro$oft Vergisi" ödenmiş şekilde geliyor. Umarım bu konuda bir gelişme olur; yazık ulusal servete. Düşündükçe içim gidiyor.
0
BaRzO
bir siteden duyduğuma göre Sayın Tayip Erdoğan
Bill Gates bozmuş gibi birseyler söyleniyor.
B.G in türkiye ziyaretindeki toplantıda T.E sanki Özgür yazılımdan haberdarmış gibi Ö.Y taraflısıymış gibi konuşmuş deniliyor. Bu konudaki söylentiler sizce doğrumu ?
0
Nightwalker
liste.linux.org.tr adresinden ulaşabileceğiniz linux-sohbet ve linux-dernek arşivlerinde konu ile ilgili oldukça fazla sayıda e-posta ya ulaşabilirsiniz.

Sorunuzun cevabına gelince, R.T.E 'nin bizzat araştırdığını sanmmıyorum böyle bir konuyu ancak yaptığı konuşmaya bakılacak olursa (ki gazete arşivlerinde oldukça geniş özetleri var) danışmanları tarafından bu konularda bilgilendirilmiş gibi gözüküyor.

Ancak bu konuda ki karar için yalnız bir başbakanın bilgilendirilmesi yetmez. Konu kamuoyu gündemini yeterince meşgul etmedikçe diğer yetkililerin herhangi bir adım atmayacağı ülkemiz tarihine ait vesikalarla sabittir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Vector Linux-3.2 Çıktı

ersan

Vector Linux 3.2 bir kaç gün önce duyuruldu: 2.4.20 kernel, Glibc-2.2.5, Opera-6.11, Dillo-0.6.6 ve daha bir çok program ile eskisi gibi yine çok hızlı.

2006 Yılı GNU/Linux Yılı Oldu

Titus

Eğer bir yıl masaüstlerinde GNU/Linux'un başarısını temsil edecekse bu yıl 2006 olmadır, kuşkusuz bu yıl içerisinde bir çok kullanıcı sistemlerini GNU/Linux'a terfi ettirdi bunun çok önemli sebepleri vardı tabi Ubuntu Dapper Drake ya da Novell Suse 10.0 bunların en önemlileridir, her ikisi de çok güzel pazarlama taktikleri kullandılar, Ubuntu evimize kadar ücretsiz CD yolladı. Novell'ın sloganı olan "Your Linux is ready" ise GNU/linux'un ekmeğine yağ sürmüş oldu. Bunların karşısında MS ise Vista'nın çıkışını sürekli erteledi bu da 2006 yılını GNU/Linux yılı olarak anılmasını sağladı.

Bu konuya küçük bir giriş oldu tabi, gerisi ve hatta daha da detaylısını burada bulabilirsiniz.

SCO/IBM Linux Savaşında İlk Raund´u IBM Kazandı

malkocoglu

Bilinmezlikten kendini "dava açarak" kurtarmaya uğraşan zavallı şirket SCO, IBM ile girdiği Linux savaşında ilk yarayı aldı.

IBM draws first blood in SCO Linux battle

SCO hikayesinin sonu

sundance

Federal mahkeme, uzun bir süredir devam eden "SCO'nun Unix haklarına sahip olması ve Linux kodunda bu hakların bir kısmının izinsiz olmasına dair (aslına bakarsanız olabileceğine dair, çünkü SCO davanın başından beri bir kanıt sunamamıştı) davada önemli bir karar verdi.

Unix'in hakları hiçbir zaman Novel tarafından SCO'ya devredilmemiş! Dahası SCO bu konuda bugüne kadar yasadışı olarak elde ettiği gelirlerin %95'ini Novel'e devretmek durumunda.

Biz zenginiz ya...

sundance

Newsforge`un haberine göre Scotland Yard, pilot uygulama olarak İngiltere ve İskoçya`da polislerin masaüstü bilgisayarlarında Linux kullanmaya başlanıyor...

3500 masaüstünde yapılacak deneme başarılı olursa bu sistemin 60,000 polisi kapsayacağı ve bundan da İngiliz hükümetinin yılda 1 Milyon pound üzerinde tasarruf sağlayacağı açıklandı. Bilgisayarlar 300 poundluk smart kard okuyuculu terminallerden oluşuyor ve VNC ile ana sunucuya bağlanıyorlar...