MIT Brezilya'ya GNU/Linux kullanmasını önerdi

0
gismo
slashdot'un ve zdnet'in haberine göre MIT Media Lab Brezilya hükümetine fakirlere satılacak bilgisayarlara kurulmak üzere kısıtlı MS Windows sürümleri yerine GNU/Linux kullanmalarını önerdi. Media Lab yöneticisi Walter Bender: "Pahalı ve kısıtlı sürüm ticari yazılımlar yerine yüksek kaliteli özgür yazılımları kullanmalarını savunuyoruz" dedi.

Ülkemizde de benzer gelişmelerin olduğu düşünülürse (öğretmenlere verilecek bilgisayarlar) sonucu dikkatle takip etmekte fayda var.

Görüşler

0
berkin
Bizim öğretmenlere verilecek bilgisayarlar büyük ihtimalle fabrika çıkışı şekilde "Micro$oft Vergisi" ödenmiş şekilde geliyor. Umarım bu konuda bir gelişme olur; yazık ulusal servete. Düşündükçe içim gidiyor.
0
BaRzO
bir siteden duyduğuma göre Sayın Tayip Erdoğan
Bill Gates bozmuş gibi birseyler söyleniyor.
B.G in türkiye ziyaretindeki toplantıda T.E sanki Özgür yazılımdan haberdarmış gibi Ö.Y taraflısıymış gibi konuşmuş deniliyor. Bu konudaki söylentiler sizce doğrumu ?
0
Nightwalker
liste.linux.org.tr adresinden ulaşabileceğiniz linux-sohbet ve linux-dernek arşivlerinde konu ile ilgili oldukça fazla sayıda e-posta ya ulaşabilirsiniz.

Sorunuzun cevabına gelince, R.T.E 'nin bizzat araştırdığını sanmmıyorum böyle bir konuyu ancak yaptığı konuşmaya bakılacak olursa (ki gazete arşivlerinde oldukça geniş özetleri var) danışmanları tarafından bu konularda bilgilendirilmiş gibi gözüküyor.

Ancak bu konuda ki karar için yalnız bir başbakanın bilgilendirilmesi yetmez. Konu kamuoyu gündemini yeterince meşgul etmedikçe diğer yetkililerin herhangi bir adım atmayacağı ülkemiz tarihine ait vesikalarla sabittir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkiye´de Linux - Son Durumlar

FZ

Brezilya´daki son gelişmeleri bir önceki haberimizde okudunuz. ebola arkadaşımızın haklı talebi üzerine bir bakalım bakalım memleketimizdeki GNU/Linux´un kamuda kullanımına dair son durumlar neler.

Internet üzerinde varolan web sitelerinin teknik altyapısı konusunda bilgi veren netcraft.com isimli web sitesi bilgilerine göre Türkiye’de toplam 482 tane gov.tr uzantılı alan adı bulunuyor. Bu web sitelerinin büyük bir çoğunluğu yerel yönetimler tarafından hazırlanmış. Bu siteler arasında valilikler, belediyeler ve hastanelere ilişkin web siteleri yer alıyor. Bunun yanında bakanlıklar, Başbakanlık, Cumhurbaskanlığı ve bunlara bağlı kurum ve kuruluşlara ilişkin web siteleri de gov.tr uzantılı siteler arasında listeleniyor. Netcraft.com üzerinde yapılan araştırmalara göre Türkiye’deki kamu web sitelerinin %30’unda Linux işletim sistemi çalışmakta.

Slackware 11.0 duyuruldu!

anonim

Bir yıldan daha uzun süredir beklenen ve yaşayan Linux dağıtımları arasında en eskisi -bir grup Linux kullanıcısına göre de en iyisi- olan Slackware Linux'un 11.0 sürümü duyuruldu. Ayrıntılar www.slackware.com adresinden öğrenilebilir.

Kernel 2.6.7 indirilmeye hazır

e2e

Yeni sürümde, en son yayınlanan sürümde yer alan birçok bug düzeltildi. Kotalar için reiserfs desteği, USB yönetiminde geliştirmeler ve NTFS yazma desteği önemli yenilikler arasında.

Ayrıca birkaç driver daha eklendi.

Yeni sürümü: http://www.kernel.org/pub/linux/kernel/v2.6/patch-2.6.7.bz2 adresinden indirebilirsiniz.
Değişikliklerin tam listesi için: ChangeLog 2.6.7

Summer of Code başvuru süresi uzatıldı

hayalci

Google Summer of Code 2008 için başvuru süreleri 7 Nisan'a kadar uzatıldı. Ayrıca aşağıda, 2007 Summer of Code'a katılan ve başarılı olan Çağatay Çallı'nın bir ay kadar önce yazdığı yazıyı bulacaksınız. Başvurulabilecek projeler arasında Pardus da var.

Vector Linux-3.2 Çıktı

ersan

Vector Linux 3.2 bir kaç gün önce duyuruldu: 2.4.20 kernel, Glibc-2.2.5, Opera-6.11, Dillo-0.6.6 ve daha bir çok program ile eskisi gibi yine çok hızlı.