Linus da artık fulltime fazlamesaici ;)

0
sundance
Yaklaşık altı yıldır Transmeta için çalışmakta olan, Linux hareketinin öncüsü Linus Tornvalds, kernel listelerine dün attığı şu mesajla artık Transmeta şirketinden ayrıldığını ve tüm zamanını Linux kernele ayıracağını belirtmiş.

Zaten Transmetanın da çok nazik bir şekilde, kendisine bunca zaman kernel üzerinde çalışması için imkan tanıdığını fakat artık tüm zamanını buna adayabileceğini söylüyor. Hepimize hayırlı olsun diyelim. Kariyer meraklılarına özenle duyrulur :)

Görüşler

0
FZ
Delikanlı `kernel-coder´ buraya, yumruk havaya! :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

HEV Kemerköy Okulları Linux Eğitimlerine başladı

erol

SuSE Linux'un Türkiye dağıtımcısı olan HEV Kemerköy Okulları SuSE tabanlı Linux eğitimleri vermeye başladı. Şu anda 6 farklı eğitim seçeneği sunan okul ileride LPI sınavlarını da desteklemeyi planlıyor. Daha fazla bilgi için www.kemerkoy.k12.tr/suse/

Linux Başarı Ödülleri 2003 yarışması sonuçlandı

huseyin

IBM Türk açık kodlu projelerin gelişimini desteklemek amacıyla bu yıl ikincisini düzenlediği Linux Başarı Ödülleri 15 Ekim'de sona erdi.

21 projenin finale kaldığı yarışmada, Önsel Armağan, Hüseyin Ergün ve Murat Kumaç 'ın hazırladığı Turquaz, açık kodlu muhasebe yazılımı birinci oldu.

Proje ekibi, ödül olarak IBM bilgisayar ve AISEC'ten yurtdışı staj imkanı kazandı.

Linus´dan SCO´ya cevap!

sundance

SCO´nun iddiaları üzerine son yapılan röportajında Linus Tornvalds, iddiaları yanıtlarken, durumun çok güzel bir resmini çiziyor. Her zamanki sade akılcı üslubu ile duruma açıklık getiriyor.

Fakat bence daha bile önemlisi, email ya da ICQ başına geçtiğinde canavar dönüşen birçok Internet kullanıcısına problemlerin bu şekilde çözülmediğini anlatan bilgece bir yol göstermesi.

MS Windows´ta GNU/Linux Çalıştırmak İçin Yeni Bir Yöntem: coLinux

FZ

Cooperative Linux (coLinux), MS Windows 2000/XP üzerinde GNU/Linux çalıştırmak isteyen bilgisayarcılara oldukça etkili ve pratik bir yöntem sunuyor. Bu sistemi çalıştırmak için VMware gibi ticari bir ürüne para vermenize ya da User Mode Linux sistemindeki gibi bir şeyler yapmanıza gerek yok. "Acaba ne kadar yetenekli ki bu sistem?" diye soranlarara kısaca şunu söylemek yeterli olacaktır herhalde: Sistem şu anda MS Windows içindeki bir pencerede KNOPPIX çalıştırabiliyor.

coLinux, modifiye edilmiş bir Linux çekirdeğini MS Windows üzerindeki özel bir sürücü aracılığı ile ayrıcalıklı modda (ring 0 veya supervisor modu olarak da bilinir) çalıştırıyor.

coLinux´un açık kodlu bir MS Windows uyumlu işletim sistemi olan ReactOS´la da uyumlu hale getirilme çalışmaları devam ediyor. Ekran görüntülerine buradan erişebilirsiniz.

Editörün notu: Gidip ofisteki Win2000 Server makinama bir DOS penceresi içinde Debian kurayım, zamanı geldi artık :)

Kernel Mentors Projesi

anonim

Linux çekirdeği ile ilgili projelere yeni başlayan hevesli genç topluluk ile tecrübeli çekirdek geliştirecilerini buluşturarak onlara yol göstermelerini sağlayan "Kernel Mentors" projesi Matt Mackall tarafından duyuruldu.

Bu projenin kernel newbies veya kernel janitors projelerine alternatif olmadığı onlarla beraber çalışacağı da ifade ediliyor. Projeye ait e-posta listesine buradan ulaşılabilir.