Linus da artık fulltime fazlamesaici ;)

0
sundance
Yaklaşık altı yıldır Transmeta için çalışmakta olan, Linux hareketinin öncüsü Linus Tornvalds, kernel listelerine dün attığı şu mesajla artık Transmeta şirketinden ayrıldığını ve tüm zamanını Linux kernele ayıracağını belirtmiş.

Zaten Transmetanın da çok nazik bir şekilde, kendisine bunca zaman kernel üzerinde çalışması için imkan tanıdığını fakat artık tüm zamanını buna adayabileceğini söylüyor. Hepimize hayırlı olsun diyelim. Kariyer meraklılarına özenle duyrulur :)

Görüşler

0
FZ
Delikanlı `kernel-coder´ buraya, yumruk havaya! :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Slackware 12 çıktı

Onur_Yerlikaya

Slackware'in 12 dağıtımı dün gece çıktı. Sunuculara aşırı yüklenme olmasın diye şu anda ftp'de yok diğer yansılara da cd-dvd görüntüleri ( .iso ) yerleştirildikten sonra açılması beklenen Slackware hayranlarına duyurulur.

Kernel 2.6.7 indirilmeye hazır

e2e

Yeni sürümde, en son yayınlanan sürümde yer alan birçok bug düzeltildi. Kotalar için reiserfs desteği, USB yönetiminde geliştirmeler ve NTFS yazma desteği önemli yenilikler arasında.

Ayrıca birkaç driver daha eklendi.

Yeni sürümü: http://www.kernel.org/pub/linux/kernel/v2.6/patch-2.6.7.bz2 adresinden indirebilirsiniz.
Değişikliklerin tam listesi için: ChangeLog 2.6.7

Siyaseten doğruluğun önemi

loker

Linux International geçtiğimiz günlerde lüks bir otelde Penguen şeklinde pasta kesip GPL'in yaş gününü kutladı. Bunu, (Linux camiasıyla paylaşmak yerine) basın toplantısı şeklinde yapan oluşum adına konuşan Siyami Kahyaoğlu burada gazetecilere GPL'in önemini, özgür yazılımı anlattı, örnekler verdi ve MEB ihalesi konusunda girişimde bulunduklarını da söyledi. Hepsi çok güzeldi, ancak sunum malesef özgür olmayan bir yazılım aracılığıyla yapılıyordu ve bu bir gazetecinin gözünden kaçmadı [radikal.com.tr, Sanal Alem].

Ciddiye alınmadığınızda suçlu kim olacak şimdi?

İTÜ Linux Sertifika Programı

anonim

Evet, İTÜ Linux Sertifika Programı başlatmış. Ne diyeyim hayırlı olsun.

İlgilenenler için
http://wsprj.cc.itu.edu.tr/itu-lsp/index.html

RedHat 7.3 ve laptop

conan

RedHat'in yeni çıkan versiyonu 7.3'u laptop'ıma kurmaya karar verdim. Böylece hem RedHat 7.3 hem de laptop üzerinde linux denemiş olacağım. Laptop'ım pek de normal olmayan bir laptop aslında. Daha önceden okuduklarıma gore linux Dell, Compaq, Toshiba ve son olarak Vaio gibi markalarda 'sorunsuz' çalışıyormuş. Ama benim laptopım cidden garip. İçinde builtin wireless card, external (PCMCIA) CDROM, Memory Stick (evek bir vaio), Firewire, USB gibi aklımda şüpheler uyandırıcı oyuncaklar barındırıyor. (Merak edenlere Laptop bir Sony VAIO-SRX77)