Endersys LPI'nin Türkiye temsilciliğini aldı

0
anonim
Endersys Danısmanlık ve Yazılım Ltd. Şti., Linux sertifikasyonu konusunda dünyaca ünlü LPI (Linux Professional Institute) ile yaptığı görüşmeler neticesinde LPI Türkiye temsilciğini almıştır.

Yapılan bu işbirligi ile Endersys, LPI’ın Türkiye’de tanıtımını ve sertifikasyon sınavlarının düzenlenmesini koordine edecek; LPI’ın yaygınlasması için eğitim kurumları ile işbirliği anlaşmalarını yürütecektir. LPI Türkiye koordinatörü İsmail Yenigül, “LPI sertifikasyon sistemi sayesinde Linux profesyonelleri, Linux konusundaki yeterliliklerini uluslararası sertifikasyon sistemi ile ispat edebilecekler. Nitelikli Linux uzmanı arayan şirketler için de doğru kişiyi seçmede LPI anahtar rolünü görecektir. Bunun yanında eğitim firmaları için daha çok ögrenci çekebilecekleri bir alan açmıs olduk.” dedi.

İlgili LPI basın bülteni: LPI Press Release

Endersys Hakkında: Endersys, 2006 yılından beri Linux ve güvenlik konularında profesyonel destek ve danısmanlık vermektedir. Gelistirdigi güvenlik yazılımları ile kısa sürede Türkiye’nin önde gelen sirketlerini müsteri portföyüne katmıstır. URL: http://www.endersys.com.tr

LPI Hakkında: LPI, 1999'da kurulmus bir organizasyondur. Amacı tüm dünyada geçerli bir Linux sertifikasyonu için gerekli standartları belirlemektir. LPI, dünyadaki en yaygın Linux ve açık kod sertifikasyon programıdır. URL: http://www.lpi.org

LPI-Turkey LPI-Turkey, 1 Ocak 2010 tarihinde Endersys iştiraki olarak ticari hayatına başlayacaktır. URL: http://www.lpi-turkey.com

Görüşler

0
winterismute
Endersys'i seviyorum. İsmi lazım değil önemli bir internet şirketinde çalışırken server'lerin pagememory'leri doluyordu. konuyu freenode'daki gentooculara sordum. Bi kaç diagnostik komuttan sonra arkadaşlar hemen "bu bir internet şirketinin ticari bir makinasımı?" diye sordular. bende evet diyince, dedilerki, çalıştığın yere söyle gidip adam gibi sistem admin bulsunlar. bakın endersys'de var demişlerdi tam olarak.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gelecek Linux 2,0 ve Chip Dergisi

anonim

Chip Dergisi Aralık sayısı ile birlikte 2CD`den oluşan Gelecek Linux 2.0 Dağıtımını vermiş bulunmakta.

Türkiye`ye özel bir dağıtım olarak hazırlanan ve desteklenen (irc.openprojects.net`de #geleceklinux) Gelecek Linux`dan yeni güzel haberler bekliyoruz.

Sevgi Saygı Linux
Ed:yazının sahibinden yazıyı düzenlediğim için özür dilerim ;)

Kernel 2.4.24 Çıktı

bahadirkandemir

Kernel'in bellek yönetim kodunda, mremap(2) sistem çağrısındaki hatalı sınır kontrolünden kaynaklanan bir güvenlik zayıflığı bulundu.

mremap sistem çağrısı, sanal bellek alanlarının adreslenebilir boşluklarını taşımak ve boyutlarını değiştirme imkanı sağlıyor.

Duyurunun tamamı: http://isec.pl/vulnerabilities/isec-0013-mremap.txt

Cisco Emulatörü

sundance

Network ile ilgili birsürü şey öğrendim, fakat eski meski elimin altında bir Cisco router olsaydı da şu BGP filan mevzularına dalsaydım diyenlerden misiniz ?

Daha fazla beklemenize gerek yok. Gelmiş geçmiş bütün işletim sistemlerinin emülatörlerine sahip Linux bir süreden beri bir Cisco Emulatörüne'de sahip: Zebra.

RIP, OSBF, BGP gibi protokolleri destekleyen IOS benzeri bu işletim sistemi, bunun küçük bir ağda kurulumu, yük dengeleme vs. gibi amaçlarla kullanımı hakkında IBM DeveloperWorks de çok güzel bir makale bile hazırlamış

Bakkalda Süt Varken Neden İnek Satın Alalım?

velista

Uludağ Projesinin ilk ürünü Pardus Çalışan CD'nin görücüye çıkmasıyla, ortalık karışmışa benziyor. Benim de içinde bulunduğum bir grup, Pardus'u ileriye doğru atılmış çok olumlu bir adım olarak görürken; bazıları da projenin sitesinin yetersizliğine ve ortaya çıkan "ilk ürünün" CD üzerinden çalışmasına içerledi...

Benim için sorun, Uludağ'cıların neden Microsoft Türkiye'ninki gibi bir site yapamadıklarından daha önemli... Sorulması gereken asıl soru şu: "Biz Türkler bir kilo kumdan ne üretebiliyoruz?"

LINUXnet Dergisini Bulamayanlar Linux34.com´dan Sipariş Verebilir

anonim

Türkiye'nin ilk ve tek Linux Dergisi LinuxNET'i bulamayanlar Linux34.Com adresinden temin edebilir.

Hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Dergimize sahip çıkalım.

http://www.linux34.com/linuxnet/ adresinden geniş bilgi alabilirsiniz.