Endersys LPI'nin Türkiye temsilciliğini aldı

0
anonim
Endersys Danısmanlık ve Yazılım Ltd. Şti., Linux sertifikasyonu konusunda dünyaca ünlü LPI (Linux Professional Institute) ile yaptığı görüşmeler neticesinde LPI Türkiye temsilciğini almıştır.

Yapılan bu işbirligi ile Endersys, LPI’ın Türkiye’de tanıtımını ve sertifikasyon sınavlarının düzenlenmesini koordine edecek; LPI’ın yaygınlasması için eğitim kurumları ile işbirliği anlaşmalarını yürütecektir. LPI Türkiye koordinatörü İsmail Yenigül, “LPI sertifikasyon sistemi sayesinde Linux profesyonelleri, Linux konusundaki yeterliliklerini uluslararası sertifikasyon sistemi ile ispat edebilecekler. Nitelikli Linux uzmanı arayan şirketler için de doğru kişiyi seçmede LPI anahtar rolünü görecektir. Bunun yanında eğitim firmaları için daha çok ögrenci çekebilecekleri bir alan açmıs olduk.” dedi.

İlgili LPI basın bülteni: LPI Press Release

Endersys Hakkında: Endersys, 2006 yılından beri Linux ve güvenlik konularında profesyonel destek ve danısmanlık vermektedir. Gelistirdigi güvenlik yazılımları ile kısa sürede Türkiye’nin önde gelen sirketlerini müsteri portföyüne katmıstır. URL: http://www.endersys.com.tr

LPI Hakkında: LPI, 1999'da kurulmus bir organizasyondur. Amacı tüm dünyada geçerli bir Linux sertifikasyonu için gerekli standartları belirlemektir. LPI, dünyadaki en yaygın Linux ve açık kod sertifikasyon programıdır. URL: http://www.lpi.org

LPI-Turkey LPI-Turkey, 1 Ocak 2010 tarihinde Endersys iştiraki olarak ticari hayatına başlayacaktır. URL: http://www.lpi-turkey.com

Görüşler

0
winterismute
Endersys'i seviyorum. İsmi lazım değil önemli bir internet şirketinde çalışırken server'lerin pagememory'leri doluyordu. konuyu freenode'daki gentooculara sordum. Bi kaç diagnostik komuttan sonra arkadaşlar hemen "bu bir internet şirketinin ticari bir makinasımı?" diye sordular. bende evet diyince, dedilerki, çalıştığın yere söyle gidip adam gibi sistem admin bulsunlar. bakın endersys'de var demişlerdi tam olarak.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Azarbaycan Linuks İstifadaçilari Qrupu!!

larweda

Azerbaycan Linux kullanıcıları grubunun ana sayfası www.linuxaz.com gerçekten zengin içerikli bir linux sayfası. İlk bakışta azarbaycanca`nın (böyle mi deniliyor acaba?) Türkçeden farklılıkları dolayısı ile komik gelse de içeriğe bakılınca gayet zengin ve özenle hazırlanmış olduğu görülüyor. Bir göz atılmasını, ve hatta düzenli olarak ziyaret edilmesi faydalı olur bence.

UMeet 2002, IRC ile online UNIX konferansları

Maverick

İnternetin belki de en popüler ve yine de en az saygı gören servislerinden birisi IRC`nin doğru kullanımına güzel bir örnek izledim bu sabaha karşı. Saat 03:00 - 05:30 arası irc.uninet.edu ağında #linux kanalında "Introduction to handhelds with GNU/Linux" konulu bir sanal konferans vardı. Bir konuşmacı (Francisco J. Reyna) kanalda sunumunu ingilizce yaparken (web üzerindeki slaytlarla destekliyordu), izleyiciler #qc kanalından yorum veya sorularını yönelttiler. Konuşmacı (yazıcı mı demeliyim yoksa :^) sorulara gerçek zamanlı olarak yanıt vermeyi tercih ettiği için gerçek bir konferanstan çok daha etkili olduğunu eklemeliyim (saat dilimi sorununu görmezden gelirsek). Bu akşam Türkiye saati ile 22:00`de son bir toplantı daha var. Bu daha çok "Kernel 2.5" hakkında bir yuvarlak masa toplantısı olacakmış. Katılımcılar: Dave Jones. Suse Linux; Andrew Morton, Digeo Inc.; Rik van Riel, Conectiva; Ralf Bächle, Linux-MIPS.; Robert Love, maintainer of the kernel-preemption patch. Kaçırdığınız toplantıların listesine ve loglara bu adresden ulaşabilirsiniz. Keşke daha önce haberimiz olasaydı :/ Bu akşam tüm Fazlamesaicileri saat 22:00`de irc.uninet.edu #linux kanalına bekliyorum. Görüşmek üzere...

Truva Linux 1.0 versionu çıkarttı!

sundance

2004 yılı Nisan ayında bir grup Linux gönüllüsü tarafından Türk Linux kullanıcılarının ihtyacına gore hızlı, güvenilir, kurulumu ve kullanımı kolay işletim sistemi hazırlanması amacıyla başlatılan TruvaLinux Projesi dün itibariyle kararlı sürümü olan 1.0'ı anons etti.

2004 yılından bu yana geliştirilmekte olan dağıtımda yeralan bazı paket sürümleri şu şekilde -Kernel 2.6.17.8
-Kde 3.5.4 Masaüstü Ortamı
-Xorg 6.9.0
-Mozilla Firefox 1.5.0.6
-MPlayer 1.0pre8

Özgür olmak istiyorsanız, Linus Torvalds'ın peşinden gitmeyin!

aksoyhasan

Bu söz, GNU projesini desteklemek üzere 1985 yılında kurulan Free Software Foundation [Özgür Yazılım Vakfı] kurucusu Richard Stallman tarafından söylenmiş. PCWorld'ün Avusturya sitesinin gerçekleştirdiği röportajda oldukça ilginç konulara değinen Stallman, "Lütfen GNU Linux demeyin" diye de ekliyor.

Kaynak: http://www.bildirgec.org/

İnsan köpeği ısırırsa haberdir!

dino68

Microsoft Rusya GNU/Linux ve OpenOffice.org sayesinde kurtuldu

Microsoft Rusya'nın Shared Source Initiative sunumu, sunumda kullanılacak Windows makinesinin problemleri nedeniyle neredeyse felakete dönüşüyordu. Çözüm sunumu yapan kişinin notebook'undaki Alt Linux (Rusya'ya özgü bir dağıtım) ve OpenOffice 1.1.2 kullanılarak sağlandı. Kısacası, Microsoft Rusya sunumunu açık kaynak kodlu yazılımlar sayesinde gerçekleştirebildi.