Endersys LPI'nin Türkiye temsilciliğini aldı

0
anonim
Endersys Danısmanlık ve Yazılım Ltd. Şti., Linux sertifikasyonu konusunda dünyaca ünlü LPI (Linux Professional Institute) ile yaptığı görüşmeler neticesinde LPI Türkiye temsilciğini almıştır.

Yapılan bu işbirligi ile Endersys, LPI’ın Türkiye’de tanıtımını ve sertifikasyon sınavlarının düzenlenmesini koordine edecek; LPI’ın yaygınlasması için eğitim kurumları ile işbirliği anlaşmalarını yürütecektir. LPI Türkiye koordinatörü İsmail Yenigül, “LPI sertifikasyon sistemi sayesinde Linux profesyonelleri, Linux konusundaki yeterliliklerini uluslararası sertifikasyon sistemi ile ispat edebilecekler. Nitelikli Linux uzmanı arayan şirketler için de doğru kişiyi seçmede LPI anahtar rolünü görecektir. Bunun yanında eğitim firmaları için daha çok ögrenci çekebilecekleri bir alan açmıs olduk.” dedi.

İlgili LPI basın bülteni: LPI Press Release

Endersys Hakkında: Endersys, 2006 yılından beri Linux ve güvenlik konularında profesyonel destek ve danısmanlık vermektedir. Gelistirdigi güvenlik yazılımları ile kısa sürede Türkiye’nin önde gelen sirketlerini müsteri portföyüne katmıstır. URL: http://www.endersys.com.tr

LPI Hakkında: LPI, 1999'da kurulmus bir organizasyondur. Amacı tüm dünyada geçerli bir Linux sertifikasyonu için gerekli standartları belirlemektir. LPI, dünyadaki en yaygın Linux ve açık kod sertifikasyon programıdır. URL: http://www.lpi.org

LPI-Turkey LPI-Turkey, 1 Ocak 2010 tarihinde Endersys iştiraki olarak ticari hayatına başlayacaktır. URL: http://www.lpi-turkey.com

Görüşler

0
winterismute
Endersys'i seviyorum. İsmi lazım değil önemli bir internet şirketinde çalışırken server'lerin pagememory'leri doluyordu. konuyu freenode'daki gentooculara sordum. Bi kaç diagnostik komuttan sonra arkadaşlar hemen "bu bir internet şirketinin ticari bir makinasımı?" diye sordular. bende evet diyince, dedilerki, çalıştığın yere söyle gidip adam gibi sistem admin bulsunlar. bakın endersys'de var demişlerdi tam olarak.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hangi Linux Sertifikası?

anonim

CertMag.com dergisinde yayımlanan bu yazı bilinen GNU/Linux sertifikalarını genel olarak inceliyor ve karar vermenizde yardımcı oluyor.

Yazıda çok bilinen RHCE, LPI, CompTIA sertifikalarının yanı sıra HP, IBM , Novell gibi firmaların kendi ürünlerine yönelik sertifikalandırma süreçleride anlatılıyor.

Linuz balığı. Linux´cular bu tam size göre...

BatoR

Şöyle düşünün : Arabanız var, sakin sakin yol alıyorsunuz, yoldan geçenler arabanıza bakıyor; hayranlık, şaşkınlık... Dahası mı?
www.thinkgeek.com :O)

Summer of Code başvuru süresi uzatıldı

hayalci

Google Summer of Code 2008 için başvuru süreleri 7 Nisan'a kadar uzatıldı. Ayrıca aşağıda, 2007 Summer of Code'a katılan ve başarılı olan Çağatay Çallı'nın bir ay kadar önce yazdığı yazıyı bulacaksınız. Başvurulabilecek projeler arasında Pardus da var.

Fedora Core 6 Duyuruldu

anonim

Can sıkıcı birkaç hatanın giderilmesinin zaman alması nedeniyle çıkışı 2 defa ertelenen Fedora Core,planlanan tarih olan 16 Ekim'den 8 gün sonra 6. sürümünü az önce duyurdu.